בית פורומים שידוכי חרדים

כמה אנחנו שוים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2008 20:48 לינק ישיר 
כמה אנחנו שוים

כמה אנחנו שוים

בעקבות כמה אשכולות שנפתחו פה לאחרונה (שקרים,אין לזה סוף) רציתי לדון בנושא די דומה אבל מכיון אחר.

כל אחת שמגיעה לגיל השידוכים מנסה לתמכר (אם נקרא לזה כך) את עצמו יותר מי מה שהיא באמת, כלומר בחיפושים מחפשים מישהו שהוא הכי הכי ובדרך שוכחים לחשוב על עצמינו האם אנחנו באמת שוים את זה האם אנחנו מושלמים עד הסוף, הדרישות שלנו מבן הזוג תואם את המציאות, או שאנחנו שואפים ומחפשים הרבה יותר.

גם בשלבים המעשים, בפגישות מנסים להתיפיף ולשוות דמות אחרת ממה שזה באמת, וגם בתלבושת עושים איזה שהוא שינוים לקראת התקופה הזאת.

האם באמת זה צריך להיות ככה (כמו בכל מו"מ עיסקי וכדו') מגיעים אם דרישות מוגזמות עד שמתפשרים.
או  שנוצר פה בעיה למי שלא מוכן בסופו של דבר להגיע לתבונה הזאת.

{אם זה באמת המציאות מובן הסיבה למה משקרים יש מישהו מן הצד (שדכן או הורה) שהם רואים את המצב בצורה נכונה ופה ושם משקרים כדי לתאם לשאיפות.}

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2008 23:03 לינק ישיר 

אני מצפה לבחורה כמוני מכל הבחינות, לא יותר, והלוואי שגם לא פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2008 23:27 לינק ישיר 
מחקר בדק: איך הישראליות בוחרות בן־זוג?

ממחקרה של ד"ר יערית בוקק־כהן, המתמחה בהתנהגות צרכנית ובחירות רומנטיות, על הגבר שלה להיות "יותר" - מבוגר ממנה, גבוה ממנה, עשיר ממנה, משכיל ממנה, משתייך לשכבה חברתית גבוהה יותר, וכדאי שגם יאהב אותה יותר משהיא אוהבת אותו (אבל אחרי גיל ‭,35‬ היא כבר מוכנה להתפשר)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294819,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2008 23:31 לינק ישיר 
הגיע הזמן שתפסיקי לחלום על אהבה מושלמת

ד"ר צביה גרנות, יועצת פסיכולוגית, מייעצת לך, בת השלושים פלוס, להפסיק לחכות לאביר על הסוס הלבן ולהתחיל להיות מציאותיות. אם זה מכעיס אותך, תגיבי. אם זה גורם לך לחשוב פעמיים על חייך, שיהיה לך בהצלחה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3355779,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2008 23:35 לינק ישיר 
מדריך לרווקה הנואשת: כך תשווקי עצמך לגבר חלומות

את בת 35 (פלוס). את רווקה. מת העולם. או שלא? רייצ'ל גרינוולד, מחברת רב המכר "איך למצוא גבר אחרי גיל 35", טוענת שמצבך אכן אנוש, אבל יש תקווה: היפכי את עצמך למוצר! באמצעות שלל טכניקות מתחום השיווק והמכירות תוכלי לגרום לגבר חלומותייך להחליט כי הוא רוצה בך לתמיד. דנה ספקטור, שניסתה כבר הכל וגם הצליחה, ניסתה - ולא הצליחה - להבין מגרינוולד איך שיווק טוב יכול להחליף אהבה

תוקן על ידי אסיק_good ב- 16/06/2008 23:40:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 03:53 לינק ישיר 

אני לא חושבת שיש עניין לתמחר את עצמנו יותר ממה שאנחנו באמת כי הרי בסופו של דבר האמת תצא לאור ואז מה???
אני כן חושבת שזה לא חכם להתנפל עם כל החסרונות שלנו בגילוי לב מוגזם כבר בפגישות הראשונות
בקיצור, שכל, דרך האמצע או איך שתקראו לזה.....

