בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2008 07:12 לינק ישיר 

מיכההמרשתי כתב:
האשכול הזה הצליח לגעת הרבה שאלות ראשוניות (על משקל "מספרים ראשוניים"),
...
כאשר ראיתי שכל הפורום עוקב בהתרגשות אחר ההצגה של גוברנור ודורש אמת, הבנתי שזה כן מעניין

כדי להסביר ברצינות למה שטות היא שטות, צריך להתחיל מההתחלה. זאת, כמובן, בתנאי שאתה מזהה את נקודת המוצא המשותפת שלך ושל בעל השטות. או אז, אתה מחבר בסבלנות שרשרת של היסקים וראיות, מאותה נקודה ועד לטענה שאתה רוצה להוכיח.
זה אינו המקרה באשכול הזה.
אין שום הבדל מעשי בין הויכוח עם דורש אמת, לבין ויכוח שהיה מתנהל כאן עם פלוני שהיה מניח על שולחן הדיונים את הטענה הבאה:
"קוקוריקו"
גם בתשובה לטענה כבדת המשקל הזו, אפשר להפליג רחוק מאד לתוך שאלות ראשוניות בנושאי שפה וחשיבה, פרגמטיקה וסמנטיקה. האם ייתכן מידע שאינו תלוי באינטראקציה עם ידע מוקדם של מאזין? איפה עובר הגבול בין מניפולציה סימבולית פשוטה לבין משמעות? מהי משמעות? ולמה תרנגול?

עיניך הרואות, שבמפגש בין מאזין וכחן וסקרן, לבין כל רצף של הברות, יכול להוולד דיון "ראשוני" לעילא. יכול להיות שהמסקנה שלך היא, שטוב להתווכח עם קירות שמחזירים כל כדור שנזרק אליהם, משום שזה מכריח אותך לעבור, עקב בצד אגודל, על כל מיני אמיתות שעד היום קיבלת ללא עוררין.
אני לא מרגיש כך, אבל זה ענין של טעם. לדעתי, מה שאנחנו רואים כאן הוא לא ויכוח "ראשוני" אלא מחזה קצת מביך, שבו אנשים שמאמינים בכוחו של השכל, מתקשים לקבל את העובדה שהשכל לבדו לא יכול לגרום למישהו שגורס "קוקוריקו", לשנות את דעתו. כל אוהדי קבוצת השכל מתקבצים ביציע ומביטים בכמה מנציגיהם, שעמלים קשות על הדשא בנסיון להבקיע את שערה של קבוצת "קוקוריקו". הבעיה היחידה בדרך לניצחון היא שלקבוצה השניה כלל אין שער, כך שכנראה ייקח עוד זמן עד שהתוצאה תשתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 07:31 לינק ישיר 

גוברנור
במחשב שלי, "8" זה מיוצג כך 11111000

התשובה לא נכונה , כי תלוי האם זה מייצג מחרוזת או מספר .

נפגע

על כן, מה שעליך לעשות הוא לתת למי מאיתנו סיבה להאמין ולקבל את הטענה, שהזוהר לא הגיע למספר שהוא כותב על ידי חישוב פשוט. באותה הזדמנות אולי גם תוכל לתת לנו מקור לידיעה הברורה שלך, על כך ש- "האר"י ביצע את חישוב הגימטריאות הרבה יותר מהר מהחישוב דרך נוסחא".

האר"י היה מוסר את שיעוריו בקצב כזה שלא היה שייך שיחשב קודם.

גם אם תקח את משך חייו של האר"י ותקח את כל הגימטריות שכתב תווכח שלא יתכן לחשב זאת (אפילו בנוסחאות)בזמן קצר כל כך.

מיכה המורשתי

אתה נגעת בדיוק בנקודה שאותה רציתי להאיר בעצכח.

הפורום הוא לא המקום להבהיר דיעות קוטביים אלא להעלות שאלות למחשבה.

אני מסכים שיש לפעמים צורך ללמוד חוכמות חיצוניות כדי להבין את חכמת התורה , אני אישית מבין את הקבלה הרבה יותר טוב דווקא בגלל ידע בחוכמות חיצוניות.

אבל תמיד יש לדעת את העיקר והטפל.

אבל לא זו הבעיה , השאלה איך אפשר לטלטל את חברי הפורום לחשיבה מחדש , ואני שמח שנראה לי שהצלחתי בכך.

המטרה שלי היא שאני רואה שקיימת נטיה שחכמת התורה והמדע סותר , ואני מנסה דווקא בדיעה קוטבית לשנות חשיבה זו.

ולראיה שהיה כדאי הם ריבוי התגובות האחרונות.

זה שקוראים לזה הצגה , מחזק את הענין , כי הרי מהצגות בתיאטרון יש הרבה מה ללמוד.

ישנם אנשים שדווקא מהצגות חשים את המסרים בצורה עמוקה יותר.

מיכה
עוד משפט אני באותו ראש שלך , אפילו אם לפעמים רואים סטיה קיצונית ,כי היא מהסיבה שציינתי.

אני אדם מאוד פרגמטי , אבל לפעמים כדי להביע דעה ממוצעת אתה צריך להביא אותה בקיצוניות. 

DFL

אני מתפלא שהגבת באיחור.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 24/07/2008 7:31:54

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 24/07/2008 7:34:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 07:42 לינק ישיר 

ההודעה הזאת היא בשביל לסביר מה הולך לקרא

כעת העולם כולו במצב קשה ביותר. החילונים מוכרים את העולם הבא שלהם בעד קצת גשמיות. רוב הדתיים הלאומיים רוצים את העולם החילוני לבוש בקצת אידישקייט [יהדות], ושילוב זה הוא שקר מוחלט.
החרדים יכלו להציל את העולם, כי החרדים היו צריכים להיות האור לעולם [''שיאיר עיניהם בדרכי ה' וישפוט ביניהם ויוכיחם שיהיו בשלום זה עם זה'' (הרד''ק עה''פ ''ומשפטי לאור עמים'' (ישעיה נא)].

הם הקרובים ביותר לאמת, לקב''ה [''עם קרובו'' (תהלים קמח)]. החרדים היו צריכים להביא את שאר היהודים לגאולה בשמחה ובשלמות. והם היו צריכים להביא את העולם לרמה הרוחנית הגבוהה ביותר וקרבה לקב"ה [''הוא מתעלה והעולם עצמו מתעלה עמו'' (מסילת ישרים פרק א ע''ש ההסבר)].

אבל לצערנו הרב, המציאות אחרת לגמרי. המציאות היא שהרבה חרדים בתקופה זאת לא רק שלא מעלים את העולם אלא הם מורידים את העולם [''תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי'' (קהלת רבה ו' וראה מסילת ישרים, פ''א)].

הרבה חרדים נמשכים לצורת חיים של החילונים. החרדים נחשׂפו לעולם הרחב הטמא בכל מיני דרכים. אם בטיסות רבות או מגורים בחו''ל, אם בקשר עם חילונים או בקריאת ספרים ועיתונים או ברדיו ואינטרנט וכו'. הם טעמו את הטעם של ה''תרבות'' החילונית-גוית והתוצאה היא שהרבה מהם שקועים בגשמיות וב''עולם הזה'' ו[לכן] רחוקים מהקב"ה.

החיים הלא יהודיים האלו של ה''חרדים'' היום, בדרך כלל מלווים כאילו עם ''הכשר''. החרדים האלו שסטו מהדרך לא מחפשים הכשרים על התאוות שלהם. אבל מאחר שאפשר להרוויח מזה הרבה כסף, לכן יהודים עם יוזמה סידרו ''הכשרים'' על הרבה דברים שהם ממש הפוך מכשר.

האמת היא, שהרבה הכשרים והרבה הסכמות לא שווים, כי הם פשוט קנויים. ויש גם בתי דין שמושפעים מבחוץ [''רבי יוסי בן אלישע אומר אם ראית דור שצרות רבות באות עליו צא ובדוק בדייני ישראל, שכל פורענות שבאה לעולם וגו''' (שבת קלט. ע''ש)].

הכל מושפע מ''עגל הזהב''. יש הכשרים על כל דבר שאנחנו אוכלים, אבל כמה ממה שאנחנו אוכלים באמת כשר? וכמה ראוי לאכילת יהודי שהוא רוצה כשרות אמיתית? לצערי הרב, גם יש הכשרים על אוכל שמושפעים מכסף.

ואפילו אם האוכל כשר, לעיתים קרובות האריזה או הפרסומת לא כשר. וזה אסון, כי ברגע שהחוץ לא כשר הכל לא כשר. כי זה חושׂף את היהודי ומשפחתו למראה ולהשקפה לא כשרה שיכולים לפגוע ברוחניותם ח''ו. זו סכנה לחיים הנצחיים שלהם.

הגלידות, הצ'יפסים, הבורגרים, המסטיקים והפיצות וכו', כל הדברים האלה לא שייכים לדרך החיים של יהודי אמיתי. וזה מכניס את התשוקות והטומאה של הרחוב לתוך היהודי. קוקה-קולה [''טעם החיים'' כאילו, לפי הפרסום הכפרני], 7-אפ, ג'אמפ וכו', הכל לא כשר, כי זה נובע מהתאוות והתשוקות של הגוים.

אפילו אם המרכיבים כשרים, הסגנון הרחובי הזה אסור [ראה במסגרת ובביאור הלכה סימן א ד''ה הוא]. זה כמו אכילת אדם וחוה מעץ הדעת: זה מביא לתוכנו את היצר הרע והטומאה של אומות העולם. זה משנה אותנו גופנית ורוחנית.

בנוסף לזה, המרכיבים עצמם במקרים רבים לא כשרים. הרבה מאד בשר ממש לא כשר או לא על רמה שיהודי אמיתי צריך לדרוש. ואני מדבר לא רק על ישראל או אמריקה או אירופה. בזה כל העולם דומה.

הכל בעייתי, הירקות, הבשר, החלב, הדברי מאפה וכו'. הכל בעייתי כי הכל מושפע מכסף רב ורווחים גדולים [אמנם חשוב לדעת שריבוי הקלקולים והצרות שיש בעולם היום, הם סימן לקרבת הגאולה ותיקון העולם, ראה במסגרת].

יהודי צריך לאכול כשר. אבל הוא לא צריך לאכול פיצה, אוכל פרווה בטעם בשר ואוכל פרווה בטעם גבינה, כל מיני גלידות וממתקים וכו'. כל אלו הם חיקוי של התאוות של העולם הגויי.

אנחנו צריכים להיות צנועים בכל דבר, כולל באוכל. לאכול אוכל פשוט בלי הרבה מרכיבים, ועשוי בבית. אוכל כזה הרבה יותר קל לשמור על כשרותו, וברור שאוכל כזה הרבה יותר בריא לגוף ולנשמה.

יש ב"ה מעטים שעוד נשארו עם תורת אמת ומשתדלים לעשות את רצון ה'. אבל בשבילם ובשביל הילדים שלהם אין הרבה תקווה לעתיד. כי רוב הקהילה יורדת למטה בצעדים ענקיים והם סוחבים את כולם אתם לטמיון, אם רוצים או לא [כמבואר ברמב''ם הלכות דעות פרק ו' ה''א, וכה''ג כתב הגר''א (משלי יח יא). יסוד חשוב זה מבואר בהרחבה באור יחזקאל ''מדות'' עמ' רפד והלאה ע''ש].

עוד נושא שמסכן את העולם ממש, זה חוסר הצניעות. המצב הנוכחי מוריד את היהודים לתחתית הטומאה. המצב היום הוא שאפילו ברחוב החרדי, גבר שרוצה ללכת ממקום למקום, פשוט לא יכול. הוא צריך לשמור על עיניו עד כדי כך שהוא אינו יכול לראות לאן שהוא הולך.

אפילו אם הוא מוריד את עיניו למדרכה, שם רואים רגלים בלי גרביים כהלכה או נעליים פתוחות שמושכות את העין והלב ואת יצר הרע. יהודי שהולך אפילו באזור חרדי צריך כלב כמו של אדם עיוור כדי לא להיכשל בפריצות החרדית [וזה דבר חמור, שבגלל החוסר צניעות של בנות ציון נחרב בית המקדש, וזה בכלל גילוי עריות (יומא ט:)].

אבל אם הוא באמת צדיק, הוא יחוש את הטומאה הגדולה שיש ברחוב בלי לראות. טומאה ממש, טומאה כבדה, קליפות כבדות [ראה יומא עד: שהסתכלות בנשים גרוע מניאוף], והוא גם ככה יסבול מזה.

היום הרחובות של ירושלים - ירושלים של החרדים - של מאה שערים, של גאולה וכו', ובבני ברק, רחוב רבי עקיבא, וכו' וכו', מלאים נשים לא צנועות - לא צנועות באופן קיצוני. גם נשים של אברכים שהן נחשבות לצדיקות, שהן מלמדות בבית יעקב, שנחשבות למכובדות. אוי להן ולבעליהן.
מי שנותן לאשתו ללכת ככה, כנראה שהוא נהנה מזה שגברים אחרים מסתכלים עליה רח''ל. כי קשה לא להסתכל על אשה עם לבוש לא צנוע, אשה שנחשבת ליפה לפי טעם הגוים. חלק מהן אפילו לא שמות לב שהן נראות כגויות. גויות ממש, מפריז או מניו-יורק, או מלונדון וכו'.

בעל שמרשה לאשתו להסתובב ככה, הוא ישב בגהינם יחד אתה [''הגורם תקלה לחבירו הוא נכנס תחתיו לכל עונשין'' (רש"י ורמב''ן במדבר ל טז מספרי)]. כל יהודי שאשתו הולכת קצר, או צמוד, או עם דברים כמו פאה ארוכה, גרביים שקופות, נעליים גבוהות עושות רעש, שרשראות, עגילים מתנדנדים, איפור, בושם וכו', הוא וודאי יסבול מדין קשה בעולם הבא. ואם הוא אברך, התורה שלו היא לא תורה.

המילים שלי קשות, אבל זה רק בגלל שהמצב הוא קשה ביותר. המצב הוא שהרבה מאד יהודים שנחשבים לחרדים יאבדו את הנצח שלהם. אתם שומעים? יאבדו את הנצח. למה? כי יודעים את האמת, אבל לא רוצים לחיות לפי זה.

ויש תופעה חדשה היום: ''הכשרים'' על חנויות של בגדי נשים שמוכרות בגדים שממש מתאימים לאשת רחוב. געוואלד, געוואלד! ויש גם ''הכשרים'' על פאות. מי יכול לתת הכשר על הפאות של היום? פאות ארוכות, שממש נראות כמו השיער של הגויה הכי גרועה, הכי לא צנועה [ראה רש''י עה''פ ''עמי מאשריך מתעים'' (ישעיה ג יב) ושאר המפרשים שם ומציין פסוק טז עיין שם].

איך יכול להיות שיהיה הכשר על כזה דבר. זה ממש רשעות, זה לקלקל את עם ישראל בדם קר. [ראה בשולחן ערוך יורה דעה סימן קנז ס''א ברמ''א ונ''כ ששייך בזה גם יהרג ואל יעבור, וזה דומה לעצת בלעם להשמיד את עם ישראל].

היום פאה זה טרֵף, לגמרי טרֵף. אם זה לא עבודה זרה ממש, אז זה עבודה זרה איך שלא יהיה. בגלל שהפאות היום כל כך מפוארות וכמו שער אמיתי שזה שייך ל''עגל הזהב'', שזה עבודה זרה ממש. ברור שאסור לאשת איש להראות כמו בחורה לא נשואה. מי שלובשת כזו פאה היא נראית לא נשואה, וזה גורם להרבה בעיות. זה הביא להרבה גירושין, והרבה משפחות שבורות.

המציאות קשה ביותר ואני יושב ובוכה על עם ישראל יום ולילה, שברחובות שלנו יש טינופת - וגם טינופת עם הכשר. נשים עם כיסוי ראש שחור, מסתובבות עם חצאיות צמודות וקצרות, מדברות בקול רם עם פלאפונים ברחוב ואוכלות ברחוב.
מי שמע כזה דבר? יהודיה ממאה שערים אוכלת ברחוב ואף אחד לא אומר מילה? פעם היו זורקים עליהן ביצים או עגבניות, והיו צועקים עליהן. אבל היום יש שקט והכל מותר. וזה נקרא אידישקייט. אוי לנו, אוי לנו.

ה' ציוה לנו ''קדושים תהיו'', אבל היום אנחנו בדרך כלל נמשכים לגשמיות, לעגל הזהב, שזה בדיוק להפך מקדושה. זה הורס את הבסיס של אידישקייט (יהדות): הבית היהודי והקרבה לקב''ה.

הסגנון חיים הזה של רדיפה אחרי ''העולם הזה'' מקלקלת את חיי המשפחה שלנו ומביא את היהודים למעשי ארץ מצרים. שמרנו על המשפחות שלנו לכל אורך הגלות. שמרנו על הטהרה של המשפחה היהודית, אבל כל הטמטום של הפריצות ממש מקלקל את הדבר הכי חשוב לעם ישראל, וזו הקדושה של עם ישראל. וכל הטמטום של האוכל התאווני-גויי הזה מקלקל את השכל ולימוד התורה.
כתוצאה מכל זה, המשפחה היהודית בסכנת הרס. היום לעתים קרובות האמא לא אמא והאבא לא אבא. האמא רוצה להיות אשת קריירה, כביכול בשביל הבעל שהוא ילמד. אבל הרבה פעמים זה לא כמו שצריך להיות.

המצב הוא כל כך קשה, שאשה המפרנסת את בעלה כדי שהוא ילמד תורה, הרבה פעמים לומדת כל מיני מקצועות לא רצויות עבור בת ישראל, כדי לקבל תעודות שנותנות לה אפשרות להכנס לשוק העבודה החומרי והגויי. אמנם במראה חיצוני מקום העבודה הוא חרדי, אבל התוכן זה גויי, והתשוקות הם לגשמיות ולתאוות העולם הזה.

גם הגברים נהנים מהעולם הזה, אפילו שלומדים. ברור לא כולם, אבל הרבה מאד. היום בדרך כלל נמשכים חזק לעולם הזה. בחורים דורשים דירה ורהיטים ופרנסה וכו' וכו' והראש שלהם בגשמיות. אפילו אם הוא לומד הרבה אבל הוא גם רוצה ''עולם הזה''. [אבל ''כך היא דרכה של תורה, פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ועל הארץ תישן וגו''' (אבות פ''ו מ''ד)].

אמנם יש הרבה זוגות אמיתיים שמוסרים נפשם בשביל המטרה הקדושה שהבעל ילמד תורה. האשה מטפלת בבית ולרוב הם חיים בדוחק ומשתדלים לחנך טוב את ילדיהם. אבל אפילו לאלו אין סיכוי גדול שיצליחו, כי העולם מסביב כל כך מושחת [כנ''ל, דברי הרמב''ם והגר''א].

