בית פורומים נוער חרדי

כל כבודה - לבנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2008 15:15 לינק ישיר 
כל כבודה - לבנות

שאלה שהייתי שמח שבנות יענו עליה,
האם אתם מרגישות מקופחות לעיתים כבנות, או מרגישות גם מעודפות לפעמים?!
או שאין הבדל,

אפשר להביא אין ספור סטואציות, <תורות, אוטובוס. חנויות. ועוד> תביאו אתן את הסטואציות הקיצוניות,
תודה מראש לעונות.

גם אני חבר בפורום נוער חרדי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2008 18:42 לינק ישיר 

אפשר לומר שיש מצבים שאנחנו עלולות להרגיש מקופחות.. ידוע הרי שבתור חרדים יש הרבה מוסכמות וגדרים בין בנים/בנות כדי לשמור מרחק מעבירות..
אבל, יש חסידויות שלוקחות את העניין קצת מידי קיצוני וזה גורם להרגשת זילזול באישה. לא פעם יצא לי להיות עם אחי באוטובוס בין עירוני ונאלצנו לשבת כל אחד בקצה האחר בשל משטר שהוכנס לאוטובוס והפריד חד משמעית בין גברים ונשים. (אפילו זוגות..!)
אני חושבת שיש מצבים שזה ממש לא יפה. האישה יודעת את מעמדה והיא לא מנסה להידחק בין הבנים, כנ"ל הגברים. אז למה צריך לייחצן כל דבר ולעשות רעש מזוטות.. גבר ששומר על עיניו שיוריד את העינים אבל הוא לא יכול לחסום את האישה מלעבור בדרכו.

מעבר לזה, אני חושבת שאנחנו בתור נשים מרגישות לעיתים קרובות מועדפות, אנחנו יותר רגישות והגברים יודעים להתחשב בזה.. יש כח מנטלי ופיזי לגברים - דבר שנותן הגנה וביטחון לאישה ומעבר לכך כבוד וגבריות לגבר..
בגדול, אני לא חושבת שיש מי מאיתנו (גברים/נשים) יותר מועדף או מקופח מהאחר. כל אחד והתחומים שבהם הוא ניחן ביתר תכונות מאשר לצד השני והכל יחד יוצר שלמות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2008 23:57 לינק ישיר 

אני מרגישה מאוד מועדפת.

אישה שיודעת מה היא רוצה מעצמה לעולם לא תרגיש מקופחת.

לדוגמא:
[ אם כבר הזכירו מעלי אוטובוס] לפני כמה זמן עליתי על קו עמוס באנשים, ופתאום נתקלתי במצב שאני צריכה לעבור בין שני גברים.
וכל הנשים החרידיות מאחורה צועקות עלי" נו תעברי מה את נתקעת!" ואז הסתובבתי אליהם ואמרתי בקול "ושאעבור בין שני גברים?!" וזה היה כ"כ מצחיק, כי הנשים לא הבינו מה אני רוצה מהם והגברים ישר פנו לצד אחד דרך כבוד ואני עברתי.

תוקן על ידי ד_שחר ב- 01/07/2008 23:59:23

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 16:47 לינק ישיר 

ד. בגלל שאת הבאת מקרה אני אשתמש בו כדי לחדד את השאלה וגם כדי להעיר הערה
 הערה: למיטב זכרוני וזה צריך בדיקה החיוב הוא שלא יתנו 2 גברים שאשה תעבור בינהם,
  אולי גם האישה מוזהרת לא לעבור בין 2 גברים אבל צריך לבדוק את זה, אפשר להרחיב בזה אבל זה לא הנושא

אני אשתמש בסיפור שלך ובהלכה שהבאת כדי לחדד את השאלה
ההלכה אומרת שלא ילך בין 2 נשים או 2 כלבים או 2 חזירים, עדיין את מרגישה מועדפת ?
כשכתוב ש-2 אנשים לא יתנו לאשה או לכלב או לחזיר לעבור בינהם זה לא קצת משפיל להיות בחברת כלב וחזיר??
אולי לקחתי את זה רחוק כשלקחתי את השאלה לנושא ההלכתי אבל השאלה קשורה להרגשה.
ואיך אתן מרגישות עם נשים דעתן קלה?
או עם זה שאמרו שלא ירבה אדם שיחה עם אשתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 22:50 לינק ישיר 

ראשית, אנו מברכות "שעשני כרצונו".

לשאלתך, אין עניין להשוות בין המינים, כאשר השוני הוא מלכתחילה מכוון, ולא בדיעבד.
ועדיין, כוחה של אישה גדול מאד.
"השרוי בלא אישה שרוי בלא ברכה, בלא שמחה"...  "מצא אישה- מצא טוב".
בינה יתירה נתנה לאישה גבר, המוצלח והחכם ביותר, ירצה שאשתו תנהל את ענייני הבית. חינוך הילדים מוטל גם על כתפיה. "חכמת נשים- בנתה ביתה".
הווי אומר, שהקב"ה חנן אותה בכלים מיוחדים לפי המטלות שיש לה.

ליטסיד, "נשים דעתן קלה"- ולכן אינן מצוות ללמוד תורה.
"אל ירבה שיחה עם האישה"- לא כי היא הבעייתית, כי כגבר, הוא עלול להסחף.. לבטל תורה וכו'.

כל אחד אמור להכיר ביכולותיו ובכוחותיו, וכן, גם ביכולות וכוחות המין השני...
כך שאף אחד לא ירגיש מקופח... ולא יקפח אף אחד.

ולבנות שביננו, מכירות את המושג "קסם נשי".... לכו תסבירו את זה לגברים...

הם מכירים את זה מהצד השני של המטבע... רק שהם לא יודו...

(סיטואציה: כמה פעמים יצא לכן כבנות לבקש טובה מגבר... נהג, שוטר, שומר וכדו' וקבלתן אישור רק בזכות הקסם הנ"ל...?)

"זר, בא מהכיס. פרח, בא מהלב".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 23:30 לינק ישיר 

מיוחדת בגדול מה שכתבת נכון אבל לא ממש עונה לגבי ההרגשה
זה שכתבתי את מה שכתבתי לא אומר שאני חושב שנשים  "מושפלות" או משהו דומה
ויש הסבר גם למה ששאלתי ;-)  אבל אני רציתי לשמוע את דעתכן.

"קסם נשי" ??? זאת מכבסה יפה למילים אחרות  ובהחלט יש לכן את זה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 23:42 לינק ישיר 

כעיקרון אין פה שום עיניין של מועדפת או לא, כי הרי הכל התחיל מאז רעיונות הקידמה ושוביניזם ומנגד פמיניזם.
אז עוד היינו יהודים מאמינים שכל מי שנולד במין שהוא נולד הרי שהוא נולד כך במטרה לעבוד את ה' ית'.
וכבר אמרתי למישהו מהמייל שעל אישה נאמר שעובדת את הקב"ה שלא על מנת לקבל פרס כי היא למשל מתפללת [ולא חייבת] עושה מצוות שהזמן גרם [ולא חייבת בהן] כל שכר לימוד ילדיה וכו', -עליה.

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 01:49 לינק ישיר 

ליטסיד,
זו הנקודה. לאור כל האמור לעיל, ההרגשה מעולה.
אין סיבה שלא....
ואנחנו מודות על כך...

"זר, בא מהכיס. פרח, בא מהלב".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 11:10 לינק ישיר 

ליטסיד,
נראה לי שיש עוד הרבה חומר לימודי והלכתי בעניין הנשים, שיכול לתרום להרגשה הלא טובה שלנו.... חצי מהתרופה לזה היא שאיננו לומדות גמרא...
לי אישית היה קשה לקרוא את שכתבת. כי השתמשת בהלכה, שבהחלט מציגה את האישה במקום לא כ"כ נעים, אבל זו הלכה, וכאן אני מכופפת את ראשי בהכנעה. ונראה לי שחלק מהחכמה שלכם כגברים הבקיאים באלו הנושאים והפלפולים, לא לחשוף אותם בפנינו הנשים בפרט כשזה לא לצורך. לא לשימוש כזה התכוונה התורה.
ובכללי- לי יש ראש זקוף. מכירה בערך הגדול שלי כאשה, במעלות וגם בחסרונות. מודעת לזכויות שלי ולא מאפשרת לגברים לשלול ממני את ההרגשה הזו.
תמיד אני אעמוד על דעתי או על רצוני אם אין בכך בעיה. ואם נכנס לדוגמאות- אני לא נותנת לגברים לדחוף אותי בהמתנה לאוטובוס וכדו. אם להם מותר... לעקוף בתור?? ובכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2008 14:17 לינק ישיר 

ליטסיד,
ניסתי להגיב אתמול וזה לא אפשר,
אז כך, ההלכה שהבאת היא הלכה סגולית <הכוונה שאין לה ביאור מופשט, אלא היא סגולה שלא ישכח תלמודו>.
ניתן לבאר מדוע מעבר בין שני נשים משכח תלמודו אבל אין צורך קודם ננסה לבאר מדוע מעבר בין 2 דקלים משכח ולאחמ"כ ננסה להתקדם,

קסם נשי, יש חיה כזאת, אולי כמו שטענת היא אכן מכבסת משמעות אחרת, אבל היא קיימת בצורה זו או אחרת.

לעניין ההלכה: אינה אסורה לעבור בין ב' גברים אלא משום צוואת ר' יהודה החסיד, ונתקבל על כלל ישראל הלכה זו, <ויש אומרים שאסור משום חשש תערובת>.

לא הייתי מגיב לולי ניצוצי השובניסטיות שניצנצה בין המילים, מקווה שטעיתי.

משתוקקת
לי אישית היה קשה לקרוא את שכתבת. כי השתמשת בהלכה, שבהחלט מציגה את האישה במקום לא כ"כ נעים, אבל זו הלכה, וכאן אני מכופפת את ראשי בהכנעה.

לא הבנתי למה את מכופפת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2008 15:37 לינק ישיר 

קודם כל אני צריך להגן על שמי הטוב (או שלא ;-) )

בחור אני ההפך המוחלט משובניסט אני אמנם לא פמיניסט לוחם אבל מעבר להבדלים הפיזיים שמכתיבים שונות
והבדלי מסוגלות פיזית אני חושב שנשים ראויות למעמד שווה ואפילו מועדף,
כל כבודה בת מלך פנימה להבנתי זה כבוד וצניעות ולא בא להגיד שצריך להחביא את האישה ולתת לה מעמד נמוך

לכל הדוגמאות שהבאתי יש הסבר וממש אין כאן מטרה לפגוע,
 המקרה שהבאתי עם ההלכה של לא לעבור בין 2 נשים כלבים וחזירים הוא מקרה פשוט
וההסבר עוד יותר פשוט, ברור שאין כאן שום השוואה בין נשים לחזירים העניין הוא זה שהנשים כתובות ביחד
וזה נראה כמעליב, אבל האמת היא שההלכה נכתבה כמה שיותר בקצרה ולכן היה הכי הגיוני לקבץ אותם ביחד ואין כאן ח"ו שום השוואה בין נשים לחזירים וכלבים אבל גם אין מקום להתיחס בצורה נפרדת לאשה במיוחד כשהספרים האלה מיועדים לגברים.
 ומי שיקח מכאן דוגמא להשפלת נשים או לשיפלותן של נשים הוא לא ראוי לפתוח שולחן ערוך

קצת סיבכת אותי עם הדקלים אני לא בדיוק זוכר איפה הם מוזכרים  (אני אבדוק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2008 11:24 לינק ישיר 

בחור, אסביר לך את שלא הבנת.
מכיוון שאין לי יד ורגל בסוגיות מעין אלו. כשמביאים דוג' ואת המקור שלה מהמקורות שלנו, גם אם יש בזה צד כלשהו של השפלה, אני מכופפת את ראשי בהכנעה. כי מי אני שאחלוק על הנחה שנגזרת מהתורה הקדושה. כנראה שיש בזה ורק אני הקטנה. למרות שברור לי שהרבה משתמשים בדוגמאות  מעין אלו ולא למטרה שלכך הם יועדו.
ליטסיד,
קבלתי את תגובתך. יהיה רצון שלא נכשל ותזכו לעשות שימוש נכון בלימוד הגמרא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2008 12:15 לינק ישיר 

א.אני לא מרגישה מושפלת להפך לדוגמא תראו לי גבר שיכול להסתדר עם כמה מטלות בבת אחת כמונו הנשים לדוגמא לנדנד ילד בוכה ותוך כדי לערבב אוכל בסיר שמתבשל ולהחזיק ראש מתי לכבות ת'תנור וכמובן באמצע להפעיל מכונה וכו' וכו' במינימום זמן!
ב.לא מובן לי דבר אחד למה שאני {ולא רק אני}רואה גבר ברחוב בא ממולי ואני מדברת עם אישה אנחנו מיד זזות לצד אחד כדי לא להכשילו וכשזה הפוך{ויש איסור כזה-לא לעבור בין 2 גברים}הם לא מזזים ת'צמם-פשוט מעצבן!הם לא יודעים על איסור כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 14:12 לינק ישיר 

ויטמין
זה שהשני בעייתי לא אומר שאת צריכה להיות כמוהו, אנחנו צריכים להיות טובים יותר,
כך זה בהלכה וכך זה בעולם,
כאשר השני עובר על החוק אתה אמור להכפיף את עצמך יותר בכדי לא לעבור על החוק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 14:46 לינק ישיר 

בחור מעם אתה צודק וזה נכון מה שאמרת וזה מה שאני עושה ,רק העלתי נקודה מרגיזה זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 14:59 לינק ישיר 

ישנם דברים רבים מרגיזים <בכל צד של המפה>  והחכמה היא לדעת להתמודד איתם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > כל כבודה - לבנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext