|
|
| נשלח ב-30/6/2008 10:55 |
|
| |
יוסי
הראשונים שאתה מדבר עליהם לפניהם ואחריהם, היו אנשים טובים, אבל פרימיטייבים כמו כל עמי האזור והעולם מסביב,
לא היתה להם כל אפשרות לדעת יותר. כל הסיפורים מסביב הם אגדות ילדותיות, לפתיים המאמינים לכל דבר.
חובת ההוכחה היא למאמינים בזה, ולא לשוללים את זה.
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 10:57 |
|
| |
מואדיב
תודה לך .
לזה בדיוק היתה כוונתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 10:58 |
|
| |
יוסי לא כל תיזה שמעלים צריך לפרוך, מי שמעלה תיזה אמור לאשש אותה. צריך להוכיח שהעולם אינו עשוי מגבינה צהובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:03 |
|
| |
בעל
אבל אי אפשר לקרוא לדורות הראשונים פרימטיבים כל זמן שלא יודעים מה זה גילוי שכינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:05 |
|
| |
דורש, מה זה נוגע לענין?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:07 |
|
| |
נוגע ועד איך.
אם תבין מה זה גילוי שכינה תבין שכיש גילוי שכינה , יש את כל החכמה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:10 |
|
| |
.
יוסי ברוך הבא!
ראשית, הרשה לי להסביר לך משהו, ואולי לא תרגיש כי יש מי ששם ללעג את דבריך בתחילה.
בפורום יש נושאים שנדונו פעמים רבות, וחלקם נדושו, נזרו ונטחנו שוב ושוב, כך שהופעת טיעון ישן ומוכר מחדש, בדרך כלל לא תגרום למתדיינים לקחת קמח טחון, ושוב לדוש, לזרות וכו'.
השאלה שהצבת בפתיחת דבריך, אינה חדשה. הטענה כי חז"ל ידעו את כל החוכמות שבעולם היא טענה ישנה, ותיקה ולעוסה למדי. גם הבעייתיות שבטענה זו, ידועה מזה זמן רב.
למעשה, אתה מבקש שמישהו יוכיח לך ששלמה המלך לא השתמש בחשמל. מבחינת חכמת ההגיון, אין אפשרות להוכיח לך דבר כזה. כי שהרב מיכי למעלה ניסה בהומור להסביר לך, הוא גם אינו יכול להוכיח שאתה אינך יודע את כל החכמות שבעולם, למרות שלדעת אחרים הדבר אינו סביר. לגבי השערה המופנית אל העבר - כמו השערתך אתה - ברור כי לא ניתן להוכיח דבר כזה.
לפני שנים התפרסם בעולם סופר ונוכל בשם אריך פון דניקאן. הוא פירסם מאמרים וספרים בהם טען כי המין האנושי פותח וטופח על ידי יצורים מהחלל החיצון. ארון הברית, למשל, לשיטתו, לא היה יותר מאשר מכשיר קשר משוכלל דרכו דיבר משה רבנו עם האסטרונאוטים-החייזרים. אפילו לכרובים שעל הארון הוא מצא תפקיד (ממסרים? משושה-אנטנה?). אני כותב נוכל, משום שברבות הזמן התברר כי חלק מהממצאים שתיאר כי מצא בהרי האנדים, היו מזוייפים. אבל אם נתעלם ממה שזייף, הרי שהתאוריה ההזויה שלו גם היא - בלתי ניתנת להפרכה.
כפי שאין ביכולת אדם, חכם ככל שיהיה, להוכיח כי שלמה המלך לא השתמש בטלפון סלולארי, כך לא ניתן להוכיח כי ארון הברית לא היה מכשיר קשר משוכלל.
השאלה, כמובן, הפוכה. מאחר ואתה מעלה השערה שהדעת מתקשה לקבלה, אתה צריך לספק חיזוקים לדעתך. מדוע אתה סובר כי משה רבנו השתמש במכשירים חשמליים, או מדוע אתה הוא היחיד שעלית על עובדה מדהימה זו - שנשתכחה מכל גדולי ישראל אלפי שנים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:12 |
|
| |
שישו בני מעי כי אדם שיש לו גילוי שכינה עובר בתוכנו.
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:13 |
|
| |
מואדיב
אם אני מבין נכון את יוסי , הוא מתכוון לומר שבעצם המכשירים החשמליים של היום הם רק ביטוי חיצוני למערכת פנימית , כך שיתכן ופעם השתמשו באותם תכונות פנמיות אבל בשמות חיצוניים שונים.
ולכן יש משמעות איזה כח טבע קשור לאיזה ספירה.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 30/06/2008 11:13:20
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:19 |
|
| |
דורש אדרבא, תפתח לנו שיפור במכונת כביסה על ידי כך שאתה יודע את הכח הפנימי שמפעיל אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:20 |
|
| |
.
דורש אמת:
מאחר והוא בינינו - אני מקווה שיוכל בעצמו להבהיר את כוונתו.
לגבי ההצעה שלך, שאלותי רבות, אך אתחיל באחת פשוטה:
מבחינתי, ההבדל בין פטיש מכני פשוט (גוש ברזל וידית עץ) לבין פטיש חשמלי (להב פלדה המופעל פנאומטית באמצעות המרה של כוח חשמלי) הוא טכני במהותו.
ואם כך, אני תוהה איזו ספירה או מערכת פנימית, קשורה למהותו של פטיש.
והפטיש הוא כמובן דוגמא. בית הבד על קורתו ומשקולות האבן שתלויות על הקורה, הוא דוגמא טובה בדיוק באותה המידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:24 |
|
| |
מואדיב
כל דבר בעולם מוגדר כטכני השאלה היא איך הטכניקה עובדת , מי מפעיל את הכוחות הפועלים על העולם , איך הכוחות פועלים , ולמה הכוחות פועלים.
ברור שעצם הפעולה היא טכנית , אבל הרי עצם הפעולה היא רק כתוצאה של ניצול נכון של הכוחות הקיימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:34 |
|
| |
.
דורש אמת
דומני שלאדם המאמין אין שאלה מי מפעיל את הכוחות הפועלים על העולם.
אלא שלמעלה נטען כי הפעולה הטכנית הנובעת מניצול נכון של הכוחות הקיימים - אם יורשה לי להשתמש בניסוח שלך - התבצעה כבר על ידי שלמה המלך.
ולכך - דומני כי נדרשת הוכחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:49 |
|
| |
בעל,
לשיפור שאתה מחפש לא קוראים "כח פנימי". הוא נקרא בפשטות "מרכך כביסה".
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 11:59 |
|
| |
מואדיב
|
וַיְדַבֵּר ה' אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר: רְאֵה, קָרָאתִי בְשֵׁם, בְּצַלְאֵל בֶּן-אוּרִי בֶן-חוּר לְמַטֵּה יְהוּדָה. וָאֲמַלֵּא אֹתוֹ רוּחַ אֱלֹהִים, בְּחָכְמָה וּבִתְבוּנָה וּבְדַעַת וּבְכָל-מְלָאכָה. לַחְשֹׁב מַחֲשָׁבֹת, לַעֲשׂוֹת בַּזָּהָב וּבַכֶּסֶף וּבַנְּחֹשֶׁת. וּבַחֲרֹשֶׁת אֶבֶן לְמַלֹּאת וּבַחֲרֹשֶׁת עֵץ, לַעֲשׂוֹת בְּכָל-מְלָאכָה. וַאֲנִי הִנֵּה נָתַתִּי אִתּוֹ, אֵת אָהֳלִיאָב בֶּן-אֲחִיסָמָךְ לְמַטֵּה דָן, וּבְלֵב כָּל-חֲכַם-לֵב נָתַתִּי חָכְמָה, וְעָשׂוּ אֵת כָּל אֲשֶׁר צִוִּיתִךָ. אֵת אֹהֶל מוֹעֵד, וְאֶת הָאָרֹן לָעֵדֻת, וְאֶת הַכַּפֹּרֶת אֲשֶׁר עָלָיו, וְאֵת כָּל כְּלֵי הָאֹהֶל. וְאֶת הַשֻּׁלְחָן וְאֶת כֵּלָיו, וְאֶת הַמְּנֹרָה הַטְּהֹרָה וְאֶת כָּל כֵּלֶיהָ, וְאֵת מִזְבַּח הַקְּטֹרֶת. וְאֶת מִזְבַּח הָעֹלָה וְאֶת כָּל כֵּלָיו, וְאֶת הַכִּיּוֹר וְאֶת-כַּנּוֹ. וְאֵת בִּגְדֵי הַשְּׂרָד, וְאֶת בִּגְדֵי הַקֹּדֶשׁ לְאַהֲרֹן הַכֹּהֵן, וְאֶת-בִּגְדֵי בָנָיו לְכַהֵן. וְאֵת שֶׁמֶן הַמִּשְׁחָה וְאֶת קְטֹרֶת הַסַּמִּים לַקֹּדֶשׁ, כְּכֹל אֲשֶׁר צִוִּיתִךָ יַעֲשׂוּ.
- "אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתן: בצלאל על שם חכמתו נקרא. בשעה שאמר לו הקדוש ברוך הוא למשה: 'לך, אמור לו לבצלאל, עשֵׂה לי משכן, ארון וכלים' - הלך משה והפך ואמר לו: עשה ארון וכלים ומשכן! אמר לו: משה רבינו, מנהגו של עולם - אדם בונה בית ואחר כך מכניס לתוכו כלים, ואתה אומר עשה לי ארון וכלים ומשכן?! כלים שאני עושה להיכן אכניסם? שמא כך אמר לך הקב"ה: עשה משכן ארון וכלים! אמר לו: שמא בְּצֵל אֵל היית וידעת?".
חוכמתו מתבטאת גם במאמר הבא:
- "אמר רב יהודה אמר רב: יודע היה בצלאל לצרף אותיות שנבראו בהן שמים וארץ."
|
|
הנה הראיה שהיו חכמים.
והתשמשו בחכמה הפנימית לבנית המשכן.
 |
|
|
|
|
|