והיהודים החרדים החדשים, זה עוד מימד שנכנס לעולם החרדי, שכמעט לא היה בעבר. הם רגילים למצב של חוסר צניעות, ואני לא רוצה לכתוב את זה יותר ברור. והחוסר צניעות הזה, והפתיחות שלהם לעולם הגשמי, גורמים לעבירות קשות ביותר.
אפילו בישיבות קיימות סכנות. ילד תמים שנכנס לישיבה יכול לצאת עם חינוך לא תורני. בחורה שנכנסת לבית יעקב, הסיכויים גדולים שהיא תצא לא צנועה. גם בישיבות ישנם עבירות קשות ביותר, והופכים להיות דבר של כמעט יום יום, ויש גם סלחנות של ראשי ישיבות לעבירות כאלה.
פעם אם היה כזה דבר בישיבה, היו לוקחים את הבחור וזורקים אותו ולא משנה לאן שהוא ילך. הוא היה כבר מקולקל. אז מה זה משנה לאן נזרוק אותו? מה שמשנה, שהוא לא יקלקל אחרים. ושיראו אחרים שלא כדאי אפילו לחשוב על כזה דבר. ורק הטובים ישארו ואלה בעלי הנטיות לדברים לא נקיים, לא יהיו.
אבל היום יש לעתים סלחנות להרבה דברים שהם לא מתאימים לדרך התורה. ולמה? שוב זה בגלל כסף. יש ישיבות שהם ענין של ביזניס. יש להם הרבה רבנים, הרבה ראשי ישיבות וכו', וכולם צריכים להתפרנס מהישיבה. לכן צריכים הרבה בחורים, ולא רוצים לזרוק אותם. חייבים אותם אפילו אם הם בעלי עבירות קשות. לכן סולחים להם.

היה סקנדל באמריקה בענין בשר כאילו כשר. איך יכול להיות שיהודי כל כך חשוב מכר שנים על שנים בשר טרף לכל כך הרבה יהודים תמימים? איך יכול להיות? פשוט מאד, כסף. רדיפת כסף גורם להרבה קלקולים [ראה במסגרת].

יש אנשים אמיתיים שנלחמים נגד דברים כאלה ועושים הרבה מאמץ לאכול כשר באמת. אבל שוב, אין להם הרבה סיכוים, ואין לילדים שלהם הרבה סיכוים, כי רוב העולם החרדי מושך חזק לכיוון ''עגל הזהב''. המצב יותר מעצוב. לא היה מצב כזה בכל ההיסטוריה של היהודים עד היום.

עם ישראל, שוב אני אומר, המילים שלי קשות אבל לא אמרתי אפילו חלק קטן ממה שיש להגיד. זה לא יהיה קל להיות יהודים לפי רצון ה', כי היום אין לנו מנהיג חזק שיקום וידריך אותנו באורח חיינו ויגיד את האמת, ושתהיה לו השפעה. [ראה פירוש רש''י לשירת האזינו (דברים לב לו) שזה מסימני הגאולה וע' בס' הדור האחרון עמ' קסד עוד הרבה מקורות נוספים לזה].

לכן עם ישראל, ה' בחכמתו סיבב שכל אחד צריך לעשות את זה בעצמו. כל אחד צריך להחזיר את עצמו בתשובה. לעשות דין וחשבון אישי ולהחליט: ''עכשיו אני חוזר לקב"ה. אפילו אם ה'חברים' יצחקו עלי, על הילדים שלי, ועל האשה שלי''.

''אין דבר [''מוטב לי להקרא שוטה כל ימי, ולא לעשות שעה אחת רשע לפני המקום'' (עדיות פ''ה מ''ו)]. אני חי לשרת את הקב"ה. אני חי אך ורק לעשות את רצונו. אין סיבה אחרת לחיים אלא לעשות את רצונו ית'. העולם הזה הוא פרוזדור לעולם הבא [אבות פ''ד מט''ו ומבואר בהרחבה במסילת ישרים פרק א]''.

אנחנו הדור הנמוך ביותר שהיה אי פעם, ובגלל זה אנחנו הכי קרובים למשיח ]''קודם וסמוך לביאת הגואל נראה שפלות ישראל יותר ממה שהיה כבר, הן מצד שפלותם בעצמם, שכמעט נשתכחה תורה'' (מהר''ל נצח ישראל, פרק לב ע''ש ההסבר)], והוא כבר כמעט פה. בחודשים האחרונים כל אחד יכל לראות כמה שינויים מדהימים שהעולם עבר [ראה במסגרת בעמוד הראשון]. ובעתיד הקרוב העולם יעבור עוד יותר שינויים, ויהיה פחד עצום.

עכשיו, ברגע זה, כל יהודי חייב לתפוס את עצמו ולהביא את עצמו לבית ה'. להיות מוכן לקבל את משיח צדקנו ולא להיעלם ולאבד את הנצח ח"ו. ולא ללכת אחרי העיניים ואחרי הלב, שבשבילם אנחנו מפסידים את כל העולם הזה ואת כל העולם הבא שלנו ח''ו.
עם ישראל, מה עוד אפשר להגיד? חייבים לחזור בתשובה, לחזור אל האמת. וכל אחד יצטרך לעשות את זה בעצמו.

DFL

תמשיך ללעוג אין עוד הרבה זמן.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 24/07/2008 7:41:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 08:21 לינק ישיר 

דורש אמת

(גם כשאני כתבתי הצגה התכוונתי פחות או יותר למה שאתה הסברת)

עוד שאלה אחת:

בעמוד הקודם הפניתי אליך 9 שאלות, ובהם כ-20 תתי שאלה. לא ענית ישירות על אף אחת מהם. התשובה היחידה שיכולתי להבין מדבריך היא - שבעצם התשובה לכל השאלות היא אחת: אתה דברת בקיצוניות והסתרת את דעתך הפחות קיצונית בסתר לבך, וזאת בשביל לגרום לחברי הפורום "לזוז" קצת. האם הבנתי נכון? אם לא השאלות של העמוד הקודם עומדות בעינם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 08:23 לינק ישיר 

מיכה
הבנת נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 08:34 לינק ישיר 

דורש אמת

חוקת הפורום מצהירה, בשם כל משתתפי הפורום, כי אנו מחוייבים ליראת שמים וליושר אינטלקטואלי.

הסתרת דעתך האמיתית בסתר לבך, גם אם אתה עשית זאת למען דבר שאתה רואה בו מטרה נעלה, דבר זה אינו עולה בקנה אחד עם "יושר".

ועוד דבר, חמור יותר. אני מבין שאתה סבור שדעותיך הם ברשותך, ומותר לך להסתיר אותם למען מה שאתה רואה בו מטרה נעלה. אבל, כיצד אתה מרשה לעצמך לשים דברים בפיו של אדם אחר שאינו אתה (גמראגמור), דברים אשר לא אמר ולא עלתה על לבו. זוהי עבירה חמורה על כללי האתיקה, ועבירה חמורה יותר על מנהגם של שארית ישראל אותם אתה בא לייצג בדברי המוסר שכתבת לפני שלוש הודעות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:03 לינק ישיר 

דורש
ואתה עוד משתמש בשיא היצר הרע, הלא הוא האינטרנט הטמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:08 לינק ישיר 

בעל

יש לקדש כל דבר לעבודת השם.

האינטרנט לא טרף הוא וירטואלי.

האדם שמשתמש בו הוא יכול לנווט איך יראה אצלו האינטרנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:12 לינק ישיר 

מיכה

אני הבעתי דיעה קיצונית , ואני מסכים שהיא אפשרית .

אני אישית לא ראוי בינתיים לקיצוניות זו היות ואני לא קדוש כהאר"י והזהר.
אבל ברור שהזהר והאר"י היו בדרגות אילו.

ולא רק אלא גם שלמה וחכמי ישראל בזמן בית ראשון.

ולכן לגבי השאלות שלך אתה הבעת התנהגות מסויימת כהגאון וכו,.

אבל היו אנשים שידעו הכל ללא לימוד חכומות חיצוניות.

הבעש"ט למשל ידע הכל ללא לימוד חוכמות חיצוניות.

ובזה יש להאמין .

ובקרוב שמשיח יגיע , קיצוניות זו תהיה האמת.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 24/07/2008 9:16:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:28 לינק ישיר 

דורש אמת

זה לא משנה מה חשבו האר"י והזוהר ומה יחשוב המשיח ומה עשה הבעש"ט.

אתה דברת פה באשכול אחד בפה ואחד בלב.

דבר זה, אני חוזר, מנוגד למושג "יושר" שעומד בבסיס הפורום וכל המשתתף בפורום למעשה מצהיר שהוא מחויב אליו בכל דבר שהוא כותב פה.

ושוב, זה לא משנה לאיזה מטרות נעלות כיוונת, להבאת המשיח, להביא אנשים להכיר באמת, או לגרום לאנשים לחזור בתשובה. אתה דברת אחד בפה ואחד בלב.

ואני חוזר ואומר, שחמור מכך יותר הוא מה שעשית בשימך דברים בפיו של אדם אחר שאינו אתה, דברים אשר לא אמר ולא עלתה על לבו, זוהי עבירה חמורה על כללי האתיקה, ועבירה חמורה יותר על מנהגם של שארית ישראל אותם אתה בא לייצג בדברי המוסר שכתבת בעמוד זה. אתה באת לייצג את חזון אחרית הימים, והנביא בתארו את ימים אלו - אמר כי "שארית ישראל לא יעשו עולה ולא ידברו כזב ולא ימצא בפיהם לשון תרמית". אתה עברת על מנהג זה של שארית ישראל המוזכר בנביא, ובכך גדעת את זכותך האישית להשתייך לאותם שארית ישראל, וכ"ש לדבר בשמם. כמובן תשובה מועילה תמיד, ומגעת עד כסא הכבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:41 לינק ישיר 

אולי תבהיר לי מה הינך מתכוון אחד בפה ואחד בלב.

