| נשלח ב-24/6/2008 22:39 |
|
| |
הרס הרוחניות על ידי "החסידויות" לאלפיהם
הנה קמו בימינו אלפי חסידויות שמצהירות שהולכות בדרך הבעל שם טוב זיע"א אולם כולי האי והלואי שהיה כך, כי בימינו המה מסתגרים תחת רבם,האדמו"ר שליט"א שמצילם מן החטא ומכפר על עוונותיהם, והפכו את רבם כהקב"ה השם ישמרנו, ולא עוד אלא שחלחלה בתוכם ארסיות וסטיגמה הרסנית,שמקורה בגאווה חולנית, וקנאה בין אחד לרעהו שהרי אני אברך חסידי מופלג בתורה ויראת שמיים,וכי לי יאה וכי נאה, לאכול פת יבשה,ולחיות חיי צער,ולדור ב30 מטר, כמסכן ועלוב? מגיע לי לחיות כמו שצריך, עם רכב וכדומה, ומצב זה חילחל ויצר מודל ודוגמא לכל הקהילות החסידויות, שרק ביזנעס,ודולרים מעניין אותם, וזה לא דרך התורה כפי שמנסים בכל כוחם לקבוע בדבר זה, וזה הרס הרוחניות! הרס התורה! הרס המצוות! והרב או האדמו"ר שעומד בראשם עתיד לתת את הדין. כי לא מורה להם שהתורה עיקר, ולא דולרים, רק התורה והמצוות ללא אינטרס ותועלת עצמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2008 00:03 |
|
| |
בס"ד
הגיע הזמן לבטל את כל החצרות המפלגות את עם ישראל כעדת קרח ועושים מחלוקת שלא לשם שמים יש לאחד את עם ישראל כמ"ש "תורה אחת יהיה לגר ולאזרח הארץ"!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2008 21:21 |
|
| |
בס"ד אור ליט' כסלו
חובה לשנות את המציאות,ולפתוח אפיקים בעבודת ה',ולא להצטמצם תחת רבי אחד שהוא שולט על כל הקהילה, ולחשוב שזה התורה , יש ללמוד ולחפש את יראת ה',המצב בחסידויות כיום גרוע, גרוע מאד.
רק ע"י שינוי הלב לעבודת ה', ולמוד תורה באמת, ולימוד הזוהר הקדוש וחכמת הקבלה, יצאו מהגלות החשוכה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2008 13:01 |
|
| |
רק על ידי עבודת ד'. נכון .
חיבור עם רבי ואדמו"ר למי ששואף לעבודת ד', הוא חלק בלתי נפרד ממהות עבודת האדם.
רק על ידי פנימיות התורה? לשיטתך בלבד. הרבה עבדי ד' וגדולי עולם טענו שיש דרך וסולם להגיע למעלות הנשגבות, ולא על ידי עזיבת הנגלה ושטחיות שלימוד הפנימיות. כפי שמקובל בכמה מקומות כידוע ליודעי ח"ן
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 00:45 |
|
| |
דע, שזה בתחילת הדרך, אך למי שבעל השגה אין צורך וכבר כתב בזה הרב בעל "שערי אורה" רבי יוסף גיקטיליה.
כמובן שצריך מסגרת, אך להיות רק תחת תורת רבי אחד, זה פה בעיה.
וראה באריכות בכתבי הסולם, וכל חכמי הקבלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 02:15 |
|
| |
בס"ד
החסידה והאנפה אמרו חז"ל למה החסידה טמאה ? שעושה חסד עם חברותיה וצדקו דברי הגר"א "שזה סוד תורת החסד שיש בה תערובת של סיגים"
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2009 05:08 |
|
| |
בס"ד
תגובתי לדבריו:
זה נמצא בכתבי הגרמ"מ ז"ל חלק ב וכמדומני בביאור על הזוהר פרשת משפטים ואני מצטט
את דבריו "וזה סוד תורת החסד שיש בה תערובת של סיגים" ואני לא חייב לקבל את ההסברים של החסידות שרבם הוא בעל הנפלאות ולא מחזיק מעשיית אותות ומופתים,שיביאו לי הוכחות שכליות מהמקורות של חז"ל ולא על סמך סיפורי מעשיות לבנות תורות ופרשניות !!
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=12&topic_id=2551985&forum_id=1364
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|