|
|
| נשלח ב-27/8/2008 07:27 |
|
| |
נפגע
לגבי הכשל הלוגי שכתבת ,למען האמת אמונה ולוגיקה לא הולכים ביחד , היות ולוגיקה היא ידיעה ולא אמונה, ולכן כל הוכחה איננה יכולה להיות לוגית.
היות וברגע שההוכחה תהיה לוגית אנו נאבד את משמעותינו בעולמינו , כל מהותינו הוא בזה שאיננו משיגים את הבורא לוגית.
אני מביא דוגמאות להוכחה שלאוטיסטים יש יכולת חיוזוי עתידית , אבל היות שאי אפשר להביא שום הוכחה לוגית לכן יש להרבות בהבאת מיקרים שהוכיחו את עצמם רק כדי לתת השגה שהדבר אפשרי , ולכן כשאדם מבקש את הקוד הסודי הוא מבקש בעצם הוכחה לוגית , והוכחה לוגית מבטלת את הבחירה , ולכן חייב מצד אחד שיהיה כשל לוגי בנתונים , אבל מצד שני גם צריך להוכיח שאין את הלוגיקה ההפוכה והכוונה שאני מנסה להראות שגם אם ננסה לומר שהם לא יודעים גם על זה יש כשל לוגי , ואם כן לפי הלוגיקה אין הוכחה לא על ידיעתם את העתיד ולא על אי ידיעתם , וברגע שאנו מצליחים להביא את המידע למצב כזה , הנתונים מאפשרים ליהודי המאמין לקבל את המידע .
לכל קבלת מידע יש שני צורות איך להאמין למידע :
1. המידע חייב להיות מוכח ב 100% וכל זמן שלא הוכח לא מקבלים את המידע.
2. יתכן והמידע נכון והכוונה שאין שום נתון המפריך את המידע אבל גם אין הוכחה של 100%.
קבוצות האנשים מתחלקות לפי שני הסוגים , האנשים שאינם נוטים לאמונה , צריכים שהמידע יהי 100% היות וכל זמן שלא הוכח אין להם מה לעשות עם המידע , האנשים הנוטים לאמונה שמחינתם הכך יתכן גם אם לא הוכח , הם אינם לוקחים סיכונים מבחינתם מספיק התכנות למידע והם לא דורשים הוכחה.
אותם שני קבוצות הם בעצם החלוקה בין שומרי התורה לאינם שומרי התורה .
כי הרי אין שום הוכחה לוגית מוכחת שהאמונה היא נכונה ,ואם אני נשאל על ידי חילוני מה תעשה אם יתברר לך שטעית , אני לא משיב לו שיש לי הוכחות לוגיות , אלא אני משיב לו שאפילו על צד הספק הדבר כדאי מבחינתי , היות ואם אני טועה אני אף פעם לא יתחרט על התנהגותי היות ולא שייך מצב כזה , אבל אם האינו שומר תורה ומצוות טועה לטענתי הוא יתחרט , וכאן נכנס ענין האמונה , והכוונה שרק אדם מאמין יכול לחשוב כך.
ולכן אל לכם לחפש בדת לוגיקה , הלוגיקה תגיע רק בימות הגאולה , עכשיו כל עבודתינו לעבוד את הבורא גם כשיש כשל לוגי. אבל ברור שגם צריך שלא יהיה כשל לוגי הפוך כלומר שהמידע הוא מופרך מעיקרו.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/08/2008 7:26:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 07:29 |
|
| |
לאור המצאת אינטל על מוליכי חשמל אלחוטיים , הפסיקו את החיפושים של חוטי חשמל מזמן שלמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 08:23 |
|
| |
[דורש,
כתבת - "עתה, נוכל להבין את תוצאות המחקרים. כאשר שואלים את הילד שאלה שונה ממה ששואלים את המתקשר עונה הילד על-פי השאלה שנשאל המתקשר כי הילד עצמו אינו יודע להשיב אם מעלימים ממנו את התשובה מן השמים לכן הוא מנסה למצוא את התשובה בראשו של המתקשר כי כידוע הם מסוגלים לקרוא מחשבות. שם מוצא הוא תשובה למה שנשאל המתקשר."
הנתון -
התקשור ענה על שאלה שנשאל המתקשר ולא על שאלה שנשאל האוטיסט.
מסקנה אפשרית -
התקשור מבטא את ידיעותיו ומחשבותיו של המתקשר ולא את אלה של האוטיסט.
המסקנה שלך-
א. השאלות עוברות אל האוטיסט דרך המתקשר (בניגוד למה שהבאת עד היום, על פיו רק נתינת התשובה זוקקת תיקשור).
ב. האוטיסט קורא את מחשבותיו של המתקשר.
האם אתה שם לב שהמסקנה שלך אינה היחידה האפשרית (אני הבאתי אחת כזו לעיל, אבל בודאי יש עוד מסקנות אפשריות)? האם אתה שם לב שהסיבה היחידה לבחור במסקנתך משלל המסקנות האפשריות היא אך ורק הנחת המבוקש?]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 08:47 |
|
| |
אמשלום
א. לא אני כתבתי את המאמר הנ"ל.
כך שכל הסבר שאתן לא חייב להיות שלזה התכוון הכותב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 08:57 |
|
| |
[דורש,
תודה על ההבהרה.
בכ"ז, אתה הבאת את המאמר, ומסתבר מדבריך שאתה מקבל את דבריו. אם כן כיצד אתה מסביר אותו?]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 09:06 |
|
| |
אוטיסט משיחיסט היה אומר: הוא לא נפטר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 09:17 |
|
| |
מיכה
האוטיסט עונה נכון למי שבחר להאמין , לאותו אחד יש בחירה בדרגות גבוהות יותר.
אפשר לחלק את האנשים לשתי קטגוריות ראשיות.
מאמינים , לא מאמינים.
ללא מאמינים יש עליהם לקבל קודם את האמונה בבחירה ואחרי שהם יקבלו את האמונה שאילותיהם לאוטיסטים יהיו בהתאם.
למאמינים התשובות הם בהתאם והכוונה שלא תשובות האוטיסטים הם הגורמים לאמונה.
אבל עוד נשאר בחירה איך לעשות תשובה וכו'
העולם הוא אפור לא שחור לבן , והקטע האםור הוא הבעייתי.
ולכן שאלתך בדבר ביטול הבחירה אינה רלוונטית.
אינך צריך להגיע לאותה אימא , קח אותי כדוגמא , אני מקבל את תשובות האוטיסטים , ומאמין להם , וכנראה הבחירה שלי היא בדרגה מעל זה , אבל בלקבל את דברי האוטיסטים אכבר בחרתי להאמין להם.
אמשלום
בשביל להבהיר את דבריו עלי להביא את הקטע בשלימותו
ולהבהיר מדוע הם משיבים לפעמים תשובות לשאלות שנשאלו המתקשרים ואינם משיבים תשובות לשאלות נשאלו הם עצמם. ונראה לענות באופן פשוט. אנו מניחים שילדים אלו יודעים הכל, שואלים אותם שאלות ותמהים על כך שאין הם משיבים אלא על מה שהמסייע נשאל. אולם צריך לדעת על פי עדותם של הילדים עצמם, הידע שלהם הוא מן השמים מה שמראים להם ברגע זה כי הם מצד עצמם בגדר שוטים ולכן אין ידיעתם כידיעת אדם נורמלי הקונה דעת ושומר עליו במוחו. מאחר וכאן המח איננו מתפקד אלא הידיעות אינן אלא מן הנשמה וידיעות אלו תלויות במה שמאפשרים להם לדעת מן השמים, לפיכך כאשר מעלימים מהם ידיעות מסוימות הם מנסים למצוא את התשובות במוחו של המתקשר. כידוע קיימת אצלם יכולת טלפתית לקרוא את מחשבות המתקשר ומשום כך מוצאים לפעמים את התופעה המוזרה שהם משיבים מה שנשאל המתקשר ולא מה שהם נשאלו.
אותו קטע בא להסביר מצבים מסוימים , שאילות שנשאלים הן המתקשרים והן האוטיסטים , והאוטיסטים עונים לשאלות שנשאלו המתקשרים ולא לשאלות שהאוטיסטים נשאלו.
ולכן הניח אותו אחד את הסיבה שהאוטיסט אינו עונה על השאלה שנשאל אלא עונה על השאלה שהמתקשר נשאל.
ההנחה הזאת היא רק במקרה שאטיסט עונה על שאלות שלא נשאל עליהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 09:39 |
|
| |
[דורש,
ועדיין שאלתי הראשונה בעינה עומדת -
המסקנה מן הניסוי אינה היחידה המתבקשת. כדי להגיע דוקא למסקנה זו יש להניח כמה הנחות יסוד מקדמיות (למשל ש"קיימת אצלם יכולת טלפתית") שגם אותן יש להוכיח. בכל מקרה נדמה שהמסקנה מבוססת ביסודה על הנחת המבוקש. הלא כן?]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 09:41 |
|
| |
בתגובה לדברי נישטאיך מיום 27/8/2008 שעה 03:09 אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות. החוברת "קול דממה דקה", אשר חלק ממנה הוצג כאן ואשר נושאת "הסכמה" של אחד מן הגדוילים, ומתוארת כ"דעת תורה", היא הדגמה חיה לנחיצות "קרבן העלם דבר" הרה"ג, ר' אהרן יהודה לייב שטיינמן, במקרה דנן, הוא כדיין שהונחו לפניו עדויות מטעות ומצגי שווא, ופסק על פיהן, וחייב בקרבן העלם דבר על טעותו FC ישימה אך ורק במקרי cerebral palsy שבטויים הוא לקוי ב- coordinated movements אין שום אפשרות כי אדם שאינו יודע צורת אות ואינו מביט כלל בלוח אותיות, אלא בוהה בחלל, יפיק או "יתעל" מסר קוהרנטי, ולא יעזור ציטוט "הסכמות" של גדוילים עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 10:04 |
|
| |
גוברנור כתב
אין שום אפשרות כי אדם שאינו יודע צורת אות ואינו מביט כלל בלוח אותיות, אלא בוהה בחלל, יפיק או "יתעל" מסר קוהרנטי, ולא יעזור ציטוט "הסכמות" של גדוילים
אני חושב שלבוא ולומר "אין אפשרות" זו יוהרא , גם המדע אף פעם לא טוען שאין אפשרות , הוא אומר המדע לא יודע .
