בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

היכונו לביאת המשיח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2008 21:52 לינק ישיר 

אכן זהו הכיוון שהתכוונתי באמרי "להאיר את עיני". בכל נושא הנבואות כבר נוכחתי לדעת שהן הנביא והן חז"ל דיברו בצורה מסויימת כאשר ההתגשמות לכאורה נראית מעט שונה. מכאן הסקתי - כרגע בצורה מאוד גסה - שכנראה הדברים כלל לא או לא ממש כפשוטם (כמו הרבה מדברי רבותינו הקדושים).לצערי קצרה ידי מלדעת איך להעמיק בנושאים כגון אלו בלי ח"ו לגלות פנים שכלל לא התכוונו אליהם חז"ל ומה גם שאיני מכיר ישיבה או כולל שעוסקת בדברים כאלו.

אז אני מקווה שה"פעם" עליו הינך מדבר הוא בעתיד המאוד קרוב :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2008 16:57 לינק ישיר 

AVINAVA :
באתר hashem1.net   ממש בראש הדף יש קישור לסרטון - ראש ישיבת מקובלים שמדבר על החלום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2008 06:14 לינק ישיר 

*--  * *

תוקן על ידי avinava ב- 27/08/2008 6:16:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 22:28 לינק ישיר 

סימן נוסף לגאולה הקרובה ?

כידוע לכולנו כל דבר בעולם הוא בעל משמעות וסימן, לא כל שכן וקל וחומר שמה שקורה בעולם התורה הוא סימן לעם ישראל,
ובכן שימו לב:

ביום שישי הבא עלינו לטובה מיד לאחר יום הכיפורים מסתיים הלימוד של מסכת גיטין של הדף היומי  ומתחיל לימוד  מסכת  קידושין !

נקודה למחשבה !

איש גדול,  הכוונה היא פשוטה ביותר,  סיום מסכת גיטין מסמל את סוף הכאילו גט ח"ו עם הקב"ה
ותחילת מסכת קידושין מסמלת את הקידושין המחודשים בעזרת השם של כנסת ישראל עם הקב"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 09:11 לינק ישיר 

יפה דרשת .

ברשותך אוסיף נקודה אחת - ביוה"כ הזה מסיימים את מסכת גיטין בדף היומי ומתחילים במסכת קידושין .
כידוע ביוה"כ ירד משה רבנו עם הלוחות השניות ואז נאמר לו "סלחתי כדבריך" על חטא העגל ולכן גם נקבע יוה"כ
כיום סליחה וכפרה לדורות .

מה שבעצם אומר שיוה"כ הוא גם יום מתן תורה כי בו קיבלנו את התורה שנשארה לנו בניגוד לשבועות שנשתברו הלוחות
ולא היה קיום ללוחות הראשונות .

ובמה קידש הקב"ה את עם ישראל ? יפה מאוד , בלוחות הברית .

אז מה היה לנו שם. . .יוה"כ יום התשובה הלאומי , קבלת התורה והקידושין עם הקב"ה בתחילת לומדנו מסכת קידושין .

אשריך מרדכי .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2008 09:30 לינק ישיר 

רבי דוד אבוחצירא. צילום:theonlyone
מדוע מקבל רבי דוד אבוחצירא את הבאים אליו בעמידה?

גילוי מדהים: הצדיק המקובל רבי דוד אבוחצירא מנהריה, החל לאחרונה לקבל קהל דווקא בעמידה. והכל בעקבות חלום מדהים שחלם על סבו ה'באבא סאלי', הקשור לביאת המשיח

ליאור הלפרין, כתב בחדרי חרדים
תאריך: 07/10/2008 4:59:00

אדם שנכנס לאחרונה (לפני כשבועיים לערך, סופר היום מפי בעל המעשה) לצדיק המקובל ר' דוד אבוחצירא שליט"א מנהריה, שרבים רבים משחרים לפתחו ומייחלים למוצא פיו, התפלא לראות את הצדיק קם לכבודו ומדבר עמו בעמידה, דבר שעשה לכל אדם שנכנס.

הוא לא התאפק ושאלו: "יאמר לי כבוד הרב, מדוע הוא אינו יושב?"

תגובת הרב היתה מפליאה ומדהימה ביותר: "חלמתי את סבי (ר' ישראל אבוחצירא, הבבא סאלי) כשהוא כועס עלי - המשיח היה אצלך כבר פעמיים ולא קמת לכבודו כראוי, הוא צריך להגיע אליך פעם שלישית, ראה לכבדו כראוי! כעת איני יודע מיהו המשיח שאליו התכוון סבי, לכן התחלתי לקבל קהל בעמידה", אמר לו הרב.

אותו אדם שיצא המום מחדרו של הרב, סיפר לתומו את הדברים לאברכים שעמדו שם. האברכים שחו לו על דרשותיו האחרונות של הרב, שגם הם היו מפליאות לא פחות: הרב פתח ספר קדמון, כמדומה "חסד לאברהם", והראה להם שהוא כותב שהמשיח יבוא בשנת תש"ס. "כוונתו היתה לומר שנת סוף", אמר הרב, אבל עדיף שהסוף הזה יהיה סוף טוב, לכן יש לפרש את דבריו על השנה הזאת (תשס"ט - תהא שנת סוף טוב)", אמר הרב לפליאתם של השומעים.

בהזדמנות אחרת ציין הרב עובדה מפליאה ביותר: הוא פתח שוב ספר קדמון, כמדומה "בינה לעיתים", והקריא מתוכו, כי שלוש פעמים במהלך שנות הבריאה הזדמנה ברכת החמה ביום י"ד ניסן, שחל ביום רביעי, היום בו נבראו המאורות. פעם ראשונה היתה ביום יציאת מצרים, אז היתה גאולת ישראל. פעם שניה היתה בימי מרדכי ואסתר, אז גם היתה גאולת ישראל. ופעם שלישית תהיה ביום י"ד ניסן הקרוב, שאז תהיה גאולת ישראל השלימה, אמר הרב.

לדברים מפליאים אלו מצטרפים עוד גדולי ישראל, כדוגמת הצדיק המקובל ר' יורם אברג'ל, שרמז בדרשתו לאחרונה כי מלחמת גוג ומגוג קרובה, ו"אני מעדיף לא לדבר על מה שיקרה בחודשים תשרי - חשון", והרה"צ ר' אליעזר ברלנד, שאמר לחסידיו כי "כדאי לכם לנצל את הפעם האחרונה שאתם נוסעים לאומן, זאת הפעם האחרונה", והגה"צ ר' שכנא זן שחלם את רבו החפץ חיים, האומר לו כי הגאולה קרובה ויש להתכונן.

במידה והמתואר לעיל על דבר החלום נכון אזי המשיח אינו מי שאני חושב שהוא .
מהסיבה הפשוטה שמי שאני חושב - הוא רב גדול מקובל ומפורסם ולא שייך שרבי דוד לא יכירו .

ובכלל , מה אתם אומרים על הכתבה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2008 10:26 לינק ישיר 

לי התחדשמן הכתבה דברי הרב על "תשרי חשוון"...הדברים מתיישבים היטב עם מה שנאמר כאן בפורום על התקופה הקרובה...כבר עכשיו אנחנו עדים למה שמתחיל להתרחש בתשרי  

תוקן על ידי amishosh ב- 07/10/2008 10:29:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 11:58 לינק ישיר 

"... ופעם שלישית תהיה ביום י"ד ניסן הקרוב, שאז תהיה גאולת ישראל השלימה, אמר הרב."

המייחל, הרב מדבר כאן על גאולה שלימה כבר בניסן הקרוב. לוא דווקא עוד 3 שנים לשיטתך.. (2011)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 13:28 לינק ישיר 

המייחל ידידי היקר.

מבלי חלילה לפגוע בכבודך,לאור הדברים שנכתבים פה ונאמרים על ידי רבנים גדולים ומקובלים שאומרים (ואני לא מאמין שיעשו מעצמם צחוק חס וחלילה ויאמרו כן) שהשנה הזאת היא שנת הגאולה הסופית בין אם זה בניסן או לקראת ראש השנה הבא.
הרב בניהו שמואלי,אברג'יל,ועוד הרבה רבנים שגם טוענים לפי המקורות (בדיוק כמוך) שזה אמור לקרות השנה.

אז מי טועה פה בהבנת המקורות? הרי הרבנים לא יבדו דברים מליבם ואני בטוח שגם אתה לא.

ומשפט אחד שיש לי לומר-בעיתה,אחישנה אמר הקב"ה.רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2008 16:04 לינק ישיר 

אין פה שום פגיעה בכבוד אף אחד חלילה , מה אתה מדבר. . .
נראה לך שלחלוק אחד על השני במסגרת החלפת והבעת דעות ולימוד תורה קשור לפגיעה בכבוד ?? מה שייך בכלל .
כל זמן שהדברים נעשים בצורה מכובדת ובוגרת ללא ירידה לפסים אישיים הרי שזה מבורך ורצוי . אשריך .

אנסח זאת כך .

לא נעים לי , אך גם לא אחשוש לומר , מי שלא יהיה אם יסבור שהגאולה השלימה וביהמ"ק
יהיו לפני תשע"ב מבחינתי אינו מבין את סוגיית הגאולה .
ואין לי כל בעיה לשבת איתו ולהראות לו בספרים אחד לאחד דבר דבור על אופניו .

אתה רוצה להאמין לרבנים זכותך המלאה והכי לגיטימית , אני את דברי אומר ומי שירצה ישמע .

ובשורה התחתונה - הלוואי והצדק איתם ואני טועה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2008 21:17 לינק ישיר 

נקודה שחשבתי עליה .

