|
|
| נשלח ב-26/10/2008 16:24 |
|
| |
ידוע גם שתלמיד חכם אחד פקפק בעדות של ר' נתן על כך שרבנו אמר לו שזכה ליחידה דיחידה , ושאל בזמנו את הצדיק המקובל הרב מרדכי שרעבי , והרב ענה לו שאם ר' נחמן אמר את זה אז ודאי זה נכון. נדמה לי שהעד לדברי הרב היה הרב שלום ארוש שהיה לו חברותא עם הרב שרעבי בספר הקדוש והנורא ליקוטי מוהר''ן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 14:55 |
|
| |
מה יהיה
| aaron1980 כתב: |  |
אני אבדוק את העניין ואחזיר תשובה |
|
בדקת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 10:16 |
|
| |
קכ"ה מדרגות הנשמה
יש 125 מדרגות לנשמה, המרגה הגבוהה ביותר היא:
125- יחידה דיחידה דיחידה - והיא מדרגת המשיח והוא הראשון שיגיע אליה
והמשך המדרגות:
124- יחידה דיחידה דחיה
123- יחידה דיחידה דנשמה
122- יחידה דיחידה דרוח
121- יחידה דיחידה דנפש
120- יחידה דחיה דיחידה
119- יחידה דחיה דחיה
וכאכן הלאה... עד לדרגות הנמוכות ביותר:
6- נפש דרוח דנפש
5- נפש דנפש דיחידה
4- נפש דנפש דחיה
3- נפש דנפש דנשמה
2- נפש דנפש דרוח
והמדרגה הנמוכה ביותר של הנפש הבהמית:
1- נפש דנפש דנפש.
דגמאות למדרגות שאנשים זכו להם הם:
האור החיים הקדוש זכה למדרגת יחידה דרוח
והבעל שם טוב הקדוש זכה ליחידה דנפש,
ואם הם היו נפגשים היה מגיע המשיח מה שלא עלה בידם
שכן הבעל שם טוב ניסה להגיע לארץ ישראל ולא יסתייע בידו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 11:20 |
|
| |
באמת שאינני מבין גדול בדברים הללו...אבל מדהים ומחזק המחשבה שגם בדור שפל כשלנו (תגידו מה שתגידו) יכול אדם להגיע לכזאת מדריגה!
אגב, מבורות אני שואל:
המדריגה הזאת מגיע האדם שהוא המשיח לפני ש"מתעברת בו נשמת המשיח" או כביכול אחרי? או שאני מערבב שני נושאים שונים לגמרי..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2008 11:30 |
|
| |
אם רוצים לדייק
ר' נחמן אמר שתיקן יחידה בתכלית השלמות. זה גם קשור ישירות ובעקיפין ובפנימיות וחיצוניות ובכל אופן שהוא לכך שאמר על עצמו שהוא סבא דסבין , רשב''י רצה שנשמת סבא דסבין תרד לעולם בדורו כדי להביא את המשיח , התפלל על כך ולא נענה כי הנשמה הזו היתה צריכה לרדת מאוחר יותר וכולנו יודעים למה..כי מי ינחמנו ?! רק נשמה שלעולם לא חטאה , הנשמה שפרחה מאדם הראשון לפני שחטא באכילה .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 09:32 |
|
| |
בהנחה שפרטי הסיפור על הרב קנייבסקי נכונים אולי אפשר ללמוד מהם משהו .
הרב המליץ שלא לרכוש דירה כעת כי בחצי שנה הקרובה מחירי הדירות ירדו מאוד וכו'...
משמע שאין מה לדבר על התגלות המשיח בחצי שנה הקרובה , כי אם לא מה שייך לנמק את אי רכישת הדירה בירידת מחירים בגלל מלחמה בשעה שאירוע כמו התגלות המשיח עומד בפתח . לא מוכרח אך מסתברא מילתא .
מה גם שזה מסתדר עם ציר הזמן הידוע לנו , חצי שנה מהסיפור מציב אותנו בחודש אייר שהוא מיד לאחר צאת השביעית בניסן , והתגלות המשיח אמורה להיות במוצאי שביעית שזה מניסן עד תשרי עם עדיפות לתמוז - אב .
רק בעיה אחת יש לי עם זה - התגלות המשיח מוזכרת בזוהר בצמוד לתחילת אירועי צ. קויראה , לומר שזה לא יתחיל עד תמוז - אב ?? קשה לי מאוד .
בכל אופן - אלה פני הדברים בשעה זו .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 10:18 |
|
| |
בס"ד
הסכם הרגיעה עם עזה אמור לפוג באותה תקופה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 09:24 |
|
| |
לאור התסריט שהצגתי בפניכם באשכול "התסריט הגדול" ולאור מקורות נוספים בעניין התגלות המשיח עושה רושם שההתגלות הראשונה שלו תהיה בחודש אב השנה , תשס"ט .
כמובן שאני לא סגור על זה סופית בשלב זה , אצטרף להמתין ולראות את אירועי החודשים הקרובים אך כרגע זה הכיוון שהעלתה חכתי .
ולא...אני לא רואה טעם להתייחס ברצינות לשמועה התורנית של היום על כביכול 'פגישה של רבי דוד עם המשיח' , שבענו משמועות , התנפחנו משטויות .
