|
|
| נשלח ב-6/10/2008 17:00 |
|
| |
לא קראתי את כל 60 העמודים העוסקים בשאלה האם משה ושלמה ידעו את הטכנולגיות הקיימות בימינו, ואפשר שכבר נכתב ההסבר הפשוט הנראה לי לענ"ד.
והוא, שאין ספק שמי שהמקרא מעיד עליו שהוא החכם מכל אדם - שלמה המלך, ידע גם ידע לפרטי הפרטים של כל ההתפתחויות הטכנולוגיות שידועות לנו ושעדין אינם ידועות (אם ישנם). אך כנראה שבד"כ לא השתמש בזה בפועל, לא הוא ולא החכמים אחריו, התנאים והאמוראים וכו', וטעם הדבר, שכל ההטבה הזאת שמורה ומובטחת לאחרית הימים.
וברור הוא, שכשיבוא היום ויתגלה כבוד ה' יכירו אז הכל וידעו כי כל מטרת ומגמת היצירה הטכנולוגית לכל פרטיה, היא לטובתן של ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 08:46 |
|
| |
<"אין ספק שמי שהמקרא מעיד עליו שהוא החכם מכל אדם - שלמה המלך, ידע גם ידע לפרטי הפרטים של כל ההתפתחויות הטכנולוגיות שידועות לנו ושעדין אינם ידועות (אם ישנם)">
אין ספק שאין ספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 08:56 |
|
| |
[קושטאי,
כפי שרמז נישטאיך, 61 עמודים יכולים להעיד שדוקא יש ספק. אולי הוא לא ספק רציני או גדול. אולי הוא לא יכול לערער את אמונתך, אבל הוא כנראה קיים. לפחות אצל חלק מהכותבים כאן.]
|
| נשלח ב-7/10/2008 09:24 |
|
| |
ובהחלט כדאי לקרוא גם מדוע יש גם יש ספק גדול (למעשה אין לי ספק שהוא לא ידע). מי שיודע לרפא חולים ולהציל את כל האנושות מחולאיה ולא עושה בידע הזה שימוש הוא פושע, ועובר על לאוין בתורה ("לא תעמוד על דם רעך" וכדו'). האם אתה מוכן להוציא כזה לשה"ר על שלמה המלך, שהרי הוא היה לא רק חכם אלא גם צדיק?
אמנם מתוך ה-61 עמודים הללו רק חלק קטן עוסק באמת בשאלה המוזרה הזו. אני לא בטוח שנחוץ לקרוא אותם במלואם. מספיק לרפרף מהר בכמה דקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 10:43 |
|
| |
מי שיודע לרפא חולים ולהציל את כל האנושות מחולאיה ולא עושה בידע הזה שימוש הוא פושע, ו
לאט לאט- אולי שלמה המלך סבר כי אם אלוקים גרם לאדם מחלה. אסור לאדם לשנות ולתקן את מעשי אלוקים?
שלמה המלך היה חכם מכל אדם, שחי בתקופתו
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 11:06 |
|
| |
כל חמור נושא ספרים יכול לשאול במה היה שלמה החכם מכל אדם, ורק חכם יודע שהוא ידע מדעים שעדיין לא נתגלו!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2008 22:23 |
|
| |
עברו חלפו להם ששים ימים, ודורש_אמת מפי האוטיסטים, נאלם ונעלם. אולי חזר בינתים ב- nickname אחר, מחמת האכזבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 01:10 |
|
| |
במוצאי שבת התענגתי על הסרט: "Monty Python - The Life Of Brian" אם הם היו פעילים היום הייתי מציע להם להכניס את "דורש אמת" כשחקן חיזוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 04:27 |
|
| |
בקשר לאוטיסטים
קראתי חלקית את העמודים... לא הצלחתי להביא את עצמי לקרוא את כולם. ישנה טכניקה בשימוש שרלטנים ונוכלים רבים, ששמה "קריאה קרה" אנשים אילו הם מומחים אמיתיים בקריאת שפת גוף, בעלי יכולת ניתוח חריפה, יודעים לשאול את השאלות הכי נכונות כדי להימנע ממעידה בלשונם, וחכמתם הרבה בכל התחומים (קריאת כף יד, קריאת מחשבות, אורי גלר...) הפילה רבים וחכמים ברחבי העולם כולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 08:54 |
|
| |
ירוחם
<"אולי שלמה המלך סבר כי אם אלוקים גרם לאדם מחלה. אסור לאדם לשנות ולתקן את מעשי אלוקים?">
איך הוא לא ידע את הגמרא: מכאן שניתנה רשות לרופא לרפאות?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 10/11/2008 8:53:11
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 09:40 |
|
| |
נישאיך
אולי בזמנו של שלמה, לא למדו כרבי ישמעל. (בזמנו השם ישמעל לא היה עדיין מקובל )
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 13:06 |
|
| |
הוא לא ידע מה שיהיה?
כמה ימים נשארו?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2008 21:43 |
|
| |
מה קרה לכם? לא קראתם את הראב"ד ואת מה שכתב האדמור מאוסטרובצה שאמורה לפרוץ מלחמה גדולה רק משעת הליקוי חמה וזה מהפסח הקרוב. השנה זה מוצאי שמיטה!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 14:49 |
|
| |
זה חצי שנה שלא הייתי בפורום זה....
אני רואה שהתפתח פה דיון נרחב, על הנאמר....
לא התכוונתי שכזה דיון ייפתח, חשבתי שאקבל מספר שאלות ותשובות...
בכל אופן תודה לכל המגיבים, חזרתי בי מ'שגעוני'....
תודה רבה :)
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 09:50 |
|
| |
נפלה עלינו תרדמה, מה הם אמרו והיכן?
|
|
|
|