|
|
| נשלח ב-7/7/2008 10:20 |
|
| |
דורש
חוששני שאתה משתמש בכמה מושגים חשובים לדיון הזה, באופן שאינו תואם את השימוש המקובל בשפה.
1. מדע: הנדסת תוכנה אינה מדע ואתה לא "מתעסק" במדע. 2. תכונה: OOP אינו "תכונה" 3. אסכולה: טענה שיש משהו שאתה מרגיש ולזולתך אין דרך לחוש או לגלות בדרך ישירה או עקיפה, אינה "אסכולה". 4. יושר אינטלקטואלי: הודאה בכך שיכול להיות משהו שאתה אינך יודע, אינה בגדר "יושר אינטלקטואלי", זה נתון בכל מפגש בין ישויות תבוניות. למשל, היושר האינטלקטואלי מחייב שכשם שאתה דורש שאנשים כאן יודו שיכולה להיות "חכמה פנימית" שאינם מבינים, אתה צריך להודות שיכול להיות שיש "חכמת תנע סיבובי" ששמה לאל את החכמה הפנימית שבה אתה מאמין. 5. יושר אינטלקטואלי: לעומת זאת, היכולת להודות שאתה אולי צודק, אבל דבריך אינם שונים מפנטזיות של ילד בן 4, היא כנראה כן בגדר יושר אינטלקטואלי. 6. יושר אינטלקטואלי: בדוגמא הקונקרטית היחידה שהבאת בעניין הפנימיות, הראית דווקא שאין בה שום צורך והיא לא מדגימה שום תופעה חדשה. זה שהבנת ה"פנימיות" עוזרת לך בהנדסת תוכנה, היה יכול להיות משמעותי עבור מישהו מלבדך, אילו היית מצליח לחדש משהו בהנדסת תוכנה או להגיע להישגים יחודיים שאינם נגישים לעמיתיך למקצוע. העובדה שאתה עוד כותב תוכנה לפי מטר רץ, יחד איתי ועם מאות אלפים שכמותנו, בלי שמץ ייחוד, מלמדת שאותה חכמה פנימית שאתה מרגיש, היא לא יותר מהרגשת דגדוג נעים שעולה בך בשעה שאתה עוסק במקצועך. אם תודה בזה, יהיה הדבר בגדר יושר אינטלקטואלי. 7. ושוב יושר אינטלקטואלי והפעם - חידה! מה אומרת לך העובדה שכל גילויי החכמה הפנימית ובכללם תקשור עם אוטיסטים, מפגרים ועסקני "קדימה", מכילים רק פרטי טריוויה אישית ולקחי מוסר בנאליים, בלי שמץ של פרט חשוב להתקדמות ברפואה, אקולוגיה, הנדסת מזון, פחחות רכב או כל תחום אחר שהוא משמעותי לחיי היום יום?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 11:44 |
|
| |
DFL
אסכם במשפט אחד את מה שכתבת .
מה שאני לא יודע לא קיים.
לגבי נקודה 6.
חכמתי עוזרת לי לתת מענה פשוט לבעיות מורכבות , שונה מעמיתי למקצוע , ובזו חוכמתי עומדת לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:00 |
|
| |
דורש, צר לי אך נראה שאורך הודעתי עמד לי לרועץ והיא לא הייתה בהירה מספיק.
אינני טוען ש"מה שאני לא יודע לא קיים". אני רק מזכיר לך, שגם מה שאתה לא יודע לא קיים ולכן יש לכאורה אינסוף חכמות, סתירות והוכחות לא ידועות שאדם צריך להביא בחשבון בכל רגע נתון. גם אתה, למרות החכמה הפנימית שבה ניחנת.
אי לכך, כל הגורמים הנעלמים האלה לא צריכים להיות על שולחן הדיונים, כל עוד אין דרך לצקת אותם לשפה שנגישה לבני השיח שלך.
אתה לא עשית זאת בדיון הזה. כל הישגך כאן, כמקובל בסוג הזה של התנצחויות, הוא "להוכיח" שאי אפשר להוכיח שאתה טועה, כי אף אחד לא מכיר את כל ההוויה על כל מימדיה. הטיעון הזה נכון באופן טריוויאלי לגבי כל דיון וכל מפגש בין יצורים חושבים ולכן גם הנימוס וגם היעילות מחייבים שטענות כאלה לא יגיעו לרה"ר. הרי אתה, כמהנדס תוכנה, מבין שאפשר להמיר את כל מופעי ה"חכמה הפנימית" בדיון הזה, במושג "דרדס אלחושי" מבלי שישתנה דבר בתוקף הטענות או באפשרות לבדוק אותן.
לגבי אשלייתך שאתה מוצא מענה פשוט לבעיות מורכבות, בשונה מעמיתיך למקצוע התכנות, היא מעידה על תסביך גדלות קל שהוא נורמלי למקצוע ולפעמים עוזר ברגעי מצוקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:10 |
|
| |
dfl
אתה שוב מדבר מתוך חוסר ידיעה , עמיתי למקצוע אומרים לי זאת , וכמו כן משלמי השכר אומרים לי זאת.
יש דברים שניתינים לבדיקה פשוטה .
אתה יכול להתנסח במילים כאלו או אחרות אבל בסוף נגיע למסקנא שאינך מוכן ללמוד נושא שאתה לא מבין בו.
בפורום אי אפשר ללמד חשבון של כיתה א לילד שלא רוצה ללמוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:14 |
|
| |
דורש, כבר היינו פעם בסרט הזה. אין שום סיבה להניח שאתה מתכנת גרוע. השאלה היא לא האם אתה מעל הממוצע, אלא האם יש בקוד שלך איזה ייחוד מול מתכנתים טובים אחרים. השאלה היא אם יש איזה חידוש או עומק בתוכנה שאתה כותב, שלא מוצאים אצל סתם מתכנתים מוכשרים ומנוסים. את זה אפשר להעמיד לבדיקה. (תן דעתך שבדיקת קוד תוכנה לא כוללת דילוגי אותיות, פענוח אקרוסתיכון וכיו"ב ניתוחים עמוקים.)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:21 |
|
| |
DFL
יש עומק בתוכנה שאני כותב.
והעומק מגיע לידי ביטוי בראיה רחבה של נושא.
אין לי עינן לייצג את עצמי בסך הכל רציתי לומר שמנסיון חיי אני יודע שמציאת פתרונות פשוטים לבעיות מורכבות נובעת מראית עומק של חכמה.
תן דעתך...
אתה מזכיר לי שבעבודה הרבה שאלו אותי אם אני חוזר בתשובה , אני תמיד עונה להם אני משתדל לחזור תמיד בתשובה.
אני יודע שישנם רבים וטבים שכשרואים אותי ברחוב לא מאמינים שאני עובד במקום שאני עובד , וכשרואים אותי בעבודה לא מאמינים שנולדתי חרדי.
מה לעשות זה העולם החיצוני שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:25 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 7/7/2008 שעה 07:06 "עדיף שהויכוח יהיה על פנימיות של גשמיות העולם כדי לא להביא את המתדיינים לידי כפירה בקבלה" לא הבנתי. קבלה היא, על פי טענת האוחזים בה, משהו שאינו כפי הנראה לעין, ועל כן יש לפרשה על דרך הרמז, הדרש, או הסוד, ואם כן - כל "פרשנות" וכל "הסבר" תקפים ולגיטימיים במדה שווה, שהרי אין הדברים כפשוטם, ומי מוסמך לדחות הסבר מוצע ? "הבנת פנימיות התורה קשורה בכישורים שאין לכל אחד, ובזה יש ללמד זכות על אלה שלא לומדים" הטענה כי אתה רואה משהו שאין אחרים יכולים לראות, ואותו משהו אינו ניתן לגלוי, אינו ניתן לחישה, אינו ניתן למדידה, אלא על ידי אנשים "מיוחדים" - מזכירה לי במחילה את החייטים בספור "בגדי המלך החדשים", והינה בעייתית (אם אתה מסוגל לרדת לעומק פנימיותה של הבעיה) "יש אבל להסיק את המסקנא המתבקשת שלא לומר על מה שלא רואים שלא קיים" מוסכם, "לא ראינו אינה ראיה (שלא)", אולם היכן ראיה שכן ? אשר ליתר הנקודות - אני מצטרף לדעת dfl אמור לחכמה, אחותי את; ומודע, לבינה תקרא (משלי ז ד)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:29 |
|
| |
גוברנור
אתה גם מסכם את דברי רק מזוית שלך .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:30 |
|
| |
דורש,
אני לא גררתי את הרקע המקצועי שלך לדיון. אתה עשית זאת. אתה הבאת זאת כדוגמא ולכן הנימוס מחייב שתסביר למה הדוגמא מדגימה את מה שאתה טוען. לא אחת, אדם מרגיש שיש איכויות נדירות בבן/בת זוגו לחיים, בילדים שלו, ביכולותיו המקצועיות או בהבנתו את העולם. כמו שאובחן פעם, 80% מהאנשים בטוחים שהם נהגים טובים מעל הממוצע. עצם התחושה הזו, היא תכונה אנושית ולא אינדיקטור לתוצאות מבחנים השוואתיים. אתה יכול לסגת מהדוגמא ולומר שהיא לא טובה, אבל זה שאתה מרגיש שיש עומק בתוכנה שלך, כשהדבר לא מוצע לנו אפילו לבחינה, מעורר חשד שמתקיים בך "מרחיק עדותו".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:31 |
|
| |
דורש איך אפשר להבחין בין ידע שרק אנשים מיוחדים יודעים אותו לבין הזיות? אני מאמין שיש תופעות כמו נבואה, אבל אנא תן קריטריון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:32 |
|
| |
דורש אמת.
סתם מתוך סקרנות של מנכ"ל בדימוס. כמה זמן מתוך שעות העבודה אתה מקדיש לפורום הזה ואולי אחרים?
כחרדי מוצהר אתה ודאי מכיר את הסיפור על אבא חלקיהו בנו של חוני המעגל כפי שהו מופיע (בתענית נדמה לי כג). ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:37 |
|
| |
dfl
איך אתה רוצה שאני יעמיד את זה לבחינה?
אני אומר מה שאחרים אמרו לי עבדתי בכמה מקומות , ובכל מקום הדגישו לי את זה אז מה אתה רוצה שאני יעשה ?
אדרבה תגיד לי אתה איך להעמידאת לבחינה.
בעל
בכתיבה הדבר קשה מאוד כמו שכבר כתב בעל התניא באיגרת שמי שרוצה הסבר עמוק יותר הוא יעביר לו בע"פ.
הקריטריון הוא פשוט , אדם מביע דעה על פעולה מסוימת שתצליח או לא , על פי מידע שלא נראה גלוי לכל , ולבסוף מתברר שהתחזית התקייימה בדיוק מהסיבה שהוא אמר..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:38 |
|
| |
ירוחם
עצם הדבר שיש לי כל הרב זמן להקדיש לפורום תבין כמה ההספק שלי גדול בעבודה.
אל תדאג משימות לא ממתינות בגלל התכתבות בפורום.
ואני מספיק לעזור לעוד כמה אנשים בזמן העבודה , ואף אחד לא מתלונן על זמן המתנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 12:41 |
|
| |
ירוחם
מטעם והייתם נקיים ...
אומר לך את האמת שכבר מזמן פניתי למנהל שלי ואמרתי לו שין לי עבודה למשרה מליאה , אבל הוא מבקש ממני להישאר על אף הכל , מסיבות הכדאיות שלו.
והסיבות הם שישנם דברים שהוא לא יכול לסמוך על אחרים.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 07/07/2008 12:42:47
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 13:20 |
|
| |
דורש אמת
תנוח דעתך הנחת את דעתי, חיסרת חשד שווא ממחשבתי. היעילות כנראה משתלמת!
אגב לפי הסכם שנחתם לפני מספר ימים בין ההסתדרות והמעסיקים, - מותר לעובד לגלוש בזמן העבודה במידה סבירה.
ועל זה שואלת הגמרא מה זו סבירה? ולמי היא צריכה להיות סבירה?
|
|
|
|
|