בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2008 15:25 לינק ישיר 

דורש אמת
באמת! אולי תראה את המקור שלך שיצאה אש משמיים!!!! אם לא הפרוטקציה שהפעיל אבא דוד, חז"ל היו מכניסים אותו לכלל שאין לו חלק?

האם לפי החוקים שלך גם מהתנ"ך אי אפשר לצטט, כשזה לא עולה בקנה אחד עם חוסר ידיעותך?

מלכים א פרק יא

ה) וַיּלֶךְ שׁלֹמֹה אַחֲרֵי עַשׁתּרֶת אֱלֹהֵי צִדֹנִים וְאַחֲרֵי מִלְכּם שׁקּץ עַמּנִים:

(ו) וַיּעַשׂ שׁלֹמֹה הָרַע בּעֵינֵי יְדֹוָד וְלֹא מִלּא אַחֲרֵי יְדֹוָד כּדָוִד אָבִיו: ס

(ז) אָז יִבְנֶה שׁלֹמֹה בּמָה לִכְמוֹשׁ שׁקּץ מוֹאָב בּהָר אֲשׁר עַל פּנֵי יְרוּשׁלָם וּלְמֹלֶךְ שׁקּץ בּנֵי עַמּוֹן:

(ח) וְכֵן עָשׂה לְכָל נָשׁיו הַנּכְרִיּוֹת מַקְטִירוֹת וּמְזַבּחוֹת לֵאלֹהֵיהֶן:

(ט) וַיּתְאַנּף יְדֹוָד בּשׁלֹמֹה כּי נָטָה לְבָבוֹ מֵעִם יְדֹוָד אֱלֹהֵי יִשׂרָאֵל הַנּרְאָה אֵלָיו פּעֲמָיִם:

(י) וְצִוּה אֵלָיו עַל הַדּבָר הַזּה לְבִלְתּי לֶכֶת אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְלֹא שׁמַר אֵת אֲשׁר צִוּה יְדֹוָד: פ

(יא) וַיּאמֶר יְדֹוָד לִשׁלֹמֹה יַעַן אֲשׁר הָיְתָה זּאת עִמּךְ וְלֹא שׁמַרְתָּ בּרִיתִי וְחֻקּתַי אֲשׁר צִוּיתִי עָלֶיךָ קָרֹעַ אֶקְרַע אֶת הַמּמְלָכָה מֵעָלֶיךָ וּנְתַתּיהָ לְעַבְדּךָ:

אתה רואה מה קורה שעוזבים את הישיבה והולכים ללמוד לימודים חול חיצוניים, כגון פיסיקה גרעינית, יוצאים לתרבות רעה!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 15:26 לינק ישיר 

ירוחם

כולם יודעים מה כתוב בתנ"ך , ובכל זאת????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 15:29 לינק ישיר 

מה בכל זאת? דוד חטא ושלמה חטא.
יש כאלו דעות על כל פנים.

תוקן על ידי סנשו_פנשה ב- 27/07/2008 15:30:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 15:32 לינק ישיר 

דורש_אמת, ידידי,

לא הצלחת להוכיח כי שלמה המלך ידע כל חכמה בעולם (אולם, לא ראינו - אינה ראיה)

לא היית מסוגל להעלות על דעתך קיום ארכיטקטורת מחשב שונה מאלה המוכרות לך, אולם זה לא הפריע לך לטעון בבטחון מופרז כי אני טועה בענין אופן אחסון "8" ערוך לתצוגה בזכרון המחשב שלי (רמז: הנה תאור הארכיטקטורה של המחשב שלי)

אמצת אמונת הבל הניתנת להפרכה בקלות כאילו אוטיסטים הם ערוץ להעברת מסרים שמימיים

עוד 66 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 21:29 לינק ישיר 

דורש אמת

אני לא זוכר שום שלב בו הוכחת שאלוהים נתן לשלמה את כל החוכמה שלו, לפי אותו היגיון - אם ווארן באפט מיליארדר והוא נותן תרומה לנזקק, גם הנזקק מיליארדר. גם הפסוק שהבאת לא מלמד על כך, שכן גם אם נניח שהוא מדבר על החוכמה במובן המקובל בימינו, כל שכתוב בו הוא ששלמה היה יותר חכם מכל אדם אחר אבל בשום מקום לא כתוב שהוא היה הכי חכם שיתכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 21:50 לינק ישיר 

נישטאיך,

אם נניח כדברי דורש אמת, שאכן חכמתו של שלמה היא חכמה חובקת כל, לפחות במושגים האנושיים של החכמה, וזה דבר שייתכן, עד כמה שניתן לומר זאת על רעיון כזה, אזי אין סיבה לומר שחכמתו של שלמה היתה מוגבלת - שוב במושגים אנושיים. כי אני בטוח שגם דורש אמת לא סבר ששלמה נהיה כפיל של הקב"ה, אלא במושגים אנושיים. (ואם הוא כן סבר שהוא נהיה כפיל של הקב"ה, הרי שזה תמוה ביותר, ואפשר כמובן לשאול אותו מה הוא סבר, ומדוע) אם כי, לפי זה יש לשאול, מה זה מושגים אנושיים? מדוע לא נאמר שזה כולל רק את המושגים שהיו בימי שלמה? וע"ע להלן.

דורש אמת

א. רד"ק מלכים א, ג, יב:

לב חכם ונבון - אמרו רז"ל חכם המקיים את לימודו כלומר כי מה שלמד מקויים בלבו ומזומן. נבון מבין דבר מתוך דבר. לא היה לפניך - אפילו משה רבינו בחכמת הטבע לא היה כמוהו אבל בחכמת הא-להית היה חכם יותר ממנו או פירושו לא היה לפניו במלכים.

רלב"ג שם:

אחשוב כי רמז על זה שחכמתו תהיה גדול מחכמת דוד ומחכמת המלך הבא אחריו או שחכמתו תהיה גדולה מחכמת כל בני הדור שהיו לפניו ומכל הבאים אחריו. כי הוא דבר זר מאוד שלא ימצא אחריו בעת מהעתיםחכם כמוהו אם לא שנתן לו ה' יתברך מהחכמה הא-להית בדרך המופת מה שלא יתכן השגתו לאחר. ולא אשער איך ייתכן שיצוייר זה וכו'

אגב, כשחושבים על זה, שלמה ביקש: "ונתת לעבדך לב שומע לשפוט את עמך", ומה עונה לו ה'? "הנה עשיתי כדבריך, הנה נתתי לך לב חכם ונבון אשר כמוך לא היה לפניך ואחריך לא יקום כמוך". כל זה נכנס בגדר הנה עשיתי כדבריך ואינו נכנס בגדר הפסוק הבא "וגם אשר לא שאלת נתתי לך גם עושר גם כבוד", וזה נראה בעיני הפשט האמיתי, יותר מכל שאר הפירושים (עיין רשב"ם ריש פרשת וישב על המילים אלה תולדות יעקב) וגם מוכח מהפסוקים עצמם. וכידוע שהגר"א אמר שככל שהפירוש יותר פשוט כך הוא יותר אמיתי.

ב. אמרת בשם הרשב"א, שמעשה מרכבה שלמדו התנאים והאמוראים, כלל מה שלא נתגלה לנביאים. כיצד זה מסתדר עם טענתך שהראשונים ידעו הכל (ממנה משתמע שזה איזשהוא ירידת הדורות - שככל שאתה קדמון יותר כך אתה יודע יותר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 07:06 לינק ישיר 

מיכה
א.על פי הקבלה שלמה קיבל את חכמתו מהמלכות ולכן היה פחות ממשה , ולכן חכמת המלכות היא חכמת העולם (שכל חכמת העולם היא חכמה אלוקית), ולגבי חכמת התורה(מהותה ) אמר "אמרתי  אחכמה והיא רחוקה ממני".
הרי רואים ששלמה ידע את כל שפת החיות והעצים והאבנים , מה המשמעות שפת האבנים והעצים ? לי נראה שהכונה חוכמת טבע העולם.

ב. התניא באיגרת י"ט מסביר שיש הבדל בין נבואה להשגה , בנבואה היות וזו השגה שעל פי ראיה (ראית המהות)ההשגה מוגבלת , אבל בראיה שכלית שזוהי השגת המציאות אפשר להשיג יותר.

ולכן הנביאים שהשיגו בראיה ראיתם היתה מוגבלת לעולם היצירה , אבל חכמת האמת שזו השגת המציאות אפשר להשיג עד האצילות ואפילו למעלה עד א"ק.

ירוחם
דף קד,ב גמרא

אמר רב יהודה אמר רב בקשו עוד למנות אחד באה דמות דיוקנו של אביו ונשטחה לפניהם ולא השגיחו עליה באה אש מן השמים ולחכה אש בספסליהם ולא השגיחו עליה יצאה בת קול ואמרה להם (משלי כב) חזית איש מהיר במלאכתו לפני מלכים יתיצב בל יתיצב לפני חשוכים מי שהקדים ביתי לביתו ולא עוד אלא שביתי בנה בשבע שנים וביתו בנה בשלש עשרה שנה לפני מלכים יתיצב [בל יתיצב] לפני חשוכים ולא השגיח עליה יצאה בת קול ואמרה (איוב לד) המעמך ישלמנה כי מאסת כי אתה תבחר ולא אני וגו ( רש"י אני קובע ולא אתם)

א. לא הפרוטקציה של דוד פעלה.

ב. ליכחה אש

ג. הקב"ה אמר תפסיקו להחליט אני הוא המחליט.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 28/07/2008 7:08:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 07:23 לינק ישיר 

נפגע
אני לא זוכר שום שלב בו הוכחת שאלוהים נתן לשלמה את כל החוכמה שלו, לפי אותו היגיון - אם ווארן באפט מיליארדר והוא נותן תרומה לנזקק, גם הנזקק מיליארדר. גם הפסוק שהבאת לא מלמד על כך, שכן גם אם נניח שהוא מדבר על החוכמה במובן המקובל בימינו, כל שכתוב בו הוא ששלמה היה יותר חכם מכל אדם אחר אבל בשום מקום לא כתוב שהוא היה הכי חכם שיתכן.

הבאתי את הסיפא של הפסוק וכמוהו לא יהיה.

את המשל לא הבנתי.

כמו כן ראה מה שכתבתי למיכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 07:42 לינק ישיר 
ההבדל הבסיסי בראית המדע

קיים הבדל מהותי בצורה שאני רואה את המדע לבין אניש המדע הרגילים .

ואני רמזתי זאת לעיל.

ככל שהעולם היה קדום יותר לא ראו צורך לפנק את העולם ולכן החכמה שימשה יותר את מה שחייבים ולא יותר , כלומר כשרצו יכלו להתמש בכלים הרבה יותר חכמים ממטוסים , כמו שמוצאים שאבישי בן צרויה ( ההוא יומא אפניא דמעלי שבתא הוה אבישי בן צרויה הוה קא חייף רישיה בד' גרבי דמיא חזינהו כתמי דמא איכא דאמרי אתא יונה איטריף קמיה אמר כנסת ישראל ליונה אימתילא שנאמר (תהילים סח) כנפי יונה נחפה בכסף שמע מינה דוד מלכא דישראל בצערא שרי אתא לביתיה ולא אשכחיה אמר תנן אין רוכבין על סוסו ואין יושבין על כסאו ואין משתמשין בשרביטו בשעת הסכנה מאי אתא שאיל בי מדרשא אמרו ליה בשעת הסכנה שפיר דמי רכביה לפרדיה וקם ואזל קפצה ליה ארעא) הציל את דוד המלך בשם , והגיע בקפיצת הדרך , כמו כן שלמה טס בנשר כשהיה צריך , כלומר העולם היה קדוש , וכל דבר השתמשו בו לצורך עבודת השם , ולכן יכלו להשתמש בחכמה אלוקית במקום החכמה הטבעית כיום , הרי בזמן הנביאים מי שדרש ברופטים היה חוטא , כמו שרואים שהקב"ה אמר לנביא ליגיד למלך שהיות ודרש ברפאים חייב מוות , הרי שרואים שככל שבעולם מקודש יותר , אין צורך לרדת לחוכמה החיצונית.

מה שהדורות מתרחקים יותר הרי שאין כלים להשתמש בקדושה , ולכן מתגלית חיצוניות החכמה שגם אנשיפ פשוטים יוכלו להשתמש בה לצורך עצמם , ולכן החכמה הזאת גורמת לאנוכיזם והנאות עצמיות, היות והשורש של החכמה הוא דוקא ההסתר האלוקי, ולכן החכמה נראית כחכמה אנושית שלא היתה מימי קדם.

אבל השורש של החכמה כפי איך שהיא מכוסה מאיתנו , ולכן לנו נראים הדברים בחיצוניותם ,וכך אנו צריכים להתשמש בהם , והסיבה לכך כי סדר תיקון העולם ירד בדרגותיו , וכיום הוא בדרגא הכי נמוכה שכל החכמה מתבטאת רק בחיציונתה ונעלמה בינת חכמים , וזו גם הסיבה למה היום העולם "אנוכי " ותאוותני יותר , היות והוא לא רואה את שורש  העולם.

ותפקיד המאמינים הוא לדעת שגם חכמת המדע היא חכמה מהאלוקים שגילה לאנשי המדע איך להשתמש בחכמת הטבע , אבל עלינו לזכור שהדבר בא לנסיון קשה באמונה, כלומר כפי איך שהרי רואים את חשיבת המדענים שכאילו הם חכמים הרי שזה הנסיון  , ולכן גילה הקב"ה בצורה כזאת את החכמה , שתהא נעלמת מהמקור כדי לתת זכות למאמינים שלא מתבלבלים מחיצוניות החכמה .

ולכן גם היות והקב"ה נותן לעןום לעשות כחפצו כלומר להשתמש במשאבי הטבע לצרכים עצמיים , מה שבדורות הראשונים לא העזו לחשוב כך , לכן (כדי לתקן גם חלק זה)הוא פתח את שערי החכמה לנחלת הכלל , ולנסותינו מה אנו כברואים נחשוב על זה.
אבל בדורות הראשונים היה העולם קדוש יותר ולכן החכמה נתגלתה רק לחכמים שידעו להשתמש בחכמה רק למטרות עבודת השם, ולא להשתמש בחכמה לצורך הנאה עצמית.

ולכן כשבאים לעשות מחוסר ידע גאונות לדעתי זו טיפשות.

כי כיום כל מה שמתגלה הוא היות וחסר לנו המידע הפנימי , וניטלה מאיתנו השימוש , שהיה בימי החכמים.

עוד נקודה איך שאני רואה את ריבוי החכמה , הקב"ה רוצה להכין את העולם איך שבעצם גם מבחינה "טבעית" לכאורה , העולם יכול להיראת כבלתי מוגבל ,וזה בא להכין אותנו לימות המשיח שהעולם יבפך לרוחני , אבל יהיה לנו את המוכנות לראות את גדלות הבורא, בעיניים גשמיות.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 28/07/2008 7:41:07

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 28/07/2008 8:02:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 08:09 לינק ישיר 

סנשו
1.אמר דוד לפני הקב"ה רבש"ע גלוי וידוע לפניך שאם היו קורעין בשרי לא היה דמי שותת ולא עוד אלא בשעה שהם עוסקין בארבע מיתות ב"ד פוסקין ממשנתן ואומרים לי דוד הבא על אשת איש מיתתו במה אמרתי להם הבא על אשת איש מיתתו בחנק ויש לו חלק לעוה"ב אבל המלבין פני חבירו ברבים אין לו חלק לעולם הבא
2.ולא נענה כיון שאמר (דברי הימים ב ו) ה' אלהים אל תשב פני משיחך זכרה לחסדי דויד עבדך מיד נענה באותה שעה נהפכו פני שונאי דוד כשולי קדירה וידעו כל ישראל שמחל לו הקב"ה על אותו העון

3.תניא אמר רבי מאיר מניין לתחיית המתים מן התורה שנאמר (שמות טו) אז ישיר משה ובני ישראל את השירה הזאת לה' שר לא נאמר אלא ישיר מכאן לתחיית המתים מן התורה כיוצא בדבר אתה אומר (יהושוע ח) אז יבנה יהושע מזבח לה' בנה לא נאמר אלא יבנה מכאן לתחיית המתים מן התורה אלא מעתה (מלכים א יא) אז יבנה שלמה במה לכמוש שקוץ מואב הכי נמי דיבנה אלא מעלה עליו הכתוב כאילו בנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 08:17 לינק ישיר 

לסבר את האוזן.

הרב המגיד ממעזריטש היה מתנגד גדול להבעש"ט , עד שאמר להפני יהושע שיש עליו 100 קושיות.
לימים יצא שהרב המגיד נסע להבעש"ט ונשאר כתלמידו , כשביקר את הפני יהושע ,שאל אותו הפני יהושע להיכן נעלמו הקושיות , ענה לו הרב המגדי קושיות יש על אנשים , אבל על מלאכים אין קושיות.

כלומר הרב המגיד ראה בבעש"ט דרגת מלאך בגוף גשמי , ואמר הרב המגיד שלולא והיה שומע מהבעש"ט שהוא ילוד אשה לא היה מאמין שהבש"ט ילוד אשב .
הבאתי זאת לסבר את האוזן על דברי הרד"ק שהביא מיכה.
 ולא אשער איך ייתכן שיצוייר זה וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 09:52 לינק ישיר 

תוקן על ידי נאפד_נקמה ב- 28/07/2008 9:51:28

כל תלמיד חכם שאינו נוקם ונוטר כנחש אינו תלמיד חכם.
הנקמה היא מעדן שנאכל כשהוא קר (מקיאוולי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 11:01 לינק ישיר 
יצוג פנימי ולא תצוגה

גוברנור

לא היית מסוגל להעלות על דעתך קיום ארכיטקטורת מחשב שונה מאלה המוכרות לך, אולם זה לא הפריע לך לטעון בבטחון
מופרז כי אני טועה בענין אופן אחסון "8" ערוך לתצוגה בזכרון המחשב שלי (רמז:
הנה תאור הארכיטקטורה של המחשב שלי

אני לא יכולתי לראות את ה PDF , אבל אני יכול להניח שמדובר במחשב OS390 של IBM .

אתה כותב על תצוגה , ואני שאלתי על היצוג הפנימי.

לפי הידוע לי ב COBOL יש כמה סוגי יצוג COMP-0 COMP-3 ורגיל לכל אחד יש יצוג שונה .
ואני יכול להניח שהיצוג לא קשור בדווקא ל COBOL  , אלא בכל שפה יש יצוג שונה .

רק היות וכידוע שפת COBOL פותחה בעיקר למחשבי IBM לכן כתבתי COBOL.

ולכן הספרה "8" במסך , היצוג הפנימי יהיה שונה לפי הגדרת הטיפוס .

העיקרון של השוני ביצוג נובע מסיבות חיסכון ולכן אותם סיבות יהיו בכל ארכיטקטורה של מחשב.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 28/07/2008 11:07:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 13:08 לינק ישיר 

קצרה ידי מלהסביר, עד כמה ההסבר של דורש_אמת הוא מגובב ומנותק מהמציאות (וכמובן כולל תאור שקרי של הויכוח שלו עם גוברנור, זה כמעט מובן מאליו).
במקום לרדת לפרטים, אנסה לתת כאן דבר תורה שיהיה בעל אותו תוקף וקשר למציאות, כמו ההסבר שנתן כאן המדען דורש_אמת בנוגע ליצוג פנימי, תצוגה, שפת קובול ומחשבי IBM:

בפרשת השבוע אנו קוראים משפט סתום על אסתר שהייתה יושבת אוהלים. מה אנחנו למדים מהביטוי "יושבת אוהלים"? רש"י מבאר, שיש פה רמז לקונפליקט של אסתר עם בת יפתח, בגלל הריב שלהן על הזכות ללדת את דוד המלך - ריב שבסופו של דבר הוכרע לטובת רות המואביה. שלושת המלאכים שקראו לאסתר להתייצב לפני פרעה הזהירו אותה אמנם לא לשכוח את מלמד הבקר כשהיא רודה את המן מתנורו של עכנאי, אבל היא החליטה לקחת אותו בכל זאת, מדין חינוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2008 13:29 לינק ישיר 

DFL

אתה פשוט רשע מרושע.

ואני רוצה שההנהלה תבדוק את מניעיו.

ולכן אני משתלח בצורה קיצונית.

כל מה שכתבתי הוא נכון.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 28/07/2008 13:29:38

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 41 42 43 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.