~~ יעלי ~~

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2008 08:18 לינק ישיר 

יעל,
ראשית ההנחה היא כי לכל אדם יש מעלות וחסרונות המקבלים ניקוד מסויים. כל אחד ירצה לקחת את הבנאדם עם מניקוד המכסימאלי שהוא יכול לקחת.

לכן כל אחד שואף למקסם את עצמו ובכך להשיג בן-זוג הכי טוב שיש.

בבחירה יש גם מסך ערפל ששמו אהבה, המסייע בסחרור הראשים של האנשים ולהעניק לבני זוג פוטנציאליים, ניקוד שלא מגיע להם.

אם שמת לב, הרי שנשים, בצדק חושבות שהן זכאיות להשתמש במה שהוענק להן, בכדי לקבל בן זוג שהרמה החברתית כלכלית שלו עולה על שלהן.

הכל הוא תוצאה של בטחון עצמי (אם הוא נמוך אתה מנקד את עצמך נמוך ואת הזולת גבוה), יכולת לצבור ניקוד הן במה שהקב"ה חנן אותך כשנולדת (הורים, מוצא, נכסים, יופי, בריאות, שכל וכד') והשימוש בהם והן בכישורים ובנכסים שרכשת במהלך חייך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 08:48 לינק ישיר 

אם הכל הוא תוצאה של ביטחון עצמי, אז היכולת לצבור ניקוד כלפי עצמו היא ללא השוואה לזה של השני(במקרה והשני חסר ביטחון עצמי..)

לא תמיד הקסם הוא בניקוד הגבוה שבנ"א נותן לעצמו.. כי לפעמים זה מגוחך לראות עד כמה מישו חושב את עצמו לחכם וממפגין זאת בצורה טיפשית..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 10:12 לינק ישיר 

הכוונה שלי הייתה שבטחון עצמי במינון נכון, גורם שבן אדם נותן לעצמו את הניקוד הנכון (ואפילו קצת יותר), ביחס לשאר התכונות שלו.
חוסר בטחון עצמי גורר ניקוד חסר
ועודף עלול לגרום לניקוד ביתר, כמביא למה שתוצאה עליה כתבה קוטבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 12:09 לינק ישיר 

כל אחד מתמחר את עצמו ביותר ממה שהוא, ובסוף 2 הצדדים משתווים במציאות, כמו שנאמר "איהו בקארי ואיהי בבוציני" (מסכת מגילה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 16:13 לינק ישיר 

הבעיה שלנו בציבור די ידועה בדברים האלה והפרדוקס הוא כ"כ מדהים שאני לא מבין איך אנשים יכולים לחיות בעולם השקר הזה.

אני כבר כתבתי ע"ז פה בהרחבה אני לא זוכר כרגע איפה אם אני ימצא אני יעתיק לפה.

אבל רק תבינו דבר אחד שהוא הקטע הכי מצחיק בעיני.

יצא לי לא פעם ולא פעמיים לשוחח עם בנות בנט בכל מיני אופציות. ומה הם אומרות לי? אני בחיים לא יתחתן עם בחור שמסתווב בנט!!

למה מה אתם? אם אתם פה אז לגבר שלכם אסור? ולמה לחיות בשקר? תגידי כן אני בחורה פתוחה אני ואני ואני ואני רוצה בחור כמוני.

ולא אני פתוחה אני מודרנית בלע"ז אבל אני רוצה רק בעל שימות באוהלה של תורה. אתם מבינים כמה זה מצחיק? אתם מבינים כמה שידוך כזה לא יכול להחזיק מעמד? אתם מבינים כמה זה הקטע הכי מצחיק שיכול להיות בעולם?

הדברים האלה מוציאים אותי משיקול דעת מה אני יכול לעשות.

יש אצלינו בציבור כ"כ הרבה דברים שבין מה שרוצים לבין המציאות הוא כ"כ רחוק אבל יש כאלה שמצליחים ויש כאלה שמתחנתנים ואח"כ נאבקים כל החיים שלהם על הזגיות ועל הבית שלהם.

במקום מהתחלה להיות ריאלים ולהגיד כן זאת אני וכזה בעל אני רוצה. לא היא רוצה הפצצה של עולם הישיבות ותשחק אותה עד ש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 18:16 לינק ישיר 

אברימהלה, אתה צודק.........
אבל בחורה שלא רוצה בחור שמסתובב בנט- היא חוששת שהוא הגיע למקומות לא ראויים בלש' המעטה.. יתכן והיתה רוצה לשמוע גם מהבחור שאינו מעוניין בבחורה שמסתובבת בנט(מאותה סיבה..) וכנראה זה היה מרגיע קצת..
כל הבעיה פה בתמחורים- זה שכל צד מייקר את עצמו ולא מגלה חסרונותיו וגם לא אומר מה שהשני לא היה רוצה לשמוע (כגון: מסתובב בנט..) וכך נגרמים בעיות.
כי אם אתה תאמר שזו הדרך שלך בחיים ותהיה כנה עם עצמך ועם השני, אז זה נותן יותר ביטחון לשני לדעת בדיוק את מקומך- במקרה שתזדהה עם דרכך יהיה לה קל יותר להיפתח אליך..
קורה הרבה שאנשים מעדיפים להתחפר ולא להודות או יותר נכול לעמוד מאחורי מעשיהם.. במקרה והמעשה לא הולך בקו ישר עם דרך החיים אליו שואפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 18:32 לינק ישיר 

קוטבית את לא צודקת בכלל.

כמו שהבחור יכול לגלוש לכל מיני מקומות ככה הבחורה יכולה לגלוש לכל מיני מקומות.

את יודעת מה קורה בסוף? כולם משקרים ואחרי שנה או שנתיים כל אחד מתחיל לספר איפה הוא שיקר וכ'ו.

אז במקום להיות הכי פתוח שבעולם אנשים מעדיפים לחיות בעולם השקר ומה הם מרויחים מזה? ששנה או שנתים הם כל מילה שהם מוציאים מפה הם בודקים שהם לא גלשו למקומות שאסור לאישה לדעת או לדבר שהם היו שם?

במקום שתיהו אנשים ריאלים ותחיו את המציאות ואת האמת ותחיו ללא עול של שקרים ותתחילו חיים כמו בני אדם אנשים מעדיפים לסבול אני את זה לא מצליח להבין בכלל. סורי.

אני ב"א שגם הם יתהפך העולם אני יגיד את כל האמת מה עשיתי ואיך ולמה ומי. אני לא חושב שעדיף להתחתן ואח"כ כל הזמן לחשוב מה אני כן יכול לגלולת ומה לא וכ'ו.

אני מעדיף לחיות חיים רגועים מהתחלה ועד הסוף. בע"ה כמה שאני יוכל.

אבל זה לא רק לגבי הנט זה לגבי אלף ואחד דברים אחרים שהנט זה רק הדבר הקטן ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 18:46 לינק ישיר 

כמה אנחנו שווים?
מתי אנחנו יודעים שהתבגרנו?
כשאנו יודעים לקחת אחריות
כשאנו יודעים לוותר
כשאנו יודעים מה ערכנו האמיתי
מהם חולשותינו ומה מעלותינו
מה מעלות חברינו!

אחרי זה, מגיע השלב בו
צריכים לקחת אחריות ולהקים משפחה
ולהוסיף עוד כמה אנשי אמת, אנשי ערכים בעולם
ורק כאשר אנו יודעים את מעלותינו!
רק כאשר אנו מבינים את חסרונינו ומנסים לתקן!
רק כאשר אנו רואים במעלות חבירנו!
רק אז... מגיעים אל האדם המיועד לנו
אל האדם לו אנו מצפים..

זו האמת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2008 18:48 לינק ישיר 

בס"ד

אני כ"כ אוהב לקרוא מה שאת כותבת, תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2008 19:32 לינק ישיר 

הכל תפוס, נו, באמת. בנות השמונה עשרה שמתחתנות בהתלהבויות כאילו יוצאים לקייטנה, ממש הגיעו לדרגה של להכיר את מעלות וחסרונות עצמן, ומעלות חברן/חברותיהן, ולהיות אדם שלם כזה אידיאלי כמו שציירת, ולכן רק אז מתחתנות.....

~~ יעלי ~~

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כמה אנחנו שוים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext