בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/7/2008 14:49 לינק ישיר 

מואדיב

לצערי לא אוכל להגיב על דבריך "ענינית", מפני שכתבת "ציטוטך", מבלי לציין  לאיזה ציטוט כוונתך.

כל שרציתי לומר הוא:

האשכול ירד לרמת "ערכים" מצדו האחד, ומצדו השני לרמת "דעת אמת", ששניהם בגובה ים המלח.

הראשונים טוענים:

"בטח שחז"ל ידעו את כל המדעים".

והראיה?

רבן גמליאל ידע אטרונומיה! והחזון איש ידע לנתח מוחות יותר טוב ממנתחי מוח מדופלמים, ראו אשכולי

שיחת דגים-העולם העגול

השאלה המתעוררת היא: למה רק הם?

והשניים טוענים:

הם לא ידעו!

והראיה?

"הם" חשבו שלכינה אין אבא ואמא!

בראבו!

מי משניהם יותר חכם?

יותר נכון, מי משניהם יותר טיפש?

האמת היא שישנם דברים ש"הם" ידעו, וישנם דברים ש"הם" לא ידעו. ואם "הם ידעו", השאלה היא מהיכן ידעו.

כאשר על סמך אותה ידיעה הם קבעו הלכה, ואילו לפי הידוע לנו היום ידיעתם לא היתה נכונה, האם די בלומר "נשתנו הטבעים"?

טענה המעוררת את השאלה:

האם עלינו להתאים את ההלכה למציאות  של היום?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/07/2008 15:02:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 15:05 לינק ישיר 

דפ

אני מסכים איתך לכיוון אליו אתה נוטה.

ואני אתייחס לשאלה הזאת.

א, יש להבחין בין פנימיות לחיצוניות כלומר אנחנו כמאמינים שכל העולם מונהג על ידי הבורא וכל תכלית העולם היא עבודת הבורא , הרי שכל דבר שקורה בעולם יש לראות איפה זה מועיל לעבודת הבורא , ולא איפה זה מיקל עלי .

ולכן בדורו של משה אפילו שידעו את החוכמות לא נדרשו להשתמש בהם לצרך עצמם ולכן לא פיתחו כלים חומריים , כי המטרה היתה רוחנית , ומיד כשגלו היה פחד מפני ניצול החכמה שלא לצורך עבודת הבורא , ודורינו הוא דוגמא טובה כמה הטכנולגיה עלולה להשחית את הנפש.

אקדים הקדמה לתשובה , שבדיוק בסייעתא דשמיא אתמול שוחחתי עם ידיד , ותוך כדי שיחה הוא אומר לי "הרי אם לה היה חשמל היום היו הולכים לישון מיד עם תחילת הלילה וקמים בחצות "

המשפט הזה הוא בעצם המפתח להבנת הדברים , ככל שהטכנולוגיה מתקדמת האידיאל יורד , והדבר מלמד שהתקדמות הטכנולוגיה משפיעה על החשבת האדם מעל הבורא .

, יש להבחין בין פנימיות לחיצוניות כלומר אנחנו כמאמינים שכל העולם מונהג על ידי הבורא וכל תכלית העולם היא עבודת הבורא , הרי שכל דבר שקורה בעולם יש לראות איפה זה מועיל לעבודת הבורא , ולא איפה זה מיקל עלי .

ולכן בדורו של משה אפילו שידעו את החוכמות לא נדרשו להשתמש בהם לצרך עצמם ולכן לא פיתחו כלים חומריים , כי המטרה היתה רוחנית , ומיד כשגלו היה פחד מפני ניצול החכמה שלא לצורך עבודת הבורא , ודורינו הוא דוגמא טובה כמה הטכנולגיה עלולה להשחית את הנפש.

ב. בדורו של משה שהיו מהדורות הגבוהים ביותר בגילוי האלוקות , לא נדרשו לטכנולוגיה שתעמעם את גילוי הבורא .

לדוגמא בני ישראל במדבר אכלו מן ושתו מים מן הבאר , התורה אומרת שמלתה לא בלתה מעליך וכו' , כלומר בני ישראל במדבר לא נדרשו לטכנולגיה הגשמית היות וקיבלו את הכל כמתנה ישירות נהקב"ה , כמו שכתוב בתורה.

גם בדורו של שלמה עיקר המטרה היתה עבודת הבורא , כלומר ניצלו את החכמה הפנימית ולא הסתכלו על החיצוניות.

