|
|
| נשלח ב-16/6/2008 21:11 |
|
| |
נוכעיינר
איני יודע מאיפה אתה לוקח את מסקנתך שהחתן לא חותם? במקומותנו החתן חותם, אמנם האמת שהעיקר שהעדים חותמים,
אבל צר לי לבשרך גם החתן במקומותנו חותם, למרות שזו לא חובה.
אולי תצא קצת מהחדר שלך ותשאל אנשים, שהם לא בדיוק מהסוג שלך, יש גם כאלה. תבדוק ותופתע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 21:36 |
|
| |
אכן, מעניין מאד, לא שמעתי על כך. תוכל להגדיר איפה נוהגים כך ואיפה לא?
אלה שנוהגים כך, האם הם מוסיפים איזה נוסח כדי שהחתן יחתום עליו? שהרי נוסח הכתובה [לפי מה שידוע לי] הוא מתייחס לעדים ולא לחתן שמתואר שם בגוף שלישי.
|
| נשלח ב-16/6/2008 21:48 |
|
| |
נוכעיינר
מתי לאחרונה ראית שטר כתובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 21:56 |
|
| |
ירוחם, אתה עושה ממני צחוק?
כבר חשבתי שאני סנילי, אז הוצאתי את הכתובה שלי מהארון, והכל כמו שכתבתי.
אולי כדאי שגם אתה תעשה זאת?
|
| נשלח ב-17/6/2008 00:04 |
|
| |
כנראה שיש לך כתובה פסולה. תבדוק. אסור לגור עם כתובה פסולה.
ראה את הפתיח של הכתובה והבן, אם אתה מבין ארמית,
חפש בגוגל כתובה עם תרגום או צילום של כתובה. יש הרבה, ובקש סליחה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 12:18 |
|
| |
<*>
נוכעיינר
שהרי נוסח הכתובה [לפי מה שידוע לי] הוא מתייחס לעדים ולא לחתן שמתואר שם בגוף שלישי.
יש לך מגמה ברורה לנגח אותי, מכיון שאיני עומד בשיטה החרדית שלך,
טרחתי להעתיק מאתr- דעת- את התרגום של הכתובה.
רצית לעלות במעלות על מזבח הכתובה והתגלתה ערוותך עליך
איך ש___ אמר לה לבתולה___ היי לי לאישה כדת משה וישראל, ואני אעבוד ואכבד אותך, ואתן לך מזונות, ואפרנס אותך, כדרכם של אנשים מישראל שהם עובדים ומכבדים וזנים ומפרנסים את נשותיהם באמת. ואני נותן לך מוהר הבתולות מאתיים דינרי כסף הראוי לך מן התורה ומזונותייך וכסותך וכל צורכך, ולבא אלייך כדרך כל הארץ.ונתרצתה___בתולה זו להיות לו לאישה, וזו הנדוניה שהכניסה לו מבית אביה, בין בכסף, בין בזהב, בין בתכשיטים, בין בבגדי לבוש ובין בכלי מיטה סך מאה זקוקים כסף צרוף.ונתרצה החתן הנ"ל והוסיף לה משלו עוד סך מאה זקוקים כסף צרוף אחרים כנגדן, סך הכל מאתיים זקוקים כסף צרוף. ועוד הכניסה לו סך ________, והוסיף לה החתן כנגדן שליש, העולה לסך
<*>וכה אמר ה"ה ___ החתן: אחריות שטר כתובה זה והתוספות של הכתובה והנדוניה והתוספות על הנדוניה קיבלתי עליי ועל יורשיי אחריי, להיפרע מבין הטוב והנאה שבנכסיי, ומכל קניין שיש לי תחת השמים וממה שאני עתיד לקנות, הן נכסים שיש להם אחריות (נכסי דלא ניידי) והן נכסים שאין להם אחריות (מיטלטלין) - הכול יהא אחראי וערב להיפרע מהם שטר כתובה זה והתוספות שבו, ואפילו הגלימה שעל כתפי תהא אחראית לפירעון זה, בין בהיות בחיים חיותי, ובין לאחר ימי חיי, מהיום הזה ועד עולם.
ואחריות שטר כתובה זה, ותוספות אלו, קיבל עליו החתן כחומר כל שטרי כתובות ותוספות הנהוגים בבנות ישראל, העשויים כתיקון חז"ל, לא כאסמכתא (=כהתחייבות שאינה בלב שלם) ולא כטופס שטרות (=שטר שנכתב בלא התחייבות לבצעו, אלא ללימוד).וקיבלנו קניין על כך מאת___ החתן ל___ הכלה, בכל מה שכתוב ומפורש למעלה, בכלי שכשר לקנות בו, והכול שריר וקיים.
נאום___ בן___ עד ונאום___ בן___ עד.
גם אני, החתן, מודה על כל הנ"ל, ובאתי על החתום,___ בן___.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/06/2008 13:04:29
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2008 13:54 |
|
| |
חבל שאתה מעדיף להתנגח על פני שיח תרבותי. נוסח הכתובה מתייחס לחתן בגוף שלישי, אלא שאתה מביא שיש מקומות שמוסיפים בסוף שורה 'גם אני החתן וכו'. וזה בדיוק מה שביקשתי לדעת האם יש איזה נוסח שמוסיפים על הכתובה כדי להחתים את החתן, ואתה אומר שיש. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2008 14:13 |
|
| |
נוכעיינר
להלן דברייך, ובכן, לא שמעתי מעולם על כך שחתן חותם על הכתובה. העדים חותמים.
מה שכן, הוא עושה איזה קנין, שלא בטוח שאפילו 'הרב המקדש' יודע מה בדיוק עושים שם, כך שהגיחוך בכל הסיפור מתחיל עוד קודם, ובאופן פרדוקסלי, דווקא זה מקהה את קושיתך.
האם זה בעיינך שיח תרבותי אינפורמטיבי? ועיין גם בהמשך תגובותיך.
|
|
| נשלח ב-18/6/2008 14:22 |
|
| |
אולי לא הבנת את כוונתי. הגיחוך הוא לא אצלך, אלא בכל הסיפור של הכתובה כפי שהוא נהוג היום, שיש טופס קבווע מראש שלא בטוח שהחתן יודע בדיוק מה כתוב בו, ועושים קנין שלרובם לא ברור מה בדיוק עושים ולמה. וזה מקהה את קושיתך כיון שהיות והחתן לא יודע בדיוק מה הוא עושה לכן לא קשה כל כך למה הוא מתייחס לזה בכזו קלות ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2019 20:17 |
|
| |
הקפצה לצורך שיחזור תוכן מחוק. (למנהלים: ניתן למחוק הודעה זו, כך שהיא תימחק והתוכן ישאר.)
|
|
|
|
|