בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2008 06:49 לינק ישיר 

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 09/07/2008 6:50:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 09:34 לינק ישיר 

למה כל הקשקשת, למה להניח שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית? מי שטוען כזאת טענה שעל פניה נראית אבסורדית שיוכיח אותה.
אני מציע להחליף את שם האשכול ל-"האם ואיך מוכיחים שבודהה וקונפוציוס ידעו פיזיקה מודרנית", איך זה נשמע עכשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 11:13 לינק ישיר 

dfl

נו.....................

ישנת בלילה טוב..................................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 11:45 לינק ישיר 

[דורש,

אמנם איני יכולה להתחרות ברייטינג של דפ"ל אצלך, ובכ"ז אשמח אם תענה לשאלותי לעיל...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 12:32 לינק ישיר 

אמשלום

נכון שהמסר שהבאתי יתכן וזה לא יהוה הוכחה למי שלא מכיר את אמא של גליה, אבל למי שמכיר את הנפשות הפועלות יודע שלא היא זאת שאומרת , היות ואין לה את המושגים שגליה כותבת.

באתר של גליה  היא מביאה כמה דוגמאות שגליה אמרה דברים שהיא בעצמה (אמא של גליה ) לא היתה יכולה לדעת.

ולכן אחד הקשיים בהוכחות מהסוג הזה בפורום , שאין כלים להוכיח שמכירים את הנפשות הפועלות , כלומר למה שאת (אמשלום )תאמיני לי שאני מכיר את הנפשות הפעלות ויודע  שאין להם את הידע שהאוטיסטים אומרים.

אני יכול להגיד לך שאני מכיר את הנפשות הפועלות ואני יודע שאין להם את הידע שהם מביאים במסרים , ולכן אני מקבל שהמסרים נכונים.

כלומר שגליה אומרת אותם והיות והיא בפיגור שיכלי על כן המסרים הם רוחניים ואמיתיים.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 09/07/2008 12:32:25

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 09/07/2008 12:33:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 12:53 לינק ישיר 

דורש,

בסופו של דבר, הנימוק היחיד שלך לאמינות דבריך היא שאתה אמין. כלומר - אני, שרוצה לודא את אמינות טענתך צריכה, כהנחה מקדמית, להכיר בכך שאתה אמין (נשמע מעגלי? אולי בגלל שכך הוא באמת...). למיטב הבנתי, זה לא הליך של דרישת אמת.
כיוון שאיני מכירה אותך או את הנפשות הפועלות, עלי לקבל נתונים והוכחות לכך שטענתך עומדת ויש בה אמת, בכדי שאוכל לקבלה. הנימוקים "לא נראה לי" (שהעלת לעיל) או "תאמיני לי" (שאתה מעלה עכשיו) אינם מספקים בשום מערכת של בדיקה, בחינה או דרישת אמת.
המסקנה היחידה שאני יכולה להסיק ממה שהבאת עד כה היא שאתה מאמין שגליה היא מוסרת המסרים ושאמהּ היא רק "צינור" להעברתם. מכאן ועד המסקנה שאלה הם פני הדברים במציאות ממש, רחוקה מאוד הדרך.
[אני מסבירה זאת כיוון שחשוב לי שתבין שחוסר הקבלה שלי (לפחות עד כה) את דבריך אינו נובע מעמדה שלילית אישית כלפיך או כלפי עמדתך, אלא מכך שדבריך אינם עומדים בשום קריטריון, שאני מכירה, לבחינת אמיתות או דרישתן.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:06 לינק ישיר 

אמשלום

כבר אמרתי שאני מבין את קושי ההוכחה , ולכן אינני מצפה ממך אמשלום שתקבלי את הדברים כאמת מוחלטת.

הרי גם אם אומר שהייתי בניו יורק וראיתי , מכונית עם 5 גלגלים , אין לך את הכלים להאמין , ולכן אני לא מצפה שיקבלו את הדברים כאמת מוחלטת , אלא היות ומישהוא התבטא שהכל שקר , היה לי חשוב להביא דיעה שלדעתי אחרי שבדקתי הדבר אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:11 לינק ישיר 

ועל כך כתבו חכמנו

ספר החינוך מצוה רלט ד"ה מדיני המצוה

זהו אומרם זכרונם לברכה [יבמות ס"ה ע"ב] כשם שמצוה לומר דבר הנשמע  כך מצוה לשתוק במקום שאין הדבר נשמע, לפי שיהיה בענין קלון למוכיח ולא תועלת לאשר הוכח.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:19 לינק ישיר 

ירוחם
למה אתה מוציא לעז על עצכח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:30 לינק ישיר 

דורש
אתה מדבר יידיש?  אני מנסה לגלות את הלעז! ואז להוציא אותו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:37 לינק ישיר 

דורש,

"אין לך את הכלים" - כיוון שאתה, במחילה, לא סיפקת אותם. אם היית אומר שראית מכונית עם 5 גלגלים ומצפה שאקבל את עדותך, דומני שברור לך שהיית צריך להביא הוכחה כלשהי לדבר (תמונה, למשל).

"היה לי חשוב להביא דעה" - אכן הבאת את דעתך ועכשיו ברור מעל לכל ספק שכך אתה מאמין. כאמור, זו המסקנה היחידה שאפשר להסיק מטיעוניך עד כה. זו מסקנה בהחלט מעניינת והיא יכולה לספק חוקרים ודורשי אמת מסוג מסויים (נניח אנתרופולוגים או מומחים לענייני הניק "דורש_אמת") אבל לא יותר מזה. דעתך, כפי שהובאה כאן, בודאי לא עונה בשום דרך על הטענות הנגדיות וכיוון שכך, אין לה באמת תוקף בדיון הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:47 לינק ישיר 

אמשלום

את צודקת , אם הכל היה כל כך ברור , לא היה לנו בחירה בקיום המצוות , כמו שאין לנו בחירה לעבור כשמכונית נוסעת בכביש .

ואולי יש לי טעות שאני מביע את דעתי כאן בפורום , אפילו שהוא מתיימר להיראות כחרדי ......

ואני מתנצל על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 14:01 לינק ישיר 

דורש,

כשלתי בהבנת הקשר בין דבריך לדברי - האם אתה מניח שיש קשר בין אי-קבלה של דבריך (הבלתי מוכחים, כאמור) בעניין התקשור לבין אי-אמונה בקב"ה, אי-קיום מצוות או ליקוי בזהותו החרדית של מישהו?
זו טענה מעניינת כשלעצמה, ודומני שהיא בהחלט יכולה להיות בסיס לדיון באשכול אחר. מכל מקום, דומני, שכל עוד לא הרחבת, פירטת ונימקת את טענתך זו (מעבר ל"לא נראה לי"...), יש בה משום הוצאת לעז על ציבור רחב של קוראים וכותבים כאן, שלא קיבלו את דעתך בנושא הנידון. על אמירה כזו, לענ"ד, בהחלט ראוי להתנצל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 14:03 לינק ישיר 

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 9/7/2008 שעה 12:32
"נכון שהמסר שהבאתי יתכן וזה לא יהוה הוכחה למי שלא מכיר את אמא של גליה, אבל למי שמכיר את הנפשות הפועלות יודע שלא היא זאת שאומרת , היות ואין לה את המושגים שגליה כותבת"
שטויות, זהו מסר סטנדרטי של מערכת ההחזרה בתשובה

"אני יכול להגיד לך שאני מכיר את הנפשות הפועלות ואני יודע שאין להם את הידע שהם מביאים במסרים , ולכן אני מקבל שהמסרים נכונים"
האם הם אמרו זאת לך ?
מדובר במסרים סטנדרטיים של מערכת ההחזרה בתשובה

"כלומר שגליה אומרת אותם והיות והיא בפיגור שיכלי..."
איך היא אומרת אותם ?
מדוע אינה אומרת את המסרים בעל פה ?
הרי לימוד דיבור קל הרבה יותר מלימוד כתיבה וקריאה.
אם אינה יכולה לדבר עברית - הכיצד יודעת היא לכתוב עברית ?
לשם מה ההצגה עם לוח האותיות ?   מה תפקידו בהצגה זו ?
מדוע לא תטען אמה של גליה כי רוח הקודש מאחסנת מסרים שמימיים במוחה הפגוע של גליה, והיא קוראת ישירות מקלפת המוח של גליה.  הרי גליה שותקת בכל מקרה והמקור היחיד למסר הוא אמה

טרם ענית על שאלה פשוטה:
מה מניע את ידה של גליה שאינה יודעת צורת אות, ואינה מביטה כלל בלוח, אלא בוהה בלא מטרה בחלל - מאות אל אות, על גבי הלוח, כך שהן מצטרפות למסר קוהרנטי ?
מהו התהליך המניע ?
הרי ידה של גליה חייבת לקבל פקודה כלשהי ממוחה, והפקודה חייבת להיות בחירה באות כלשהי

הבט במקלדת סטנדרטית של מחשב.
תבחין בוודאי כי על המקשים J ו- F מצויות בליטות קטנות.
אלה בליטות שנועדו לסייע לאורינטציה של ידי קלדנית הכותבת באופן עיוור. בנוסף למצייני אורינטציה אלה, מניחה הקלדנית את ידיה על שפת המקלדת (ליד ה- space bar) בתנוחת עבודה ספציפית שמאפשרת לה להקליד במהירות באופן עיוור. מחקרים הוכיחו כי הקלדנית המנוסה ביותר, הזוכרת בעל-פה את ה- layout של מקלדת, תתברבר לחלוטין אם תתבקש להקליד משפט פשוט בכסוי עיניים, באצבע אחת המרחפת באויר מעל המקלדת בלא לגעת בכלום. ברגע שנמנע ממנה להניח ידיה בתנוחת עבודה על שפת המקלדת, ובהעדר הסימנים על המקשים J ו- F, יצא לה בליל אותיות בלתי ניתן לזהוי

עכשיו, לאור הכרותך עם הפנימיוּת של ענין המסרים באמצעות פגועי מוח - ענה נא על שאלותי לעיל, או חוס על שארית כבודך והחרש

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 9/7/2008 שעה 13:47
"ואולי יש לי טעות שאני מביע את דעתי כאן בפורום , אפילו שהוא מתיימר להיראות כחרדי"
בבקשה, אל נא תעניק ציוּני חרדיוּת לכותבים כאן. מצויים כאן אנשים שספק אם אתה ראוי לרחוץ את רגליהם (למען הסר ספק - איני נמנה עליהם לצערי)

הפורום המתאים לך הוא, לדעתי, נבואות נוסטרדמוס על אחרית הימים, או גרסתו העברית (מלחמת גוג, מגוג ודמגוג בארמגדון) וכיו"ב.
פורום זה, שמו "עצור!  כאן חושבים", ולא "מנהגי האמורי"

אמור לחכמה, אחותי את; ומודע, לבינה תקרא (משלי ז ד)

תוקן על ידי גוברנור ב- 09/07/2008 14:37:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 14:32 לינק ישיר 

אם לסכם בכמה מילים את נושאו של אשכול זה, הרי שהוא מתחלק לשלשה.
בעמודים הראשונים הראשונים התנהל דיון בשאלה שהיא כותרתו של האשכול - "האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית", למרות שלמרבה הצער הוא הפך יותר לדיון בשאלה - "האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה לא ידעו פיזיקה מודרנית".
אחר כך עבר הדיון לשאלת מידת האמת והאמינות של שיטת התקשור עם אוטיסטים ובעלי פיגור שכלי - FC.
בעמודים האחרונים עבר האשכול לעיסוק בשאלת היכולות המיוחדות שמפגין דורש האמת בעבודתו.

ניתן להכריע בשלשת השאלות בצורה פשוטה, של הצעת ניסוי שכלליו מקובלים על שני הצדדים, וכמוהם גם משמעות התוצאות שלו, למעשה - הצעה זו הועלתה בשלשת המקרים:
בהקשר לשאלה הראשונה - לא הוצע ניסוי (אולי בשל טיבו של הווכוח העוסק בעבר ולא בהווה), בהקשר לשנייה - בעמ' 12 - על ידיי, ובהקשר לשלישית - בעמ' 17 - ע"י דפ"ל.

כעת ברצוני להציע ניסוי פשוט. דורש אמת (בתור הנציג דה פקטו של דעת המיעוט בשלשת הויכוחים)- אתה מוזמן להציע ניסוי בכל אחד מתחומים אלו, וגם אם לא נצליח לבצע את הניסוי או להגיע להסכמה לגבי הכללים שלו, נוכל לפחות להיווכח האם הצעה זו מעלה את רמת הענייניות והמיקוד של הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.