בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

צניעות בת ישראל - יסוד האומה , מסמך מזעזע !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2008 17:51 לינק ישיר 
צניעות בת ישראל - יסוד האומה , מסמך מזעזע !

מכתבה של רויטל

אני כותבת אליכן ברגעיי האחרונים בשארית הכוחות שעוד נותרו בי , אני כותבת בדמעות
ובדם ליבי השבור והמיוסר...כן אני , רויטל אברהם בת 19 עומדת לפני הסוף , צעירה אבל
השערים בפניי נסגרים , אני מרגישה כמו פרח יפה שסוגר את עליו...
גם אני כמו בנות ישראל רבות חלמתי רבות על הבעל שיהיה לי ועל הילדים שיוולדו לי
ועל המקצוע שאעסוק בו .

אבל...אלהים גזר אחרת , והיום אני יודעת שאם הייתי חיה את חיי אחרת זה לא היה קורה .

נולדתי למשפחה דתית במרכז הארץ , מיום שעמדתי על דעתי ידעתי שאני ילדה יפה
מאז שהייתי בגן הייתי מאוד מושכת תשומת לב בתווי פניי המיוחדים , גדלתי בידיעה שנתברכתי ביופי נדיר ואני לא מגזימה , מנת היופי שקיבלתי באמת יוצא דופן .

הוריי החכמים ניסו תמיד לגמד בעיניי את עצם היותי יפה והשתדלו להמשיך בסדר חיים תקין ובלי התייחסות מיוחדת , אבל אני שהייתי חכמה מאוד גידלתי וטיפחתי את היופי הזה יותר ויותר , והעידוד מצד החברה גרם לי להבין שביופי אפשר לקנות - חברות
מעמד וכבוד , עשיתי את זה בכל דרך .

למדתי להבין שיופי כמו שלי צריך לנצל ,דאגתי להיראות טוב , יותר מדי טוב . אהבתי ללבוש בגדים צמודים שמבליטים אותי , שערי הארוך המיוחד היה גורם להתפלאות רבה
וכך כל פרט במראי החיצוני נמדד בתשומת לב רבה איך אפשר לבלוט יותר להיראות יותר , במיוחד אהבתי לחוש כיצד מבטי האנשים נדבקים בי לרגעים ארוכים...
בעוונותיי זה עשה לי טוב !

כשמורותיי לתיכון קלטו את המצב וניסו לשנות היה כבר מאוחר , נמשכתי בחבלי קסם
למעגל הזה שנקרא 'להיראות' 'להתבלט' .
זכורני מילותיי של מורתי - "רויטל קיבלת מתנה נדירה יופי מיוחד זה הניסיון שלך ,
שמרי עליו מכל משמר יבוא יום וכל היופי הזה ינתן לאדם המתאים"
הייתי מראה שהדברים חודרים לליבי אבל בעצם הם כלל לא נכנסו דרך אוזניי .
נעשיתי שיכורה מרדיפה אחר עוד בגד בולט ועוד מראה שיסובב את כולם...
היום אני יודעת בוודאות שהכשלתי אלפי אנשים בלבוש שלי,עשיתי זאת בהנאה אמיתית .

האיתות הראשון היה בערב אחד - עמדתי במטבח וטיגנתי חביתה, שערי הארוך היה אסוף וקצותיו נגעו באש שמתחת למחבת , תוך שניות הפך שערי ללהבה גדולה
ואדמונית , שערי היפה נשרף אבל אני נצלתי .
זכורני איך שכבתי בביה"ח בוכה בהיסטריה מרב צער על שערי השרוף ואבי יושב לצידי מנחם ומרגיע - "רויטל , ה' עשה לנו נס יכולת כולך להישרף,אנא תביני שזה לטובתך ,
תשתני והכל מאחוריך" .

אבל אני לא שמעתי , הייתי אז בת 16 ותוך שנתיים גדל שערי והתייפה , והאיתות נשכח מליבי לגמרי .
תמיד הייתי אהובה בכיתה אף פעם לא סבלתי מבדידות או כאב כל מה שביקשתי נתנו לי מיד וכך העברתי את חיי , בגיל 16 מטבע הדברים גדלתי והתייפתי ולא יכולתי שלא להתאפר זה כבר הפך חלק ממני, באותה תקופה הסתבכתי קצת יותר לעומק
אני לא יכולה לפרט יותר מזה קשה לי מאוד אבל תבינו...