לכן אתה יכול לומר אנני יודע , אבל רק הבורא עולם יכול לבוא ולומר אילו אפשרויות קיימות בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 10:37 |
|
| |
דורש_אמת,
הזדעזעתי. כל האמונה אצלך היא אוסף השערות.
אצלנו אמונה היא לפחות ידיעה ודאית. על 'יתכן' - לא ימסור אדם את חייו, ובטח לא את חיי קרוביו וחבריו.
אברהם אבינו מסר את חיי יצחק, ויצחק מסר את חייו לעבודת ה'. להם הייתה ודאות. (יתכן, שזה מתאים לדחז"ל שאברהם שבר את הפסלים, ולא האמין בע"ז ובאמונות טפלות).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 10:49 |
|
| |
למאי
אמונה ודאית היא לא הוכחה לוגית.
זה שקיומו של הבורא הוא ודאי מבחינה פילוסופית איננה הוכחה לוגית.
זה שאני יודע על מתן תורה אינה הוכחה לוגית.
זה שאני משיג את הנהגת הבורא אינה הוכחה לוגית.
כל זמן שאני לא יכול להשיג את הבורא אני לא יכול להוכיח זאת לוגית.
ועל זה אמרו חז"ל שאפילו למשה לא ניתנו 50 שערי בינה ,כי רק לאחר השגת 50 שערי בינה קיימת ההוכחה הלוגית.
כי לו האמונה היתה לוגית לא היו עליה מתווכחים , כי אי אפשר להתוכח על היסק לוגי.
אמשלום
ברגע שמוכח שהאוטיסט עונה על שאלה שרק האוטיסט יודע , ממילא מוכח כל השאר.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/08/2008 10:49:43
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 11:17 |
|
| |
| דורש_אמת כתב: |  |
ברגע שמוכח שהאוטיסט עונה על שאלה שרק האוטיסט יודע , ממילא מוכח כל השאר.
|
|
אני מסכימה לחלוטין. זה בדיוק מה שהניסוי הנ"ל בחן, והתוצאה היתה -
כאשר רק האוטיסט (ולא המתקשר) ידע את השאלה לא היתה תשובה!
כלומר, לפחות בניסוי זה לא הוכח שהאוטיסט יכול לענות על שאלה שרק הוא יודע ולכן גם "כל השאר" לא הוכח.]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 11:21 |
|
| |
אמשלום
כנראה את מתייחסת לניסוי מסוים שלא צלח , ועל זה נכתב שהשאלה הופנתה למתקשר.
היו הרבה נסיונות שצלחו והאוטיסט ענה על שאלות שהמתקשר לא ידע עליהם , וממילא הוכח שהם עונים על השאלות , אבל מצד שני היה ניסוי מסוים שהאוטיסט לא ענה על השאלות שנשאל , והתשובה לכך שלא תמיד האוטיסטים מורשים לענות.
מעבר לכך מספיק ניסוי מוצלח אחד שהאוטיסט יענה על שאלה שידועה רק לו כדי לבוכיח שלאוטיסטים יכול יש יכולת לזהות אותיות ולתקשר דרכם גם אם לא ראו מעולם צורת אות.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/08/2008 11:22:32
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 11:52 |
|
| |
דורש,
כתבת - "מספיק ניסוי מוצלח אחד שהאוטיסט יענה על שאלה שידועה רק לו כדי להוכיח שלאוטיסטים יש יכולת לזהות אותיות ולתקשר דרכם גם אם לא ראו מעולם צורת אות."
ייתכן שאתה צודק, אלא שניסוי כזה לא הובא כאן.
מה שכן הובא על ידך כאן הוא ניסוי שלא הצליח להוכיח זאת. מכיוון שכותב המאמר מבקש להוכיח את טענותיו לגבי יכולותיהם של האוטיסטים, אני מניחה שלו היה נערך ניסוי כזה, שהיה מצליח להוכיח את הטענה הזו, הוא היה מביא אותו.
|
|
|
|
|