|
|
| נשלח ב-27/6/2008 14:38 |
|
| |
אילפא,
מה לך להביא ראיה מרש"י שם ולתלות בחיסורי מחסרא של נקודתיים, ועמי הארץ הכי קתני? גמרא היא והגמ' שם עד היום לא מנוקדת...
יבמות יז.
"תנא כל שאין מכיר משפחתו ושבטו (רווק בלע"ז, מ. ז.) נפנה לשם, אמר רבא: והיא עמוקה..."
תוקן על ידי mzohar ב- 27/06/2008 14:41:32
מ. זוהר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 14:59 |
|
| |
לא הבנתי מה פתאם טוען שישעיהו כתב את התרגום.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 15:13 |
|
| |
מנין לך שישעיהו הנביא קבור שם?
תוקן על ידי אלייעזר ב- 27/06/2008 15:12:23
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 18:04 |
|
| |
אין לי כח לכתוב, זה ארוך וסבוך, וכבר נידון הענין רבות.
מה שברור, שהמקור הברור ביותר לקברות התנאים כיום, הוא האריז"ל (שער הגלגולים הל"ז עוד), ועל כן יש להניח שמי שלא נמצא שם (יב"ע) אין מקור למקום קבורתו..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 08:33 |
|
| |
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/06/2008 8:36:17
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 08:37 |
|
| |
הגולם יש לי מספר תמיהות בנושא קברי צדיקים בגליל. למשל קבר בנהיו בן יהודיע נמצא ליד צפת, איך הוא הגיע לשם מירושלים? כנ"ל יש מסורת על קברי הלל ושמאי שהם בגליל, מדוע? אמנם המסורת הזו מצוינת כבר במגילת אביתר.
בויקיפדיה מצויין שבמגילת אביתר נאמר גם שקברו של יב"ע נמצא בעמוקה. אין לי כעת מגילת אביתר כדי לבדוק.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/06/2008 8:38:00
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 09:12 |
|
| |
מעל התרגום הודפס 'ת"י' והיו שפתחו את ראשי התיבות במקום 'תרגום ירושלמי', 'תרגום יונתן'. הצעה מענינת ששמעתי היא 'תרגום (רב) יוסף'. בכמה מקומות בתלמוד מופיע הביטוי 'תרגמה רב יוסף', ר"ל לא שהוא היה המתרגם, אלא שתרגום זה היה שגור על לשונו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 09:54 |
|
| |
לבעל בעמיו:
משער הגילגולים הקדמה ל"ז:
בלכתך מן כפר ברייא לצד צפון אל כפר אבנית, דרך שנוטעים שם אילנות וורדים רבים, הנקראים אל ראיי"ש בתחילת הדרך ההוא, אחר צאתך מן המעיין של ברייא, רחוק כמו ת' אמה לשמאל הדרך, תמצא שם מורד אחד עמוק ומשופע וצר בין הרים ההם, ושם קבור בניהו בן יהוידע:
אמנם מה שיותר תמוה הוא המשך הדברים:
בכפר אבנית יש שם מערה, שבה קבורים אביי ורבא. והנה הפתח לצד מערב, ובתוכה הרבה כוכים, ההנה בכוך שבקרן מזרחית דרומית ממש, שם קבור אביי. והכוך הסמוך לו העומד בצד דרום ממש, שם קבור רב דימי מנהרדעא. והכוך הסמוך לו אשר בצד דרום ג"כ, והוא כוך יותר רחב מכוך ר' דימי הנזכר, ושם קבור רבא, והוא בכוך האמצע שבצד דרום, ושאר הכוכין לא הגיד לי מה הם:
הפלא הוא מתי ואיך הגיע אביי ורבא לארץ ישראל (יעוי' תוס' עירובין דף כ"ב ע"ב ד"ה קרקפנא, שכ' בזה"ל ומצינו שהלך רבה לארץ ישראל ללמוד תורה לפני ר' יוחנן בסוף שני דייני גזירות, אבל אביי עצמו לא מצינו שהלך ללמוד תורה שם).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 10:11 |
|
| |
שמועה שמעתי, שממש לאחרונה, בחפירות שנערכו באולפני רדיו כל חי כי טוב
נתגלה קברו של ה'תנא קמא', ובקרוב תיערך שם תפלת רבים.
ראש הישיבה בר מוחא יעשה שם שבע הקפות עם הטליתות הקדושות.
למעוכבי מח, נא להזדרז ולהזמין סיבוב על הטלית הקדושה.
להתקשרות: ב sms , המחיר: שקל אחד
מענין לענין, בירושלים עיה"ק הודבקו בעש"ק כרוזים
על מגבית חירום עבור יתד נאמן לרגל פרשת קורח [...!]
תוקן על ידי דיסקקשיח ב- 29/06/2008 10:13:56
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 10:13 |
|
| |
| דיסקקשיח כתב: |  | שמועה שמעתי, שממש לאחרונה נתגלה קברו של ה'תנא קמא', ובקרוב תיערך שם תפלת רבים.
ראש הישיבה בר מוחא יעשה שם שבע הקפות עם הטליתות הקדושות.
למעוכבי מח, נא להזדרז ולהזמין סיבוב על הטלית הקדושה. |
|
זקנה של הבדיחה הנ"ל יורד על פי מידותיה, ואולי אף אפשר לעלות כבר לקברה של זו ההלצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 10:20 |
|
| |
לכבוד הגולם
עוד בדיחה ישנה - נכנס יהודי לבית מרחץ-מקוה, ונותן בקולו צעקה:
כל הטפשים החוצה - לצאת מיד.
צעק אחד המתרחצים, מה יש לא שילמנו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 10:21 |
|
| |
| מלח_הארץ כתב: |  | | מעל התרגום הודפס 'ת"י' והיו שפתחו את ראשי התיבות במקום 'תרגום ירושלמי', 'תרגום יונתן'. הצעה מענינת ששמעתי היא 'תרגום (רב) יוסף'. בכמה מקומות בתלמוד מופיע הביטוי 'תרגמה רב יוסף', ר"ל לא שהוא היה המתרגם, אלא שתרגום זה היה שגור על לשונו. |
|
קשה להניח שכל אותם המקומות שהזכירו הראשונים את התרגום ירושלמי, היה שם ר"ת ת"י ונפתח לא כדין.
ועוד, שעל פי פרוייקט השו"ת, נזכר אך פעם אחת בש"ס תרגמה רב יוסף, לעומת פעמים רבות שנזכר שתרגמו אחרים.
ועוד, שלמה יכונה יוסף, ולא רב יוסף? והלא פרקי דרבי אליעזר אינם מכונים פרקי אליעזר ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 10:38 |
|
| |
מה הפקפוקים שלך בגניזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 10:39 |
|
| |
| דיסקקשיח כתב: |  | לכבוד הגולם
עוד בדיחה ישנה - נכנס יהודי לבית מרחץ-מקוה, ונותן בקולו צעקה:
כל הטפשים החוצה - לצאת מיד.
צעק אחד המתרחצים, מה יש לא שילמנו?! |
|
ואני שמעתי בגירסה מעט שונה:
הבלן פנה ליהודי אחד ואמר לו: כל הטפשים מבקשים שתצא החוצה.
ניגש יהודי אחד ואמר - אבל אני לא ביקשתי כזה דבר.
|
|
|
|
|