בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2008 15:40 לינק ישיר 

DFL
חבל על זה שאתה משמיץ.

אתה סתם משמיץ אותי על דברים שאינך יודע.
אני מתכנת בכיר ,מותר לך לחשוב שלא , אבל מנין לך הביטחון על התחזות.

תוקן על ידי עצכח ב- 27/07/2008 7:45:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 16:08 לינק ישיר 

דורש אמת

אני חוזר על שאלותיי. 1. לא הבאת שום סיבה לקבל את טענתך בקשר לשיטת החישוב של הזוהר. 2. בתשובה לדברי הצעת שתי "עובדות" נוספות – "האר"י היה מוסר את שיעוריו בקצב כזה שלא היה שייך שיחשב קודם", ו-"גם אם תקח את משך חייו של האר"י ותקח את כל הגימטריות שכתב תווכח שלא יתכן לחשב זאת (אפילו בנוסחאות)בזמן קצר כל כך". אודה לך מאד אם תוכל להציג מקור לפחות לאחד מבין שני הטיעונים הללו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 22:17 לינק ישיר 

דורש_אמת כתב:

DFL
אתה סתם משמיץ אותי על דברים שאינך יודע.
אני מתכנת בכיר ,מותר לך לחשוב שלא , אבל מנין לך הביטחון על התחזות.

איתך הסליחה, דורשאמת. בקריאה נוספת, אני מזהה בדברי לגביך נימה אישית שאינה במקומה. כנראה שהנימה הזו היא תוצר של התסכול המצטבר אצלי, משיחות עם עשרות מועמדים לעבודה מסוגך, שחוסר הבנתם במקצוע התכנות נופל רק מנפח האגו שהם מביאים לשיחה. כמובן שלא הוגן לפקוד על אחד מכם, את עוונותיהם של כל השאר. במקרה שלך יש גם נסיבות מקלות במיוחד, עליהן עמדתי רק הערב. נראה שאתה להוט כל כך להתהדר בתואר "מדען" או "מתכנת", לא בגלל שיקולים חיצוניים ר"ל כמו גאווה, אלא מתוך אי הבנה פשוטה ונוגעת ללב. אתה כנראה קראת כך את הפסוק:

מה הוא חְנוּן, אף אתה חְנוּן
ומכאן הסקת שיש איזו קדושה מיוחדת בעיסוקים כמו מדע או מחשבים. אלא שלמעשה - ואתה מוזמן לבדוק זאת עם כל אחד מעוקרי ההרים שכותבים כאן - הפסוק צריך להיקרא כך:
מה
אתה חָנוּן, אף אתה חָנוּן

מקווה שפקיחת העיניים הזו תעזור להרחיק אותך להבא מדבר שקר, או"א.

תוקן על ידי dfl ב- 24/07/2008 22:18:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 22:28 לינק ישיר 

דורש אמת

כעת אתה עונה על תת-תת-שאלה שלי בעניין תורתו של משיח. אתה נותן סיווג והסבר קבלי לחכמות התורה וחכמות חיצוניות. אולם, כיצד זה עונה לשאלה - מדוע אנשים לא ילמדו את התורה מעצמם בימות המשיח, כאשר לא תהיה גלות?

מדוע שאתה תעזוב את האשכול ולא אנחנו?