היתה לי סבתא צדיקה שהייתי קשורה אליה מאוד , היא מאוד כאבה את מצבי הרוחני
והיתה מנסה בכל דרך לחזק אותי , היא היתה נותנת לי כסף לקנות בגדים יותר צנועים
אבל גם זה לא עזר...תקופה קצרה אח"כ כשהייתי בת 16 וחצי היא נפטרה .
בכיתי עליה נורא...היא היתה חלק מהעולם שלי ולא הבנתי איך העולם יכול להמשיך להתקיים בלעדיה...לאחר תקופה התאוששתי .

אני חייבת לציין שהמוות שלה גרם לי להתחזק טיפה אבל תוך כמה חודשים חזרתי למעשיי ואף הגברתי אותם , ככל שהתבגרתי נעשיתי יותר שחצנית ובולטת .
ובסוף הגיעה ההתראה השנייה...

באחד הלילות חלמתי אותה יושבת על אבן ובוכה , עמדתי לידה ושאלתי אותה -
"סבתא למה את בוכה "? היא הצביעה על ראשה ולא אמרה מילה .
התעוררתי כולי מזועזעת , נסיתי להרגע והצלחתי . מעשה זה פרח מזכרוני עד מהרה
וכך גם האיתות השני עבר בלי התייחסות מצידי .

ואז זה הגיע...בהתחלה היו אלה כאבי-ראש סטנדרטיים , אמא שלי אמרה שאני עייפה
ולומדת קשה ושאקח לי מנוחה , אבל ליבי הרגיש אחרת .
כעבור חודש לא יכולתי לעמוד על רגליי מרב כאבי-ראש , היה נראה לי שמשהו שם עומד להתפוצץ לרסיסים !
הדרך למרפאה היתה מלאה חששות וכך גם הציפייה לתוצאות הבדיקות המקיפות .
כשישבנו אמא ואני בחדרו של הרופא הפנים שלו אמרו הכל...
"כזו בחורה יפה וכ"כ חולה" - פרצתי בבכי וביקשתי הסברים גם אמא בכתה היינו חסרות אונים . המציאות עלתה על כל דמיון...
"את נושאת גידול בראש המוות הוא עניין של זמן" אמר .
אני לא זוכרת כיצד הגענו הביתה באותו יום אני רק זוכרת הרבה דמעות כאב וחוסר אונים מוחלט . לפתע נזכרתי בחלום בסבתא הבוכה ומצביעה על ראשה .
אך אולי אם הייתי מתייחסת לאיתותים הכל היה נראה היום אחרת,אבל אני המשכתי במעשיי בלי שום התייחסות .  למחרת הלכנו לביה"ח, בחלומות השחורים ביותר לא האמנתי שהטיפולים האלה כ"כ כואבים ממש מוות , הרגשתי ששורפים לי את העצמות את הדם ואת כל מה שיש בפנים .

אלהים! אתה טוב , ואני לא שמעתי לך , אבא איך התעלמתי מרחמיך הרבים ?!
ההמשך עצוב וכואב נורא , קשה לי לכתוב אותו , שערי היפה והמדהים נשר, תוך מס'
חודשים נותרתי קירחת חיוורת וחלשה , כל רופא שטיפל בי ציין באוזניי שיש לי יופי נדיר
וזה צבט לי את הלב , ה' נתן לי פיקדון יקר יופי מיוחד ואני השתמשתי בו הפוך במקום
לשמור עליו הפקרתי אותו...אלהים !

היום אני בת 19 מיוסרת מהחיים מלאה כאבים , המחלה גוברת עליי וימיי ספורים ,
אני רואה את המוות קרוב אני רוצה שכל מה שהתייסרתי יהיה כפרה על העוונות שלי .
אתן אחיותיי היקרות בנות ישראל , אנא מכן הלב שלי שבור וקרוע שימעו לדבריי האחרונים , שימרו על צניעותכן מכל משמר , מה ישאר לנו אח"כ , מה ?
יש דין ויש דיין והוא רואה הכל ויודע הכל...והכל יבוא במשפט !!
אנא מכן , תתחזקנה בצניעות ועימדו בכל הניסיונות  זה שווה אל תחכו לאיתותים , אנא מכן בשבילי .

הכרית ספוגה בדמעותיי אני כותבת בשארית כוחותיי אלהים , אני מבקשת , תאמרו
שההתחזקות הזאת תהיה לרפואתי אני מתחננת אני רוצה לחיות .

רויטל נפטרה זמן קצר לאחר שכתבה את המכתב והצוואה שהשאירה היתה לפרסם

את מכתבה ברבים . יהי זכרה ברוך .  תנצב"ה .

מתוך עלון השבת שבעירנו .

תוקן על ידי המיייחל ב- 25/08/2009 19:03:01

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2008 04:12 לינק ישיר 

מזעזע ומצמרר.....השערות שלי פשוט הזדקרו כשקראתי את הסיפור...............

לא ייאמן.............

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2008 08:17 לינק ישיר 

מסמך חשוב ביותר הוכנס לאתרי .לזיכוי רבים
ישר כוח
www.2all.co.il/Web/Sites/eliazer-g-m-h-date

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2008 08:48 לינק ישיר 

אתמול קראתי את הסיפור פעם ראשונה בעלון שחולק אצלנו בכולל וממש התרגשתי ממנו .

אמרתי...למה אלה שאינם תושבי העיר לא יזכו לסיפור כ"כ חזק ומרגש , אז אזרתי עוז ותעצומות

וישבתי להעתיק את הסיפור במשך כ-40 דקות . למען עם ישראל ולמען בקשתה של אותה נשמה טובה ע"ה .

אשריך טוני על האתר החביב , השי"ת יזכה אותך להרבות קדושה ומעשים טובים בעם ישראל .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2008 10:04 לינק ישיר 

וחן לאמור

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2009 08:48 לינק ישיר 

כמה פשוט ככה נכון
חמוד אהה. . .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2009 09:30 לינק ישיר 

צניעות בת ישראל היא מן הדרגות הגבוהות ביותר במסורת היהודית.

אין מלל שיכול לתאר את חשיבות הצניעות באדם בין איש בין אישה.

הרבה טועים ומשייכים את הצניעות באישה רק לגבי לבוש ולא כך היא, הצניעות באישה מתבטאת בכל אורחות החיים ועל זה ראוי להזיל דמעה על הפירוש החלקי שנתנו לצניעות.

אתן רק דוגמא אחת

צנועה בדיבורה-לא נאה לאישה להתעסק יתר על המידה בפוליטיקה וכל המרעין בישין מסביב לזה,

דיבורה יהיה בנחת מדוד ושקול ולא במהירות וכל שכן צעקני ואפילו הערה לחינוך ילדיה לא תרים קולה, כמה מצער לראות בנות אולפנא ומדרשיות המתחנכות לקראת הקמת בית נאמן בישראל מדברות במהירות ואינן חוסכות במילים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 18:54 לינק ישיר 

וגם בבני אדם יש מידת צניעות, אלא שאין הכל יודעים ממנה מה היא ומה טיבה, יש לי חבר(בעל מידות אצילות) שדיבר עם מישהו על עניינים שונים ורק לאחר שבוע ידע מה שמו?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 19:15 לינק ישיר 

למה התכוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2009 00:04 לינק ישיר 

קשה להסביר דברים עדינים כאלה מה עוד שדורינו רחוק מהנהגות אצילות שהיו נחלתם של אבי אבות האומה ושלאחריהם, האנוכיות השתלטה על חיינו  עד כדי כך שנצטרך ללמוד את ה-א ב של מוסר ודרך ארץ,
באשכול מידות והנהגות נרחיב בנושא זה יותר אך בינתיים נתמצת שצניעות בגבר מתאפיינת בכל הנהגותיו והם רחבים ועצומים עד פרטי פרטים. 
אותו בחור שהזכרתי בא מגזע עתיק שורשים ממשפחה מיוחסת התכונות שלו לא יכולות להיות מובנות לנו אך כל אחד היה רוצה ילד כזה במשפחה שלו.. 
שילוב של ביישנות, כבוד למבוגר, טוהר המידות, וחסרון הקנאה והשנאה וכו' הם היוצרים את הדמות המרתקת ביותר באישיות האדם שהיא למעשה דרכה של תורה.
קשה לנו לקבל ולהבין ששאלה כמו מה השם שלך יש בה מן האגרסיביות ופלישה לתחום האישי,החבר הוא צריך להודיע לך את שמו ולא אתה  "תחקור" מה שמו.
כך יוצא שאדם יכול להיות בסביבה עם אנשים ולא ידע את שמם (כמובן חוץ אם הדבר נצרך כמו מורה לתלמיד וכו')  עניין זה נובע מהרגש מהעדינות ומהכבוד שרוחשים לזולת.
אותו בחור כשאתה משוחח איתו ומסיים את השיחה הוא אינו עוזב את המקום עד שאתה אומר לו (או מהנהן בראש)שזה בסדר...
אלו לא דברים מוזרים אלו דברים שהיו ואבדו מאיתנו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2009 09:02 לינק ישיר 

פשששש....יש חיה כזאת גם בדורנו ??