תוקן על ידי המיייחל ב- 04/12/2008 9:25:55
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 20:47 |
|
| |
מה אמור לקרות כדי שתדע שהעלת בחכה שלך את הדג הנכון? איזה התפתחות תגרום לך להיות בטוח?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2008 21:42 |
|
| |
שאלה יפה .
מלחמה עם הפלסטינים ועם חיבאללה עד חודש ניסן .
וגם אז...ההנחה כי החודש המיועד הוא חודש אב מבוססת על הלשון "מוצאי שביעית ב"ד בא" שהמדובר הוא על החודשים שאחרי ניסן , עם מאמר חז"ל "שהמשיח נולד בתשעה באב" ולמה נקרא שמו אב כי עתיד הוא לההפך לראש וראשון לכל החודשים והתגלות המשיח בו היא הרבה יותר מסימבולית . ויש עוד איזה מקור בנושא שאינני מצליח להזכר בו כרגע .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 08:38 |
|
| |
ההודעה הקודמת היא ה"פסימית" . . .
חישובים אחרים שאני עושה בעניין מציבים את התגלות המשיח לא יאוחר מניסן אייר הקרובים. . .
כך שאני לא יודע מה לומר לכם יותר .
משיח בהיסח הדעת רציתם ?
אולי כשניהיה כולנו עסוקים בברכת החמה הקרובה הוא יגיח מאחורינו ויעשה לנו "טוק..טוק..." על הגב ויאמר "חיפשתם אותי ?"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 09:15 |
|
| |
כבוד המייחל!!!
אתה פשוט עברת כל גבול נורמלי של אופטיות !!! אנחנו כבר לא רגילים לזה !!!
אולי בשעת רצון זו של שמחה והתעלות רוחנית תגלה לנו מיהם משה רבינו ומשיח בן דוד?
נ.ב
אל תחשוש מזה שמשה רבינו לא יעמוד בלחץ התורים הארוכים של בני ישראל בעניין "שאלת רב, שאלה קטנה למשה רבינו . .. . "
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 15:35 |
|
| |
דנדוש היקר...
מה פשר התלהבות הקודש הזו ?? מה כבר אמרתי או חידשתי ? וכי "חידוש מרעיש" השמעתי בזה שאמרתי שבחודשים הקרובים צפויה ההתגלות הראשונה של המשיח ?
הלא מסקנה זו מתבקשת היא מאליה נוכח לשון חכמינו שאמרו "מוצאי שביעית ב"ד בא" כשאנו צועדים בנתיב ההבנה שבניסן הקרוב אנו נכנסים לתחום מוצאי השביעית .
חוצמזה שאני לא תולה יותר מדי תקוות בהתגלות הזאת של המשיח , כי כפי שאמרתי בעבר לא צפויים לא ניסים לא מופתים ולא שום דבר חריג פרט שלכך שנדע סוף סוף מיהו .
האמן לי שגם אני אינני בטוח כבר על זהותו של המשיח כשהייתי בעבר , וזאת משום שלמסקנה הזאת הגעתי במסגרת טעותי אודות המלחמה בשבועות . . . אך משהתבררה לי טעותי זאת ספק גדול נכנס בליבי האם אכן "הוא" המשיח .
בעצם השאלה כאן היא שאלה גדולה ומרכזית :
האם המשיח הינו רב גדול ומפורסם או שמא אדם ( צדיק כמובן ) נסתר ואנונימי ?
מזה זמן רב שאינני מצליח למצוא ראייה לאחד מן הצדדים .
נ.ב האמן לי שידיעת זהותו של משה רבנו לא תוסיף לך הרבה בחיים .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 19:26 |
|
| |
תתפלא דווקא - כן
ובכלל לא נראה לי למה אתה כן נוקב בשמות של אחרים
גוג = בוש/אובמה
ארמילוס = מקקין
מב"י = שרון
ודווקא כאן אתה ממלא את פיך מים?
פתח פיך ויאירו דבריך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 20:05 |
|
| |
מתחבר יקירי...
אתה חייב , פשוט חייב להאמין לי במשפט הבא :
הראשון שסובל מכך שלא מגלה מיהו משה ר' הוא אני !
אז למה אני לא מגלה...כי זה לא פשוט , אינ'ך מושג עד כמה הסיפור לא פשוט כלל ועיקר .
ואין בכלל מה להשוות בין חשיפת הדמויות שהזכרת לבין משה ר' ואליהו הנביא , וזה ברור .
לי דווקא יש תוכניות אחרות כיצד להביא לכם אותה...לתת לכם להגיע למסקנה לבד .
כאשר אבין בעתיד שהגיע הזמן לעשות זאת אביא בפניכם את כל המקומות בזוהר
בתיקונים ובכתבי האר"י המתארים את ביאתו של משה ר' בסוף הגלות את תכונותיו
ומעשיו ואתן לכם להצביע לבד על הדמות הרבנית הכי מתאימה לכתובים .
דיל ?
נו. . . מה אתה אומר על זה שההודעה הזו העוסקת במשה ר' היא הודעה ה - 120 ??
יפה לא...
תוקן על ידי המיייחל ב- 07/12/2008 20:05:58
|
|
|
|
|