|
|
| נשלח ב-13/8/2008 12:51 |
|
| |
בעל
למאי נ"מ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 13:36 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | ומהיכן המקור לפסח תשסט? |
| אין משהו מיוחד בפסח תשס"ט, למעט היותו אחרי ראש השנה תשס"ט. זו, אגב, גם מעלתו של התאריך הבא בסדרה, שעדיין לא ידוע אבל יצוץ לקראת פסח.
ובאמת, כפי ששאל דורש אמת, למאי נ"מ? הרי ביאת המשיח הזו היא עבור דורש אמת, מה שכרטיס פיס עבור עני מרוד. תקווה זולה. תרופה לנפש דואבת במחיר שווה לכל נפש. מה חשובים הפרטים? מה משנה איך בדיוק הוא משכנע את עצמו בכל פעם שעובר תאריך יעד אחד, מדוע צריך לחכות לתאריך יעד אחר? הרי בכל שנה שתגריל בהסטוריה של עם ישראל (לפחות במאות השנים האחרונות), תמצא תעמולה ענפה לכך שהמשיח ממש בפתח. כל התקוות נכזבו, כולן גם ייכזבו, אבל דורשי האמת לא מתייאשים משום שעבורם לא מדובר בניסוי מדעי, אלא בצורך נפשי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 19:43 |
|
| |
dfl
אינני מכיר את דעותיך הכלליות בענייני דת, אך אם אתה משתייך למגזר המאמין באופן כללי, כמדומני שיש טעם לפגם בחוסר האמונה שלך בביאת המשיח.
אני מודע לכך שניתן לחלק בין הרצון לכך שיבוא, לבין ההערכה שהוא אכן עתיד להגיע בכל רגע, ולמרות זאת אני חושב שההתייחסות לביאת המשיח כ"תרופה זולה", אינה הולמת את ערכיו של יהודי מאמין.
מצד שני, זה לא אומר שיש לי בעייה עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 19:45 |
|
| |
שיג ושיח
הקטע שהובא מהווה דוגמה מצויינת למשנתו של ליבוביץ'. מבריקה, אך במבט מעמיק - חסרת משמעות ככל הנראה.
תוקן על ידי נפגעוהציץ ב- 13/08/2008 19:46:18
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 21:10 |
|
| |
אינני יודע עד כמה הקטע משקף את לייבוביץ', משום שלא התוודעתי להגותו. אילו הייתי קורא רק את התמליל, בלי לראות את האיש ולשמוע את חיתוך הדיבור, הייתי מוכן להתערב על כך שהדובר הוא שמעון פרס.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2008 23:42 |
|
| |
דפל,
אצל פרס המצב הוא הפוך. אצלו המשיח הגיע מזמן (הוא כבר חי כעת במזרח תיכון חדש). אצלו כל משיח כבר הגיע, ואין שום משיח שיגיע (בטח לא אנחנו נשאיר לו להגיע כשייראה לו). ראה הערתו של נדב על פרס כאופרטור אנטי הרמיטי (כאן, או באשכול על טעויות של חז"ל במדע).
נפגע,
מעודי תהיתי על האמירה האבסורדית הזו של לייבוביץ. ונראה לבאר אותה באחת מתרתי:
1. זוהי רק צורת דיבור של לייבוביץ. כוונתו לומר שהמשיח לא יגיע, אבל מאד חשוב להאמין שהוא אמור להגיע, או לפחות לחיות באופן שמונחה על ידי אמונה כזו (או בגלל שיש חובה דתית להאמין, והיא לא קשורה לעובדות, כי הדת אינה עוסקת בעובדות אלא בערכים. או בגלל שאמונה כזו נותנת לנו כוח לשנות ולתקן ולשאוף, ולפחות להחזיק מעמד).
2. לחילופין, אולי כוונתו לומר שהמשיח הוא רעיון אסכטולוגי, ואולי בעולם שונה מזה שלנו הוא יכול להתגשם. אבל מי שחושב שבעולם כמו שלנו יש מצב שהמשיח כבר הגיע הוא בהכרח טועה. העולם שלנו נוהג כמנהגו, והשיח על המשיח אינו שייך אליו (דומני שתחושה דומה יש לרבים כלפי המשיחיות החב"דית. עוד לפני שהרבי נפטר, למ"ד שהוא נפטר , היתה לי כמו לרבים אחרים תחושה קשה כלפי האמירה שהרבי הוא המשיח).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 07:21 |
|
| |
הקדשה לגוברנור
בהמשך מופיעים מספר קטעים מהפרק, אך לפני כן אני רואה לנכון לציין, כאשר דניאל התייחס במהלך התקשורים לרוסיה, עוד לפני שנה, לא הבנתי בדיוק למה הוא מתכוון, הכל נראה טוב...
מתוך הספר דניאל2 אשר הודפס באפריל 2007, פרק 17, דפים 71-72 -
(פרק 35 באתר)
תקשור 17, ירושלים, יום שלישי, כ"ג באב התשס"ז 7/8/2007
(לפני הגהה)
כתובת התקשור
דניאל:
"...כל בן אדם יכול לראות בבירור שהעולם מתכונן למלחמה, ולא רק מלחמה בישראל, אלא מלחמה הרבה יותר גדולה. רואים בבירור שרוסיה, הדוב המסוכן הרים את ראשו חזק, ורוצה לבלוע את העולם..."
"...הרוסים שוב מתנהגים כמו לפני נפילת מסך הברזל, אני חושב שכדאי מאוד בעתיד הקרוב, שהיהודים יברחו מרוסיה, כל זמן שיש עוד אפשרות. העולם עומד על סף קריסה..."
התיקשור הנ"ל היה לפני שנה .......
שים לב לדברי המתקשר שלא הבין בכלל על מה דניאל מדבר.
ומה קורה היום עם רוסיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 13:04 |
|
| |
אפוקליפסה עכשיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 02:37 |
|
| |
סליחה לכולם אבל איך אתם שחיים אלפי שנים אחרי תקופת שלמה ומשה יכולים לדון בידיעתם בחשמל או לא והאם יש לכם מושג מה זה שילוד אשה כשלמה שהרלבג על הפסוק ששלמה היה חכם מכל האדם כותב שנראה לו שאין החכמה שנאצל לשלמה חכמה טבעית אנושית במובנים ' שלנו' אלא חכמה אלוקית שהיא למעלה מהשגתינו ומה זה נביא כמשה אתם כן מבינים הךי כולכם קרוצים מחומר אחד שאין לכם שמץ מושג איך שלמה ומשה היו נראים ומה זה חכמה אלוקית או נביאות והרף ממכם עסוק בדברים חסרי תועלת אלו....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 10:20 |
|
| |
ובחכמתו של האובר חוכם, ודאי שאין לאף ילוד אישה כל השגה (למעט הרלב"ג, כמובן).
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 12:09 |
|
| |
אבל ברור הדבר לכשנגאל גאולה שלימה במהרה בימינו כולם ישיגו מה שהשיג משה ואז נצחק על עצמינו על שהשקענו יתור מידי במדעים שלא תרמו לנו לעבודת השם , כי אז לא יהיה צורך בכל המדעים , אלא רק יתעסקו בתורת השם בזהר ובקבלה ובהשגת אין סוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2008 21:20 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 17/8/2008 שעה 07:21 "שים לב לדברי המתקשר שלא הבין בכלל על מה דניאל מדבר. ומה קורה היום עם רוסיה" אין שום רבותא בהשערה כי רוסיה תשאף להחזיר עטרה לישנה ולשוב לבחוש בקלחת. הייתי נפעם עמוקות לו נקבה "הנבואה" בתאריך ספציפי, נתפרסמה די זמן לפני התאריך הספציפי, והנבואה היתה מתממשת בתאריך הספציפי מובן כי הנוכלים מרקידי האוטיסטים לא יפלו פעם נוספת בפח (נוספת על הנבואה על הגעת המשיח אותה אני מאזכר בחתימה שלי), וברור כי להבא לא נראה נבואה הנוקבת בתאריך ספציפי ובתגובה לדברי דורש_אמת מיום 18/8/2008 08:02, ושעה 08:04 הסגנון מזכיר לי את סגנונו של יעקב סגל. מה פשר הקישורים הנ"ל ומה ענינם לכאן ? ובתגובה לדברי דורש_אמת מיום 21/8/2008 שעה 12:09 "אבל ברור הדבר לכשנגאל גאולה שלימה במהרה בימינו..." אני בטוח כי דבר מאלה לא יתרחש ב- 230 הימים הקרובים, ונכון להמר על כך "...אז לא יהיה צורך בכל המדעים , אלא רק יתעסקו בתורת השם בזהר ובקבלה ובהשגת אין סוף" בוודאי, אלא מה ?! נהיה במצב בו הכל כבר הומצא, נתגלה, או הובן, ואפשרי יהיה לסגור את כל האוניברסיטאות ומכוני המחקר עוד 39 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 230 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
 |
|
|
|
|
|