|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:06 |
|
| |
אמשלום
אני מתפלא על דבריך ואני אביא רק כמה דוגמאות מאותה הודעה.
א) בק.א. הורים לילד קטן שנמצא בטיפול נמרץ במצב קריטי כשלדעת הרופאים אפסה כל תקוה, פנו ההורים ביאושם למתקשר עם בחור אוטיסט שנמצא בעירם לשאול מה ניתן עוד לעשות כדי להציל את הילד. השיב הנער האוטיסט בתקשורת FC שאין הוא רואה כל בעיה רפואית לילד מלבד בעיה פסיכולוגית שההורים לא השכילו לתת לילד מספיק תשומת לב ואהבה. כששמעו זאת ההורים החליטו לשפר את יחסם לילדם ותוך זמן קצר יצא הילד מכלל סכנה והבריא לחלוטין.
ב) ילדה כבת 8 לוקה בשיתוק מוחין נשאלה על ידי אחותה המתקשרת אתה מה קרה לאבא שעדיין לא חזר מן העבודה והשעה כבר מאוחרת . השיבה הילדה בתקשורת :FC ''אבא נמצא עתה ברחוב פלוני ומדבר עם אדם אלמוני'' לאחר זמן רב כשחזר האב נשאל היכן היה והשיב הייתי ברחוב פלוני ודברתי עם אדם אלמוני בדיוק כפי שספרה בתו.
ג) בן 7 פגוע בשיתוק מוחין מסר לאיש שירות הבטחון מידע סודי בקשר למצב האוייב וכוונותיו . לאחר בדיקה במערכת הבטחון התברר שכל האינפורמציה שמסר היתה מדוייקת להפליא, כך נמסר למשפחה טלפונית.
ד) במאמר מדעי מאת פרופ' ד. המשמשת כחברה ותיקה בבמועצת היעוץ המקצועי של החברה האמריקאית לאוטיזם. כותבת במחקרה בין שאר התופעות שנתגלו על ידי תקשורת זו שהילד פגוע המח ''יודע דברים מרחוק דהיינו מעשיו של אדם שלישי שנמצא במקום אחר''
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:16 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 10:04 "אני חושב שלבוא ולומר "אין אפשרות" זו יוהרא, גם המדע אף פעם לא טוען שאין אפשרות" אחד משנינו יהיר. הבה נבדוק יחדיו מיהו. נטען כי אנשים שאינם יודעים צורת אות, ואינם מביטים בלוח אותיות, אלא בוהים בחלל ואינם קומוניקטיביים עם הסובב אותם, הם channel להעברת מסרים שמימיים, והשאלה היחידה היא כיצד מוודאים שהמסר אינו פרי זדוניותו של המתקשר. כיצד שוללים את זדוניות המתקשר על כך השבת לאמשלום ביום 27/8/2008 שעה 10:49 "ברגע שמוכח שהאוטיסט עונה על שאלה שרק האוטיסט יודע, ממילא מוכח כל השאר". אולם הקביעה כי נשאלה שאלה בנוגע למשהו "שרק האוטיסט יודע" לא הוכחה, אלא מבוססת אך ורק על טענת המתקשר עצמו. לא על סמך מבחן עיוור מבוקר. בנסיבות אלה (העדר מבחן עיוור מבוקר) - לא נחה דעתנו כי אכן השאלה היא בנוגע למשהו "שרק האוטיסט יודע". דעתנו תנוח רק אם הדבר יודגם במבחן עיוור מבוקר. ואולם תגובתך תהיה "זה מבטל את הבחירה". נכון ? בכל מבחן בו הוצג לאוטיסט אוביקט שונה מזה שהוצג למתקשר ואשר המתקשר לא ידע מהו או לא חשד כי מדובר באוביקט שונה, והצמד "נשאל" מהו האוביקט - תשובת המתקשר היתה תאור האוביקט שהוא ראה. לא תאור האוביקט שהוצג לאוטיסט. לא מצאתי תעוד כלשהו של הצלחה בודדת של מתקשר במבחן ממין זה עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:25 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 12:06 "א) בק.א. הורים לילד קטן שנמצא בטיפול נמרץ במצב קריטי...ב) ילדה כבת 8 לוקה בשיתוק מוחין נשאלה על ידי אחותה המתקשרת...ג) בן 7 פגוע בשיתוק מוחין מסר לאיש שירות הבטחון מידע סודי...ד) במאמר מדעי מאת פרופ' ד. המשמשת כחברה ותיקה בבמועצת היעוץ המקצועי של החברה האמריקאית לאוטיזם..." כל אלה אינן הוכחות. הן רק מעשיות. מה יהיה הסוף אתך ? עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:25 |
|
| |
גוברנור
אתה יוצא מנקודת הנחה שכל אילו שראו את התקשורים וראו תשובות שהמתקשרים לא ידעו הם משקרים , ועוד אתה רוצה לומר שאני היהיר?