הויכוח היה האם לימוד חוכמות חיצונית הוא הכרחי , אני כתבתי שלא הכרחי.

היה ניתן ללמוד מדברי שהכלל חל על כל אחד ועל זה אמרתי שנקטתי כהדיעה הקיצונית.

כלומר כדי להבין את תורת ישראל בצורה הנכונה יש להסכים לדיעה כשלי שתיאמר .

אני מאמין לכל מה שכתבתי באשכול.

כנראה לא התעמקתי בכל שאלותיך.

אני שם לב לכמה שאילות שאני לא מסכים איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:45 לינק ישיר 

אולי תבהיר לי מה הינך מתכוון אחד בפה ואחד בלב.

הויכוח היה האם לימוד חוכמות חיצונית הוא הכרחי , אני כתבתי שלא הכרחי.

היה ניתן ללמוד מדברי שהכלל חל על כל אחד ועל זה אמרתי שנקטתי כהדיעה הקיצונית.

כלומר כדי להבין את תורת ישראל בצורה הנכונה יש להסכים לדיעה כשלי שתיאמר .

אני מאמין לכל מה שכתבתי באשכול.

כנראה לא התעמקתי בכל שאלותיך.

אני שם לב לכמה שאילות שאני לא מסכים איתך.

הקטע השני לא מוסכם על ידי
. לפני כמה דפים (עמ' 32) כתבת שבזוהר מצויים "הרבה חשבונות מסובכים" וכדוגמא הבאת את טענת הזוהר שמה הוא גימטריא של חיבור של תשעת המספרים מ1 עד 9. גוברנור לא מרוצה מהתשובה, ובצדק, שכן זה לא חשבון מסובך. וגם אם נאמר שלזוהר היו כלים "מסובכים" כלומר מתוחכמים כלומר לא ע"י תרגיל חיבור כדי לפתור זאת, עדיין, בדור שבו ילדים בני 16 לומדים על היפרבולות ומספרים מורכבים וגם סדרות יותר מורכבות (שוב, ילדים בני 16!), החשבון הזה לא יכול להיקרא "מסובך".

ב. כתבת (עמ' 34) ש"ההבדל בין חכמי ישראל לחכמי אומות העולם" הוא שהאחרונים צריכים אמצעים נקרא לזה "ירודים" יחסית כדי להגיע למטרה. (לא אפרט מה הכוונה, כיוון שהיא ידועה).
מדוע אתה סבור שזהו ההבדל המגדיר ביניהם?

ג. בעמ' 32 טען הניק "גמר אגמור" על סמך דברי חז"ל, שמשה ושלמה ודאי לא ידעו פיזיקה מודרנית.

ואתה, שתי הודעות אחרי, תירגמת את דבריו לכך ש"החכמה היתה בהעלם", משמע היא הייתה קיימת כל הזמן גם בימי משה ושלמה ורק היתה "בהעלם", וגם טענת, והכל תחת הכותרת של "גמר אגמור, אתה ביצם אומר במילים אחרות", כתבת שהזוהר קיבל את "כל הפתרונות ברוח הקודש", וגם כתבת תחת אותה כותרת, שהחכמה בימינו ירדה לפרטים ומסרה מידע (לא שהבנתי מה זה "פרטים"), רק כדי שהיא תובן לכל, משמע גם למשה ושלמה היא היתה ידועה, ועוד שאלה לי, שאתה אומר שבעבר המידע לא נמסר, וכיום כן, ובחז"ל אנו רואים ש"גלי מסכתא" זוהי מעלה יותר גדולה.

על שאילות אילו הסברתי את הענין של X ו Y.

חכם כשלמה המלך היה יכול לבצע כל דבר אם היה רוצה ללא הנוסחאות.

הנוסחאות הם רק בגלל ירידת הדורות.

קשה להסביר הבנה מסויימת למי שלא מבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:47 לינק ישיר 

ובחז"ל אנו רואים ש"גלי מסכתא" זוהי מעלה יותר גדולה

בחסידות מוסבר שכל הגילויים שיש לנו לעשות הם בגלל הגלות , לולא הגלות לא היינו צריכים לגלות כי הכל היה גלוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 09:58 לינק ישיר 

גוברנור כתב:

עוד 73 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל
עוד 72 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל
עוד 71 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל
עוד 70 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל

גוברנור,

אתה ממשיך להוציא שם רע לרציונליזם.

