|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:06 |
|
| |
דורש
הסיפור הזה על הילד בגיל חמש( בזמני הוא היה בן שלש-וזה לא התרחש אצל הרבי מבעלז) שידע את כל התורה כולה ספרו לפני 56 שנה, היום הוא צריך להיות בן 61 , אם פגשת אותו,? האם היום הוא כן יודע משהו? או שגזירת הצדיק היא לעולמים, והוא גם היום ע"ה גמור?
אם כנים דבריך ופגשת אותו, כתוב לי איך קוראים לו! ואיפה היה גר כשהיה ילד?
אז היתי צעיר ולא כל כך האמנתי לסיפור, אבל זה היה מרתק, אבל היום אני לא מאמין ממש, וזה אפילו לא מרתק, סיפורי הארי פוטר- אומרים שהם יותר מרתקים.
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:12 |
|
| |
ירוחם
נו.. זה מה שאמרתי ששה חודשים ויום אחד נקרא שבע.
הרב דסלר לקח את זה ממקרות קבלה וחסידות,
וכך גם משמע מהתורה , כי הרי לפני שהנחש פיתה אותם הם לא ידעו כי עירומים הם , ורק לאחר הפיתוי , מה נשתנה אדם וחוה מלנפני הפיתוי ללאחר הפיתוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:13 |
|
| |
ירוחם
איפה הוא היה גר שהוא היה ילד אנני יודע .
השם שלו ישראל משה מנדל
היום :
הוא גר בקרית צאנז נתניה.
עובד בבית חולים לניאדו.
אין לי מספר טלפון.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 15/07/2008 12:13:21
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:25 |
|
| |
מי התיר להשכיח ממנו את התורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:35 |
|
| |
בעל.
אני לא הדובר של האדמו"ר מבעלזא.
אבל כנראה מי שהתיר למלאך התיר לאדמו"ר מבעלזא.
כי לולא והותר לו הוא לא היה יכול להשכיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:37 |
|
| |
אין הנידון דומה לראיה מלאך אינו בן אדם ואינו מצווה על שום דבר, אולם כיצד בן אדם מותר לא להשכיח ידע מבן אדם, ואדרבא, אם הוא לא שכח, אולי זה סימן משמים שלא רצו שישכח?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:41 |
|
| |
בעל
כשיבוא לידי מעשה אשקול זאת שוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:43 |
|
| |
דורש
לידה לשישה ויום זהלא שבעה, רשי היה כותב שבעה, ולא שישה חורשים ויום, לידה לשבעה נקרא ביידיש "זיבלה", הילד חלשלוש,
משה רבנו היה ילד חזק, היה לו קול -בגיל שלשה חודשים -של נער. המדרש עומד על ההבדלים.
והנה שיהיה ברור יותר!!!
רשב"ם בראשית פרק א פסוק ד
ד) וירא אלהים את האור - נסתכל במראהו כי יפה הוא. וכן ותרא אותו כי טוב הוא, נסתכלה במשה שנולד לששה חדשים כמו שמואל לתקופת הימים וראתהו כי טוב ויפה הוא שנגמרו סימניו וצפרניו ושערו, ותצפנהו שלשה ירחים, כלו' עד סוף ט' חדשים שהרי ראתהו וידעה שהוא טוב ויפה בסימנים, שאינו נפל:
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 12:47 |
|
| |
הגמרא אומרת שאין כמה תקופות ללידה,
יש לשבעה ויש לתשעה.
ולכן כשמתייחסים לזמן הלידה יש להתייחס רק לשני זמנים יולדת לשבעה או לתשעה , ולכן השכן כתב נכון , שהרי לכך נתכוונה הגמרא כשאמרה יולדת לשבעה יולדת למקוטעין , כדי שנדע לייחס את היולדת לשבעה שיתכן ויחדה אחרי ששה , הרי שהלשול שבע אינו לשון מוטעה.
החוזק של משה רבינו אינו נוגע לענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 13:04 |
|
| |
ירוח"ש,
להודעתך בסוף עמ' 28. דברי הרב דסלר על היצה"ר הגיוניים ביותר. צריך פשוט לתרגם את התחושה למילים מבוארות יותר וכמובן שלא דברו במרחקים פיזיים של פנים וחיצון אלא בהבדל בין "כשגגה היוצאת מהשליט" לבין "הרגל נעשה טבע" ודו"ק.
[הערה: גם לטעמך ניתן לכתוב את אותו הדבר בלי לזלזל בהרב דסלר ז"ל. לא אתקן למרות שאני מהמצדדים שיש לתקן הודעות מזלזלות גם כלפי ת"ח ומנהיגי ציבור -ללא רשעות בולטת- ולא רק כלפי כותבים החיים וירטואלית כאן עמנו, פשוט אין לי זמן כי אני מקדים לתקן את הפגיעות בכותבים שזה "פול טיים ג'וב".]
לגבי הסיפור עם ישראל מנדל, אבי שי' סיפר שבזמנו רעשה כל ירושלים על הסיפור. לפי מה ששמעתי זה היה בערך כך: הילד נכנס בבית דפוס ושמע שאחד מקריא מאיזה ספר [נדמה שזה היה שיטה מקובצת] והוא המשיך מעצמו את שאר הטקסט. יש שסיפרו שכך היה גם בספרים אחרים. אח"כ הלך ביחידות לרבי מבלז ז"ל שאמר לו להפסיק [ו"עמך" מספר שהכה לו מעל הפה במקום המלאך] ומאז אינו מדבר על כך. שנים אח"כ שמעתי שכך היה גם בספרי חול ושבפקיסטן מסתובב סיפור דומה על הקוראן. [דומני שכבר הבאתי בפורום שהציעו לר' נח וינברג ירפאהו הווה שהמחבת"ים ישתמשו בסיפור וסירב בטענה שמול זה יביאו "מופתי" הדתות האחרות.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 13:08 |
|
| |
דורש אמת
<"אני ספרתי שאני מכיר אדם שידע את כל התורה והיום הוא לא יודע">
אני מכיר את הבעיה, הכרתי אדם שכשהיה צעיר הוא היה טיס ניסוי, והיום הוא איננו יודע היכן הצפון.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 13:19 |
|
| |
ווטו
טוב לשמוע גערת חכם איש שומע שיר כסילים,
אם כל רצוני להבין ולהשכיל ולהפנים, איני מבין היכן בהודעתי על הרב דרסלר זילזלתי בו,
מה שכתבתי הוא פשוט, יש לכתוב מקור לרעיון הבא לשנות את הכתוב, ואפילו אם הרעיון הוא אישי.
מה הזלזול בזה, באמונה שלא הבנתי?
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 13:43 |
|
| |
ירוח"ש,
"מהיכן לקח את הרעיון על היצר הרע, האם הוא אמר שזה [א] מהרהורי לבו, או [ב] העלים זאת" [ההדגשה והמספור שלי] מתפרש בקלות על [א] היזוי ו[ב] חוסר יושר. אכן אם פירוש זה אינו נכון, עמך הסליחה אך טוב שבורר להוציא מכלל טעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 14:56 |
|
| |
דורש
לשונך הזהב: "לא כל סיפור שאני יודע אני יכול להוכיח אותו"
אם יש לך סיפור ואינך יכול להוכיח אותו, מה אתה מחפש בפורום זה, הלא כאן "חושבים"?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2008 15:09 |
|
| |
ווטו
ההיזוי לא פסול בעייני, ונדמה לי כי הוא לא פסול בעיני אחרים גם, כל אנשי הרוח הפילוסופים ורבנים גדולים, היו הוזים,
בלי הזיה לא היו חיי רוח בעולמנו.כולנו הוזים במידה זו או אחרת. וטוב ויפה שכך. מה שכוונתי- וכוונתי גם לרבים אחרים וגדולים.
המורה המחנך והמשגיח, חייבים ליידע את התלמידים, באם זה מקור מהתנ"ך מהגמרא או מהקבלה, או שזה רעיונותהם המקוריות.
אשר כאמור היא לגיטימית ומבורכת, זו היתה כוונתי ואין בלתה.
|
|
|