בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2008 22:35 לינק ישיר 
האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

עלה לי בראש יום אחד-תיאוריה מטורפת:

אין לי הוכחה אליה, אבל הראש שלי נוטה להאמין לה....

התיאוריה היא כזאת: לדעתי, (ואין לי שום הוכחה לזה...) לפני המון זמן עוד בתקופת התנך, היה חשמל והוא אף היה בשימוש. 
למה זה נראה לי הגיוני:

1)קודם כל-שלמה החכם מכל אדם לא ידע על החשמל???
2)וגם אם לא היה מספיק חכם, משה רבינו, בקשר הדוק עם הקב"ה, הקב"ה לא יכל לעשות לו קצת 'חיים קלים' ולגלות לו את הסוד של החשמל???

עכשיו תשאל השאלה-איך יכול דבר כזה להישכח???
הרי ברור שהוא יכול, קודמכל המשנה, נכתבה ע"י רבי כדי שלא תשכח, כמו שכתוב "עת לעשות לה' הפרו תורתך", אם רבי כתבה הרי שהיא עמדה להישכח....  וק"ו החשמל שהיה פחות אידיאולוגי ליהודים מהתורה שבע"פ יוכל להשכח על ידם....

ולמה באמתץ לא כתוב שום מילה על חשמל בתורה??  
תחשבו- התשובה הגיונית-אם היה כתוב משהו בתורה, אז בנ"י לא היו שוכחים את החשמל...... כמו שכתבו את תורה שבע"פ
והיא לא נשכחה אז לא הגיוני לפי התיאוריה שיהיה כתוב בתנ"ך - זה שלא כתוב בתנ"ך על החשמל, זה הוכחה לי, אם תחשבו על זה טוב.............

בבקשה תגיבו ותנסו לשנות את דעתי ....

בבקשה הביאו מקורות מהתורה, גמרא או מדע שסותרות את דבריי   או לחילופין מוכיחות...

תודה,
                                                                 יוסי אברהם  

הכותרת תוקנה בידי מיימוני לפי חוקת הפורום כדי שתהיה מובנת.
התמונה בוטלה גם היא לפי חוקת הפורום ועם בעל התמונה הסליחה.

תוקן על ידי עצכח ב- 30/06/2008 8:36:28

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 22:52 לינק ישיר 

יוסי היקר

ברוך הבא אל הפורום!

העלית שאלה חשובה, אולם עוד לפני שאבוא לדון בה, עלי להזכיר נושא עצוב במקצת. פתחת אשכול בלא רשות ולכן בניגוד לתקנות הפורום. כותב חדש צריך לקבל אישור לאשכול שלו לפני פירסומו.

עתה, כשהאשכול כאן, הוא מעלה שאלה כה מעניינת שאולי היא מצדיקה את השארת האשכול.

העלית את האפשרות שכבר בימי התנ"ך ידעו על החשמל וידעו כיצד להשתמש בו.

ולזה הצעת שני נימוקים:

א. אם התורה מכילה את כל המידע בעולם, היא גם אמורה להתייחס לחשמל, ולכן משה רבנו היה אמור לדעת אודותיו.

ב. אם שלמה המלך היה החכם מכל האדם, איך יכול להיות שלא ידע על חשמל?

והנה, כמדומה שזה ברור לכל אדם שלא משה, לא שלמה ולא אף אדם אחר בתקופה ההיא ידע מהו חשמל.

אולי כדאי כאן לעצור לרגע כדי להבהיר למה אנו מתכוונים במילה חשמל: אני מניח שהכוונה לידע התיאורטי שהעולם מורכב מאטומים, שמורכבים מפרוטונים ואלקטרונים, וכי בחומרים מסויימים, מתכות, האלקטרונים יכולים לנוע מאטום לאטום וכך נוצר זרם חשמלי.

ידיעה זו יכולה לשמש לבנית הטכנולוגיה המודרנית, והיא אכן עומדת בבסיס עולמנו, ומאפשרת לנו גם לכתוב במחשבים.

מעניין להסביר מדוע לא יתכן שמשה ושלמה ידעו על חשמל. יש לכך כמה סיבות. אחת מהן היא שבתוך עולם המחשבה שלהם, לא יכלו להיות מונחים שמקבילים למונחים שלנו אודות החשמל. אילו מישהו היה מנסה להסביר להם על החשמל, זה היה קשה, אולי בלתי אפשרי.

(מי שיסבור אחרת, יצטרך להסביר כיצד יכלו משה ושלמה להבין בחשמל, ומדוע לא בנו מכשירים באותה הזדמנות... אלא אם כן נאמר שלא היתה להם רשות משמים...).

ממילא יש להסביר מדוע שלמה החכם מכל אדם לא ידע על חשמל ומדוע משה, שקיבל את התורה, שמכילה את כל הידע האנושי, לא ידע על חשמל.

התשובה המתחייבת היא:

א. חכמתו של שלמה לא היתה במדעי הטבע, כי אכן נער שלומד בתיכון היום יודע על המדע יותר מאשר שלמה בשעתו. חכמתו של שלמה היתה מן הסתם בתחום המוסרי והפסיכולוגי.

ב. מדוע באמת נניח שהתורה מכילה מידע מדעי? אולי החכמה שבה היא בתחום המוסרי והחינוכי?

אכן התפיסה שהתורה מכילה את כל המדע היא גם דעתו של הרמב"ן. אבל הרמב"ן סבר כך, לדעתי, מפני שהאמין לנאמר באחד הספרים החיצוניים, הוא הספר "חכמת שלמה", שמייחס לשלמה את הידיעות האלו. הרמב"ן כנראה לא ראה בו ספר חיצוני והאמין לדעות אלו. כמובן, ההבדל בידיעות המדעיות בין תקופת הרמב"ן לתקופת שלמה, והעדר מודעות להתפתחויות היסטוריות, יכול היה לאפשר את הטעות הזו. אנו היום, שיודעים הרבה יותר במדע מאבותינו, מבינים כי לא יתכן שידעו את הדברים האלו כמונו. ואם היה להם יתרון עלינו, זה היה בתחומים אחרים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 22:54 לינק ישיר 

יש להוסיף עוד על שאלת השואל.

בקשתו האחרונה היתה:

הביאו מקורות מהתורה, גמרא או מדע שסותרות את דבריי

אבל האם צריך להוכיח שהדעה הזו אינה נכונה, שבימי התנ"ך ידעו על החשמל? אנו יודעים הידע הולך ומתפתח, הולך ומצטבר. אנו יודעים מתי ואיך התפתח הענף של הפיזיקה העוסק בחשמל, ואפשר מן הסתם לקרוא על זה אפילו בויקיפדיה. לפי זה, מי שירצה לטעון כי ידעו על החשמל בימי התנ"ך הוא זה שצריך להביא ראיה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 23:11 לינק ישיר 

זה שהשתמשו בטלפונים סולולארים, רדיו , רמונט קונטרול, ואחרים, הרי זה ברור ומוכח,

העובדה שלא נמצאו כבלים וחוטי טלפון וחשמל, בחפירות הארכיילוגיות, בארץ הקודש.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 23:14 לינק ישיר 

אתה יודע עוד כמה דברים לא מצא המדע???

קודם תבדוק.......

כל יום מוצאים החוקרים משהו חדש שלא ידעו עליו...

ומי יודע, אולי מחר ברדיו תתפרסם שמועה שמצאו שריד חשמלי בבית המקדש הראשון... 

תוקן על ידי עצכח ב- 30/06/2008 9:05:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2008 23:27 לינק ישיר 

כבר ידוע שאריסטו הגיע לכל חכמתו מכתבי שלמה המלך ששדד תלמידו אלכסנדר מוקדון כשהגיע לבת המקדש, אבל עוד נשארו בכתובים חידושי האטום והאבולוציה וכל שאר ההמצאות המדעיות עד היום האחרון, שאותם גנז שלמה במטמוניות עקלקלות יחד עם ארון הברית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 07:42 לינק ישיר 

יוסי

חן חן לך על הדרך בה אתה נוקט עם עצכח.

ולעצם הענין מיימוני טוען בלהט ששלמה המלך לא ידע חכמת הטבע.

אבל כבר חלקו עליו הרמב"ם והמהר"ל.
הרמב"ם כותב בהלכות קידוש החודש שבני יששכר כתבו ספרים על חישוב האסטרונומיה ונעלמו מאיתנו , ולכן אנו צריכים להסתמך על חכמי יוון.

המהר"ל כותב כדברי יוסי ששלמה המלך ידע את כל החוכמות , והם נעלמו ובעוון הגלות הם עברו ליוונים , והחוכמות נשכחו מהיהודים.

כך שאנני יודע מנין לו למיימוני שלא ידעו פעם על כל החוכמות האלו , ויתכן יותר שפעם ידעו להשתמש הרבה יותר טוב מהיום , כמו למשל שבנו את בית המקדש בלא ברזל על ידי שמיר.

ומיד בחרבן בית ראשון נשכחו כל החוכמות מהיהודים .

ואני חוזר מדגיש יוסי.

כל הכבוד לך את מדבר אליהם ובשפתם.

אני יכול להניח שדווקא ילדותך היא זאת שנותנת לך את הכלים לדבר בשפתם.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/06/2008 7:41:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 08:21 לינק ישיר 

דורש אמת

תודה על התגובה המעניינת.

אולי תרצה להבהיר יותר את דבריך.

מה לדעתך נכלל ב"מדע" שהיה ידוע לשלמה המלך?

מה נכלל ב"מדע" שהכיר הרמב"ם ומה נכלל ב"מדע" שהכיר המהר"ל?

האם ברור לך שתכני המדע משתנים מדור לדור לפי התפתחות האדם?

האידיאל המדעי הוא להכיר את כל תחומי הידע בצורה שיטתית ומסודרת, אולם גם היום אנו רחוקים מזה. וכל שכן בזמן המהר"ל והרמב"ם וכל שכן בזמן המקרא.

ניקח דוגמא אחת. כימיה.

מאז מנדלייב, אנו יודעים יותר על מבנה החומר (אטומים שמורכבים מחלקיקים, אולם אין הסכמה בין המדענים מה הם התת חלקיקים של החלקיקים, עד כמה שידוע לי). וזאת רק בכימיה לבדה.

לעומת זאת, בימי המהר"ל והרמב"ם האמינו שכל החומר בעולם מורכב מארבעה יסודות, לא כמעט מאה. ויסודות אלו נחשבו לאדמה, מים, אש ואויר (או רוח). כל דבר בעולם נחשב למורכב מארבעה אלו במינונים שונים.

האם אתה סבור שזו היתה תיאוריה נכונה?

בימי המקרא לא האמינו בשיטה זו מפני שהיא הגיעה אלינו מן היוונים. לא ברור מן המקרא מה היתה התיאוריה הפיזיקלית המקובלת עליהם, אם בכלל היתה כזו.

ניקח עוד דוגמא, אסטרונומיה, שהיתה מפותחת כבר בימים קדומים, והיו תיאוריות שאיפשרו לחזות מראש את תנועות הכוכבים:

אבל הבסיס לתיאוריות אלו היה שגוי.

הרמב"ם האמין שהארץ נמצאת במרכז החלל, וסביבה נעים כל הכוכבים, כולל השמש.

מסתבר שכך האמינו גם בימי המקרא. כך ודאי האמינו גם בימי חז"ל (ויש לנו עדויות רמוזות במשניות אודות השמש הנעה מתחת לארץ בלילה וחוזרת למקומה לזרוח בבוקר).

האם אתה סבור שאלו דעות אסטרונומיות אמיתיות?

והנה עוד שאלה שהרוצה לייחס למשה, שלמה וחז"ל את "כל החכמות" צריך להתמודד עימה. איך יכול היה משה להבין מהו חשמל אם לא היו לו מונחים מתאימים? איך ה' יכול היה לגלות לו אודות אלקטרונים אם המילה לא היתה באוצר המילים שלו? ואיזה תוכן יכול היה לייחס לה? וכן שלמה. וכן כל חכמי התקופה ההיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 08:49 לינק ישיר 

ובכלל,
אם הם ידעו את כל החכמות, היה עליהם לנצל את הידע הזה למען מטרות נעלות. כגון לרפא חולים במחלות שונות שלא היתה להן תרופה אז, לנצח במלחמות (עם פצצות חכמות), וכדו'. מה ההיתר שלהם לא להשתמש ב'ידע' שלהם כדי להציל חיי אדם ואומה?
לולא הייתי יודע שיש גם מבוגרים שחושבים את ההבלותות הללו, הייתי רואה בשאלות אלו דמיונות של תפיסה ילדותית. כעת אני יודע שיש דמיונות כאלה גם למבוגרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 09:01 לינק ישיר 

חז"ל לא רק שידעו את החכמות אלא גם לא הפסיקו להתקדם.
בימי אריסטו ובימי הביניים הם ידעו פיזיקה אריסטוטלית.
בימי ניוטון הם ידעו פיזיקה ניטונית
מהמאה העשרים בם יודעים גם את תורת היחסות,
ועדיין איננו יודעים מה הם ידעו בשלהי המאה ה21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 09:03 לינק ישיר 

מיכי,
תוסיף, הרי מקובלנו שאסור להתחכם עם המצוות ומאי דמפקדת עביד, אזי אפילו אם חז"ל ידעו את הנזקים העלולים להגרם ע"י אנטיביוטיקה, היתה עליהם חובה לגלות את האנטיביוטיקה כדי להציל חולה שלפניהם ולא להתחשב בחסינות הנרכשת של החיידקים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 30/06/2008 9:04:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 09:05 לינק ישיר 

מיימוני

א. לפי איך שהמהרל כותב שלמה המלך ידע את כל המדעים.
ב. לטענה שהספרים נעלמו אי אפשר להתייחס בכלים שלנו היות ואין לנו את שפתם.
ג. "מונחים" לפעמים משתמשים במונחים  שהמילים זהות והמשמעות שונה.
   לדוגמא לאדם חכם אפשר לומר הגדרה אחה שתכלול הרבה הגדרות של אנשים פחות חכמים , למשל כשאדם חכם רוצה לצמצם חוכמתו עליו לבנות מילון מונחים כדי להוריד זאת לשפה נמוכה יותר , ולכן יתכן מאוד שבזמן הבית הסתפקו בפחות מונחים כדי חהבין את אותם דברים , אבל היום זה לא שגילו יותר מונחים , פשוט המח לא מסוגל לעבד הרבה מידע ולכן יש לפרק זאת לגורמים , ולכן היום יש לכאורה יותר מ 4 יסודות , אבל זה לא נכון לא כל מונח נקרא יסוד.

בהבנתינו של היום יש להגדיר יותר יסודות כדי שנוכל לנתח זאת.

ולכן היות וכל התיאוריה בנויה על הידע שיש לנו היום מה ידעו בזמן בית ראשון והיות וחסר לנו הרבה ידע איך היתה נראית המציאות בזמן הבית , כמו שאין לנו מושג איך נבנה כסא שלמה האוטומטי , וכמו כן אין לנו מושג איך שלמה השתמש בשדים ובאשמדאי (אולי אתה לא מאמין בזה אבל שוב פעם אין לנו את הכלים לדעת זאת).

נכון שאנו רואים התפתחות גדולה של המדע בכל תחום , אבל אני חושב שבנקודה זאת יש בינינו חילוקי דיעות איך ליראות את המדע , האם המדע התפתח בגלל האדם או על אף האדם.

אני טוען שהמדע לא התפתח בגלל האדם אלא שכך הוא רצונו להראות לנו את כוחותיו , ואנו בגלל חוסר ראיה רחבה נראה לנו שהמדע הוא כוחינו , אבל הרי כל המדע היום לא יודע כיצד הדברים פועלים , הוא יודע שינם כוחות מסוימים כאילו או אחרים , אבל הוא לא יודע כיצד הכוחות פועילם , למשל איך כח המשיכה פעול המדע לא יכול להסביר זאת הוא יודע להסביר את חוקי המשיכה , אבל הוא לא יודע להסביר איך נוצר כח המשיכה , וכך כל חוקי הטבע המדע לא יודע להסביר כיצד נוצרו הכוחות , שלמה המלך ומשה רבינו הכירו את הכוחות האלו בשרשם , ואתן דוגמא (לשם גילוי נאות הרעיון נלקח ממקובל שכתה ספר בגרמניה ) ספירת הגבורה היא כח הצמצום או כח האנרגיה , ספירת החסד היא כח המשיכה , ספירת התפארת הי כח הממוצע , וכן הלאה .

כלומר שהמדע רואה רק בחיצוניות הדברים ושלמה ומשה ראו בפנמיות הדברים את כל החכמות ,והיות ואנו )מקבלי הקבלה) יודעים שכל דבר בגשמיות יש לו שרש ברוניות , כמו שמובא בתלמוד על שמעון בן שטח שבדוד גדל חטה ככליות לומר שהחטא גורם , ועל כן נראה לי שדורינו השפל אין לו את הכלים להשיג את חכמת שלמה שעל זה נאמר ותרב חכמת שלמה.

ברור שקל מאוד לומר ששלמה ידע רק מוסר , היות ואם נקבל ששלמה ידע את כל החוכמות הרי נאלץ להאמין לחכמים כמו ה"פרמיטבים החרדים " ואת זה הרי יצר המרדנות שלנו אינו נותן לנו בתואנה של יראת שמים וחקר האמת.

איך יכול היה משה להבין מהו חשמל אם לא היו לו מונחים מתאימים? איך ה' יכול היה לגלות לו אודות אלקטרונים אם המילה לא היתה באוצר המילים שלו? ואיזה תוכן יכול היה לייחס לה? וכן שלמה. וכן כל חכמי התקופה ההיא.

המונחים של פעם כנראה היו שונים משל היום , למשל מנוף בלשון הקודש נקרא "כלי הרמה",
חשמל זה לא מילה של לשון הקודש .

יתכן ופעם קראו לזה כח המוליך. ,כח המושך , כח המחבר ,

למה אתה חושב שכדי להבין בחשמל יש להבין כל כך הרבה הגדרות , כל ההגדרות הם רק לפחותי הבנה כמונו , אבל לחכמים רוב ההגדרות מיותרות.

לגבי אסטרונומיה לצערי אני חלש בזה ואני לא רוצה לחוות דיעה , אני רק יודע דבר אחד שחישובי המולד של חז"ל והחישובים של "נאסא" תואמים להפליא.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/06/2008 9:05:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 09:08 לינק ישיר 

דורש
לגבי חישוב המולד, חז"ל הסתפקו בחלק שהוא 3 שניות ושליש, ובכלל לא ירדו לרזולוציה של נאסא.
ובוודאי שחז"ל ידעו על האלחוט, הא ראיה שלא נמצאו חוטי טלפון בחפירות ארכיאולוגיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 09:09 לינק ישיר 

.

ואף אחד לא מזכיר את ספינת הברזל השטה באויר של הרמב"ם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 09:14 לינק ישיר 

בעל

חז"ל ירדו לרזולציה של נאסא.

אין לי כרגע את המסמך , אבל לפני כשנה קבלתי מסמך המתאר את ההשואה בין נאסא לחז"ל.

אלחוט לא צריך חוטי טלפון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2008 09:18 לינק ישיר 

דורש_אמת כתב:
אלחוט לא צריך חוטי טלפון.

נו, כיוון שלא מצאו חוטים אז יש לך הוכחה שהם הכירו את האלחוט! (וגם השתמשו בטלפונים סלולריים ואפילו חשבו על איכות הסביבה וייצרו אותם מחומרים מתכלים!)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext