| נשלח ב-30/6/2008 14:44 |
|
| |
באיזה גיל?
באיזה גיל אתם מרגישים בוגרים ובשלים לצאת אל ים השידוכים?
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 16:04 |
|
| |
שאלה נכונה.. רק שאצלינו לפעמים מתבלבלים בין נורמות החברה לבין הבשלות הפנימית.
זה מאד אינדבדואלי. אחותי למשל הרגישה בוגרת בגיל 19. ואני.. בגיל 21 נאלצתי להתבגר..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 11:54 |
|
| |
אם תרשו לי אני רוצה להעיר הע(א)רה קטנה.
בשלות או בגרות? תזהרו לא להכנס לנושא הזה יותר מדי.
זה לא תלוי בגיל!
בחברה החרדית מקובל שמתחילים בגלאי 19-20 לשמוע ולהכיר. זה גיל צעיר אבל לא מדי. בהחלט גיל יפה להתחלה בנשיאה בעול.
מרגע שהגעתם לשלב הזה, נסו ללמוד עליו, לחלום עליו, לרצות בו, לשאוף, כל מה שאתם יכולים לעשות בשביל להרגיש את זה. בשלות ובגרות הם תוצר של עבודה עצמית מתוך נכונות ורצון להשיג מטרה מסוימת. קשיים תמיד יש על הדרך, לא הגיל יפתור אותם. לא כדאי להתבגר לבד, עדיף להגיע לזה ביחד!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 13:51 |
|
| |
צודקת,
לכן שאלתי באיזה גיל אתם מרגישים או הרגשתם כבוגרים,
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 15:22 |
|
| |
אצלי זה הגיע בגיל 26/27 מאוחר אבל הגיע ,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 15:55 |
|
| |
אם נתייחס רק להרגשתם... אפשר לומר שזה קרה לי בגיל 25.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 18:28 |
|
| |
אלי ומשתוקקת.. אתם רציניים?? אז התחלתם לשמוע רק כשהרגשתם..????
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 18:56 |
|
| |
קוטבית
התחלתי לשמוע בגיל 22 אבל ממש מעט אח"כ הפסקתי מיוזמתי , בגיל 26 המשכתי ליותר רציני
חבל בכלל שיצאתי בגיל 22 או אולי קבלתי נסיון יותר לתקופה הרצינית
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 19:38 |
|
| |
לא חבל.. אם לא נפלת.. אז רק יצא לך לרכוש ניסיון. ולדעתי יש משו בפגישות שמאד מעמיד אותך על מקומך ונותן לך לכוונן יותר את החיים שלך לפי הגישה והחינוך והשאיפות וכד'.. אתה שומע עוד דיעות ונחשף לאנשים שונים וזה מאד מחכים ומשכיל ועלול גם לתסכל מתישהו..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 21:22 |
|
| |
קוטבית צודקת בהתחלה זה קצת מכוון שאתה נפגש רואה ושמוע עולמות שונים מעננין כמו סוג של יציאה להתאוורר , אבל בגילי אחר הרבה פגישות זה נמאס משעמם , היום אין לי כוח להיפגש זה שורף לי זמן/עבודה /כוח /דלק /כסף/
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 21:44 |
|
| |
אני מתארת לעצמי.. לא ממש מרגישה את זה על עצמי..
אתה מאלה שמברר הרבה או יוצא עם כל הצעה..??
אתה מחזיק מבירורים? מאמין למה שאומרים? או שרואה שני עולמות שונים בין הדיבורים למציאות..?
אתה מצליח להוציא מהשני את מה שאתה רוצה לשמוע.. או שקונה כל מה שמוכרים לך על הבחורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 22:02 |
|
| |
קוטבית כמה שאלות סתם
כל הצעה שיש מדבר בטלפון עם הבחורה ובודק אם יש כוון, מדבר איתה על פרטים טכנים ,
אני מברר על בחורה בדרך כלל אחר שזה נראה רציני ויש סיבה לברר ולהשקיע מאמץ , אני בדרך כלל מברר דרך מקורות שלי ולא שנותנים לי טלפון של חברה ותברר אצלה עלי , ממה שמעתי על בחורה בבירורים ומה שראיתי בפועל זה היה די אמין,
בדרך כלל מכיר בנות דרך חברים/משפחה/שכנים ולכן אני מאמין להם יותר ולא מפחד שמשקרים עלי , כי אחר כך לא היה להם נעים ממני ,
דרך שדכניות 99% זה לא היה מתאים , ולפעמים כבר בטלפון זה ירד מחוסר התאמה בולט , היו מקרים שזה היה מתאים ברמה הבסיסית אבל לא המשיך למה לא יודע
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 22:14 |
|
| |
אם כבר מדובר באחד עם ניסיון.. אז תן לנו טיפים.. -בעבור זה שאלתי תשאלות..
אתה חושב שאתה 'תקוע' כי יש לך דרישות גבוהות?
או כי אתה לא ממש מוגדר?
או כי אתה מחפש משהו מאד (מידי) מוגדר??
או ש.. סתם, כי עדיין זה לא זה..
אתה בלחץ להתחתן? בלחץ מהזמן שעובר..? בלחץ מהחברה שלא נותנת להרגיש בנוח מגיל מסוים ברווקות.. ?
אתה חושב שיש לך על מה להתפשר?? או שאתה מחפש את המושלמת(שלך.. זה אינדבדואלי כמובן) ללא פשרות.
אם לא בא לך או לא נעים לך לענות. הבחירה בידך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2008 10:40 |
|
| |
קוטבית,
חשוב לי להבהיר. התחלתי להפגש בגיל 19.5. מתוך מודעות ומוכנות להנשא. אם שואלים אותי מתי הרגשתי ממש רצון או בשלות, עם נכונות להקרבה ושינוי בחשיבה על כל מיני סממנים וכדו' זה בא לי בגיל 25. אבל אף פעם לא עצרתי והפסקתי.
מה שכן ועל זה אני לא מוותרת, מידי פעם אני נעצרת לחשבון נפש אישי, ללמוד על עצמי מתוך הניסיון שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2008 15:24 |
|
| |
אוקי משתוקקת.. הבהרת את עצמך.
אם באפשרותך לענות על כמה מן השאלות ששאלתי את אלי, אשמח לשמוע גם ממך..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2008 10:53 |
|
| |
אולי נעביר את הנושא לפורום שידוכי חרדים? נראה שייך יותר.
|
|
|
|
|