|
|
| נשלח ב-29/6/2008 23:01 |
|
| |
שרפ
כמה זיכרון קצר יש פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 23:09 |
|
| |
אני אישית שונאת מעשנים...לא יכולה לסבול את הריח. בבית אני עושה טרור על זה. אבל אם אני אתחיל להוריד גם בחורים מעשנים, מה יהיה הסוף. כל בחור שני מעשן.
ולא נראה לי שאפשר להכליל זאת כחוסר רגישות לזולת. יש כאן איזו השפעה חברתית שמושכת לזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 00:01 |
|
| |
אוף, למישהו יש בכלל כוח לקרוא את הקישורים האלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 00:53 |
|
| |
ואם הוא היה מעתיק לך את זה לכאן. כן היה לך כח לקרוא??
שרפ, ידוע גם ידוע הסכון הפאסיבי. ואני משתדלת למנוע זאת ממני. רק שהתכוונתי לומר. שלא כ"כ כדאי להפוך את העישון לשקול בבחירת בן הזוג. כי לא חסרות לנו סיבות אפשריות לסינון, וזו בעיה נפוצה מאוד. אין לי מושג באחוזים כמוך, אלא בהתמצאות בשטח.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 01:37 |
|
| |
אז ככה....
לא רואה קשר בין איכות מידות לעישון...
עישון לא בריא. לא למעשן ולא לסביבתו.
גדולי עולם עישנו, וזה לא פגם בגדלותם.
מאידך, בחורים רבים מעשנים היום, כחלק מהווי סביבתי... כפורקן חיצוני לעומס נפשי וכדו'
ראיתי, לא אחד ולא שניים... שמרגע נישואיהם לא החזיקו יותר סיגריה...
לפעמים אישה, היא תחליף לסיגריה...
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 06:40 |
|
| |
| מיוחדת100 כתב: |  |
אז ככה....
לא רואה קשר בין איכות מידות לעישון...
עישון לא בריא. לא למעשן ולא לסביבתו.
גדולי עולם עישנו, וזה לא פגם בגדלותם.
מאידך, בחורים רבים מעשנים היום, כחלק מהווי סביבתי... כפורקן חיצוני לעומס נפשי וכדו'
ראיתי, לא אחד ולא שניים... שמרגע נישואיהם לא החזיקו יותר סיגריה...
לפעמים אישה, היא תחליף לסיגריה...
1. איך אדם יכול להיות גדול כאשר הוא במודע עוסק בדברים הגורמים נזק לו ולסביבתו?
2. האם לא היית מורידה בחור אם היו אומרים לך שיש לו לחץ נפשי או נטיה להיגרר אחרי חבריו (ולא בבחינת קנאת סופרים תרבה חכמה)?
3. במקום ענבי הגפן בענבי הגפן ניתן יהא לכתוב בהזמנה כסיגריה למעשן. וברצינות איך תדעי אם את הסיגריה שלו (הרי רק מרגע הנישואין מפסיקים לעשן)?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 07:38 |
|
| |
בס"ד
תשובה ל-1 אז אתה אומר שבזמן ר' שמואל רוזובסקי לפני כ 30 שנה לא ידעו על נזקי העישון?
ידעו ועוד איך כבר בשנות ה-50 60 ו70 של המאה העשרים פורסמו מחקרים נגד העישון.
מיוחדת, לגבי תשובות 2ו-3 אני לא יכול לעזור לך בתשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 07:46 |
|
| |
התועלת שבעישון ממבט החברה
בכדי לחזק את אותן בנות הנפגשות עם בחורים מעשנים, נמנה כאן את התועלת החברתית שבעישון וכיצד הוא מסייע לחברה.
1. מיסוי יקר - 70% ממחיר חפיסת סיגריות הוא מיסים.
2. הקטנת עלות הפנסיות - הפחתת תוחלת החיים של המעשנים מסייעת להקטין את ממוצע אורך החיים בחברה. הקטנה זו מסייעת למי שאינם מעשנים לשלם פחות על הפנסיה.
3. הקטנת הוצאות הבריאות - עלות הסיבוכים של עישון לחברה אינו משתווה לעלות החזקת קשישים סיעודיים. החסכון מתרגם לתשלום מופחת של ביטוחי בריאות.
אז לעשן (וגם להתחתן עם מעשן), זה שרות לאומי!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 07:51 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  | בס"ד
תשובה ל-1 אז אתה אומר שבזמן ר' שמואל רוזובסקי לפני כ 30 שנה לא ידעו על נזקי העישון?
ידעו ועוד איך כבר בשנות ה-50 60 ו70 של המאה העשרים פורסמו מחקרים נגד העישון.
|
|
הרב רוזובסקי נפטר בשנת 1979. ז"א שהוא התחיל לעשן לפני 70 שנה לפחות. אז לא ידעו על נזקי העישון.
חמי מעשן והוא אמר לי שבשנות החמישים לא היתה בכלל מודעות לנזקי העישון.
להיגמל קשה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 08:06 |
|
| |
בס"ד
נראה שגם אז ידעו על נזקי העישון, אולי לא כמו היום אבל ידעו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 10:25 |
|
| |
בס"ד
אני נגד עישון, כי זה מסוכן, מזיק ו...מגעיל!
אבל לדעתי לא מורידים הצעות בגלל עישון כי אם הבחור מאד ירצה בסופו של דבר את הבחורה אז הוא יפסיק לעשן בשבילה,
יש בחורים שזה סוג של עומס רגשי של תקופת השידוכים ה"נחמדה" שהם עוברים,לכן אפשר להבינם,
אבל לעשן אצלי בבית, בשום אופן לא!
ואנחנו לא מדברים על בחורים צעירים שמעשנים בשביל הפוזה, עברנו את הגיל הזה ממזמן....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 12:09 |
|
| |
| חנושנוש כתב: |  | |
בס"ד
אני נגד עישון, כי זה מסוכן, מזיק ו...מגעיל!
אבל לדעתי לא מורידים הצעות בגלל עישון כי אם הבחור מאד ירצה בסופו של דבר את הבחורה אז הוא יפסיק לעשן בשבילה,
יש בחורים שזה סוג של עומס רגשי של תקופת השידוכים ה"נחמדה" שהם עוברים,לכן אפשר להבינם,
אבל לעשן אצלי בבית, בשום אופן לא!
ואנחנו לא מדברים על בחורים צעירים שמעשנים בשביל הפוזה, עברנו את הגיל הזה ממזמן....
|
|
כמה זמן הוא יאלץ להוכיח את עצמו שהוא הפסיק בשביל הבחורה (בין הפגישה השלישית לוורט או עד החתונה) ואם הוא יחזור לעשן?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 12:16 |
|
| |
בס"ד
נכון שרפ, בחורה שממש לא מוכנה לקחת שום סיכון בעניין, לא תוכל לסמוך על הבטחה או בזמן הפגישות- לפחות לדעתי.
ולמה צריך להיכנס להתלבטות, פשוט לא להיפגש עם בחור שמעשן.
|
|
|
|
|