א. מכיוון שהוכח בבירור כי עברת על חוקת הפורום. שם כתוב כי כולם מוזמנים לדיון, בתנאי שמקפידים על דרך ארץ ויושר אינטלקטואלי. ומכלל הן אתה שומע לאו.
ב. יש בדיון שני סוגי אנשים: סוג אחד - אלו הבאים להביע דעה, להצהיר, ללמד, להסביר לפרט ולנמק. סוג שני - אלו הבאים לשמוע, להחכים, לשאול, לחקור, ולנסות להתחקות אחר הנחות היסוד של הכותב מהסוג הראשון, ולדון בהם. (כמובן, כל אחד מהמשתתפים עשוי להשתייך לשני סוגי המתדיינים) באשכול זה אתה באת בעיקר כמשתתף מהסוג הראשון. ובכן, כאשר אתה טוען שאף אחד לא מבין, וגם לא יכולים להבין, וכ"ש לאחר שהאשמת את המתדיינים שמולך באי רצון לקבל את המסקנות הנובעות, לדבריך, מדבריך האחרים, אזי נראה שהצורה האידיאלית לסיים את הדיון הוא בהבהרה לכל שאר המתדיינים שהם לא הצליחו להבין, ואולי בהזדמנות נדון על זה מחדש. הייתי ממליץ אפילו להוסיף הערת הבהרה, ובה יאמר כי אין לשאול מדוע הם לא מבינים, שכן גם דבר זה הם אינם מסוגלים להבין. זו איננה המלצה היתולית, אלא פשוט מהכיוון שלי זה נראה שרק כך הדיון יוכל להיגמר בשלום ובצורה מכובדת ומקובלת, עד כמה שהיא תהיה מקובלת (האם יש לך צורה שתהיה יותר מקובלת?). כמובן תוכל גם לבחור בכל דרך אחרת, שתבהיר לכולם שיש פה אי הבנה בין שני הצדדים, כמובן ייתכן שחסרים לי נתונים, ואין הדבר כך. לכן אינני סבור שאתה חייב לקבל את דברי. תראה, אני לא פעם סיימתי דיון פה בפורום בהצהרה, שאני חושב אחרת ואין לי הוכחה לדברי, אז להתראות בהזדמנות אחרת. אף אחד משאר המשתתפים לא הביע דעה שלילית על העניין.

ירוחם

מה זה יראת שמים? אני מבין שאתה רוצה לנצל את ההזדמנות לדון בשאלה זו. אומר בקיצור, שמיימוני שכתב את הדברים מן הסתם התכוון ליחס מכבד ומעט נרתע, מכל דבר שריח של יהדות נודף ממנו. ולפי חוזק הריח, כך צריך יותר יראת שמים. וכמובן לנהוג בהתאם, גם בכל דבר שיש עליו השלכות מה"ריח" הזה. "יהדות" לפי מיימוני, כך אני משער, היא כל מה ששייך לדברים המוגדרים בחברה האורתודוכסית כתורה שבכתב ושבעל פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2008 21:55 לינק ישיר 

דורש אמת

אני רוצה להבהיר כמה דברים.

אין לי שום דבר נגדך. אני חושב שאתה אדם טוב ונחמד, שטובת הכלל לנגד עיניו ודואג שכולנו נחזור בתשובה.

עם זאת, אני סבור שיש דרכים יותר נכונות לעשות זאת, ויש פחות.

אני גם סבור שאין לחרוג מכללי הפורום.

אני גם סבור שאמירת דברים לא נכונים, או לא מדוייקים, או אפילו מעט לא מדוייקים, או אפילו לא לגמרי מדוייקים, עלולים להזיק גם לאומרם וגם לשומעם, ולקידום האידיאולוגיות של שניהם.

(חס וחלילה, אל תראה בדברי כאילו אני רואה בדבריך איזה שקר חמור מי יודע מה. אני רק סבור שלא דייקת בדבריך. וכאמור, אני רואה נזק בדברים לא מדוייקים, הגדל כגדילת אי הדיוק).

למשל, אתה הבעת כאן דעות קיצוניות יותר מדעותיך. וזאת, כמובן, במטרות לגרום לאנשי הפורום לבחון שוב דברים ראשוניים, לחזור בתשובה (לפי ההגדרות שלך, כלומר כרגע עכ"פ הם כנראה לא מסכימים עם הגדרותיך), וכדומה. אלא שאם נעצור לרגע את הדיון, ונבדוק מה עשינו, וכאזהרת הרמח"ל - למשמש אפילו במעשים הטובים עצמם, אם אין בהם איזה חלק רע, נמצא, שאמנם עוררת אנשים לעניינים ראשוניים ולהסתכל על דברים ראשוניים שיותר מקשרים אותם לדעותיך, רק שנראה שהמבט שהם נותנים, ללא יוצא מן הכלל, על השאלות שאותן אתה מעלה, הוא חד משמעי, לטובת דעותיהם הקודמות. וזאת מדוע? א. כי דעות קיצוניות, לא אחת, גורמות לאנשים הסבורים אחרת להתבצר בדעותיהם. ב. כיוון שאתה עצמך לא כתבת את דבריך מתוך אמונה שלמה בהם, אלא הבעת דעות קיצוניות יותר משלך. וכאשר אינך מביע את דעותיך האישיות, על פי רוב תתקשה להסביר ולנמק את דבריך כראוי, ולשכנע את השומעים שצריך להתייחס לדבריך ברצינות או בכובד ראש. ממילא, הסתרת דעותיך, גרמו בעצם להתקפת כל דבר שאתה רוצה לייצג. מה גם, שכאשר אתה מדבר בשם דעות שאינם דעותיך, גם אם כוונתך לומר דעות שהם טובות, על פי רוב תתקשה לייצג במדוייק את העמדה שאותה אתה מנסה לייצג (וזו מלבד העובדה שהיא איננה דעתך המדוייקת), מה שגורם להחרפת הויכוח, ולא לטובתך.