נראה לך שכנגד טיעון כבד משקל כזה אוכל להשיב?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:27 |
|
| |
גוברנור
אתה נראה לי די משועשע מהדיון , אני כבר לא מצליח להבין מה מסתתר מאחורי הטיעונים שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:42 |
|
| |
דורש אמת
כמי שמעולם לא ראה את עצמו כמאמין ללא הוכחות, אינני מוצא את עצמי נפגע מתיאור המאמין בדבריך, אבל חוששני שאתה חייב התנצלות רבתי לרבים מכותבי הפורום.
באופן כללי - קיימות שתי גישות עיקריות למשמעות המונח אמונה בהקשר לדת: 1. וודאות פנימית גדולה יותר מזו שמשיגים באמצעות הוכחה, במקרה הזה משמשת המילה אמונה כתחליף לידיעה במובנה החזק ביותר (אני חושב, ולכן יודע שאני קיים, ולא רק מוכיח שאני קיים). 2. וודאות הנמצאת בדרגה מתחת להוכחה, אך גבוהה יותר מתחושה גרידא. לפי התומכים בשיטה זו, אילו היו בנמצא הוכחות - שוב לא ניתן היה להגיע לדרגה זו, ולכן דאג הקב"ה להעלימן.
גם ההבוחרים בהסבר השני, קובעים לעצמם גבול ברור מאד, בין האמונה שלהם בנכונות הדת לאמונה של כל ילד בקיומו של סנטה קלאוס, או אמונות ההבל של הפרימיטיביים בכוחם של פסלים להשפיע על חייהם. מהות וסוג הגבול אינדבידואליים, אך כולם מקפידים ליצור הפרדה שתרומם את אמונתם ולו טפח מעל האחרות.
הדעה שאתה מציג בדבריך היא, שהאמונה נובעת מנתינת אימון בדבריהם של זרים (המתקשרים - במקרה הזה), ומשמעות הדברים היא, שהאמונה שלך נובעת ממחסור בסקפטיות בסיסית, בה נחונו היום מרבית אנשי העולם המערבי. אינני מכיר אותך, אך אני נוטה להאמין שתופעה זו של מתן אימון בקלות מתארת אותך היטב (אא"כ כאשר מדובר בעניינים ארציים אתה הופך לחשדן יותר, אבל אינני חושד בך בצביעות שכזו), ואני חושש שמרבית המגדירים עצמם כמאמינים יחשיבו לעלבון הכללה שלהם ושלך בסירה אחת.
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:47 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 12:06 "ד) במאמר מדעי מאת פרופ' ד. המשמשת כחברה ותיקה בבמועצת היעוץ המקצועי של החברה האמריקאית לאוטיזם. כותבת במחקרה בין שאר התופעות שנתגלו על ידי תקשורת זו שהילד פגוע המח ''יודע דברים מרחוק דהיינו מעשיו של אדם שלישי שנמצא במקום אחר''" הבה נבחן טענה ספציפית זו כמיטב יכלתנו. היכן מצאת אותה ? עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 12:54 |
|
| |
נפגע
כנראה לא הובנתי נכון.
אני אומר שאמונה גם החזקה ביותר היא בלי אפשרות להסבר.
כמו שמבואר בחסידות למעלה מטעם ודעת.
אמונתי אינה נובעת ממתוקשרים למיניהם , רק להיפך בגלל אמונתי שהכל בהשגחה פרטית , ואני יודע בבירור שלא המתקשרים מעבירים את המסרים אלא האוטיסטים בעצמם , ולכן אני מקבל את המסרים כנכונים.
המסרים אינם יכולים להוות הוכחה לאמונה ,גם אם הם נכונים , ואני לא מתייימר בכלל להוכיח את האמונה בבורא דרך המיסרים , הדיון כאן האם המסרים עצמם אמיתיים או לא ,ולכן אני בא ואומר שהיות והבורא אינו רוצה לבטל את הבחירה בינתיים , הוא מניח כשל לוגי במסרים , כדי שהמסרים ישרתו את המאמינים , אבל המסרים לא נועדו להוכיח שיש בורא.
אם הבורא היה רוצה להוכיח את עצמו כמו שהוכיח במתן תורה , הוא לא היה מניח לכשל לוגי במיסרים , ומצד שני זה שיש כשל לוגי בהוכחת המסרים לא מוכיחה את הטענה שהמסרים לא נכונים.
כל הדיון כאן האם המסרים הם מהאוטיסטים או לא ? אני טוען שכן , ואני מוסיף ואומר שגם אם המסרים אמיתיים , האוטיסטים אינם חייבים לענות על כל שאלה.
שאלת האמונה בכלל לא קשורה לדיון .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:02 |
|
| |
גוברנור
אני הבאתי את הציטוטים מהאתר שציינתי .
כנס לאתר תבדוק את כל מה שנכתב ואני מניח שבאתר יוכלו להנחות אותך למקורות.
הנה שוב הכתובת http://www.k.tora1.com/content/category/10/30/71/
תעבור על כל מה שמובא שם ואח"כ נוכל להמשיך לדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:15 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 13:02 "אני הבאתי את הציטוטים מהאתר שציינתי" לא מצאתי שם טענה זו. הצבע נא על הטענה כפי שהיא מופיעה באתר שציינת (הכוונה לטענה "במאמר מדעי מאת פרופ' ד. המשמשת כחברה ותיקה בבמועצת היעוץ המקצועי של החברה האמריקאית לאוטיזם..."). אנו עומדים לבחון יחדיו טענה ספציפית זו כמיטב יכלתנו. לאחר סיכום הדיון בה - נבחר טענה אחת אחרת ונבחן אותה עד סיכום, וחוזר חלילה, עד בחינת כל הטענות. אני מקווה להדגים לכל כי אף לא טענה אחת נכונה, או מבוססת מעבר לרמת מעשייה עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:27 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 12:25 "נראה לך שכנגד טיעון כבד משקל כזה אוכל להשיב?" הטיעון האמיתי שלי הוא שהעדר צל אבק בדל זנב פסיק חשיבה ביקורתית, וסרוב מהותי לספקנות ומקשנות - מטיל צל כבד על האינטליגנציה, ועליך להעריך האם אני חושב אותך לכזה, או לא. מעבר לזה - דעתי בענין תקשור אוטיסטים, פרט לכך שמדובר בנוכלות, היא שזה כמעשה האמורי עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:32 |
|
| |
גוברנור
ביקשתי מהאתר שישלחו לי את מקור המאמר , לכשאקבל תשובה נדון בו.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/08/2008 13:32:13
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:42 |
|
| |
גוברנור
מעבר לזה - דעתי בענין תקשור אוטיסטים, פרט לכך שמדובר בנוכלות, היא שזה כמעשה האמורי.
אפשר להבחין שאתה כבר מכין את הטיעון הבא לאחר ההוכחה , הדבר מחזק אותי.
כמובן שלא שייך כאן דרכי האמורי .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:42 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 13:32 "ביקשתי מהאתר שישלחו לי את מקור המאמר, לכשאקבל תשובה נדון בו" OK, נשים בינתיים בצד טענה זו עד לקבלת תשובה, אולם יש לתחום את פרק הזמן שנמתין. האם עד פסח הקרוב זה OK ?. הצג טענה אחת אחרת לבחינה משותפת עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
|