| נשלח ב-15/6/2008 18:05 |
|
| |
הדר בארץ ישראל בביאת המשיח
ראיתי להביא מעט על מעלתם של היהודים הגרים בא"י בזמן הזה והשכר העצום שיזכו לו בימות משיח חלף כל הצער הכרוך במגורים בא"י בזמן הזה .
חסד-לאברהם לר' אברהם אזולאי זי"ע מעיין שלישי נהר כב .
דע כי מסורת קבלה בידינו כי באותו יום כשיבא המשיח עם קיבוץ גליות לארץ ישראל, באותו יום ימצא בארץ ישראל שבעת אלפים מבני ישראל, ובאותו היום יחיו המתים שבא"י ובאותו יום יבנה בית המקדש באבנים טובים ומרגליות, ובאותו יום יהפכו המתים שבארץ ישראל בעת חיותם לבריה חדשה רוחנית , וכן ה-7 אלפים הנמצאים חיים, כולם בריה חדשה בגוף רוחני, כגופו של אדם הראשון קודם החטא וכגופו של חנוך ומשה רבינו ואליהו, וישוטו כולם באויר מעופפים כנשרים , וכל זה לעיני אנשי קיבוץ הגליות
האם אכן כך חייב להיות שרק 7 אלפים ישארו לקבל בסופו של דבר את המשיח ? לא . הכל תלוי בכל אחד ואחת מאיתנו , לכל יהודי הבחירה האם להיות מהזוכים או לא .
המדובר הוא על השלב הסופי של אירועי הגאולה לאחר כל המלחמות והבלאגנים . כולם יקבלו כנפיים ורשיון טיס ללא חשש מאש נ.מ
וכשישראל בני קיבוץ הגליות [ תושבי חו"ל ] יראו שאחיהם נעשו בריה חדשה, ופורחים באויר ללכת ולדור בגן עדן תחתון ללמוד תורה מפי השם יתברך, אזי יצטערו מאוד וידאגו בלבם בדאבון נפש, ויתרעמו על מלך המשיח ויאמרו וכי אין אנו יהודים כמותם, מדוע זכו הם להיות רוחניים בגוף ונפש מה שאין כן אנו ולמה נגרע ?
לא תהיה אפשרות להגיש בג"ץ כי לא יהיה .
ואומר להם מלך המשיח כבר נודע ומפורסם שכל מידותיו של הקדוש ברוך הוא מדה כנגד מדה, אותם שהיו בחו"ל והשתדלו לבא לארץ כדי לזכות לנפש טהורה , ולא חשו על ממונם ולא על גופם, משום שעשו העיקר מרוחם ונפשם ולא מגופם וממונם , לכן נהפכו להיות רוחניים מדה כנגד מדה, ואתם שהייתם יכולים לבא לארץ כמותם ונתרשלתם לבא בעבור חמדת הממון וחששתם לממוניכם וגופכם ומהם עשיתם עיקר ומנפשכם ומרוחכם עשיתם טפל, לכן נשארתם גשמיים מדה כנגד מדה . ולחמדת ממון שחמדתם הנה הש"י נותן לכם ממון בלי שיעור , שכל כסף וזהב ואבנים טובים ומרגליות שטבעו בימים ובאוקיינוסים מושבע הים להביא אותם לים יפו תוך 3 ימים לטביעתם, וכל מה שטבע מששת ימי בראשית עד זמן שלמה המלך הכל הקיא ים יפו ליבשה ומשם נתעשר שלמה , ומה שטבע מזמן שלמה עד זמן קיבוץ גליות הכל עתיד ים יפו להקיא אותם ליבשה , והמשיח יחלק אותם לכל צדיק וצדיק חלקו, שנאמר 'כי שפע ימים יינקו' , וגם כל המטמוניות שתחת העפר עתידה הארץ להעשות מחילות מחילות להתגלגל ולהוליך כל אוצרות המלכים , ומוליך אותם לארץ ישראל שנאמר ' ושפוני טמוני חול ' , והכל יתגלה בתוך ארץ ישראל למלך המשיח והוא יחלק אותם לאנשי קיבוץ גליות לכל אחד חלקו, וישבעו ממון רב אותם שהקפידו על ממונם ועל גופם ישארו גשמיים ושבעים ממון, ואותם שלא חשו על גופם ועל ממונם אלא על רוחם בלבד הקדוש ברוך הוא עושה אותם בריה חדשה ומוליך אותם לגן עדן התחתון כנזכר.
שנדע להעריך את מה שאנו עוברים ועוד נעבור בעתיד כאן בארץ כי שכר גדול בצידו .
תוקן על ידי המיייחל ב- 26/04/2012 23:19:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 07:00 |
|
| |
המיייחל
הדברים מחזקים את מה שהאוטיסטים אומרים .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 08:33 |
|
| |
מה אמרו ובאיזה עניין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 08:52 |
|
| |
מדיבריהם היה ניתן להבין את הדברים הנ"ל .
