תחושה אנושית פשוטה
התחושה שלי אומרת דבר כזה:
ברור וגלוי וידוע שהקב"ה מתחיל להוציא את ההתנהלות העולמית "הכללית והנורמאלית" מהתחום הנס הנורמאלי אל הנס ש"אין עוד מלבדו" ומראה ש"מלכותו בכל משלה".חלק מהדברים בהם הקב"ה הראה את נחת זרועו הוא תחום מזג האוויר בעולם כולו,ולאחרונה לא הפסיקו להשתמש החזאים ומגישי החדשות בביטויים של "שבירת שיא של כל הזמנים " בצריכת החשמל, בגובה הטמפרטורות השריפות ברוסיה וכו' כו'
ובאותו אופן הקב"ה מראה את נחת זרועו בתחום הכלכלי בשני אופנים
1.הקריסה הכלכלית של אירופה וארה"ב ומנגד – הפלא ופלא
2.כלכלת ישראל כמעט ולא הושפעה מקריסות הבנקים בארה"ב ולא מההיחלשות היורו- עקב פשיטת רגל של מספר מדינות באירופה (- לא שומעים על כך הרבה שכן וכמובן מנסים להסתיר ולנסות לייפות ולטייח את התהום הכלכלי הזה )
כלכלנים ומגישי תוכניות בנושא הכלכלי העלו את ישראל לראש המדורות הכלכליות ולדוגמא בליתי נתפסת על "איך הנדל"ן בעולם כולו קורס ובישראל –השכונה הפיצפונית- הנדל"ן רק עולה . .תמוה ביותר. ."
תחושתי- הקב"ה מראה את הבלתי אפשרי ובלתי מעשי למציאות ממשית וכל זאת
א. להראות את מלכותו שידעו כל אומות עולם שיש מלך לבירה ולמלך הזה יש ארץ אהובה ועם שהוא נושא אותו על כנפי נשרים
ב. להראות לכל היהודים לא רק את מלכותו אלא את חסדיו הרבים ובחסדיו הרבים מראה הקב"ה את הדרך והמקום שאליו צריכים להגיע בניו מהגלות הנוראה. הקב"ה הלא מכיר אותנו ומקל עלינו את הלבטים.אומר הקב"ה:" הנה גם פרנסה וכלכלה אני נותן רק "תנו עוז לאלוקים" ותעלו ארצה ועזרו להביא הגאולה."
אני יודע שרבים בארץ אינם נהנים מאותה יציבות ועוצמה כלכלית,בלשון המעטה היא שמורה למעטים בשלב זה (ואמן שלא יהיו קשיים בהמשך ויהיה רק טוב ), אך בגדול ישנה אמירה וסימון גדול של הקב"ה ליהודים בגלות שישנו מקום שמור ואהוב על הקב"ה והוא ארץ ישראל וכדאי להם להגיע לחוף מבטחים - לפני הבלגן