בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2008 14:24 לינק ישיר 

גוברנור
אין פרוש הדבר גימטריא.

אני יכול לעבור אצלך קורס בהכרת המחשב?

גימטריא היא הצבת ערך נומרי לכל אחת מאותיות מלה נבחנת, על פי מפתח עברי, והצעת משמעות מיסטית למלה הנבחנת ע"י החלפתה במלה אחרת שסכום אותיותיה זהה לסכום אותיות המלה המוחלפת

אתה החלטת שיש לה משמעות מיסטית , אבל רש"י בפרשת כי תשא כותב יודע בצלאל לצרף אותיות שנבראו בהם שמים וארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 14:27 לינק ישיר 

גוברנור

כשמופיע בצג ספרה מסויימת 8 למשל , איך זה מיוצג במחשב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 14:28 לינק ישיר 

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 23/7/2008 שעה 14:10
"אתה מתעלם מהנקודה המרכזית שהזהר והאר"י עשו את החשבונות ללא מאמץ"
איני רואה מאמץ או העדרו.
סך הכל הראית שהזהר ידע כי סכום המספרים 1 עד 9 הוא 45.
Big deal

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 23/7/2008 שעה 14:14
"אדם שקשור לרוחניות, אין לו שום צורך בחוכמות חיצוניות כדי להגיע לכל דבר שדרוש לו"
הנחת דעתנו בכל הנוגע ליכלתך לסנתז חלקי דיבר למשפטים תקינים לכאורה תחבירית.
מה עם יציקת תכן קוהרנטי לתוכם ?

עוד 70 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 14:33 לינק ישיר 

איני רואה מאמץ או העדרו.
סך הכל הראית שהזהר ידע כי סכום המספרים 1 עד 9 הוא 45.
Big deal

גוברנור

היה הוגן בבקשה , אתה בקשת דוגמא הבאתי דוגמא , עכשיו אתה אומר הראת רק דוגמא.

הזהר מלא בגימרטיאות וחישובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 14:59 לינק ישיר 

אפשר לקבל כמה אנשים רוחניים לחברות המחשבים למיניהן ולבדוק את התוצאות.
אני לא מזלזל באנשים רוחניים ובאנשים עם כישורים שונים, אולם כל אחד במקומו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 15:31 לינק ישיר 

בעל

אם תדייק בדברי תראה שלא לזה התכוונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 15:32 לינק ישיר 

מסופר על הרש"ב שניאורסון שאשתו קנתה מכונת תפירה , והוא ביקש מהסוכן לפרק את המכונה ולהרכיב בחזרה , והוא הצליח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 15:56 לינק ישיר 

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 23/7/2008 שעה 14:33
"היה הוגן בבקשה, אתה בקשת דוגמא הבאתי דוגמא, עכשיו אתה אומר הראת רק דוגמא"
הוגנות ?
מוזר לשמוע זאת מפיך.
הצגת את הזהר טוען כי סיכום של המספרים 1 עד 9 הוא 45.
היכן הרבותא ?
הרי כל ילד יכול לחשב זאת

"הזהר מלא בגימרטיאות וחישובים"
גימטריות הן קישוט בלבד

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 23/7/2008 שעה 15:32
"הוא ביקש מהסוכן לפרק את המכונה ולהרכיב בחזרה , והוא הצליח"
מה אנו נמצאים למדים מכך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 17:04 לינק ישיר 

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 23/7/2008 שעה 14:24
"אני יכול לעבור אצלך קורס בהכרת המחשב?"
אולי. בכל מקרה, זו אינה גימטריא

"אבל רש"י בפרשת כי תשא כותב יודע בצלאל לצרף אותיות שנבראו בהם שמים וארץ"
אז הוא כותב !
עולה לכתוב ?

בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 23/7/2008 שעה 14:27
"כשמופיע בצג ספרה מסויימת 8 למשל, איך זה מיוצג במחשב?"
במחשב שלי, "8" זה מיוצג כך 11111000

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 17:13 לינק ישיר 

דורש אמת

<"מסופר על הרש"ב שניאורסון שאשתו קנתה מכונת תפירה , והוא ביקש מהסוכן לפרק את המכונה ולהרכיב בחזרה , והוא הצליח">

נראה לי שסיפורך על  מכונת התפירה של הרש"ב הוא כסיפור ניתוחי המוח של החזו"א,   באותם הימים שחברת SINGER  שלטה בכיפה בשוק מכונות התפירה הביתיות,  היה מספר החלקים במכונת התפירה הביתית  אפסי לעומת מספר החלקים במכונות התפירה התעשיות של היום, שאותם פירקתי והרכבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 01:29 לינק ישיר 

דורש אמת

כמדומני שהמקור לקצר בתקשורת בינך לבין החולקים עליך, מקורו בהנחת המבוקש שהינך מבצע בתוך כדי הטיעון שלך.