אם הבבא סאלי הקפיד בחלום על רבי דוד על שלא זיהה את המשיח שמע מינה שהמשיח
עצמו יודע שהוא הוא , דאי לא תימא הכי מה מקום להקפיד על אחרים שלא יודעים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/10/2008 22:38 לינק ישיר 

בס"ד!
בנוגע לשבוע שבן דוד בא בו אודה למייחל אם יביא הסבר מפורט על כל שנה איך היא מבוארת עם השנה החופפת לה.
בגמרא בסנהדרין מובא: "אמר רבי חנינא אין בן דוד בא עד שיתבקש דג לחולה ולא ימצא ומביאים את הפסוק ביחזקאל לב,יד. הרד"ק מפרש אז אשקיע מימיהם: כשהמים רבים במקום אחד יש בהם עומק ונקראו שוקעים לפי שהטפל בהם שוקע למטה. אולי זה רמז להמסת הקרחונים שבקוטב. ולגבי דור שכולו חייב או כולו זכאי נראה לעניות דעתי לפרש שהקב"ה יגאל אותנו לא בזכות מעשינו אלא הוא יתבונן בכל אחד ואחת אם יש ניצוץ יהודי בתוכו (זכאי) ואם לאו (חייב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 22:10 לינק ישיר 
רבי דוד

הסיפור המצוץ הזה מהאצבע כאילו הבאבא סאלי בא בחלום לרבי דוד הוא אינו נכון מסברא פשוטה שכל מי שקצת מכיר את הצדיק יודע שהרב מזהה צדיקים נסתרים ואומר לשמשים היהיודי הזה הוא צדיק נסתר אם הוא יבוא עוד פעם תכניס אותו ללא המתנה וכן כאלה המון סיפורים הסיפור הידוע עם העיתונאית שהתחפשה לאברך שמיד הרב אמר חמשמש להוציא אותה שזה אשה ולא אברך הצדיק הוא בעל רוח הקודש ובעל מופתים והוא בעצמו בבחינת משיח צדקנו שיבוא ויגאלנו וכל הסימנים מתקימים ברבי דוד אביחצירא שליט"א לכן הס לכם לבוא ולחשוב חשבונות של הצדיק לדעת אורחותיו למה הוא מקבל בעמידה כי זה לא נכון הרב מקבל את הבאים כשהוא יושב על כסא אמנם גבוהה קצת אבל לא בעמידה בואו לנהריה והווכחו בעיניכם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2008 23:17 לינק ישיר 

שלום לך חביבי...מה נשמע ?

תראה , אין לי מושג אם הסיפור הזה נכון או לא כפי שדייקתי בלשוני כשהבאתי כתבה זו ואמרתי
'אם המתואר לעיל נכון' אך מכאן ועד לדחות את הדברים מכח סברא בעלמא ...נו נו . מקושיא לא מתים כידוע .

וכבודו כבר החליט שיש בו את סימני המשיח...או הו ! אדרבה בא תחכימנו את מה שנעלם מעינינו .

איפה ראית שמישהו 'חישב' את חשבונותיו של הצדיק ?
למיטב הבנתי בכתבה מתואר שכך ענה הרב לשואלו דבר ולא חלילה מפיהם של אחרים אלא מפיו בכבודו ובעצמו .

אני מבין שכבודו נמנה על חסידיו של הרב - לצערי לא זכיתי גם אני ואשמח אם תוכל להביא לנו מעט מאווירת הקדושה
שסביבו לפורום שנזכה גם אנחנו להתבשם .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2008 10:36 לינק ישיר 

והנה...הכחשה לסיפור לא איחרה לבוא , מאת הניק 'לא אשכחך' מפורום בח"ח .

התפללתי בשבת אצל רבי דוד אבוחוצירא בנהריה ושאלתי את העוזר שלו
האם נכונות השמועות לגבי התגלות הבבא סאלי בחלומו (שסיפר לו על המשיח וכו'), כמו שנטען כאן באתר (ולא רק בפורומים, יש לציין), והוא טען שלא. בנוסף נשאל גם אחד ממשפחתו, וגם הוא שלל את הדברים.
אני חושב שאם האתר הזה מכבד את עצמו, שיבדוק דברים לעומק לפני שהוא מפיץ ומספר שמועות תמוהות כאלה
.

אם אתם שואלים אותי - אני מתקשה להאמין שהסיפור לא היה ולא נברא כי אין עשן בלי...
וזאת אני אומר כאחד שהאינטרס המובהק שלו הוא להאמין שהסיפור לא נכון !

כי כפי שאמרתי אני מאמין שהמשיח הוא בכלל מישהו אחר רב גדול ומפורסם וכל תפיסה אחרת הגורסת שהמשיח הוא אדם
אנונימי ולא מוכר הקשתה עליי מאוד והכניסה אותי לאי נוחות רבה .

אז מה באמת היה ? כמוני כמוכם אין לי מושג .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > היכונו לביאת המשיח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext