בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2008 21:34 לינק ישיר 

בתגובה לדברי נפגעוהציץ מיום 3/7/2008 שעה 20:57
"התייחסויות אישיות...אינן מקובלות בפורום, וגם אם כל הכתוב בהן נכון אינן תורמות ליחס שתקבל משאר הכותבים כלל וכלל"
מה פרוש "גם אם" ?
האם אתה חולק על טענותי, או מקבל את הטענות אך משיג על לשוני ?
מצויים כאן אנשים מצויינים, תלמידי חכמים אמיתיים, בעלי חשיבה בקורתית מחודדת מחד ואוחזים בתורה ללא ויתור מאידך, שאני מעריכם עד מאד. לא תשמע מפיהם את הטענות אשר נגדן יצאתי

"חלק מן הטענות בספר - שטותיות עד זוועה. הדסה לא מצאה דבר בשטח, משום שכלל לא יצאה לשטח, אלא כתבה את הספר בשבתה בחדר ספון ספרים, נטול חלונות"
הקראת את ספרה ?
זו אמת לאמיתה.
כיצד עלי להעביר לאחרים מידע זה ?
הצע נא נוסח מתון להעברת מידע זה

"אמה של גליה, היא, צר לי לקבוע זאת, נוכלת המועסקת על ידי מערכת ההחזרה בתשובה. (היכן היתה, לעזאזל, המועצה לשלום הילד ?)"
זו אמת לאמיתה.
אמה של גליה יודעת כי היא זו המפברקת את המסרים ומטעה תמימים ביודעין. והמועצה לשלום הילד היתה צריכה להתערב ולהתלונן, ואישומים פליליים היו צריכים להיות מוגשים נגד מארגני ערבי "גלוי מסרים שמימיים מפי מפגרים".
כיצד עלי להעביר לאחרים מידע זה ?
הצע נא נוסח מתון להעברת מידע זה

"ובוודאי התייחסויות אישיות כ-''אתה משולל יכולת חשיבה בקורתית, מה ?''"
ומה דעתך על אדם הבולע טענות מיסטיות כבכורה בטרם קיץ, ואינו עוצר לרגע לחשוב ולשקול האם מה שנטען באזניו הגיוני ?
הצע נא נוסח מתון להבעת דעה בענין זה

אמור לחכמה, אחותי את; ומודע, לבינה תקרא (משלי ז ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 21:57 לינק ישיר 

גוברנור,

אינך יודע כמה חשב ושקל דורש_אמת (או כל מאמין אחר בקבלה ובפנימיות התורה) לפני שהחליט "לבלוע" טענות מיסטיות.
דומני שאתה מזלזל, שלא בצדק, במושג החשוב שהביא כאן דורש אמת, "פנימיות". כנראה שאתה מבין אותו רק מצידו החיצוני, שהוא הבחנה פשוטה, יומיומית, בין שני דברים שנמצאים משני צידי מחיצה.
הבעיה היא שכדי לדון ברצינות במושג הפנימיות, אתה צריך להבין את הפנימיות שלו ולא רק את משמעותו החיצונית, שכן הפנימיות החיצונית היא באמת משענת קנה רצוץ שאין בה כדי ליישב סתירות לכאורה בחיצוניות, מה שאין כן הפנימיות הפנימית, שתופסת את הצד הפנימי באמת של החיצוניות. על ידי השלמת התמונה מהמימד הזה, הטענות ה"מיסטיות", כפי שאתה מכנה אותן בזלזול, משתלבות היטב בתמונה ולפעמים שופכות מתוכה אור שחלקו יכול לבקוע גם בצד החיצוני - בתנאי שלצופה יש פתיחות וחוש לפנימיות הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 22:26 לינק ישיר 

בתגובה לדברי dfl מיום 3/7/2008 שעה 21:57
דומה כי אכן איני מומחה ל"פנימיות", ובכל מקרה, אין לי מה לעשות עם טענות מיסטיות שאינן בנות-בחינה, וחסרות כושר חיזוי, אולם את ענין התקשור עם מפגרים ניתן להעמיד לבחינה פשוטה, כבדרך שהצעתי, ואני ערב כי התוצאות תהיינה, ללא שנוי - כשלון עיקבי, חוזר ונשנה

מנגד, יש בי פתיחות עמוקה ועצומה לכל טענה הניתנת לבחינה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 22:42 לינק ישיר 

גוברנור, דפל כתב (כדרכו) באירוניה. ובהזדמנות זו (לדפל, אייכה?):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2008 06:45 לינק ישיר 

דורש אמת

<"אפשר להסתכל על העולם בפנימיות  ואפשר בחיצוניות">

אפשר להסתכל על העולם בפנימיות, שאיש  אחר לא מסגל לראות.

גוברנור

<"גליה אינה יודעת צורת אות">

מנין לך?  היא אמרה לך?

אולי היא יודעת בפנימיות, אלא שמצבה מונע ממנה להוכיח בחיצוניות שהיא יודעת?

נפגע

<"דליכא מידי דלא רמיזא באורייתא" מה מקורו">  

ראה בהתנצלות בועז צבאן ודוד גרבר מהמחלקה למתמטיקה, אוניברסיטת בר-אילן: "סוגיות גאומטריות בספרות חז"ל",

http://www.cs.biu.ac.il/~tsaban/HTMLPapers/brec.html

הערה 17:

""מי איכא מידי ... דלא רמיזא באורייתא" (תענית דף ט'), וכן "תורה שלנו שלמה בכל החכמות" (מהרש"ל על התוספות יבמות דף צ"ז ד"ה 'אם הוא ברי') ועוד...".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/07/2008 7:26:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2008 08:00 לינק ישיר 

גוברנור

see link

http://www.adam.com.au/bstett/SkepticsFacilitatedCom99.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2008 12:07 לינק ישיר 

בתגובה לדברי mdabraham מיום 3/7/2008 שעה 22:42
כל הכבוד ל- dfl על שהצליח "לעבוד עלי".
מחמת שאני זהיר בכבוד הבריות, לא הגבתי ישירות לדבריו על הפנימיות/חיצוניות, על אף שנראו לי nonsense gibberish גמור במחילה, אלא הסברתי אל מה כן יש לי פתיחוּת

בתגובה לדברי נישטאיך מיום 4/7/2008 שעה 08:00
כן, ה- FC נכשל באופן נשנה, סדיר, עקבי, בכל controlled study.
המאמר עליו הצבעת מספר גם על טרגדיות משפחתיות.
הורים סובלים, מתייסרים, מעונים, של ילדים פגועים שמחו תחילה על "הגילוי" המרעיש של מתקשרי FC, כי ילדם הפגוע הוא למעשה אינטלקטואל סמוי, בעל מנת משכל העולה על הממוצע, הכותב שירים למגירה, ומתבטא בלשון עשירה ומשוכללת. כאשר נעורו ספקות וחשדות בלב הורים מסוימים על כי התמונה ורודה מדי, הגיבו מתקשרי ה- FC ב"גלוי" ו"חשיפה" של ארועי התעללות מינית במטופליהם, מצד ההורה החשדן. המערכת ה- overprotective קבלה את הטענות בלא בדיקה מעמיקה, הרחיקה את ההורה החשדן מן הבית, תוך שבירת המשפחה לשנים, בעוד מתקשר ה- FC עמל בלא לאות ללבות איבה בין בני הזוג, ולגרום לקרע גמור אשר יוציא את החשדן לחלוטין מן התמונה

כל הכבוד לבאי הפורום על האופן המעודן לעילא בו "לגלגו" על דעות דורש_אמת תוך שחסים על כבודו. יש לי מה ללמוד מכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2008 22:10 לינק ישיר 

ברור שהייתה למשה רבינו ולשלמה טכנולוגיה. לא רק להם, גם לפרעונים ולשאר אלילי האזור. היא הייתה כל כך מתקדמת שאנחנו לא יכולים עדיין לגלות אותה.
תראו סטארגייט, תבינו.

וכבר נמנו כל החברים לילה ולא מצאו יותר מדי "חורים" בסדרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 04:26 לינק ישיר 

גוברנור

הרשה לי למחות על דבריך אודות דורש אמת ולהסביר משהו יסודי בפורום.

אין מטרתנו ללגלג. מטרתנו, של כולנו, היא לברר את האמת עד כמה שאנו מסוגלים. יש שרואים בזאת גם מצוה דתית, תורנית. ויש שעושים זאת מתוך אהבת האמת. אבל המחוייבות הזו משותפת כמדומה לכל הבאים לכאן.

כאשר יש אי הסכמה, כאשר אנו חושדים בסתר ליבנו כי אחד הכותבים נכשל, בין במניעים פסולים (אני מכיר זאת מהנסיון, סמיילי עצוב), בין בחוסר הבנת הנקרא, או בנאמנות יתר לדעות שהוא סבור משום מה שחשוב להחזיק בהן, גם אם הן לא נכונות. או בכל טעות שלא תהיה. אזי מי שכותב ומגיב ישתדל להעמיד את השני על טעותו. אך המטרה היא לברר את האמת, לעזור לשני להגיע לאמת, כי לכך התאגדנו כולנו יחד. בוודאי שאין המטרה ללגלג וללעוג. וכי מי מאיתנו יכול להתיימר להיות נקי מכל טעות? ואם מישהו טעה, האם צריך לפרסם את טעותו? מוטב להצביע בפניו על מה שאני סבור שהוא הנכון והוא יתקן את עצמו.

לכן, גם אם יש לי מחלוקות רבות עם דורש אמת או עם בעלי דעות כאלו ואחרות, חלילה לי ולכולנו ללעוג זה לזה.

אפשר שלא הבנתיך. אפשר שכוונתך שיש דרך להעיר לשני על טעות באופן של הומור. ואם לכך התכוונת, אזי כמדומה שכתיבה כזו אינה חורגת מכללי הפורום. אמנם, אישית איני ממליץ עליה. אם המטרה היא לברר את האמת, אדם שהתבדחו על חשבונו נפגע, וקשה לו עוד יותר להבין ולהסכים בכלל לשמוע.

דברי אלו נכתבו באופן עקרוני ללא כל קשר לנושא האשכול. והם באו גם לתקן את הרושם שאולי יש לך מכללי הכתיבה בפורום, וגם כדי להגן על כבודו של דורש אמת. גם אם הוא טעה (ולדעתי העמדה שהציג באשכול זה אינה מדוייקת), אין רשות לאיש להתבטא בלשון לגלגנית כלפיו. וכי בגלל שאדם מסר את נפשו לברר את האמת, ומוכן לעמוד ולהגן עליה נגד רוב שאינם מסכימים עימו, הוא ראוי ללגלוג? חלילה לנו מכך.

וסליחה שכתבתי את הדברים באופן פומבי, אבל ודאי היה איזה אי דיוק בדברי גוברנור, ומצד שני ראוי שישימו הכל לב לכללים פשוטים אלו כדי להדק את האחוה בין כל מי שמגיע לכאן כדי לברר את האמת.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 07:07 לינק ישיר 

גוברנור

תגובתך לדברי  מיום 4/7/2008 שעה 08:00

<"המאמר עליו הצבעת מספר גם על טרגדיות משפחתיות.
הורים סובלים, מתייסרים, מעונים, של ילדים פגועים שמחו תחילה על "הגילוי" המרעיש של מתקשרי FC, כי ילדם הפגוע הוא למעשה אינטלקטואל סמוי, בעל מנת משכל העולה על הממוצע, הכותב שירים למגירה, ומתבטא בלשון עשירה ומשוכללת"> 

אין לי אלא להסכים לדבריך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 07:20 לינק ישיר 

גוברנר

א. אני מכיר מקרה אחר מקרוב לא של גליה , אלא של דניאל , ובמקרה ההוא אני יודע שדניאל לא מכיר צורת אות , ובכל זאת הוא מעביר מסרים .

ב. באחד המסרים של דניאל דבריו הובאו ללא הסבר , והודגש שהמתקשר לא הבין את דבריו , אני לאחר עיון שלחתי הסבר על הדברים , והסיבה שדבריו לא הובנו ,כי הוא דיבר על רמה רוחנית שהמתקשר לא עמד עליה, מזה למדתי שלא המתקשר שם שברים בפיו.
ג. יש הבדל גדול בין אנשים רגילים לאנשים הלוקים בפיגור שיכלי.
 אנשים רגילים , חייבים ללמוד את צורת הקריאה על ידי מאמץ היות והקשר שלהם בין הגוף לנשצה הוא דרך כלים גשמיים , ועל כן יש ללמד את הכלים הללו את הקריאה ,ואת שאר הדברים , היות ואנו כנורמלים , אנו מנותקים מהעולם שממנו הגענו , משא"כ האוטיסטים לא מנותקים מהעולם שממנו באו כלומר הם בתוכם מכירים את נפשם ולא כאנשים רגילים שהגוף לא מזהה את הנפש , ועל כן צורת האותיות מונחת להם בנפש , והם אינם צריכים ללמוד זאת , אלא כשיש להם מה לומר הם צריכים לתרגם את האותיות שיש להם בנפש , ולשדר אותם החוצה , והיות ואין להם את הכלים הנורמליים , לכן הם צריכים להעביר זאת דרך הידים.

אני בטוח שרובם לא מבינים על מה אני מדבר , אבל יש הוא אשר אמרתי יש להבין איך עובד פנימיות הנפש , ואיך הגוף מתקשר עם הנפש , עם החומריות או ללא החומריות.

כשאני אומר פנימיות הכוונה היא לזאת:
למשל כולינו יודעים ש 1 + 1 = 2 , אבל אנו איננו נוטים להתעמק למה באמת זה כך , או לחילופין איך המשפט הנ"ל מייצג באמת את המציאות ש 1 ועוד 1 שווה 2 .

ולמה כי אנו רגילים לדבר כך וזה לא מעינינו , אבל אם נתעמק נראה שמתחת לנוסחא (1+1 = 2) ישנם הרבה כללים שמופעלים שאנו אפילו לא מרגישם זאת .

כך מאחורי כל פעולה שנעשית בעולמינו מסתתרת חכמה עצומה , שאנו לא מתעמקים בה היות וזה לא מעינינו , כמו שטייס לא חייב לדעת את כל הנוסחאות הפיסיקליות שגורמו למטסו להעלות לאויר ,
אבל ברור שמטוס עולה לאויר מפעלים עליו חוקים ללא סוף , אותו דבר כשהגוף פועל הוא בעצם מופעל על ידי כוחות הנפש , וישנם תופעות שלא ניתנות להבנה כשלא יודעים את שורשם של הפעולות.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 06/07/2008 7:20:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 07:27 לינק ישיר 

גוברנור

<דומה כי אכן איני מומחה ל"פנימיות", ובכל מקרה, אין לי מה לעשות עם טענות מיסטיות שאינן בנות-בחינה, וחסרות כושר >

אני פשוט חס על עמליך שאתה עמל לריק, אתה יכול לומר מיד אני לא מאמין בקבלה וזהו.

כל מה שכתבתי הוא רק לאלו שמאמינם בקבלה.

אני לא נבהל מהחברים בפורם שלא מקבלים את דיעותי , כי הרי גם אני לא מקבל את דעתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 09:50 לינק ישיר 

לכל החברים החושבים ש"אמא של גליה משקרת"

1.למה אינכם הולכים לבדוק את הנושא , לפני שאתם מוצאים לעז?
2. ואם תוכחו לראות שגליה היא זאת שכותבת האם תשנו את דיעותיכם?
3. מעניין לשמוע מה תענו , באם תבדקו ותוכחו שגליה היא זאת שמתקשרת?

אני יכול להניח שאתם פוחדים מהבדיקה , היות ואם יתברר שגליה באמת מתקשרת , הדבר יתפוס אותכם במצב קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 09:55 לינק ישיר 

אני מביא דוגמא של תקשור .

אני חושב שדבר כזה רק גליה יכלה להגיד , אבל הרי זה נוגד את תפיסת עצכ"ח  , ולכן נח לכם שלא להאמין.

מתי הנשמה מקבלת גוף חדש?

אמא: מתי הנשמה מקבלת גוף חדש? מיד כשהאדם נפטר ויוצא מתוך הגוף או מאוחר יותר? יכול להיות מצב שאין לנשמה גוף רוחני?

גליה: אמא האדם כשהוא נפטר הוא מֵשִׁיל מעצמו את הגוף הגשמי שבו היה נתון מיום שנולד, כי הנשמה רוחנית ומתפרדת מהגשמיות כאשר הגוף נפטר ולמעשה כאשר הגיע זמנה לעזוב את העולם הזה, כאשר היא מסיימת את תיקונה, או את הזמן אשר הוקצב לה לצורך תיקונה בעולם הזה. אבל יש נשמות שלא מסיימות את התיקונים והמטלות שלִשְׁמָם הגיעו לעולם הזה ואז מצבם בכי רע, כי הן עולות לעולם העליון מבויישות, לא הצליחו בָּמשימה. זו הרגשה קשה של בושה ושל כשלון, זה הצער הגדול שיש לנשמה של אֵלוּ שלא הצליחו לתקן בעולם הזה ולשוב לאבינו שבשמים ולהבין שיש בורא לעולם והכל מאִתוֹ יתברך, ויש לנו תורה שנתן לנו בהר סיני להורות אותנו את הישר לעשות לטובה ולברכה ולאושר ובריאות ושמחה וקֵרוּב הגאולה של העולם וגילוי המשיח.

אז אֵלוּ שכן היו צדיקים בעולם הזה וטרחו ויַגְעוּ וחיפשו ומצאו את האמת המסתתרת לה בתוך תעלוּמוֹת העולם הנעלם הזה, הם שלַמדוּ תורה וקיימו מצוות ה' יתברך וסיימו תיקונם בהצלחה, הם אלה שכאשר הנשמה שלהם נפרדת מהגוף הגשמי ומעולם הגשמיות הגסה, הם מיד עולים לעולם רוחני דק ומזוקק ומואר ומאושר, וכמובן שמקבלים מיד את הגוף הרוחני שהם הכינו להם בעולם הזה בזכות המצוות שעשו וקִיימוּ למען ה' יתברך ולמען קֵרוּב גאולת ישראל וגאולת העולם. הם מקבלים לבוש לנשמה, כי הנשמה בעולם העליון אין לה אפשרות להתבונן בָּמַראוֹת העצומים והמדהימים שמצפים לה, כי היא חייבת גוף, כלי שיכיל אותה, כלי טהור וקדוש כמותה, שמגן עליה מפני הקדוּשָׁה העילאית העצומה בשמֵי העליון הרוחניים, שם חייבים גוף, כי אחרת מקבלים הרבה פחות הנאות ושפע ואורות. והגוף שנוצר ונטווָה מהמצוות שלנו בעולם הגשמי הקשה הזה, מהווה לנשמה מַגֵן כדי שלא תישרף מגודל הקדוּשה בשמים. ויש עוד דברים עצומים ונוראים. אמא אסור לספר לך הכל, יש סודות שרק כאשר הנשמה יוצאת מהגוף היא מבינה, לגוף אין שום סיכוי להבין בגשמיות את הדברים הנשגבים הללו. המוח האנושי מאוד מוגבל, כי כך נברא האדם בכוונה תחילה כדי שיתייגֵעַ על המצוות על ההתבוננות בעולם הזה שאליו הגיע כביכול, כי הנשמה יודעת הכל. אך כאשר האדם נולד הוא מקבל הסתר עצום וכיסוי גדול לנשמה כדי שלא יהיה מודע לה, וכל ההתייגעות שלו בעולם הזה לגלות את האמת, מזָכָּה אותו במלבושים זוהרים ועליונים ומפוארים שמאפשרים לו בעולם העליון כמו כרטיס כניסה להיכלות קדושים ועצומים.

אבל אמא יקרה שלי, אם האדם לא טרח בערב שבת - מה יאכל בשבת? הוא לא הכין בגדים אז אין לו מה ללבוש, ויש כאלה נשמות בעולם העליון שהן עריריות, מסכנות בלי לבוש, מבויישות ומצטערות עד אינסוף על הבושה הגדולה שלא הצליחו בשליחותם בעולם הזה. ויש גם כל מיני סוגי לבושים בעולם העליון, הכל כפי שהאדם הכין ותפר לו בעולם הזה. יש גם לבושים פשוטים שלא מאפשרים כניסה להיכלות רבים מאוד ונשגבים, ויש לבושים יותר יפים ויותר מפוארים, כי האדם הוא זה שבעולם הזה מקבל הזדמנות פז להכין לעצמו לבושים, ומי שלא מתאמץ לגלות את האמת בעולם הזה, מפסיד המון המון שפע והנאות אינסופיות בעולם העליון והנצחי שאליו שייכת הנשמה. הנשמה שלנו חוּצְבָה ממקור עליון, משם היא באה בשליחות לעולם הזה ולְשָׁם היא חוזרת לאחר תקופת הזמן שהקציבו לה להצליח בשליחותה.

אמא יקרה, כמה חשוב שכל אדם ואדם יחפש ויתייגע בלמצוא ולשאול ולדעת ולהבין שיש בורא לעולם, והוא מבקש מאתנו לקיים את הברית שכָּרָת עמנו כל ישראל בהר סיני, כי כל הנשמות של כל הדורות היו שם ואמרו נעשה ונשמע, אז איך יתכן שאמרו וכאשר מגיעים לָעולם הגשמי נכשלים בתוך נפילה ואפלה ומתוך שטובעים בתאוות לבם הגשמי והחייתי כמו בתוך בִּיצָה טובענית. הם לא מרגישים שכל הזמן הם טובעים עוד קצת ועוד קצת, ופתאום יכולים להגיע למצב שלא יוכלו לצאת משם לעולם, אז למה לא ינסו לצאת מיד מתוך הבִּיצָה הטובענית של היצר הרע כבר כבר בהתחלה? היצר הרע משטה בהם מנסה בכל מחיר להחטיא את עַם ישראל הקדושים, הוא רוצה לינוק מהקדוּשה שלהם, כי לישראל יש נשמות גדולות וקדושות ועצומות שאין לי יכולת לתאר לך את קצה העניין ולך אין יכולת אפילו להבין פסיק מהדברים, הם נשגבים ונסתרים מעיני בשר ודם.

אבל כל מי שמצליח מתקבל ב"מצעד נצחון" אדיר בשמים, קבלת פנים עצומה בשירה וזמרה ופעמונים וצלצולים ומנגינות שאוזן אדם לא יכולה לשמוע אף פעם בעולם הזה, מנגינות שהן שמיימיות ושייכות לעולמות העליונים להיכלות הניגון שבשמים, והמלאכים שמחים והנשמות הקדושות שמחות ומלך מלכי המלכים הקב''ה וכל פמליא של מעלה שמחים באותה נשמה שהגיעה עטורת מצוות ויראת ה' ואהבת ה' ודבֵקוּת בה' יתברך, והצליחה במשימתה, שהרי לפני רדתה לעולם הגשמי לתוך הגוף הגשמי היא ידעה וראתה והסכימה לכל השליחות החשובה שלה.

אמא לכל נשמה יש שליחות עצומה וחשובה שרק היא אותה נשמה יכולה לבצע ואין אף נשמה אחרת שיכולה במקומה, לכן כל כך חשוב לכל נשמה להתקרב לאבינו שבשמים כאשר היא מגיעה לגוף הגשמי ולא להיסחף אחרי ההבל והריק שהיצר הרע מציע לה בעולם הזה כדי להרחיק אותה מהקדוּשה, ומצד שני בזכות הרחקתה מהקדושה הוא מצליח לינוק ממנה את הקדוּשה ולהעבירה לצד שלו. הוא מפתֶה בפיתויים קשים ורבים, אבל העולם הזה הוא עולם בר חלוף. בסוף ימיו של האדם הוא מרגיש שהם פתאום הסתיימו, כאילו שלא היו מעולם, הכל חלף כל כך מהר, גם אם האדם יחיה שמונים שנה בעולם הזה ירגיש לפני עזיבת הנשמה שלו את הגוף, שהכל עבר מהר מדי כְּצֵל חולף. ויש להתאמץ בעולם הזה ולדעת שבזכות מאמץ וקושי יש גמול ושכר לכל פועלו שיפעל תחת השמש, ויזכה לְעולם שכולו טוב ונצחי כאשר יעזוב את עולם הָהֵבֶל הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 10:06 לינק ישיר 

דורש אמת

שתי הערות:

כולינו יודעים ש 1 + 1 = 2 , אבל אנו איננו נוטים להתעמק למה באמת זה כך , או לחילופין איך המשפט הנ"ל מייצג באמת את המציאות ש 1 ועוד 1 שווה 2 .

ולמה כי אנו רגילים לדבר כך וזה לא מעינינו , אבל אם נתעמק נראה שמתחת לנוסחא (1+1 = 2) ישנם הרבה כללים שמופעלים שאנו אפילו לא מרגישם זאת .

כך מאחורי כל פעולה שנעשית בעולמינו מסתתרת חכמה עצומה , שאנו לא מתעמקים בה

ואני תמה, ברשותך.

מהיכן לקחת כי יש חכמה עצומה ונסתרת מאחורי כלל כל כך פשוט שאחד ועוד אחד הם שנים. ומה לא מספיק בכך שנאמר כי כך ברא ה' את עולמו ומפני מה צריך לייחס לכך משמעויות נסתרות ועמוקות?

אני דווקא מאד שמח על הדוגמא שלך כי היא מבהירה יפה מאד, לדעתי, את ההפרש בין תפיסתי לתפיסה שאתה מציג כאן. לדברי, הכללים המתמטיים וכן חוקי הטבע הם נתונים. הם ה"כך ולא אחרת" של המציאות. וכאשר נחשף חוק טבע כלשהו, הוא נחשף בתוכנו, ואין טעם לחפש את ה"למה" שלו. אין לו "למה רוחני". (ולא עוד, אלא שגם אם היה חוק אחר היה ניתן להציע לו אותו "למה" בדיוק...)

כמדומה שאפילו הרמב"ן, שניסה למצוא לכל דבר במצוות טעם וסיבה מסוג של "שורשים רוחניים" לא הרחיק לכת כמוך עד כדי מציאת טעם וסיבה לכל חוק טבע. (לא שאני מסכים עם גישתו, אבל אני רק בא להראות שאם אתה נשען על מי שהאמינו כמוך, נמצא שאתה מרחיק לכת יותר ממקצתם, עד כמה שידוע לי).

ואילו בנוגע לאוטיסטים, יש כאן כמה שאלות:

א. אם הקב"ה יבחר להעביר מסרים דרכם, ודאי שזה יכול להעשות.

השאלה היא אם ה' באמת בחר בהם לעשות זאת...

ב. האם באמת האוטיסטים מעבירים מסרים כפי שכתבת אתה. אני אישית לא פגשתי בשום אוטיסט. קראתי עליהם, ושמעתי מאנשים שטוענים שהיו במופעים שלהם, ולדעתם הכל אותנטי. ועוד בימים ראשונים של הפורומים כבר קיבלתי עדות ממי שהיה בכזה אירוע וטען שהכל אמת ואין לו הבנה אחרת אלא כגילוי על טבעי.

הדברים מחייבים כמה בדיקות:

1. האם באמת יש ביקורת שמוכיחה כי אין הסבר אחר לדברים. למשל, שהמפעיל מרמה, במודע או לא במודע. ושהאוטיסט באמת הוא כלי משמים ואינו יודע מה הוא עושה, ולא שהוא טיפוס פיקח וערמומי ומתאים את דבריו למה שהציבור מחכים ומבוהלים לשמוע (יש רמות שונות וסוגים שונים של אוטיזם). ובכך כבר יצאנו מנושא האשכול וראוי לו אשכול עצמאי.

ובאשכול עצמאי זה כדאי גם לצטט מדברי הרשב"א המפורסמים על גילויים מיסטיים בזמנו, שיצא נגדם ולא חש שאולי הם "משמים".

נא לא לדון באוטיסטים עד שנמצא להם אשכול מיוחד משלהם.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.