שרוליק אחי , עושה רושם שהסיפורים האלה מתאימים יותר לאשכול  "פלאי תבל - לא מה שחשבתם"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2009 01:06 לינק ישיר 
צניעותו של שאול

(שמואל א, כד): 'ויבא אל גדרות הצאן על הדרך ושם מערה ויבא שאול להסך את רגליו'.

'ויבוא שאול להסך את רגליו' (שמואל א כד, ג) - גדר לפנים מגדר ומערה לפנים ממערה וסכך עצמו כסוכה" (ברכות סב, ע"ב). ועל כן אמר לו דוד: "מן התורה בן הריגה אתה, שהרי רודף אתה, אלא צניעות שבך היא חסה עליך" 

ועוד שנינו בירושלמי: "היה דוד רואה אותו משלשל בגדו העליון ומגלה בגדו התחתון (משום צניעות) אמר דוד איך אפשר לפגוע בגוף צדיק כזה". ומלשון הרמב"ם ניכר שההלכה הפסוקה לדורות בדיני בית הכסא - מקורה הוא בהנהגתו של שאול אך לא רק בשעה שהוא נפנה לצרכיו מדקדק שאול. צניעות גופו "בולטת" גם בהנהגה רגילה. וכך דרשו חז"ל: "אמרו עליו על בית שאול שלא ראו אותם לא עקב ולא גודל" (ירושלמי, סנהדרין ב, ד). התכונה הזו היתה כנראה כל כך מושרשת בגופו ובנפשו של שאול עד כדי כך שכוחה מוסיף להתבטא גם בביתו של שאול כולו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2009 08:43 לינק ישיר 

אשרם ואשרי חלקם !

מי יתן וירבו כאלה בישראל להחזיר עטרת הקדושה ליושנה
בחידוש ימנו כקדם בבניית בתים כשרים בישראל
בגיל התום והטהרה כמנהג ישראל קדושים מאז ומתמיד .

ויהי רצון שמהם יראו וכן יעשו כל עמך בית ישראל... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2009 16:35 לינק ישיר 

בת ישראל צריכה חיזוק כדי לעמוד בנסיונות שיש כיום בחברה החילונית,בעבודה,בלימודים וכו' ללא חיזוק היא תלך על פשרות והנחות ומכאן יציאה לדרך חדשה ר"ל.
לכן טוב תעשה כל בת שתשנן לעצמה מידי פעם מתוך ספר הדן בעניין צניעות ובזה תרוויח את עולמה.
לו ידע העולם את גודל מעלת הצניעות כי אז כל ימיהם היו מתעסקים בזה ולא מוותרים על זה כל רגע היות והיא מצווה תמידית שבה תלויים העולם הבא ושכר בעולם הזה.

בשכר צניעות שהיתה בה ברחל זכתה ויצא ממנה שאול ובשכר צניעות שהיה בו בשאול זכה ויצאת ממנו אסתר.
אחד הדברים היפים (והנכונים) ששמעתי בנושא זה בתוכנית רדיו סופר על רב אחד שאמר תשימו לב שכל אלה הנשים המתלבשות שלא בצניעות והולכות ככל אשר יחפצו כדי למשוך תשומת לב הגברים לאחר תקופה מסויימת נעלם לפתע הזוהר והחן שלהם הן דוחות ואין משיכה כלפיהן והסביבה מפסיקה להתייחס אליהם והוסיף הרב "וגם אם היא תשלם כסף לאנשים שיסתכלו עליה לא ירצו להסתכל בה" והדברים אמת.  
החן האמיתי של האישה הוא בצניעות הלבוש, הדיבור, בהנהגת הבית,ובכל אורח חייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2009 21:29 לינק ישיר 

מה כבר אפשר להוסיף. . .אמרת דברים העומדים ברומו של עולם .

אם הייתי חושב שהיה בכך תועלת הרי שהייתי זועק מליבי
ושופך כאן אש וגופרית על שפל הצניעות אליו הגיע דורנו .

אבל מה לעשות שאני לא חסיד גדול ואף לא קטן של האינטרנט
ולא ממש מאמין ביכולתו לחולל שינויים חיוביים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/9/2009 20:19 לינק ישיר 

אע"פ כבר אמרו "ולא עליך לגמור המלאכה" אנו את שלנו נעשה מבחינת פתחו לי פתחו של מחט..  ומן השמים ישפיעו את הדברים לכלל ישראל מבחינת "ואני אפתח לכם פתחו של אולם" 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > צניעות בת ישראל - יסוד האומה , מסמך מזעזע !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext