|
|
| נשלח ב-25/6/2008 18:00 |
|
| |
בחורון, אל תשכח שאני מדברת מנקודת מבט של הילד ואתה מקשה עלי כאילו אני ממבט הורה..
אז, שוב אנסה להיכנס לנעליים שגדולות ממני.. לנעלי אבאסבא..
קודם כל, הדרישות מהילדים זה לא שאיפות בלתי הגיוניות. כי אמרנו שמדובר בערכים שההורים דוגלים ועל זה החינוך מושתת בבית, אי לכך ההבדל בין הציפיות(של ההורים) לבין המימוש עצמו(של הילד) הוא לא כ"כ גדול. הבית בכיוון מודרני והם רוצים לכוונן לכיוון יותר שמרני, למרות שהם הנחילו את המודרניזציה יחד עם ערכי השמרנות.
מה שיצא- זה ילדים יותר מודרנים ולא ממש כפי הערכים האבסולוטים. (מה לעשות.. גם הם לא ממש שמרנים..)
ולשאלתך,
"האם ההורה לא אמור לשים קו גבול בין שאיפותיו הדימיוניות והשלמת עצמו לכוחותיו של הילד? "
לדעתי, ההורה לא צריך לקשר בין שאיפותיו לשאיפות הילד. הוא צריך לחנך ויכול לייעץ אבל לא לכפות או לתת מין הרגשה של- אם אתה לא עושה כך אז אני לא מרוצה וכד'..
אבל מי כמונו יודעים שרק כאשר נהיה הורים ונגדל ילדים ונחנכם לדרך ד' ונרצה לראות רק נחת.. רק אז אולי נוכל להבין את המקום ממנו ההורים נמצאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 01:08 |
|
| |
זה מזכיר לי את עצמי בעניין הביגוד ההורים שלי רוצים שאני ילבש צנוע אבל צנוע ברמות שא"א לתאר ואני לא כ"כ בקטע של הבגדים הרחבים אבל אני משתדלת להקשיב להם אבל תאמת זה די מעצבן......ושלא תחשבו לא נכון אני לובשת צנוע ( לא קצר ולא צמוד ) אבל הם רוצים שאני אהיה פרפרקט וזה ממש מעצבן .....אני מרגישה שסוגרים עלי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 13:39 |
|
| |
Sweet!
זה באמת קשה.
ההורים שלך אמרו לך פעם שהם מצפים ממך להיות מושלמת או שזו הרגשה אישית שלך שאלו הציפיות שלהם ממך?
הרבה פעמים אנחנו נוטים להפיל הרגשת תסכול אישית על ההורים, וזה חוסם את ההתקדמות האישית שלנו.
|
| נשלח ב-26/6/2008 13:57 |
|
| |
קוטבית
אנחנו אמורים להבין את הורינו גם כאשר הם לא נוהגים בצורה שבה הם מחנכים אותנו, מכיון שישנה צורת חינוך ובה עצמה ישנן חריגות וסטיות מסויימות,
צודקת, כשנגדל נבין :)
sweet
למה נראה לך שהם רוצים שתלבשי צנוע?
תמיד ניתן לשבת ולהסביר, אבל תמיד כדאי גם להקשיב,
ווינדי
הרבה פעמים אנחנו נוטים להפיל הרגשת תסכול אישית על ההורים, וזה חוסם את ההתקדמות האישית שלנו.
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 17:03 |
|
| |
אני יכולה להבין באיזשהו מקום את סוויט.. לפעמים זה ענין של סגנון. המודרניזציה מביאה כל הזמן חידושים, ולנו הצעירים שאוהבים חידושים- קל לנו להתרגל ומאד מהר להקנות את זה אלינו. בעוד, שההסתגלות של ההורים לחידושים היא יותר איטית. (האמת.. אולי זה קשור לאופי. יש אופי שאוהב שינויים והתחדשות ויש אופי יותר שמרני ומקובע.. )
אבל אם מדובר על צניעות- יש מקום לשמוע את ההערה. במקרה של סגנונות שונים- זה כבר ענין אישי ונתון לשיקול דעתך.
מה שעוד חשוב, קחי בחשבון שאת לא רואה את עצמך כמו שהשני רואה אותך מהצד, וההורה שמביט מהצד ומעיר- אז יש לתת תשומת לב לדבר.
ווינדי אמר משפט לא פשוט. יש בו המוון משמעות ולדעתי המשפט נכון,
"הרבה פעמים אנחנו נוטים להפיל הרגשת תסכול אישית על ההורים, וזה חוסם את ההתקדמות האישית שלנו"
יש בזה הרבה. לפעמים תכונות שטבועות בנו ואנחנו לא ממש מרוצים מזה, אפשר לשים לב שזה אחת התכונות הבולטות אצל ההורה, וזה מסביר את הנטיה להפיל את התיסכול האישי על ההורים. וזה יכול להיות גם אם הם חינכו למשו מסוים שהיווה הרבה תועלת אבל גם היו לכך מס' חסרונות- אוטומטית אנו מפילים על ההורים את האשם לחסרונות שצברנו..
זה חוסם את ההתקדמות האישית שלנו מכיון שהטלת אשמה על מישו לא מהווה פיתרון. אולי זה מנקה קצת את המצפון האישי ונותן מין שחרור מסוים אבל עדיין החיסרון על גבינו ומחובתו האישית של כל אחד להתמודד עם חסרונותיו.. ולעבוד על המידות.
ווינדי, מקווה שהבנתי אותך. ניסיתי לפרש זאת מנקודת המבט שלי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 18:01 |
|
| |
אז זהו ,שהם כן אמרו לי שהם רוצים שאני יהיה יותר צנועה ! אבל אני באמת צנועה ,פשוט אחיות שלי הם ממש ממש צנועות והם רוצים שאהיה בסגנון לבוש דומה לשלהם וזה ממש לא הסגנון שלי .....( האחיות עם ווסטים וחצאיות רחבות /פליסה )
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 23:32 |
|
| |
כי זה הגיל
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 13:46 |
|
| |
לא נראה לי שהורים מעוניינים לחנוק ולתת תחושה אנו קובעים ותתאימו את עצמכם, הם חושבים שיש בצורה התהלכות שכזאת פגם בצניעות,
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 14:49 |
|
| |
בחור מעם זה לא פשוט כ"כ
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 14:55 |
|
| |
אולי תסבירי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2008 23:31 |
|
| |
זה לא פשוט שעומדים לך על הראש ואומרים לך שעם בגד כזה אני לא יוצאת מהבית .......זה מעצבן !
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 11:09 |
|
| |
אני חושבת שיותר ממה שזה מעצבן אותך, זה פוגע. כי את בחורה בת כמה, 20 פלוס? את יודעת שאת חכמה, בוגרת, חושבת. ופתאם באים האנשים שהכי קרובים אלייך ומשדרים- את לא בסדר, את צריכה שיפקחו עלייך.
ככלל, אני חושבת שחינוך אידיאלי זה עד גיל 18. כי אחר כך כבר די- זה אנשים גדולים שלא באמת ישמעו לכל ההערות של ההורים.ומה שלא הצליחו לחנך עד גיל 18- נראה לכם שעכשיו זה יתחיל לעבוד?
מגיל מסויים רק דוגמא אישית פועלת. והערות שנאמרות ברוח טובה.
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 11:14 |
|
| |
מה שנכון נכון.....
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 14:07 |