כך לדוגמה טענת ש-"למשל הזהר מביא בהרבה מקומות חשבונות מסובכים , הרי הזהר לא למד את זה לפי נוסחאות המטמתיקה של היום, אלא קיבל את כל הפתרונות ברוח הקודש," לתמיכה בדבריך הבאת את העובדה ש-"הזהר מביא שהשם מה הוא חישוב סידרה הנדסית 1-9. כלומר האותיות א-ט הסכום שלהם הוא 45", אתה מודע לעובדה ש-"הזהר לא משתמש בביטוי סדרה הנדסית , ולא בנוסחה", אלא שלטענתך – "אם היו מציגים לזהר את התרגיל והוא היה פותר אין רבותא. אבל לתפוס מיד ששם מה זה נוסחה חשבונית  ולמצוא בדיוק את בנוסחא זה הריבותא , כי זה בא על ידי רוח הקודש".

כלומר – בפנינו מונחת עובדה אחת בלבד: הזוהר מביא את הסכום של סדרה מתמטית ללא התייחסות לדרך שבה הגיע לתוצאה. מי שרואה בזוהר ספר המכיל בתוכו את כל החוכמות כולן בפנימיות, יפרש את התופעה כאילו הגיע הזוהר לתוצאה ללא צורך בחישוב מכל סוג שהוא, ולפיכך עלול לראות את העובדה הזו כתומכת בדבריו, אלא שהוא מתעלם מן ההסבר החליפי, לפיו כותב הזוהר חישב את התוצאה בצורה הפשוטה ביותר (1+2+3...) וכתב את התוצאה בלבד. הדבר שקול כנגד הטענה של תלמיד הכותב במבחן במתמטיקה את התוצאות בלבד ללא כל תהליך החישוב, שהוא יכול להגיע לתוצאות ללא צורך בשיטות החישוב השונות.

על כן, מה שעליך לעשות הוא לתת למי מאיתנו סיבה להאמין ולקבל את הטענה, שהזוהר לא הגיע למספר שהוא כותב על ידי חישוב פשוט. באותה הזדמנות אולי גם תוכל לתת לנו מקור לידיעה הברורה שלך, על כך ש- "האר"י ביצע את חישוב הגימטריאות הרבה יותר מהר מהחישוב דרך נוסחא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 02:26 לינק ישיר 

מואדיב

מעניין מה עושה התמונה של הרמב"ם באתר שהלנקת אליו? זה כמו לשים בעצכח תמונה של ר' חיים ויטאל.

ויותר מעניין איך כולנו נמשכים לעקוב אחרי האשכול הזה... בהתחלה חשבתי שאני יחיד, אבל אז ראיתי את ירוחם ואותך ואת בעל, ואפילו אמשלום ונישטאיך... גם מיימוני הופיע איפשהוא...

דורש אמת

בעמוד 9 הסברתי מדוע יש עניין להתייגע על הלימוד, ומדוע אנו נמצאים במעלה גבוהה יותר, לפחות מבחינות מסויימות, מאשר משה רבינו ודורו, גם אילו נניח שהם הבינו באיזשהוא אופן את סודות, או כל מיני רמזים לסודות הפיזיקה המודרנית. ואתה הגבת בקיצור ואמרת "אין לי אלא לברך על דבריך".

וכעת אתה חוזר וטוען (עמ' 37) ש:"אדם שקשור לרוחניות, אין לו שום צורך בחכמות חיצוניות כדי להגיע לכל דבר שדרוש לו. ולכן מה שדרוש לו הרי יש לו, ומה שלא דרוש לו, למה להתייגע סתם בלימוד שאין לו מטרה."

וגם (עמ' 34) "המטרה של המתמטיקה היא הבנת המציאות של העולם האמצעי הוא הנוסחאות, מי שיכול להגיע למטרה בלי האמצעי הרי הוא עדיף על זה שלא יכול להשיג את המטרה ללא האמצעי".

א. אינני מבין כיצד אז הסכמת איתי ופתאום אתה חולק עלי. וטוען שאין להתייגע "סתם" בלימוד מתמטיקה למשל.
ב. צריך לברר מה נקרא "אדם שקשור לרוחניות" מה זה בדיוק רוחניות, ואיך מתקשרים אליה.
ג. צריך לברר האם ללימוד החכמות שאתה קורא להם חיצוניות, אין מטרה מלבד שימוש ספיציפי של האדם הפרטי. (הקשור לרוחניות ודרוש לו ידע ספיציפי)
ד. האם אתה סבור שיש ירידת הדורות או עכ"פ בשינוי טבעים או בשינוי איזהשהוא דבר נקרא לו "משהו" אחר? אם כן, תוכל בקלות להבין, שגם אם משה רבינו יכול היה לנצל את כוחות הפיזיקה המודרנית ללא לימוד, אין זאת אומרת שכל מקובל בימינו ידע לעשות זאת. לפיכך, ייתכן בהחלט שבדורנו ההנהגה תשתנה.
ה. ידוע שהגר"א למד את החכמות מחכמי החכמות החיצוניות, ולא מהתורה. אע"פ שהוא עצמו אומר ששלמה המלך למד את חכמתו מהתורה.
ו. ידוע שהגר"א ציוה לתלמידיו להעתיק מספרי הגויים חכמות חיצוניות, על מנת שהתלמידים היהודים לא יצטרכו לרעות בשדות זרים. ואם הוא היה סבור כשיטתך, שאין ללמוד חכמות חיצוניות בכלל, אז מה פתאום לדאוג לעוברי עברה? ומה פתאום להטריח את תלמידיו שהיו יהודים חשובים שלא ביטלו רגע מזמנם, רק כדי לעסוק ב"לימוד שאין לו מטרה" לצורך עוברי עברה. ומה פתאום הוא לא דאג ללמד אותם איך מוציאים את כל החכמות מתוך התורה?

והואיל ואני כבר מגיב, אשאל עוד:

א. לפני כמה דפים (עמ' 32) כתבת שבזוהר מצויים "הרבה חשבונות מסובכים" וכדוגמא הבאת את טענת הזוהר שמה הוא גימטריא של חיבור של תשעת המספרים מ1 עד 9. גוברנור לא מרוצה מהתשובה, ובצדק, שכן זה לא חשבון מסובך. וגם אם נאמר שלזוהר היו כלים "מסובכים" כלומר מתוחכמים כלומר לא ע"י תרגיל חיבור כדי לפתור זאת, עדיין, בדור שבו ילדים בני 16 לומדים על היפרבולות ומספרים מורכבים וגם סדרות יותר מורכבות (שוב, ילדים בני 16!), החשבון הזה לא יכול להיקרא "מסובך".

ב. כתבת (עמ' 34) ש"ההבדל בין חכמי ישראל לחכמי אומות העולם" הוא שהאחרונים צריכים אמצעים נקרא לזה "ירודים" יחסית כדי להגיע למטרה. (לא אפרט מה הכוונה, כיוון שהיא ידועה).
מדוע אתה סבור שזהו ההבדל המגדיר ביניהם?

ג. בעמ' 32 טען הניק "גמר אגמור" על סמך דברי חז"ל, שמשה ושלמה ודאי לא ידעו פיזיקה מודרנית.

ואתה, שתי הודעות אחרי, תירגמת את דבריו לכך ש"החכמה היתה בהעלם", משמע היא הייתה קיימת כל הזמן גם בימי משה ושלמה ורק היתה "בהעלם", וגם טענת, והכל תחת הכותרת של "גמר אגמור, אתה ביצם אומר במילים אחרות", כתבת שהזוהר קיבל את "כל הפתרונות ברוח הקודש", וגם כתבת תחת אותה כותרת, שהחכמה בימינו ירדה לפרטים ומסרה מידע (לא שהבנתי מה זה "פרטים"), רק כדי שהיא תובן לכל, משמע גם למשה ושלמה היא היתה ידועה, ועוד שאלה לי, שאתה אומר שבעבר המידע לא נמסר, וכיום כן, ובחז"ל אנו רואים ש"גלי מסכתא" זוהי מעלה יותר גדולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 03:12 לינק ישיר 

מיכה

צדקת.

זה כמו להתווכח עם חב"די משיחי, או לצחוק מבדיחה שכבר שמעת.

עולם הפוך אני רואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 05:33 לינק ישיר 

נישטאיך

נראה שלא הבנת את כוונתי.

האשכול הזה הצליח לגעת הרבה שאלות ראשוניות (על משקל "מספרים ראשוניים"), שאלות שאינן זוכות להסתכלות בחיי היום יום בפורום, אע"פ שהפורום עושה מאמץ גדול ל"ראשן" את השאלות ולגעת בהנחות יסוד. ולפעמים יש לי הרגשה כאילו, אפילו בפורום זה הסתכלות בשאלות ראשוניות איננו נחשב כ"כ לדבר מעניין או חשוב. כאשר ראיתי שכל הפורום עוקב בהתרגשות אחר ההצגה של גוברנור ודורש אמת, הבנתי שזה כן מעניין, אלא שמסיבות צריך לבררם, הדברים אינם עולים בדר"כ לסדר היום. עכ"פ אני רואה חיסרון בכך שאין עוסקים בשאלות ראשוניות. מה שכן נעשה באשכול זה. ובכך אני שמח. אמנם, באשכול זה הדבר נעשה בצורה לא מבוקרת, אלא ע"פ מהלך הדיון שנוגע בעיקרו בנושאים אחרים, אקטואליים ורעיוניים. וגם זה לדעתי חיסרון, כי צריך לארגן מערכות של שאלות ותשובות ראשוניות, ודיונים מסודרים. כך התשובות לשאלות הראשוניות, ולכל תתי השאלות הראשוניות עד מקום שידינו מגעת (ויה"ר שנהיה בחינת "מהלכים"), יהיו ברורות וידועות בחינת "ולא ילמדו עוד איש את רעהו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 05:35 לינק ישיר 

ובל"נ אכתוב על עניין זה. ואולי כדאי להוסיף לסקר אפשרות "דיון בשאלות ראשוניות".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 37 38 39 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.