|
|
| נשלח ב-12/6/2008 14:40 |
|
| |
בס"ד
גוד אסיק,
תרשה לי שוב לחלוק, אבל ללכת ללמוד ב"בצלאל" זה ללכת רחוק מידי בשביל חרדי, מהרבה בחינות. ואני אדם מ-א-ו-ד פתוח.
אתה יכול לחלוק.
למה יש לי הרגשה שמבחינתך להיות פ-ת-ו-ח הכוונה היא לראות סרטים, ולא של גרובייס...
למה אתה חושב שזה ללכת רחוק...
גם אם זה נקרה ללכת רחוק מבחינה חרדית-ציבורית.
אותי אם משהו מעניין זה התורה.
מעניין זה כ"כ לא חרדי אבל כל חבריי עדיין חרדים שכניי אוהבים ומכבדים אותי אני לומד כל בוקר עם ראש כוילל בניברקי...
ממש מעניין...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 17:00 |
|
| |
כוונתי היתה פתוח - כמו: בדרך לתואר שני. אינני צופה בסרטים ואפילו לא בספורט. חבל שאתה לוקח את הדיון לפסים לא ענייניים.
ללמוד במוסד חילוני גמור עם כל המשתמע מכך, מקצוע שכזה, לא נראה לי שפעלת לפי דעת תורה. ולפני שתתפרץ, אז באמת אמור לנו האם ישנו רב שהתיר לך ללמוד שם ? כי זה הדבר היחיד שמעניין אותי !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 17:58 |
|
| |
בס"ד
כן, רב התיר לי.
למה לדעתך יש הבדל בין זה לבין תואר שני?
ומה בדיוק לדעתך הבעיה "במקצוע שכזה"??
אין לי תוכנית לצלם דוגמנות...
עד שבעז"ה אני אהפוך לצלם אומנות ואציג תערוכות בכל העולם
אסתפק ביינתים בצילום אירועים קטנים ובהמשך חתונות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 12/06/2008 17:59:10
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 19:07 |
|
| |
תואר שני לא במסגרת מעורבת וכמעט ללא מסגרת כלל.
ישנם מעט מאוד רבנים שיתירו מה שאתה עושה.
הייתי מעוניין לקבל פה או בפרטי את השם של הרב שהתיר. מעניין מאוד לדעת עוד דיעה בהלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 19:23 |
|
| |
בס"ד
אוניברסיטה פתוחה?
לגבי שמו של הרב אחשוב על זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 20:06 |
|
| |
יכול להיות שבאו"פ, טרם החלטתי.
אבל מה הבעיה לומר איזה רב ? יגדיל תורה ויאדיר ! אל תחזיק טובה לעצמך ! פתאום אתה צריך לחשוב אם לומר או לא ? חייב ללמד לחבירו בחינם !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 20:09 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | בס"ד
אוניברסיטה פתוחה?
לגבי שמו של הרב אחשוב על זה..
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 20:58 |
|
| |
רגע, שאני אבין, סתם חזרת על דבריך, או שמא זהו רמז לשם של הרב ?
אממ... האם קוראים לרב "אוניברסיטה פתוחה" ? או שזהו הרב הגאון "אחשוב על זה" ?
באמת שאני לא מבין מדוע אתה מתמהמה. אלא אם כן אתה מפחד שאגלה כי "הרב" מעולם לא התיר לך....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 21:07 |
|
| |
בס"ד
אתה יודע מעולם לא פחדתי מאיש...
אני לא מבין אותך, אדם אומר לך שהוא יחשוב על זה.
במקום לכבד אותו אה מטריד אותו.
מעלה ספקולציות ומזלזל, חבל מאוד...
בכל אופן למרות שלא מגיע לך אני אחשוב על זה.
אם אגיע להחלטה חיובית אתה הראשון שתדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 22:35 |
|
| |
אסיק,
אם למדת בישיבה אז אתה יודע שעד לבירור הסוגיא ישנם התנצחויות ושיפשופים. אף פעם לא שמעתי חברותא אומר "אני אחשוב על זה". אם תוכל למסור את השם של הרב משום "תורה היא וללמוד אני צריך" - מה טוב, אם אינך רוצה - אל תמסור, אבל שיהיה ברור, אין פה עניין של לכבד, ואין פה ענין של לחשוב, בתורה אין אינטרסים אישיים שצריך להתחשב בהם.
או שאתה יודע ויכול להשיב, או "למד לשונך לומר איני יודע".
לא בקשתי ממך טלפון של הספר שלך, בקשתי שם של פוסק שלטענתך התיר בסוגיא מרכזית בחיי כל יהודי ירא"ש.
חיפשתי ולא מצאתי רבנים שיתירו את מה שאמרת. רק אצל רבני הד"לים הפשרנים ביותר, וגם זה בקושי. ותאמין לי, נתתי ועודי נותן להשכלה וקריירה מקום גבוה ביותר.
בכל מקרה, דבר זה מאוד חשוב לי, כך שאל תגרום לי להתחנן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2008 16:06 |
|
| |
אני שניה אחזיר את הדיון למסלולו אם לא אכפת לכם.
לגבי הגדרה עצמית ולקיחת טוב ביותר של כל ציבור - אני מסכים עם הכלתפוס והמצדדים בה. ודעתי לא כדעת תמי.
למרות שתמי הציגה טענה חשובה מאוד - היא גם חשבה שלקחת את הטוב מכל ציבור יהיה נחמד עד שהיא נתקלה בגדרות הציבור שהיא חיה בו. כלומר שהסטיגמות/התנהגויות/דעות של הציבור בו היא נמצאת מנעו ממנה מלהגשים את מה שהיא רצתה. לכן גם מובנת ההתבטאות הנמרצת לגבי מעופפים ומטוסים.
ולפעמים מדובר בסביבה שכמה שאני לא אהיה חזק בפני עצמי עדיין אהיה מחוייב לה - כגון עמדה מול הורים ומשפחה. גם כנשוי ופתוח קיימות בעיות כמו מקום חינוך הילדים - (יקבלו או לא יקבלו )
מה שאני לא מסכים עם תמי הוא שהשאיפה לכמה שיותר טוב מהציבורים השונים עדיין צריכה להיות קיימת ולא לגווע ולהטען במרירות או שלילה נמרצת.
אני אישית - כהכלתפוס - לא מגדיר את עצמי בשום ציבור ב 100% מהדברים.
|
|
|
|
|