בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2008 15:33 לינק ישיר 

[נישט - ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2008 15:47 לינק ישיר 

דורש

ראה כמה אפשרויות של זמן לידה יש 

תנחומא  במדבר סימן יח
(יח) ילמדנו רבינו תינוק שנולד לשישה חדשים מהו לחלל עליו את השבת, כך שנו רבותינו תינוק שנולד לששה חדשים אין מחללין עליו את השבת ואין חותכין את טיבורו ואין טומנין את שליתו ואין מטלטלין אותו ממקום למקום, אבל אמו נוהגת עליו ומניקתו והמטלטל אותו כאלו מטלטל את האבן ספק בן תשעה בן שמונה אין מחללין עליו את השבת ואין חותכין את טיבורו ואין טומנין את שליתו ואין מטלטלין אותו ממקום למקום, אבל אמו גוחנת עליו ומניקתו, והמטלטלו בשבת כאלו מטלטל את האבן, ספק בן ז' ספק בן שמונה אין מחללין עליו את השבת וכו', ואם ברור הוא לו שהוא בן ז' מחללין עליו את השבת מפני שהוא בן חיים, אבל הנולד לשמונה אינו בן חיים לכך אין מחללין עליו את השבת, שאלו לרבי אבהו מנין לנולד בן שבעה שהוא חי, אמר להן בלשון יונית זיט"א איפט"א אוט"ה ארנו"ן, ואיזהו בן שמונה כל שאין שערו וצפרניו ושפתיו נגמרין, רשב"ג אומר כל שאינו חי שלשים יום אינו לחדשיו אלא נפל, וכמה סמכה דעתו של רשב"ג לדברי תורה לפי שאין הבכורות נפדין אלא לשלשים יום שנאמר ופדויו מבן חדש תפדה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 07:24 לינק ישיר 

ירוחם

אתה מחזק עוד יותר את דעת השכן.

הגדרה של ששה חודשים הרי הוא כמת .
שבעה חודשים הוא כחי .

ששה חודשים ויום אחד הרי הוא כשבעה.

ולכן משה נולד לשבעה איפלו שנולד לששה ויום אחד.
אני לא מבין אותך , כל הראיות שאתה מביא מחזק את דעת השכן שכתב בן ז ולא בן ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 07:25 לינק ישיר 

ניק

אם אני יוכיח מה אתם תחשבו?

אני מספר סיפור ואתם חושבים , ולאחר מחשבה אתם שואלים אותי ... רגע איפה ההוכחה?

בלי הסיפור לא הייתם חושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 10:24 לינק ישיר 

דורש
רש"י אומר שישה חודשים ויום. לא שבעה חודשים.
הרשב"ם אומר ששה חודשים .
למאי נפ"מ,  חז"ל היו חייבים להסביר את הכתוב- ולא יכלו עוד הצפינו- למה לא? הסיפור שהנשים הביאו תינוקות שיבכו,, זה, טוב גם לאחר חודש וחודשיים, למה בדיוק לאחר שלשה חודשים לא יכלה להצפינו?
עמרם נשא לאשה את יוכבת ב ו אלול. המצריים ידעו גם הם את החשבון של הגמרא ש הריון בגימטריא=271 ימים שהם תשע חודשים ויום.
ולכן רק לאחר התאריך הזה הם באו לחפש את הילוד, אבל משה נולד הרי שלשה חודשים לפני הזמן,- לשישה. ולכן היתה לאמו זמן להצפינו שלשה חודשים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 10:46 לינק ישיר 

ירוחם
כבר אמרתי לך ששה חודשים ויום המשמעות היא יולדת לז'.

אם אינך חושב כך אנני יכול לשכנע אותך יותר .

כך אני הבנתי את הענין של היולדת לשבעה יולדת למקוטעין.

יולדת לתשעה חייבת שתעבור תשעה חודשים מלאים.
יולדת לשבעה לא חייבת לעבור שבעה חודשים מלאים אלא אפילו ששה חודשים ויום.

יש רק שני הגדרות
1. יולדת לתשעה.
2. יולדת לשבעה.

לא מצינו הגדרה יולדת לששה.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 16/07/2008 10:46:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 12:02 לינק ישיר 

אני לא בא לשכנע אותך, אתה הרי דורש אמת נחרץ ויודיע.

כל לידה נורמלית היא לתשעה חודשים ויום,- האם אנו אומרים שהילד נולד לעשרה? או הנולד לשבעה ויום, אנו אומרים שהוא נולד לשמונה? וכ'

לא מצינו????

ילקוט שמעוני תורה פרשת במדבר רמז תרצב

ויאמר ה' אל משה פקוד כל בכור זכר, ילמדנו רבינו תינוק  שנולד (לששה  ) [לשמונה] חדשים (מחללים) [מהו לחלל] עליו את השבת

טור אורח חיים סימן שלא

ואפילו ספק אם נולד לשבעה או לשמונה ולא גמרו שעריו וצפרניו מלין אותו בשבת דאי חי הוא שפיר מהיל ואי מת הוא מחתך בבשר בעלמא הוא אבל אם הוא ודאי נולד לשמונה  אין מלין אותו בשבת אא"כ גמרו שעריו וצפרניו ודוקא

א_________________

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 16/07/2008 12:16:25

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 12:41 לינק ישיר 

ירוחם

ההגדרות שציינתי הכוונה ללידה בר קיימא.

לנפל כל יום הוא זמן לידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 12:46 לינק ישיר 

דורש

אם תוכיח לי בהוכחה קבילה ברמה של 1+1=2, או ברמה של הכרה חושית, אסכים איתך לכל דבר, אפילו לזה שהמלאך שהיה אחראי על דפיקת שפתיו של אותו נער היה עסוק בהברשת נוצותיו.

יק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 13:18 לינק ישיר 

ניק

1. לא כל מקרה שאני רואה אני יכול להעביר אליך בהכרה חושית.
2. הכרה חושית היא גם יחסית.

למשל חוש הריח הוא חוש שאינו ממשי.

3. ישנם מספיק דברים שאתה סומך עליהם על פי התוצאה ללא הכרה חושית.

לדוגמא אם ניקח את כל נושא האלקטרוניקה , הרי כל הפעולות נעשות ללא דברים מוחשיים , אלא התוצאה מוחשית , כך כל נושא שבעולם השורש שגורם לו להעשות הוא לא חושי , אנו כאנשי מדע יכולים לבחון רק את התוצאות החושיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2008 16:24 לינק ישיר 

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 16/7/2008 שעה 13:18
"לא כל מקרה שאני רואה אני יכול להעביר אליך בהכרה חושית"
בוודאי, הזיות הן אישיות

"הכרה חושית היא גם יחסית"
????

"למשל חוש הריח הוא חוש שאינו ממשי"
שטויות !
ה- olfactory nerves אשר באף הם קולטנים כימיים (chemoreceptors).
הם קולטים מולקולות "ריחניות" המרחפות ממש, בפועל, באויר, ומגיבים לנוכחותן בסיגנל עצבי למוח. המולקולות הללו הן ממשיות לחלוטין !
קיימים גם "חטמים אלקטרוניים" העושים זאת, ומפיקים ישירות את נוסחאות המולקולות כשהן מודפסות על גבי פלט מחשב. קימים אפילו מכשירים לגלוי גזים חסרי ריח, כגון פחמן חד-חמצני (אם כי אינם מגלים ישירות את הגז, אלא מפיקים אזהרה קולית ברגע שאחוז החמצן החפשי נופל בשעור זעום משכיחותו באויר החפשי, שהיא 20.9%, ענין העלול לרמוז כי גז אחר תפס את מקומו)

"ישנם מספיק דברים שאתה סומך עליהם על פי התוצאה ללא הכרה חושית"
איזו תוצאה ?
אם טענה מיסטית היא בת-בחינה, ובעלת כושר חיזוי, אז לפחות אני יודע שאינה הזיה השוכנת אך ורק בין אזניך. הבעיה היא שמעולם לא ראיתי טענה מיסטית בת-בחינה ובעלת כושר חיזוי

"לדוגמא אם ניקח את כל נושא האלקטרוניקה , הרי כל הפעולות נעשות ללא דברים מוחשיים"
אה, אתה מכנה בתואר "מוחשי" רק את מה שאתה מסוגל לקלוט בחמשת חושיך, מה ?
ומה לעשות וראייתך מוגבלת לארכי גל של 700 עד 400 ננומטר, ושמיעתך - ל20 עד 20000 הרץ.
האם כל הרשמים אשר מחוץ לתחומים אלה אינם מוחשיים ?
ובכן, לא זו ההגדרה של "מוחשי", ולא משנה עד כמה אתה מכיר את הפנימיוּת של המוחשיוּת.
"מוחשי" הוא כל מה שניתן לחישה, לגילוי, למדידה, ישירות או עקיפות, במיכשור

עוד 77 ימים בלבד עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 07:21 לינק ישיר 

גוברנור

גם המיכשור נותן לך את המידע על סמך הנחות , הרי המכשור הוא לא כלי אבסולוטי , הוא בנוי על אותם הנחות ,כלומר שכל המיכשור האלקטרוני בנוי על מוסכמות , ועל אותם מוסכמות בודקים האם מסקנותינו נכונות אבל אין הוכחות חושיות , כלומר לא רואים איך הדברים נעשים בפועל.

לגבי הריח נכשלתי בקולמסי , התכוונתי ראיה חושית , כי הרי חוש הריח הוא מחמשת החושים.

ישנם חכמים שגם מצילחים לראות לפי התפתחות הילוד ,וניתוח כושר הקליטה של אדם , שלא יתכן שאדם יגיע להישגים בתלמוד לולא וידע זאת קודם.

התוצאות נראים דרך מבחני ידע תלמודי והבנת עומקם.
ברור שלא כל אחד מוסמך לעשות מבחנים אילו כמו שלא כל אחד יכול לבחון תוצאת של מכשיר על סמך נורות או אותיות.

למסקנא עולמינו בנוי על מוסכמות , גם חוקי המדע הם מוסכמות לא רואים את חוקי המדע בחוש , אלא שלכל תופעה נותנים הסבר ,והיות וכלם מסכימים למונח לכן זה מובן לנו אבל זה אינו אומר שקיימת הוכחה.
לדוגמא מי יכול להוכיח שקיים כח המשיכה , נכון ששום דבר לא יכול להיות באויר , ונכון שבחלל אי אפשר ללכת , אבל לא הוכח שיש כח משיכה ,רק הוחלט להגדיר זאת כך היות וחפץ לא יכול לעמוד באויר , ממילא הונחה ההנחה שקיים כח משיכה בכדור הארץ , היות ולא מצאו הסבר אחר לכך, וכם כל חוקי הטבע , הם לא דברים מוחשיים , אלא את הדברים המוחשיים הסביר במונחים מדעיים שהמדענים הסכימו עליהם.

גם ש 1+1=2 אין הוכחה זה מוסכמה.

"מוחשי" הוא כל מה שניתן לחישה, לגילוי, למדידה, ישירות או עקיפות, במיכשור"

ומי אומר שהמיכשור אמין , כמה משפטים נעשו על מכשירים אלקטרוניים על חוסר אמינותם? 

ההגדרה שהגדרת  מוחשי היא  הגדרה שרירותית , ההגדרה הנכונה היא דבר הנמדד על ידי אחד החושים , ומכשיר הוא לא מוחשי , יש למצוא לזה הגדרה אחרת .

ואם נקבל את ההגדה שלך מה נקרא מוחשי  גם דברים רוחניים הם מוחשיים היות והם יכולים להימדד על ידי השכל.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 17/07/2008 7:23:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 07:25 לינק ישיר 

גוברנור

הדבר הכי חזק בהודעתך היא

עוד 77 ימים בלבד עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 07:38 לינק ישיר 

[דורש,

רק הערת שולים (איני רוצה לגזול מגוברנור את זכות התגובה....).
כתבת - "גם דברים רוחניים הם מוחשיים היות והם יכולים להימדד על ידי השכל".

אני מעט מבולבלת, שהרי אשכול שלם אתה מנסה להסביר לנו שיש דברים (רוחניים ופנימיים) שאינם יכולים להימדד ע"י השכל כיוון שאינם מחוייבים למגבלותיו.
שמא מה שניסית להסביר לנו הוא שאותם הדברים (הרוחניים והפנימיים) יכולים להימדד ע"פ השכל אבל רק אם זה השכל שלך (לדוגמא) ולא השכל של מישהו אחר?
תמהתני.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 07:50 לינק ישיר 

אמשלום

כמו שכדי למדוד מיכשור אלקטרוני יש להבין את המשמעיות של של האותות האלקטרונים , ועוד דברים שיש לדעת , כך כדי להבין פועלים הרובדים הפנימיים יש ללמוד את פנימיות הענינים .

לכאורה את מציגה סתירה בדברי אם השכל הוא מוגבל , איך אפשר להבין דברים לא מוגבלים.

את מעירה נכון ואני אשמח להסביר את דברי כדי שלא יסתרו.

יש לחלק את ההבנה לשני סוגים :
1. דברים מוחשיים , שנמדדים על ידי חמשת החושים.
2. דברים רוחניים , שנמדדים על יד השכל.

הדברים המוחשיים כדי להבין אותם יש ללמוד מדעים , כל תופעה והמדע שלה , ומי שלומד את אותו מדע יבין על פי שכלו את אותן תופעות , מה שלא לומדים השכל לא יכול להבין , אבל לשכל קל יותר לקלוט דברים שנתפסים על ידי חמשת החושים.

לאות דברים שלא נקלטים על ידי חמשת החושים , יש את החוש השישי , החוש השישי הוא חוש שבדרך כלל הוא חוש נרכש ולא מגיע בצורה טבעית כשאר חמשת החושים.

החוש השישי הוא התנתקות מרדיפה חומרית , וחיזור אחר הרוחניות , וככל שמתנתקים מהחומר ומתדבקים ברוח , אותו חוש מתחזק.

ולכן המדע שמתעסק בחיצוניות העולם לשכל קל יותק לקלוט היות והחציוניות נקלטת על ידי חמשת החושים שהם טבעיים , ואין צורך לעמול בהם כדי להשתשמ בהם , כמובם שיש להשתמש גם בשכל.
אבל פנימיות של כל דבר , לזה צריך חוש נוסף שהוא לא בא בצורה טבעית אלא על ידי רכישה בעמל ויגיעה.

אבל השכל בסופו של דבר הוא מוגבל לכלם , כי אנו כבני אנוש אנו מוגבלים , אבל כדי להבין פנמיות של דברים יותר לעומק יש לרכוש את החוש השישי ,גם לאחר מכן ישנן עוד הרבה מגבלות , אבל הם כבר מגבלות שנמדדים בגבולות שונים.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 17/07/2008 7:53:01

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 17/07/2008 7:54:25

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 29 30 31 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.