לכן אני חוזר ומזכיר: "חכמים הזהרו בדבריכם", "שמא תחובו חובת גלות ותגלו למקום מים הרעים וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמים מתחלל".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 07:03 לינק ישיר 

מיכה

אני אומר דבר אחד
הלוגיקה שלי היא כך"

האלוקים יודע הכל , הוא נתן את החכמה לשלמה , ממילא שלמה ידע הכל.

הגמרא בסוכה דף כח וב"ב דף קל"ד אומרת :
שמונים תלמידים היו להלל הזקן 30 ראוי שתשרנ עליהם שכינה כמשה רבינו(רש"י הדור לא ראוי) 30 ראוי שתעמוד להם חמה כיהושע בן נון.
20 בינונים.

גדול שבהם יונתן בן עוזיאל קטן שבהם ר יוחנן בן זכאי.
אמרו עליו שלא הניח גמטיראות דיקדוקי סופרים וכו' דבר קטן ודבר גדול דבר גדול מעשה מרכבה דבר קטן הויות דאביי ורבא , שיחת חיות ועופות , שיחת דקלים תקופות ,קטן שבהם כך גדול שבהם על אחת כמה וכמה.

הרי רואים שהראשונים ידען הכל.

לגבי הויות אביי ורבא כותב רש"י במסכת סוכה שהוא העלה בדעתו את כל מה שהם הסתפקו אלא שנשתכחו בזמן האמוראים.

כמו כן מביאה הגמרא על 3000 הלכות שנשתכחו בימי אבלו של משה והחזיר אותם עתניאל בן קנז בפלפולו , והסיבה שנשתכחו מפני שיהושע אמר\שהוא יודע הכל ולא רצה לשמוע ממשה.

הרשב"א מוסיף במסכת סוכה:

למה הויות אביי ורבא נקרא דבר קטן היות וזה נשתכח בזמן האמרואים אבל לגבי חכמת הגויים נקרא דבר גדול .
לגבי מעשה מרכבה כותב הרשב"א שידע מה שלא נתגלה לנביאים , היות ומי שיודע חכמת האמת מכיר במרכבה העליונה ,שלא נתגלתה לנביאים.

ולכן כל מה שכתבתי באשכול אני צודק.

ההלוגיקה שלי היא כך"

X = אלוקים יודע הכל.
Y = אלוקים נתן את החכמה לשלמה.
Z = גם X וגם Y
Z= שלמה ידע הכל.
ולכן אם X = אמת ו Y=אמת אז Z= אמת ,ושלמה ידע הכל

ומי שחושב ששלמה לא ידע הכל לדעתי כנראה סובר שאלוקים לא ידע הכל וזה כפירה.

כל מה שניסיתי באשכול להביר , איך יתכן וידעו הכל ולא כתבו שום נוסחא , אבל לי ברור שידעו הכל.

וכמו שרואים שהוויות אביי ורבא נשתכחו נשתכחו עוד דברים.

הסיבה ששלמה לא יצר מטוסים וכו' היא לא מפריכה את הלוגיקה שכתבתי.

שלמה טס עם הנשר כשהיה צריך ויש עוד נימוקים אבל עצם הלוגיקה שכתבתי לעיל היא הנכונה לדעתי.

DFL

אני אומר לך למה אתה סתם משמיץ.

אני כתבתי פרוייקטים ב CLIPPER PARADOX תוכנות שהיום כבר לא מיושמות.

כתבתי פרויקטים ב SAP ABAP/4 ,ניהלתי רשת במפעל מזון גדול מאוד , שידרגתי נובל 3.X ל 4.

ולכן אני וטען שאתה סתם משמיץ.

אני עוד כתבתי ב COBOL.

אני עוד כתבתי תוכניות שניגשו לזיכרון המסך וכך גילגלו מסכים , וכשעוד היה מערכת הפעלה DOS , והיו צריכים לדעת לאיזה כתובת לכתוב למסך הגרפי או למונוכרום.

אני עוד השתמשתי בפונקציות BIOS של ה PC ובפונקציות DOS שך מערכת הפעלה.

כיום אני לא כותב קוד לפי מטר רץ אלא הולכים ל CODEPRJECT ןמחפשים את הקוד המתאים , ומשלבים את הקוד לפתרון מערכות.

כמו כן כתבתי הרבה פרויקטים ב C# ןב ASP.

ולכן מי שלא הוגן זה אתה ולא אני.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/07/2008 7:20:18

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/07/2008 7:36:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 07:07 לינק ישיר 

נפגע

מה שכתבתי על ר יוחנן בן זכאי  תקף גם להאר"י

אם תפתח את ספרי האר"י ותבדוק את כל הגימטריאות תראה שדרוש לזה זמן רב.
עוד נקודה נאמנים עלי דברי ר חיים ויטאל שכתב בהקדמה על גדלותו של האר"י.
רש"י בסוכה כותב בדיוק מה המשמעות של ידיעת גימטריאות .

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/07/2008 7:17:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 07:31 לינק ישיר 

מיכה

בהודעות שלמעלה אני מסכם את הדיון מבחינתי אלו הם כל ההוכחות שיש לי להביא.

אם קבלתם קבלתם ואם לא אז לא.

לי אין מה להוסיף יותר בדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 09:59 לינק ישיר 

מו"ר שליט"א נוהג לומר: דברה תורה בלשון בני אדם שבאותו דור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 10:26 לינק ישיר 

דורש! 
רק בשביל    האמת!

בבא בתרא דף קלד. תנו רבנן: שמוניםתלמידים היו  לו להלל  הזקן, שלשים מהן ראוים שתשרה עליהן שכינה

וכך גם בגמרא בסוכה

תנו רבנן: תלמידים היו לו להלל הזקן, שלשים מהן ראוים שתשרה עליהן שכינה וכך גם בגמרא בסוכה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 13:37 לינק ישיר 

דורש אמת

<"האלוקים יודע הכל , הוא נתן את החכמה לשלמה , ממילא שלמה ידע הכל">

למה לא:

האלוקים יודע הכל , הוא נתן  חכמה מוגבלת לשלמה , ממילא שלמה לא ידע את הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 13:53 לינק ישיר 

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/07/2008 13:53:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 14:00 לינק ישיר 

שלמה הרי היה כל כך חכם, שידע הכל, הוא בעיקר ידע הרבה מאד מנשותיו, עד שעשרים השנים האחרונות שלו, היו רעים מאד בעייני ה',
האם בגלל הידיעות שלו בפיסיקה גרעינית, רצו חז"ל להכריז עליו שאין לו חלק לעולם הבא, זה כנראה מעודף ידע שהיה לו,.

בעניין הידע שרכש מנשותיו- בעיתון התפרסמה  מודעה-
למכירה  האנציקלופדיה העברית- וכן אנציקלופדיה בריטניקה, - התחתנתי- אני כבר לא צריך את זה.
אשתי יודעת הכל.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 14:10 לינק ישיר 

הִנֵּה עָשִׂיתִי, כִּדְבָרֶיךָ; הִנֵּה נָתַתִּי לְךָ, לֵב חָכָם וְנָבוֹן, אֲשֶׁר כָּמוֹךָ לֹא-הָיָה לְפָנֶיךָ, וְאַחֲרֶיךָ לֹא-יָקוּם כָּמוֹךָ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 14:17 לינק ישיר 

ירוחם

אם היו כותבים כך על אחד הגולשים האם ההנהלה היתה מאשרת?

ק"ו על שלמה המלך , שיצאה אש משמים כשרצו למנוע ממנו חלק לעולם הבא.

חכמים הזהרו בדבריכם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 40 41 42 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.