| נשלח ב-19/6/2008 09:02 |
|
| |
מסרי הנורמלים לאוטיסטיים האמיתיים
כן כן , בדיוק כך , המעוותים והמוגבלים האמיתיים הם לא אלה הנקראים אוטיסטיים אלא אלה הנחשבים 'נורמליים' שלא רואים את דבר ה' הזועק מכל מאורע שקורה ולא מבינים לאיזה שפל בל יתואר ירד הדור הכולו חייב הזה .
שתי שפות לו לקב"ה בהן הוא מדבר עם בריותיו , האחת היא התורה בעצמה כי דבר ה' שירד משמיים .
השנייה היא שפת האסונות והייסורים .
מי שלא מטה את שיכלו ואוזניו לשמוע בקול ה' ותורתו מואס הוא בגזר ומעדיף את המקל .
אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר תְּיַסְּרֶנּוּ יָּהּ וּמִתּוֹרָתְךָ תְלַמְּדֶנּוּ
.
או ייסורים או תורה , אין דרך אחרת , כך הסביר הרש"ר הירש זצ"ל .
מסר מדניאל, יום רביעי, ט"ו בסיון, תשס"ח 19/6/2008
אוי לנו, אוי לנו, אוי לנו, אוי לנו. דור
כל כך נמוך, דור כל כך מִסכן, דור כל כל עקום, דור כל כך מלוכלך, דור שלא
מבדיל בין טוב ובין רע, בין מותר ובין אסור, דור שלא מכבד מורים, מורות,
צדיקים, צדקניות, לא מכבד את התורה ואת המצוות ולא מכבד בדרך כלל את הקב"ה.
לא
מכבד את הקב"ה שיצר אותנו וגאל אותנו, ונותן לנו את הנשימה ואת האוכל ואת
כל מה שאנחנו צריכים, ומבקש מאתנו רק דבר אחד - לעשות את רצונו. את המצוות,להתקרב אליו ולבטוח בו שהוא הכל יכול ונותן לנו חיים ומכלכל אותנו עד היום האחרון ואחר כך.
עם ישראל, עם ישראל, הסוף מגיע, הוא מגיע במהירות הבזק, כל כך מהר, כלם יודעים את זה כבר, כולם יכולים לראות את זה כבר.
העולם
עומד על סף מלחמה עולמית, מחיר האוכל עלה בעולם בצורה איומה, הסינים פתאום
יש להם כסף ואפשרות לקנות (אוכל) ואוכלים ואוכלים ואוכלים, הסיני (העם)
שאוכל בשר בסין, מעלה את המחיר בכל העולם. מיליארדים של אנשים במזרח
הרחוק שעכשיו מרויחים ורוצים לקנות כל מה שאפשר, את כל מה שהמערב התרגל
לזה, עכשיו הם רוצים את זה, הם רעבים מאד, ובולעים כל מה שאפשר, ומושכים
את כל הטוב מכל העולם.
העולם עומד גם לפי הטבע לפני קריסה. בין
הצונמי ובין ניו-אורלינס שנהרסה מהוריקן, ומכל מיני רעידות אדמה וכו' וכו'
שמיליונים הולכים (נהרגים) עם זה, בסין , בבורמה, בכל העולם.
אנחנו רואים שהעולם רועד, רועד כלכלית, (רועד) מאיתני הטבע ומלחמות שקיימות ומלחמה גדולה שעומדת להיות.
ועכשיו החוצפה של העולם שלפני משיח (כפי) שידוע לנו מהנבואות, ועכשיו אנחנו חיים את התקופה הזאת, ועכשיו
החוצפה היא בלתי נסבלת, זו תקופה של חוצפה כל כך גדולה שהגיע לכל מקום
בעולם. חוצפה שעוברת כל גבול, שעוברת כל נורמה, חוצפה שעומדת להגיע לשיא
חס ושלום אם יתקיים מצעד התועבה.
לקחת קבוצה של דגנרטים שהולכים
נגד התורה בצורה בוטה, לפני (מול) כל העולם. וברוב חוצפתם מגיעים למקום
המקדש, לא משנה אם זה באותו רחוב, זה בעיר ירושלים, בעיר הקודש, דוקא בעיר
הקודש, לעשות חס ושלום דוקא לקב"ה.
ואנחנו היהודים שותקים, השקט
הזה זועק לשמיים, השקט של היהודים צועק לשמיים ומוריד דמעות במבול, הנה
בירושלים עיר הקודש, עיר דוד, דוד המלך, קבוצה של אנשים שעוברים על האחת
העברות הקשות ביותר בתורה, עושים מצעד כדי להלל את העבירה ולהגיד לקב"ה
אתה כבר לא הבוס ח"ו, אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים, והיהודים המאמינים
השומרי מצוות שותקים.
ולמה שותקים ? יש הרבה סיבות שנותנים (שמסבירים) סיבה אחת שאסור להוציא יהודים מהישיבות שלא (להפגש עם) הלכלוך הזה, נכון. יש עוד סיבה - שזה לא יעזור גם ככה. והסיבה השלישית שלא מדברים על זה, פשוט רוצים שקט, לא רוצים להתעסק עם דברים שיכולים להיות מסוכנים, יותר מידי להקריב
אבל זה לא יעבור בשקט. זו הפעם השלישית שהם עושים את זה, ה' יעזור שזה לא יהיה. אבל זה לא יעבור בשקט, הקב"ה בעצמו באופן ישיר יעניש את כולנו בגלל זה ח"ו, כי זה הדבר האחרון שאפשר לספוג, העלבון האחרון שאפשר לספוג.
יהיה עונש מן השמים, ואל תהיו מופתעים, עונש מהשמים. אלה שכן רוצים לעשות ועושים (על מנת למנוע את מצעד התועבה) - הם לא ירגישו את העונש,
אבל
אלה ששותקים כי לא נוח להם, מכל מיני סיבות אחרות שלא מספיק טובות,
והאנשים עצמם שברוב חוצפתם באים בצורה לא צנועה על עברה נגד הצניעות,
(עברה) ששנואה במיוחד בעיני הקב"ה, אלה ירגישו חזק את הכעס של ריבונו של עולם.
כל אדם שרוצה להינצל ולזכות לקבל משיח צדקינו יצטרך לעשות תשובה שלמה וה' מוכן לקבל כל בעל תשובה, או בעלת תשובה ומוכן לקבל ולהחזיר אותם לביתו ולתת להם את הנצח, אבל, כל אדם שרוצה להינצל, חייב לבקש ברור, עם כל הלב שלו, עם כל מהותו - את הגאולה השלמה, את משיח צדקנו, את בית המקדש, ולקבל עם כל מהותו - עול מלכות שמים, רק האדם הזה יגאל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 09:46 |
|
| |
דורש.. מעניין אותי לדעת.. איך אתה הולך אחרי האוטיסטים בעיניים עצומות ? אני לא אומר שמה שהם אומרים זה לא נכון, אבל מה מביא אותך לחשוב שיש להם סוג של קשר כזה או אחר שלנו אין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 10:06 |
|
| |
ביג מן
יש לחלק את דברי האוטיסטים לשני חלקים.
1. חלק הנבואה של משיח.
2. חלק ניתוח המצב הקיים .
הנחת יסוד שלי שאם הם מנתחים נכון מצב קיים הוי אומר שהם יודעים אל נכון מה שקורה בעולם , בלי להיות מעורבים.
והיות ואני כבר שנים חושב הרבה דברים על הציבור החרדי כמו שהם אומרים (בלי שראיתי את דבריהם אני רק השנה התוודעתי לאוטיסטים) , כלומר הם אומרים מה שאני חושב במילים מאוד רוחניות , הם יודעים לדבר בדקויות שאני לא יודע אם כולם שמים לב לזה.
הם מביאים דברים שכתובים בספרי קבלה וחסידות שלא יתכן שהם יודעים זאת אלא מתוך שנשמתם מדברת מתוך גרונם.
ולכן אני גם בטוח שנבואתם אמיתי.
ועכשיו ההסבר מה יש להם שאין לנו , או להיפך מה יש לנו שאין להם.
האמת שלנו יש מה שלהם אין , והוא גוף גשמי החוסם את האורות הרוחניים כדי שנוכל לממש את עבודת הבורא כרצונו , אם לאנשים נורמלים לא היה את הגוף החוצץ , לא היה להם מה לחפש בעולם.
לאוטיסטים אין את הגוף החוצץ , ולפי איך שנראה הם נמצאים בעולם שלנו בצורת עונש , כלומר הם מודעים לשורש נשמתם , ולכן מצד אחד זה עונש , שהם מרגישים את האמת רק הם לא יכולים להינות מהאמת שהם חשים , ומצד שני יש להם שכר שעל ידיהם הם יתקנו את הדור.
כשאני קורא את דברי האוטיסטים אני מקבל תחושה של אור מסוים שקשה לי להסביר זאת , ואני חש שאילו דברי נבואה.
עד היום הם לא אמרו דבר שלא התקיים , ולכן לבינתיים אפשר לסמוך עליהם.
נקודה חשובה :
הרי אין מה להפסיד מלהאמין להם , כי כל דרישתם היא אך ורק לשוב אל הקב"ה ,ואני לא רואה סיבה לא לשמוע לדיבריהם , ודוקאבגלל שאני רואה שרוב הציבור מזלזל בהם , אני מקבל את התחושה שדבריהם דברי אמת , כי מנסיוני דברי שקר הציבור קונה מהר , ודברי אמת לא.
או לחילופין בריחה מאחריות ורדיפה אחרי הכסף הציבור קונה מהר , אבל לקיחת אחריות הציבור חושש , ולו רק בגלל זה ניכר שדיברהם אמת משמים.
עד כאן זה על פי החיצוניות.
על פי פנימיות , הרי הבעש"ט כבר אמר שכל דבר שאדם שומע בעולם הרי עליו ללמוד מכך מה הקב"ה רוצה ממנו ,כלומר שאין דיבור בעולם שאנו שומעים שהקב"ה לא רוצה .
כלומר כל דיבור של אדם מקורו מעולם העליון , אלא שאדם עם גוף גשמי יכול לכסות על דברי האמת , והאוטיסטים שהם מוגבלים בגופם אין להם את המחסום , ולכן ברור שדבריהם הם דברי השם.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 19/06/2008 10:12:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 17:34 |
|
| |
מסכים עם כל מילה של דורש .
עוד נקודה , אנשים חייבים לדעת שמצבנו הרוחני בשמיים קשה יותר מכפי המתואר בדברי האוטיסטים . הם משתמשים בשפה עדינה יחסית למצה האמיתי נטו . וזה כמובן רק מראה את רמתו של הדור ויכולתו להכיל את האמת כפי שהיא , עצוב מאוד .
עד הדור האחרון העם היה מקבל את חיזוקיו והתעוררויותיו מצדיקי הדור שהיו מקבלים את מסריהם מהקב"ה בדרך כזו או אחרת , בין אם מתוך התורה עצמה ובין אם ברוח קדשם .
וראה זה פלא , רק בדור האחרון חל שינוי כ"כ קיצוני שהגדולים כמעט שלא נשמעים בציבור והעם תועה כצאן ללא רועה . מה קרה פה ?
ההסבר הוא , שדרגתם והשגתם הרוחנית של הגדולים היא גם פונקציה של רמתו הרוחנית של העם , וכשעם יורד כ"כ נמוך בסולם הרוחני-מוסרי בשמיים מונעים השגות רוחניות מהצדיקים הנשארים כי העם אינו זכאי לכך . ומן הסתם גם להם יש חלק בכך לכן הם נענשים .
אבל אי אפשר בלי להעביר מסרי התעוררות לעם ולדרבנו לעשות תשובה אז מה עושים בשמיים , מעבירים את המסרים דרך ילדים-נערים הפגועים והמוגבלים בגופם אך בריאים בנשמתם לעם שבריא בגופו אך פגוע ומוגבל בנשמתו .
מידה כנגד מידה .
כאשר העם עובר עבירות הרי שהוא בגדר שוטה כי אין אדם עובר עבירה אא"כ נכנסת בו רוח שטות , כ"ש כשלא מדובר על מעידה במקרה ועבירה חד-פעמית אלא על אורח חיים שלם המבוסס על תרבות העבירה .
אז הקב"ה מעביר את דבריו ומסריו דרך אלה הנקראים שוטים מבחינה הלכתית וחברתית לומר לעם אתם שוטים !
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2008 21:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 12:06 |
|
| |
אני מפחד פחד מוות
אני חילוני ונגד המצעד התועבה הזה ועוד בעיר הקודש
ירושלים ורק שלא יקרה כלום חס ושלום לא עלינו בעזרת השם
אני מפחד פיד מוות מזה
אני לא רוצה למות !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 12:11 |
|
| |
קובי
אם באמת הינך פוחד מהמוות , הפתרון הוא לשוב אל השם יתברך , והתשובה תוריד את הפחד מהמוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 12:36 |
|
| |
זה מפחיד !!!!!!!!!!!!
אני קורא תהילים כל יום
שמע ישראל
אשר יצר
ומודה אני לפניך
אני מקווה שבעזרת השם לא יקרה שום דבר
לעם ישראל
אני סובל מחרדות קשות וממחשבות טורדניות פסימיות קשות
ומטופל אצל פסיכיאטר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 14:45 |
|
| |
לא נראה לי שאפשר לקחת את 'קובי' ברצינות..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 14:50 |
|
| |
ביג
גם התגובה הזאת היתה מיותרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 15:11 |
|
| |
אני רציני
אני מפחד פחד מוות
מזה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 16:23 |
|
| |
הלאווי וכולנו היינו מפחדים מהזוהמה לטמא את עיר הקודש ירושלים...
אבל "...אנחנו שותקים, השקט הזה זועק לשמיים, השקט של היהודים צועק לשמיים ומוריד דמעות במבול, הנה בירושלים עיר הקודש, עיר דוד, דוד המלך, קבוצה של אנשים שעוברים על האחת העברות הקשות ביותר בתורה, עושים מצעד כדי להלל את העבירה ולהגיד לקב"ה אתה כבר לא הבוס ח"ו, אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים, והיהודים המאמינים השומרי מצוות שותקים".
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 17:21 |
|
| |
זה לא פתרון לשתוק לדעתי
צריך לצאת לרחובות להפגין נוכחות ותראו לבהמות האלה
מאיפה הדג משתין סליחה על הביטוי ושחתנו כבוד לירושלים
עיר הקודש לנצח נצחים .
תארו לעצמכם זה היה קורה במכה או במדינה מוסלמית
אחרת היו שוחטים אותם
אסור לשתוק להם
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2008 17:48 |
|
| |
שלום קובי .
אני בטוח שכולנו כאן הבנו שאתה פוחד , לחזור על כך לא ממש יעזור .
בא אחדש לך חידוש גדול...'חילוני' זה לא מחלה כרונית , החוקרים מצאו לה תרופה ב"ה , קוראים לה תשובה .
והיום ב"ה לא חסר שיעורי תורה ומסגרות מתאימות להתחזק בתורה ובתשובה , קח את עצמך בידיים ותתחיל להזיז עניינים , עדיין יש'ך זמן ועוד לא מאוחר .
הפחד האמיתי שלך הוא לא ממה שעלול לקרות בעקבות אירוע כזה או אחר , הפחד שלך הוא דווקא מהאמת שאתה מודה בה ומכיר אותה האמת האומרת שעליך לוותר על חיי התענוגות וההפקרות שהתרגלת אליהם אם אכן אתה חילוני .
אבל אם תבין שאין לך ברירה ואתה חייב להתחיל להתקרב לקב"ה ולשמור את מצוותיו כי תכלית כל האירועים שעוברים אותנו ושעוד יעברו הם אך ורק כדי לקרב את עם ישראל לאביהם שבשמיים .
הקב"ה נותן להמנינאג'אד פצצת אטום רק בשביל שקובי ועוד יהודים כמותו יעשו תשובה . הבנת אחי ?
אז יאללה , המפתחות בפנים , שים גז ידידי .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2008 19:01 |
|
| |
החוצפה מגיעה לשיא
מסר ממנחם אוטיסט בן 22 ט''ו סיון תשס"ח
העולם עכשיו עומד לפני בואו של משיח צדקנו. לכן עכשיו החוצפה עוברת כל גבול, וכפי שידוע לנו מנבואות חז''ל [שב''עקבות משיח'' חוצפה ירבה – מסכת סנהדרין דף צז סוף סוטה וכו']. החוצפה עומדת להגיע לשיא אם יתקיים ח''ו מצעד התועבה המתוכנן. זו החוצפה של העולם שלפני משיח ועכשיו אנחנו חיים את התקופה הזאת. עכשיו החוצפה היא בלתי נסבלת. זו תקופה של חוצפה כל כך גדולה שהגיעה לכל מקום בעולם.
ודווקא זה הזמן שכל יהודי צריך לחזור לאמת, לשורש שלו [לקב''ה]. זה הזמן שכדי לשרוד כל יהודי חייב לעשות תשובה שלמה. להיפרד מהגשמיות ולטהר את עצמו מכל העבירות שלו. ודווקא ברגע הכל כך חשוב הזה, זמן של דין שמים, זמן שכל יהודי חייב לקבל על עצמו עול מלכות שמים, דווקא ברגע זה קבוצה של בעלי עבירות קשות, שהמנהיג שלהם זה הסטרא אחרא בעצמו [היצר הרע], באים לירושלים עיר הקודש ורוצים לעשות מצעד תועבה מול מקום הקודש.
קבוצה של סוטים מתועבים שהולכים נגד התורה [שחייבים עבור זה כרת או סקילה בבית דין (ראה ספר החינוך מצוה רז)] בצורה בוטה לעיני כל העולם. ברוב חוצפתם רוצים להגיע למקום המקדש. לא משנה אם זה באותו רחוב, זה בעיר ירושלים, בעיר הקודש. דווקא בעיר הקודש הקבוצה הזאת ברוב חוצפתם מתאספים וצועדים בצורה בלתי צנועה, בצורה שהם מהללים לפני העולם בלי בושה עבירות קשות של גילוי עריות. והם רוצים לאמור להקב''ה ''אנחנו מנצחים [ח''ו], אנחנו הולכים נגד התורה [ל''ע], אנחנו שולטים [ח''ו]. הנה הגענו לעיר הקודש עם הטומאה שלנו וצועדים באמצע הרחוב בצורה המגעילה ביותר והשוטרים היהודים שומרים עלינו – והחרדים שותקים''.
נכון, אנחנו החרדים באופן כללי שותקים. אבל השתיקה הזאת זועקת עד השמים ומורידה דמעות כמבול. ולמה באמת אנחנו שותקים? יש הרבה כאילו סיבות שמנסים לתרץ. ''סיבה'' אחת, שאסור להוציא בחורים מהישיבות, שלא יפגשו עם הלכלוך הזה. יש עוד ''סיבה'', שזה לא יעזור גם ככה. וה''סיבה'' השלישית והעיקרית שלא מדברים נגד זה, כי פשוט רוצים שקט.
אבל זה לא יעבור בשקט. הקב"ה בעצמו, באופן ישיר, יעניש את כולנו בגלל זה ח"ו [''ותטמא הארץ ואפקוד עוונה עליה'' (ויקרא יח)]. כי זה העלבון האחרון שאפשר לספוג. יהיה עונש מן השמים, ואל תהיו מופתעים. עונש מהשמים [וכל מי שיש בידו למחות בעבירה ואינו מוחה, נענש על אותה עבירה (מסכת שבת דף נד ע''ש)]. אלה שכן עושים למנוע את התועבה, הם לא ירגישו את העונש. אבל אלה ששותקים כי לא נוח להם – מכל מיני סיבות שלא מספיק טובות – וכן האנשים עצמם שברוב חוצפתם באים בצורה לא צנועה עם עבירה נגד הצניעות, עבירה [המשך מעבר לדף] ששנואה במיוחד בעיני הקב"ה [ונקרא בפסוקים ''תועבה'' (ויקרא יח ו-כ)], אלה ירגישו חזק את הכעס של ריבונו של עולם.
עם ישראל, עם ישראל, הסוף של עולם הגשמיות והשקר מגיע. הוא מגיע במהירות הבזק. כולם כבר יכולים לראות את זה. מצב מפחיד ביותר. ברחבי העולם ובמיוחד בארצות המערב, הארצות העשירות יותר, המצב הכלכלי מדאיג מאד. מחיר הנפט עולה בצורה שלא היתה כמוה, וזה גורם לעליות מחירים דרסטיים בכל תחומי החיים הגשמיים [שם במסכת סנהדרין: לפני ביאת המשיח ''היוקר יאמיר'']. בנקים רבים עומדים לפני קריסה והעוני בעולם המערבי עלה במידה מדאיגה. מחיר האוכל עלה בעולם בצורה איומה בלי שליטה.
בנוסף, העולם עומד על סף מלחמה עולמית. במלחמה זו מתכוננים להשתמש בנשק אכזרי וקשה ביותר שהיה אי פעם בהיסטוריה. פצצות ביולוגיות, כימיות וגרעיניות בכמויות אדירות. המלחמה האחרונה תהיה המלחמה הגדולה והאכזרית ביותר בהיסטוריה. ולפי הנבואות, שני שליש של העולם יהרס [''וְהָיָה בְכָל הָאָרֶץ נְאֻם ה' פִּי שְׁנַיִם בָּהּ יִכָּרְתוּ יִגְוָעוּ וְהַשְּׁלִשִׁית יִוָּתֶר בָּהּ'' (זכריה יג)].
גם עולם הטבע עומד לפני קריסה. אם זה הצונמי המפורסם או ההרס של העיר ניו-אורלינס על ידי הוריקן, חימום כדור הארץ, הפשרת הקרחונים בקוטב הצפוני והדרומי, כל מיני רעידות אדמה [ראה בירושלמי (פ''ט ה''ב) שהעבירה הזאת גורמת רעידות אדמה בעולם], שטפונות, הוריקנים שמאות אלפים נהרגו ומיליוני בני אדם נשארו בלי קורת גג וכו' וכו'. אם זה, בסין, בבורמה ,בארה''ב או במקומות רבים נוספים בעולם.
אנחנו רואים שהעולם רועד. רועד כלכלית, רועד יציבות הטבע ורועד מקולות של מלחמות שקיימות וממלחמה גדולה שעומדת להיות [כנבואת ישעיה ע''ה (פרק נא): ''הארץ כבגד תבלה ו יושביה כמו כן ימותון'' ע''ש ברש''י וגם רש''י בתהלים מז ג].
אוי לנו, אוי לנו, דור כל כך נמוך. דור כל כך מִסכן, דור כל כל עקום, דור כל כך מלוכלך, דור שלא מבדיל בין טוב ובין רע, בין מותר ובין אסור, דור שלא מכבד מורים, מורות, צדיקים, צדקניות, לא מכבד את התורה ואת המצוות ולא מכבד בדרך כלל את הקב"ה. לא מכבד את הקב"ה שיצר אותנו וגאל אותנו, ונותן לנו את הנשימה ואת האוכל ואת כל מה שאנחנו צריכים ומבקש מאתנו רק דבר אחד: לעשות את רצונו - את המצוות. וכלול בזה, להתקרב אליו ולבטוח בו שהוא הכל יכול ונותן לנו חיים ומכלכל אותנו עד היום האחרון וגם אחר כך.
מוקדש לרפואת צפורה בת חנה
|
כל אדם שרוצה להינצל ולזכות לקבל משיח צדקנו צריך לעשות תשובה שלמה [''כל הנביאים כולן צוו על התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה'' (רמב"ם הלכות תשובה פ''ז)]. ה' מוכן לקבל כל בעל תשובה, או בעלת תשובה ולהחזיר אותם לביתו ולתת להם חיי נצח. וכל אדם שרוצה להינצל חייב גם לבקש ברור, עם כל הלב שלו, עם כל מהותו, את הגאולה השלמה. את משיח צדקנו, את בית המקדש [כמו שכתב הרמב''ם הלכות מלכים פי''ג]. ולקבל עם כל מהותו עול מלכות שמים. רק האדם כזה יגאל.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2008 21:46 |
|
| |
תודה על הדברים נאוה .
קצת מוזר לי למען האמת , חלק ניכר מהדברים הם העתק כמעט גמור של דברי דניאל , איך זה ?
|
|
|
|
|