דע כי מסורת קבלה בידינו כי באותו יום כשיבא המשיח עם קיבוץ גליות לארץ ישראל, באותו יום ימצא בארץ ישראל שבעת אלפים מבני ישראל, ובאותו היום יחיו המתים שבא"י ובאותו יום יבנה בית המקדש באבנים טובים ומרגליות,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 08:58 |
|
| |
תוקן על ידי המיייחל ב- 18/03/2010 19:47:07
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 10:39 |
|
| |
תוקן על ידי המיייחל ב- 18/03/2010 19:47:39
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2008 22:00 |
|
| |
חס-ושלום , איזה קפידא מה קפידא , על מה אתה מדבר...
אדרבה ואדרבה , וכי לא לשם כך התכנסנו כאן בפורום ע"מ להחליף דעות לשמוע ולהשמיע איש איש כפי כוחו וכפי דעתו , כך בדיוק צריך .
נראה לך שנה ? אשריך . הלואי והלואי .
אני יודע ומאמין שלא , והלואי ואני טועה .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 06:53 |
|
| |
המייחל
פחות משנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 09:01 |
|
| |
פחות משנה , אין בעיה , הלוואי .
אבל בא תנסה לתאר לפרט קצת יותר אם תוכל , מה יקרה בעוד פחות משנה לדעתך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 09:23 |
|
| |
המייחל
בעוד זמן קצר חודש או חודשיים יהיה שינוי עולמי , שיהפוך את העולם למצב שונה , השינוי יכול להיות או במלחמה או בצורות אחרות.
האירועים האלו יהיו שבועיים כמו שכתוב בזהר (אני לא זוכר כרגע איזה פרשה) ש 15 יום יהיה חושך ובאותם ימים יהיה הבירור של הצדיקים מתוך הרשעים.
לאחר מכן יגיע משיח בן דוד .
לאחר שיגיע משיח בן דוד לא מוחלט אצלי בוודאות האם מיד עם הגעת משיח בן דוד , יהיה התיקון השלם , כלומר יבולע המות לנצח , או שתיהיה תקופת הכנה של הנשארים לשינוי שנקרא לעתיד לבוא..
אם ותהיה תקופת צינון הרי שבי"ד ניסן תשס"ט , יהיה השינוי המיוחל שהעולם יהיה במצב יותר גבוה מלפני החטא.
הסיבות לניתןח הם כדלהלן.
1. בזהר מובא ש 70 שנה לפני בוא המשיח יתחילו חבלי לידה מיוחדים , והגדרה מיוחדים שהצרות יגרמו לרשעים לומר שאלוקים עזב אותנו , וזה התחיל בשואה , ובשנה הבאה מסתיימים 70 שנה.
2. שנת שמיטה היא שנה של מלחמות ששייכים למשיח , ועל כן המלחמות של משיח צריכות להיות השנה , והם אמורים להיות 15 יום.
3. מוצאי שביעית אפשר לומר שאין הכוונה על שנה שמינית , אלא על סוף שביעית , ועל כן המחמות יהיו בשביעית , ובסופה יגיע משיח.
4. מדברי האוטיסטים שאני די מקבל את דעתם , משמע כך.
5. בכל מקרה בשנת תשס"ט שליקוי החמה יהיה בי"ד ניסן , וגם הזהר אומר שבי"ד ניסן יהיה גילוי גדול , על כן להערכתי עד פסח תשס"ט אנו נהיה כבר עם העולם החדש , הנקרא בפי כל לעתיד לבוא.
אני כתבתי את הנקודות שאפשר לעלות על הכתב , אבל יש לי מעבר לכך אינטואיציה חזקה , והסיבה החזקה לאינטואיציה , היא הבנה של דברים רוחניים שקבלתי בתקופה האחרונה , כלומר הבנה במושגים קבליים , שלפי הסימנים הם סימני גאולה חזקים .
עוד נקודה יתכן ואני רואה את הדברים קרובים היות ובשנים האחרונות ללא קשר לאוטיסטים (היות ואת דברי האוטיסטים התחלתי לראות רק באמצע שנה זו) התעמקתי בנושא התשובה עד הרמה שהאוטיסטים מדברים עלי-ה , כלומר מדעתי עשיתי תשובה גם על דברים שניראו לי שלא הייתי אשם , (השנה בין ראש השנה ליום כיפור כל החיים עברו עלי כסרט עם הרבה פרטים קטנים ) ועל הכל הרהרתי בתשובה (ללא קשר לאוטיסטים) ומכאן באה האינטואיציה החזקה שהגאולה קרובה הרבה יותר ממה שנראה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 09:32 |
|
| |
דבר ראשון , תודה על הפירוט הרב הכולל אירועים ותאריכים .
כמוני כמוך , יודע כמה קשה להעלות על הכתב דברים שמשיגים אותם בהשגת הלב ובראיית השכל עם אינטואיציה פנימית חזקה ולנסות להפוך אותם למילים יבשות וכתובות . יישר כח על ההשקעה והמאמץ לעשות זאת .
דבר שני , אין כמעט נקודה שאיני חלוק עליך בה . הן באירועים וכ"ש בתאריכים .
יש עוד הרבה אירועים ותהליכים שצריכים לעבור על העולם ועלינו בכדי להגיע אל המנוחה והנחלה בשלב הסופי והאחרון של הגאולה .
מי יתן ויתקיימו כל דבריך במהרה .
תוקן על ידי המיייחל ב- 17/06/2008 9:32:09
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 09:38 |
|
| |
המייחל
אצלי האירועים התחילו בפיגוע התאומים.
אני מאז פיגוע התאומים לא עזבתי את הארץ , מחשש שמשיח יגיע ואני לא יהיה בארץ.
עוד נקודה
אפשר להסתכל את תחילת המלחמות על האינתיפדה שהתחילה במוצאי ראש השנה תשס"א.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 17/06/2008 9:43:17
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 09:53 |
|
| |
טוב , אני רואה שאתה טיפה ' לחוץ' בקטע אז אגלה לך סוד קטן אבל שישאר ביני לבינך אה ?
אמת ויציב מה שאמרת שהכל התחיל בפיגועים בניו-יורק ץ
בשנת 1939 התחילו 70 השנה האחרונות של הגלות המסתיימות ב-2009 .
בסוף 2001 וליתר דיוק בתשס"ב התחיל שבוע שבן דוד בא בו המסתיים בתשס"ט .
וכאן טועים לא מעט , הם חושבים שהתגלות המשיח זה הסוף , ולא היא .
הפירוש האמיתי [ בכפוף לענ"ד כמובן ] הוא שבתשס"ט עם ההתגלות הראשונה של המשיח מתחילים האירועים והמלחמות המתוארים סביב התגלותו של המשיח יחד עם תקופה חדשה והנהגת שמיים חדשה , דבר שלא היה עד כה .
מעין מה שהיה במצרים , שרק לאחר שהתגלה משה רבנו לפרעה ודרש שלח את עמי ישראל התחילו הצרות הקשות והלחצים שטרם היו כמותם אשר הובילו בסופו של דבר לגאולה הסופית .
ה"ה כאן , הזמן מחולק לשתי תקופות , לפני ואחרי , לפני התגלות המשיח ואחרי התגלות המשיח . ומה שמתואר בחז"ל מוצאי שביעית בן-דוד בא אין הכוונה לגאולה עצמה אלא להתחלת תקופה חדשה שגם זה נקרא כמובן סוף הגלות מאחר ומדובר על השתלשלות אירועים שיביאו את הקץ הנכסף .
זה בקיצור נמרץ .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 10:47 |
|
| |
המיייחל
את הנקודות שאתה מעלה עלו גם בליבי .
ואני חושב שהויכוח שלי איתך היא בדיוק בקטע הזה , האם התגלות המשיח זה הסוף או לא.
לגבי שתי התקופות שאתה כותב , אני חושב שאת זה נדע רק לאחר ביאת הגואל .
ואם כן עד ביאת הגואל אין ויכוח ביננינו , ולאחר ביאת הגואל הרי נידע . ולכן "נירגעתי".
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 09:28 |
|
| |
מודה לאל רב ורם שזיכני לסיים היום ספר 'חסד לאברהם' .
במאמר האחרון מביא הרב שבשלושה שלבים יתבטלו הקליפות מן העולם . וז"ל :
הא' הוא בבוא גאולתינו. הב' הוא אחר הגאולה זמן מה , יבא זמן התחייה . הג' אחר זמן התחייה שאז חידוש העולם . כלומר אחר ימות-משיח ותחיית המתים הכללית .
ומה יקרה בזמן הגאולה הקרובה ? ישתבח שמו : וחלק גדול מאד מיצה"ר יתבטל , וישארו האנשים קרובים לעבודת קונם , ועוד יתווסף לנו אז שנהיה פנויים מענייני העולם הגשמי מרוב העידון והזהב והכסף והמזון , עד שיתבטל חלק גדול מהחמדה והצורך לדברים הגשמיים , ועוד כתיב והיו מלכים אומניך הרי שאין צער גידול בנים , והיו הגויים איכריכם וכורמיכם הרי שאין צער למזון וכיוצא
. יעבדו עבורינו .
עוד מתואר שם תחיית מתים חלקית כבר בימות המשיח בתחילתם . ואחר התחייה עדיין ישארו הדברים הטמאים מבעלי חיים , שהם חלק צד הרע הנכנע אל הטוב , אבל יכנעו אל הימינים כאמרו לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי וגר זאב עם כבש , וכן 70 אומות שלא יתבטלו אלא יהיו נכנעים לישראל , וכן ראוי שיעמדו לעתיד ויחוגו חג הסכות בסוד שבעים פרי החג כנודע .
אל תשאלו אותי מי יקום בתחייה הזו , אין לי מושג לצערי .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 10:59 |
|
| |
המייחל
מה שאתה הבאת מחזק את מה שאמרתי.
משיח בן דוד הוא אירוע 1.
זמן התחיה הוא 2.