אבל דורות האחרונים שנקראים עקבתא דמשיחא  שהם  יורדים ירידה אחר ירידה   שמו שכבר מובא שהדור לפני משיח יהיה נמוך בדרגה רוחנית ,ולכן דווקא בדורות האחרונים נתגלתה הטכנולגיה לצורך השימוש האישי ,והסיבה לכך היא כמו שכבר אמרו צדיקים גדולים שבדור של משיח נסיון האמונה יהיה קשה , ועל כן הטכנולוגיה מתקדמת כדי להעמיד אותנו בנסיונות אמונה קשים , ולבחון אותנו האם אנו מאמינים שהכל אלוקים או חלילה להיפך , ואת הנסיונות האלו לא רצו חכמי ישראל להעביר עם הגלות , היות וכל זמן שהיה גילוי שכינה והיו נביאים , לא נדרשו לעשות שימוש בחכמה לצרכים אישיים , אבל ברגע שיצאו לגלות ואפילו תקופה קודם כבר היה את הפחד , כמו שרואים שחזקיהו גנז ספר רפואות ואת נחש הנחושת והסכימו חכמים לזה.

ולכן לא שייך היום לדון על אותם תקופות היות והיתה מטרה לגנוז את החכמה כדי שיאלצו לסמוך על הקב"ה ולא להיתלות בדברים זרים.

עוד נקודה חשובה

גם הטנולגיה של היום זו לא המצאה יש מאין , אלא גילוי איך לנצל את החכמה שהיא ישות רוחנית ולפתח כלים גשמיים , והכוונה שלא חייב להיות בהכרח שגילוי חכמה חייב לבוא דוקא בלבוש גשמי חוכמת הטבע יכולה גם לבוא בלבוש רוחני.

תוקן על ידי דורש_אמת ב- 02/07/2008 15:18:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 16:08 לינק ישיר 

דורש
אם אתה יודע היום על תרופה שתציל חיים, אתה חייב לפרסם אותה או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 16:28 לינק ישיר 

בתגובה לדברי ניקבליראש מיום 2/7/2008 שעה 10:14
הספרון הוא "סוד המבול , משולש ברמודה המסתורי, ונדירת היבשות", ומחברו היא חוזרת בתשובה, הדסה מלמד. חלק מן הטענות בספר - שטותיות עד זוועה. הספורים על כלי טיס, טילים ופצצות גרעיניות לפני המבול - נכתבו על ידיה בהשראת טענות ממקור מפוקפק לא מזוהה שמצאה על מלחמה המתוארת ב- Mahabharata ההינדית. הדסה לא מצאה דבר בשטח, משום שכלל לא יצאה לשטח, אלא כתבה את הספר בשבתה בחדר ספון ספרים, נטול חלונות. הנה קטע מתוך סקירה של "מנוף" על ספרה (לא הצלחתי להעלות את הסקירה בשלמותה כ- attachment ב- HTML)

אמור לחכמה, אחותי את; ומודע, לבינה תקרא (משלי ז ד)

ציטוט מתוך סקירה של "מנוף" על ספרה של הדסה מלמד:
ואכן, מתחת לשרידיהם "בני המליון שנים" למנינם, של האדם הקדמון (ההומוארקטוס), שטפס על העצים והתחיל לשפשף אבן באבן להוציא מהן אש, ישנים שרידים בני "35,000" שנים (גם למנינם) בלבד של תרבויות בעלות השגים טכנולוגיים, שרק היום מתחילים להבין שהיו להם ידיעות על מבנה האטום, פצצות אטומיות וחלליות. (איור מס' 1).

עדויות לכך נתגלו, למשל, בהודו: "המאהאבארטה" הינו תקציר של 200,000 בתים, הכתובים בצורה של שיר, העוסקים בבריאת הקוסמוס, יחסיות זמן ומרחב, קרניים קוסמיות, תאורים של מלחמות בהן השתמשו בפצצות אטום והנזק שגרמו, תאור אמצעים לשיתוק חיילי אויב כמו בלוחמה כימית וביולוגית, וכו'. וכן נמצאו ציורי קיר במערות, המתארים בני אדם בעלי תרבות מפותחת. ואכן מעידים על כך שרידים במקסיקו, בים הקריבי ובמפרץ מקסיקו, מונומנטים ושרטוטים על פני הארץ, שניתן לראותם ולזהותם רק ממרחק גדול מפני כדור הארץ (כמו בנסאקה שבפרו). כלומר, שיתכן שאנשים אלה יצאו גם לחלל...

תוקן על ידי גוברנור ב- 02/07/2008 16:49:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 17:13 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
דורש

למרות שהשאלה לא הופנתה אלי:
דורש מתאר כאן מודל מסובך של נזק ותועלת. לא הוגן לצמצם את הפרספקטיבה ולהצביע על פגם מקומי ברעיון שלו. לשיטתו, בחשבון הדורות הכולל, הסתרת הטכנולוגיה הייתה צעד חיובי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 17:22 לינק ישיר 

DFL
עם כל הכבוד אתה עדיין לא בריסקאי, וכמדומני שכתבתי זאת לעיל.
איש הלכה עושה את המצווה עליו ואינו עושה חשבונות של הקב"ה. אתה מצווה להמיל חיים תציל, אפילו אם אתה יודע בחכמתך או ברוח הקודש שעליך שהניצול יוליד רוצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 17:47 לינק ישיר 

נניח לרגע שאני לא בריסקאי.
מה קשורה ההעדפה שלי, או - לאא"ה - של דורש אמת - להחלטה שקיבלו ענקי העם לפני אלפי שנים?
להם בהחלט היה גילוי שכינה והם בוודאי ידעו מה ההשלכות לדורי דורות של הטכנולוגיות והתיאוריות שהיו בהישג ידם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 18:11 לינק ישיר 

DFL
נכרים דברי אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 18:40 לינק ישיר 

אריך פון -דאנקן, הדסה מלמד, מ.... לא חסר לכם מישהו? נזכרתי! מה עם הספר "נחלי לימוד" של הרב בא-גד, שמוצא הוכחות בגמרא למשולש ברמודה, חלליות ושאר אגדות?

[אגב, פון-דאנקן סופר בחסד. בתור חובב מד"ב, קראתי את ספריו כשהייתי בתיכון ונהניתי מכל דף].

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2008 19:28 לינק ישיר 

לסיכום

אל תשאל שאלות לא תשמע שקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 00:19 לינק ישיר 

למיימוני מעמוד 1:

מבלי להתייחס לשאלה העיקרית של האשכול אני רוצה להתייחס לשאלתך שאלת איך משה יכול להבין מהו חשמל אם לא היו לו מונחים מתאימים.

שתי תשובות פשוטות:
1. אינך יודע שלא היו לו מונחים.
2. לא צריך מונחים מילוליים בשביל לחשוב.

(ושוב -אינני מתייחס לשאלת האשכול אלא לשאלה הספיציפית הזאת)

(לנישטאיך מעמ' 7:
הטענה שספרה שישית אחרי הנקודה היא משמעותית נשמעת לי מאוד מוזרה)

לדנים בעמ' 5:

ראשית, אני בטוח שלחסידה אין הרבה הסברים למה האויר החם עולה למעלה אבל היא יודעת זאת כעובדה, גם אם איננה יודעת את הסיבה.

שנית, זאת שאנו צריכים ניסיון כדי לנצל את הטבע, לא מראה לא על פרימיטיביות ולא על טיפשות. האם אנו יותר פרימיטיביים מהחסידה? ואולי גם יותר מהצמח שגדל על פי דיבורו של המלאך האומר לו 'גדל'? הרי הצמח הזה מתעסק ממש כל ימי חייו ברצונו של הקב"ה - שהוא יגדל - וזאת ע"פ דיבור ישיר של המלאך. ממש זכות! אתה בודאי יודע שהגר"א סירב ללמוד ממלאכים - הוא העדיף את הלימוד העצמי. אני מקווה שאינך מחשיב אותו לפרימיטיבי בכך. משה ושלמה אולי ניצלו כוחות טבע גדולים ללא מאמץ, אבל מי שמנצל אותם לאחר מאמץ, נמצא במעלה יותר גדולה. כמובן, אינני אומר שכל סטודנט באוניברסיטה בימינו יכול לנצל את הכוחות באותה מעלה כמו שלמה ומשה. אבל באותה מידה שבה הוא יכול לנצל - הוא במעלה יותר גדולה.

מה גם, שכאשר אנו לומדים מתוך מחשבה עצמית ומגיעים לבד למסקנות הנכונות, אנו מתקרבים יותר ויותר להבטחת הנביא:"נתתי את תורתי בקרבם על לבם אכתבנה", שזה לא אפשרי אלא אחרי עבודה עצמית גדולה (האם לא כך למדנו, שככל שאדם עובד יותר, כך הוא מגיע למעלה גבוהה יותר?). ומכיוון שאתה מאמין שכל החכמות הם אמצעי לחכמת התורה, בודאי תקבל את טענתי שכדי שנגיע למצב ש"תורתי בקרבם" נצטרך בדרך לעבור הרבה שלבים של "חכמות העולם בקרבם".

לכן התפתחות והפצת הידע הגדולה בימינו, מסבירה גם יותר בקלות, כיצד לעתיד לבוא, תהיה רוח ה' - הנבואה  "על כל בשר, ונבאו בניכם ובנותיכם, זקניכם חלומות יחלומון בחוריכם חזיונות יראו וגם על העבדים ועל השפחות בימים ההמה אשפוך את רוחי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 03:59 לינק ישיר 

למיכה

<"(לנישטאיך מעמ' 7: הטענה שספרה שישית אחרי הנקודה היא משמעותית נשמעת לי מאוד מוזרה)">

מה כתבתי?

מהו  ערכה של ספרה ששית אחרי הנקודה?

לגברנור

נזכרתי בספר "גליה",  שגם הוא ספר מופת של חוזרת בתשובה, המספרת על נבואות ושאלות מן השמים של בתה האוטיסטית.

שאלה אחת מן השמיים:

האם הרבי מליובאוויטש הוא המשיח?

תשובה:

לא!

הוכחה  מן השמיים.

האם היא חובה על כל חוזר וחוזרת בתשובה לכתוב ספר המיועד למפגרים?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/07/2008 4:07:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 07:16 לינק ישיר 

ל DFL

תודה על הסברך .

בעל

דורש

אני אוסיף על דברי DFL

אתה מניח הנחה שידעו על תרופות מצילות חיים ולא גילו איך להציל.

אני מניח שאתה מתכוון על שגנזו ספר רפואות.

בזמן בית מקדש הראשון המציאות היתה שהתרופות הם רק כלי להצלת חיים , כלומר המחלות הם משמים ואדם כשמקבל מחלה יש לו לעשות תשובה וכך להתרפאות , וזה מה שהיה ספר הרפואות שרק אחרי שהסתכלו אל אביהם שבשמים וזה מה שסימל נחש הנחושת (כמאמר המשנה וכי נחש ממית אן נחש מחיה) , אבל כשאנשים התחילו לחשוב שספר הרפואות הוא זה שמציל גנזו אותו.

כלומר בזמן הבית היתה הנגה שממית ואנו תפלה לבורא עולם שנזכה לגאולה שלימה ונראה את ההנהגה האלוקית בגילוי גדול יותר ממה שהיה עד כה ,ולמדו כולם לדעת את השם , וכל הרשעה כעשן תכלה.

מיכה

אין לי אלא לברך על דבריך.

אתה מצליח להסביר בברור את הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 11:16 לינק ישיר 

בתגובה לדברי נישטאיך מיום 3/7/2008 שעה 03:59
"נזכרתי בספר "גליה",  שגם הוא ספר מופת של חוזרת בתשובה, המספרת על נבואות ושאלות מן השמים של בתה האוטיסטית"
אמה של גליה, היא, צר לי לקבוע זאת, נוכלת המועסקת על ידי מערכת ההחזרה בתשובה.
התקשורת המסוייעת (Facilitated Communication, או FC) אינה יכולה לעזור לתקשר, בסיוע לוח אותיות, לפגועים שלא למדו קרא וכתוב מימיהם, ואינם יודעים צורת אות. FC יכולה לסייע במידת מה רק לסוג מסוים של פגיעות מוטוריות, אצל אנשים שכבר יודעים קרא וכתוב.
גליה סובלת מפיגור עמוק, ולא למדה מימיה קרא וכתוב, ואינה יודעת צורת אות, ולפיכך כל "המסרים השמימיים" שלה מקורם בתכתיב של מערכת ההחזרה בתשובה, שנמסרו לאמה, על מנת ש"יתקבלו" במהלך הופעות פומביות (היכן היתה, לעזאזל, המועצה לשלום הילד ?)

הנה צלום המראה כיצד גליה בוהה בצלם ובמכשיריו הנוצצים, בעוד אמה עסוקה במרץ וברכוז עמוק בחיבור "מסר שמימי", אותו היא "כותבת" בהשתמשה באצבעה של גליה כבקולמוס

מי שלא נחן בחשיבה בקורתית, מוזמן לשאול אותי כיצד מתכננים נסוי קטן ופשוט המפריך את טענות אמה של גליה, כי באמצעות גליה, מתקבלים מסרים שמימיים

אמור לחכמה, אחותי את; ומודע, לבינה תקרא (משלי ז ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 11:30 לינק ישיר 

גובנר
"אמה של גליה, היא, צר לי לקבוע זאת, נוכלת המועסקת על ידי מערכת ההחזרה בתשובה."

אמא של גליה לא מסוגלת לדעת את מה שגליה כותבת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ואיך מוכיחים שמשה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 60 61 62 לדף הבא סך הכל 62 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.