|
|
| נשלח ב-27/8/2008 13:58 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 13:42 "אפשר להבחין שאתה כבר מכין את הטיעון הבא לאחר ההוכחה" יפה ! אתה מניח אפוא כי אצליח להוכיח את טיעוני. אולם, לא ! טענתי היתה ונשארה כי מקור המסרים הוא בנוכל התיקשור, ואין אלה טענות האוטיסט (ואפילו האוטיסט עצמו נוכל ובדה דברים מלבו), ובוודאי שאין אלה טענות משמים איני מורה הלכה, ואיני מתכוון להבאיש ריחך באמצעות האשמתך במעשה האמורי, אולם הדרישה אל האוטיסטים נראית לי כמעשה האמורי "כמובן שלא שייך כאן דרכי האמורי" בנפרד מטענתי לעיל (בדבר מקור המסרים), אני סובר כי מדובר במעשה האמורי "הדבר מחזק אותי" מחזק או מחליש - טענותיך תודגמנה כמופרכות, אם כי סביר שלא תסכים כי הופרכו עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:00 |
|
| |
גוברנור
אתה מערב טיעון נוסף
(ואפילו האוטיסט עצמו נוכל ובדה דברים מלבו), ובוודאי שאין אלה טענות משמים
נ
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:09 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 13:51 "הנה האתר של המכון באוסטרליה" big deal, הנה אתר הסיינטולוגיה. אנא עשמ עמנו חסד, פשפש באתר DEAL, והצבע על מבחן עיוור מבוקר כלשהו המוודא כי מקור המסר אינו בנוכל התיקשור עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:10 |
|
| |
טל"ח. אנא עשמ = אנא עשה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:14 |
|
| |
גוברנור
אני בזה יכול לסיים את הדיון.
אתה טענת שזה מהחוזרים בתשובה , עכשיו כשמביאים לך שגם מכונים בחו"ל מדברים על זה אתה מבקש הוכחות נוספות.
אין לי ענין ליגע לריק.
כפי איך שנראה שום הוכחה לא תהיה מקובלת עליך , ואת זה הצלחתי להוכיח לטענתי.
אני מביא את האתרים לא רק בשבילך , ולכן כל הרוצה לבחון האם המסרים נכונים או לבדוק את דעת המדע , שיעשה זאת בעצמו.
כנראה שהאינטלגנציה של האתרים שציינתי רדודים מאוד , ואת זה ניתן לחברים להחליט.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:31 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 14:00 "(ואפילו האוטיסט עצמו נוכל ובדה דברים מלבו), ובוודאי שאין אלה טענות משמים" הנסיונות להסיח דעת הכל מכוונתי לבחון כל טענה לעמקה, אחת בכל פעם, או להטותי מדרך זו - לא יצלחו. השאלה היחידה היא: האם הצופים בנוכלויות מתקשרי האוטיסטים טורחים לוודא שמקור המסרים אינו בדיות נוכלי התיקשור, או בכלל נותנים דעתם על כך, והאם התקיים בכלל מבחן עיוור מבוקר כלשהו שהדגים כי מקור המסרים אינו בבדיות נוכלי תיקשור ובתגובה לדבריך מיום 27/8/2008 שעה 14:14 "אני בזה יכול לסיים את הדיון" כן ! הדיון יכול להינעל בהסכמה פה אחד כי טרם הוצג ולו מבחן עיוור מבוקר בודד ששלל את האפשרות כי מקור המסרים הוא בנוכלי התיקשור עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:34 |
|
| |
גוברנור
אתה מתעלם מהמחקרים שהוצגו .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 14:41 |
|
| |
הצבע נא על מחקר עיוור מבוקר ולו אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 15:17 |
|
| |
מה נקרא אצלך מחקר עיוור מבוקר?
התחושה שאתה נותן היא שרק מחקר שאתה תהיה נוכח בו יקרא אצלך מחקר עיוור מבוקר, כי הרי אם אציג בפניך מחקר ממקורות אחרים תאמר שהם משקרים
כבר אמרתי אני הבאתי מספיק חומר למעונינים , אתה יכול להמשיך ולזעוק שהכל שקר .
ניתן לחברי הפורום לבחור את שירצו.