אי התגשמות של נבואות בתאריך נקוב, הוא רק מטרד רגעי במערכות מיסטיות.
כך קרה לקראת שנת האלף למניינם, כשהאפוקליפסה שלא הגיעה, שודרגה מיד למהפכה בממלכת השמיים.
כך קרה בכת המאמינים של ויליאם מילר, שנקב בשנת 1843 (עד מרץ 1844) כמועד שיבתו של ישו, על פי חזון דניאל. כידוע, בנה של מרים לא הופיע באותה תקופה, מה שגרם לדחיית התאריך לאוקטובר 1844. האכזבה החדשה הובילה לכנס מאמינים - כן, נשארו אלפים כאלה גם אחרי שרשרת האכזבות - והנה מסקנתם: התאריך היה נכון, אבל ההתגלות לבשה צורה אחרת. האל לא היה אמור לרדת לארץ בזמן הנקוב, אלא להתחיל את התהליך הארוך והקפדני של מעבר על כל השמות הכתובים על ספר החיים.

הפרכת תקשור דניאל, או גילוי מיכאל, או חזון אנג'לינה ג'ולי, לא תעלה ולא תוריד כלום מבחינת המאמינים. שערי תירוצים לעולם לא יינעלו. הצורך של בני אדם רבים באמונה שהגאולה מעבר לפתח, מלווה את האנושות לאורך ההסטוריה. דורש אמת הוא רק טיפה זעירה בתוך אוקיינוס של אנשים מכל הדתות והצבעים, שצריכים את האמונה באפוקליפסה כדי לחייך בבוקר. מה, אפוא, את המנסה להשיג בויכוח? האם יש לך אשליה שדווקא בסיבוב הזה, ה 8876 במספר, בין מכורי המשיחיות לבין נאמני השכל, תושג איזו פריצת דרך? למי מיועדת הספירה המגוחכת שאתה מנהל כאן? הדבר היחיד שהיא מוסיפה לדיון, הוא הדגשת הסתירה בין משנתך הרציונלית, לבין התנהגותך הבלתי רציונלית בעליל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 10:35 לינק ישיר 

דורש אמת

אחד בפה ואחד בלב זהו ביטוי המכוון כלפי מי שבמחשבתו שני דברים - את האחד הוא אומר בפיו, ואת השני הוא רואה בליבו כאמת.

אני כתבתי לך מה הבנתי מדבריך, וכך כתבתי: "אתה כתבת בקיצוניות והסתרת את דעתך הפחות קיצונית בסתר לבך". שאלתי אותך אם לזה התכוונת, ואתה אישרת את דברי. זה נקרא - אחד בפה ואחד בלב.

האם תוכל להסביר איך זה מתיישב עם דבריך עכשיו:"אני מאמין לכל מה שכתבתי באשכול"?

---

העתקת שלוש משאלותי, כביכול אתה עונה על כולם, אך למעשה הגבת לאחת בלבד.

כעת אגיב לתגובתך.

אתה טוען שניתן להגיע לפתרון התרגיל ללא הנוסחאות.

אלא שזה לא עונה על מה ששאלתי.

אני שאלתי
א. זה לא חשבון מסובך, גם ללא נוסחאות.
ב. גם אילו הזוהר השתמש בכלים מתוחכמים (שאינם הנוסחאות עליהם אתה מדבר), עדיין, בדורנו שחכמות גדולות מהחישובים של הזוהר נפוצות בכל מקום ונמצאות אצל כל ילד, אינך יכול לומר שהזוהר ידע חשבון מסובך. בימינו זה אינו חשבון מסובך.

אתה אומר "קשה להסביר הבנה מסויימת למי שלא מבין"

ואני אומר: ייתכן, אבל פה ביקשו ממך הוכחה, ולא הצלחת להוכיח. אולי הצלחת להוכיח בשפה שלך ובכללי ההיגיון שלך, אבל אצל כל המשתתפים פה באשכול נראה שכללי ההיגיון האלו לא מקובלים. אם אינך יכול להוכיח יותר מזה, אינך חושב שחבל על הזמן שאתה מבזבז פה? אם טענה זו אינה מספקת אותך, אז: נא לעזוב את האשכול כעת, כמבואר בחוקת הפורום. האשכול לא נועד לדברי מוסר. יש לבקש רשות מההנהלה לפני שפותחים אשכול שיעסוק בדברי מוסר. מה גם, שקשה לי להבין, מדוע אתה סבור שבשביל להגיד דברי תורה אמיתיים צריך להתבסס על על מאמרי הנביאים וחז"ל, ואילו בשביל להוכיח הוכחות לוגיות, אינך סבור שצריך להתבסס על כללי לוגיקה מסויימים ומוגדרים כפי שהם נלמדים במקומות שנלמדים.

התייחסת גם לתת שאלה שלי לגבי "גלי מסכתא". לא הבנתי את תשובתך. אתה כותב שהגילויים הם בדיעבד. אם כן מדוע חז"ל כינו את שאול "ירשיע" בגלל שלא גילה מסכתא? ומדוע בימות המשיח, שכבר לא תהיה גלות, אמרו במדרש חז"ל וגם בחסידות שמשיח עתיד ליתן תורה חדשה? אם אין צורך בגילוי - שכולם ילמדו אותה בעצמם!

(ייתכן שלא אשוב לפה בשעות הקרובות, ותגובתי תתאחר)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 38 39 40 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.