אנני רואה טעם להמשיך בדו שיח העיוור הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 15:25 |
|
| |
<"ומהיכן המקור לפסח תשסט?">
מאוטיסט שעדין אין לו אתר באינטרנט.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 15:40 |
|
| |
בתגובה לדברי דורש_אמת מיום 27/8/2008 שעה 15:17 "מה נקרא אצלך מחקר עיוור מבוקר?" מדובר במחקר מסוג blind controlled study, או double-blind controlled study, ואם אינך יודע מה פרוש מונחים אלה - שאל. לא הבישן למד ולא הקפדן מלמד, וחייך שאיני קפדן "התחושה שאתה נותן היא שרק מחקר שאתה תהיה נוכח בו יקרא אצלך מחקר עיוור מבוקר" לא ! איני מחייב שהמבחן יערך תחת השגחתי. חפש הגדרת המונחים blind controlled study, או double-blind controlled study במילון מדעי כלשהו, ואח"כ בדוק באתר DEAL האם מחקר ממחקריהם היה כזה "כבר אמרתי אני הבאתי מספיק חומר למעונינים" הבאת די מעשיות מתוקות. חומר - אין כאן "אנני רואה טעם להמשיך בדו שיח העיוור הזה" סוכם אפוא על דעת שנינו, בהסכמת באי הפורום, כי טרם הוצג ולו מבחן עיוור מבוקר בודד ששלל את האפשרות כי מקור המסרים הוא בנוכלי התיקשור עוד 35 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי תקשור דניאל עוד 226 ימים לכל היותר עד להגעת המשיח, על פי גרסא מקלה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2008 17:48 |
|
| |
| דורש_אמת כתב: |  | | ילדה כבת 8 לוקה בשיתוק מוחין נשאלה על ידי אחותה המתקשרת אתה מה קרה לאבא שעדיין לא חזר מן העבודה והשעה כבר מאוחרת . השיבה הילדה בתקשורת :FC ''אבא נמצא עתה ברחוב פלוני ומדבר עם אדם אלמוני'' לאחר זמן רב כשחזר האב נשאל היכן היה והשיב הייתי ברחוב פלוני ודברתי עם אדם אלמוני בדיוק כפי שספרה בתו. |
|
דורש,
יש הבדל ניכר בין המקרה עליו שאלתי אותך (שפורסם גם הוא במאמר שציטטת) לבין מקרה זה (והאחרים שהבאת כאן) - בראשון נערך ניסוי ע"י אדם "מבחוץ" ואילו כל המקרים הללו מתוארים (ותועדו) ע"י מעורבים בדבר.
עדויות אישיות של מעורבים בדבר אכן יכולות לרגש ואפילו להביא מישהו לרצות ולבחון את אמיתות הדברים, אבל הן עצמן אינן מהוות ניסוי שאפשר וכדאי להסתמך עליו כשרוצים להוכיח משהו.
כמוך, גם אני מאמינה שאמונה אינה בהכרח משהו שאפשר להוכיח (לענ"ד זה לא הופך אותה למשהו שהוא מעל ההוכחות, אלא דוקא מתחתיהן, במובנים רבים ואכמ"ל). מצד שני, המאמר מאמין בתקשור, מנסה להוכיחו (בכלים ניסויים) ונכשל (כפי שהוא עצמו תיעד!). כלומר, הוא בהחלט כן מאמין שאפשר (וצריך) להוכיח את אמונתו, דא עקא שאינו מצליח בכך.
או, במילים אחרות - הכלים שהוא עצמו סומך עליהם וחושב שהם הכרחיים לביסוס אמונתו ולהפצתה, אינם עושים את העבודה בעבורו. מכאן יש לו שתי ברירות להבנתי - א) לקבוע שאמונתו אינה מבוססת על הוכחה ומי שמצטרף אליה יעשה זאת על בסיס אחר (רגשי, "פנימי" וכד'). ב) לקבוע כי מכיוון שאי אפשר להוכיח את אמונתו, היא ככל הנראה שטות.
(להבנתי, בחר בעל המאמר באופציה ג', שהוא המציא במיוחד לצורך זה, בשל חרדתו מחוסר ההתאמה בן שתי אמונותיו - זו שבתקשור וזו שבכלים המדעיים - והיא מגוחכת ואינה מספקת לא מבחינה אמונית ולא מבחינה מדעית).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 01:08 |
|
| |
דורש אמת
אני לא יודע איך לכתוב זאת בצורה מנומסת, אבל או שאתה משולל יכולת הבנת הנקרא, או שאתה משולל רצון לעשות זאת. כפי שהאריכה אמשלום לציין, אתה מסתמך על סיפור שמסופר מיד שלישית או רביעית, על אירוע נקודתי שנגלה לעיני אנשים ספורים. חוששני שאפילו אם הייתי שומע שמועה בעלמא בעלת מקור כה גרוע, לא הייתי מייחס לה חשיבות מיוחדת, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בסיפור שמהווה חידוש גדול (למרות שלך הוא נראה כמובן מאליו), וכאשר מדובר בשאלה לה אני מייחס חשיבות. הגע בנפשך - האם היית משקיע כסף בבורסה, על סמך שמועה שהגיע אליך בדרך בה הגיע הסיפור הזה (קראתי באתר אינטרנט, שיש מישהו, שאחד מקרובי המשפחה שלו טוען ש...)? אם התשובה שלך חיובית, הרי שהכינוי "פתי יאמין לכל דבר" נוצר למענך, ואם לא - חוזרת ועולה השאלה, כיצד הינך מייחס חשיבות לענייני העולם הזה, יותר מלשאלות הרות גורל כגון אלו. אם הארכתי יתר על המידה, אסכם דברי בשאלה פשוטה. האם האימון היתר שאתה נותן בכל אדם שמספר סיפור על אירוע כלשהו, אינו מציב אותך בעמדת התמים, שאמונתו אינה נחשבת לבעלת משמעות?
|
| נשלח ב-28/8/2008 07:29 |
|
| |
נפגע ואמשלום
אני הבאתי את האתר רק לצורך הדוגמאות , עצם הענין שהאוטיסטים יודעים מה הם אומרים ללא קשר למתקשר את זה אני יודע ממקור ראשון .
אינני כ"כ תמים כמו שהינך מנבה לעשות זאת , ההבדל בנינו הוא איך אנו רואים את המושג השגחה פרטית והנהגת הבורא.
נקודת הויכוח כפי איך שאני רואה היא האם היה סיפור עם אוטיסט שידע דברים או לא.
לפי דבריכם אם יהיה ברור שאוטיסט עונה על השאלות בלי ידע של מתקשר , הרי ברור שלאוטיסט יש מקור מידע , שאנו לא יכולים לזהותו , והשאלה היא מהו אותו מקור המידע?
כאן נכנסת לתמונה הבנת הנהגת הבריאה.
כלומר כדי לזהות את מקור המידע , יש להבין איך עובדת הנהגת הבריאה , מה זה השגחה פרטית וכו'.
בנקודה זאת יש לי מידע על הנהגת הבריאה שיתכן שיש לכם ויתכן שאין , ויתכן שהינכם סוברים אחרת , ולכן הויכוח הוא בסופו של דבר איך אנו רואים את השתלשלות הבריאה מהבריאה ועד ההנהגה , שבזה יש אשכולות רבים שדנים בזה ואין בזה הסכמה .
כפי איך שאני יודע את הנהגתהת הבריאה , ואל תשאלני מנין ידוע לי , אבל ידוע לי את המקור המידע שהאוטיסט מקבל , אתם יכולים לקבל זאת ואפשר להתנגד , אבל הדבר איננו נובע מתמימות כמו שנפגע מנסה לומר.
אני חוזר ומדגיש המידע של האוטיסט הוא ידע אישי ולא מאימון בפלוני או באלמוני , אבל מה לעשות שאותם אנשים הם שכתבו את העובדות ולכן אני מביא את ציטוטם , אבל אני יודע בידע אישי שהאוטיסטים יש להם מקור מידע והם אומרים מידע שלהם ולא של המתקשר.
אגב נפגע אני יכול לומר לך בוודאות ,שעל אף שאתה קורה לזה תמימות , אני בטוח שאתה מאמין להרבה מידע פחות אמין בתנאי שהמידע מחזק את השקפת עולמיך , וזהו טבע האדם , רובינו אינם נוטים לקבל מידע העשוי לשנות את דרכינו בתואנה שאיננו תמימים אבל משום מה מידע שיחזק את דרכינו אנו נקבל בשני זרועות פתוחות.
הסיבה לדבר ,כשמידע לא מתנקש עם השקפת חיינו הוא חודר עמוק לשכל ומתקבל , מידע המתקבל בשכל אינו דורש חקירות , אבל מידע המנוגד לנו , כדי להחדיר לשכלינו עלינו לחקור את המידע , ולכן אני שיודע איך הבורא מנהיג את עולמו אין לי בעיה בהבנת מקור המידע של האוטיסטים , היות ושכלי רחב מאוד , ואני מודע יותר מקצת איך המידע משתלשל מעולמות הגבוהים לעולמינו , אבל הינכם הסומכים רק על המדע , ברור שקשה לקבל את המסרים.
אני מסכם לא התמימות היא הנקודה , אלא הבנת הדברים
כל אחד מה שמובן לו בשכל מקבל בקלות ומה שלא מובן לא דורש דרישה וחקירה , ובפרט אם המידע מחייב לשנות השקפת עולם.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 28/08/2008 7:32:26
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 28/08/2008 7:33:04
 |
|
|
|
|
|