| נשלח ב-4/7/2008 08:27 |
|
| |
נישואי צעירים ומשפחות גדולות
בעקבות ארוע משפחתי לבני זוג שנישאו בגיל 19 וכיום בגיל 22 הם עם שני ילדים (ועדיין טרם התחילו ללמוד מקצוע), מעניינת אותי דעתכם. האם נישואין בגיל צעיר והקמת משפחות בגיל צעיר מלמדים על:
אופטימיות - ציפיה כי בסוף הכל יהא בסדר מבחינת הכנסות המשפחה. העתיד צופן צמיחה כלכלית ובני הזוג ישתלבו בה.
רצון לברוח מהחיים הנוכחים - אמונה כי נישואין יעלימו את צרות ההווה עם ההורים. הסתמכות על בן/בת הזוג שהכל יהא בסדר.
אמונה - שלזה נועדנו ואסור להרהר על החובה להינשא ובגיל צעיר וללדת ילדים לפי הכוחות הפיזיים, תוך התעלמות מהמשאבים הכלכליים הנדרשים.
תמימות - כולם אומרים שיהא בסדר אז חייב להיות בסדר לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 11:42 |
|
| |
אחד הדברים שהכי מעסיקים אותי בעניין שידוכים-זיווג.
פעם, לפני לא הרבה שנים, הייתי ממש מתעצבנת-כועסת כשהייתי שומעת על אירוסין שכאלו.
היום, אולי זה נקרא ממבט בוגר יותר, אני זוכרת יותר ויותר שיש מישהו בשמיים שמנהל את עולמו
בחסד וברחמים ואין דבר רע היוצא ממנו יתברך.
הנישואין של אותם צעירים יכולה להתקיים מכמה סיבות:
- סביבה שמחתנת בגילאים אלו.
- אנשים תמימים שחושבים שאנחנו בעידן הדור או שניים הקודם עדיין.
- כאלו החושבים כי חתונה יהווה עבורם פיתרון כזה או אחר.
- וכו'
סיבות לא חסרות.
אחר כך, ההתמודדות היא של בני הזוג בלבד!
אישית, לא מקנאה בהם, אבל כל אחד והנסיון שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 12:16 |
|
| |
בלי להיכנס לנידון שחז"ל העדיפו נישואין בגיל צעיר, אני מתיחסת בתגובתי אך ורק למציאות.
כיום יש קהילות שהנורמה החברתית הוא להתחתן בגיל צעיר, החברה מצידה עוזרת לבני הזוג גם בתמיכה נפשית (יש לך עשר חברים/ות שמתמודדים עם אותם דברים) וגם בתמיכה כלכלית.
רובם יגיעו לבשלות הנדרשת כשהם יצטרכו לכך (בל נשכח שבן הזוג באותו גיל כך שהכל באותו רמה)
מה ששרפ כותב הוא טועה ביותר
אין בו לא אופטימיות ,
לא רצון לברוח משוםמקום
לא אמונה
ולא תמימות
יש בה "דרך חיים"
שמוכיחה את עצמה שרוב (יש גם מיעוט שלא)
החברה שנוהגת ככהמרוצים ומסתדרים,
לפי הדרישות שלהם
והציפיות שלהם מחיי הנישואין,
והחיים בכלל
עוד נקודה שרבים נוטים לשכוח,
כמו שהבשלות הגופית מפסיק לצמוח באיזה גיל (18)
כמו כן הבשלות השכלית גם מפסיק לצמוח באיזה גיל
כך שמי שהוא טמבל בגיל עשרים, ישאר טמבל בגיל חמישים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 12:26 |
|
| |
משפחות גדולות
כן כן אנחנו גאים בזה
נהנים מי זה
עמלינו אלו הבנים
אנחנו זוכים להוסיף עוד יהודים בעולם
מתמודדים אם זה בהצלחה
ובעיקר בכייף
זה הנאת החיים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 12:33 |
|
| |
שרפ
מענין אותך איך שהולך אצל הגוים המתורבתים קבל בבקשה
מסמך זה נכתב לבקשת חה''כ זהבה גלאון, והוא מציג סקירה משווה של הגבלות על גיל הנישואין במדינות האלה: ישראל, אוסטרליה, אוסטריה, איטליה, אירלנד, ארצות-הברית, בריטניה, גרמניה, הונגריה, טורקיה, ליטא, ניו-זילנד, ספרד, פינלנד, צרפת, קנדה ורומניה. כמו כן, מוצגות בו שתי אמנות של האו''ם והחלטה של מועצת אירופה בנושא.
http://www.knesset.gov.il/mmm/doc.asp?doc=m01745&type=pdf
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 12:49 |
|
| |
שיש
ראשית, קבלי את ברכתי על תשובותיך.
שנית, אינך צריכה לצאת להתקפה מכיוון שאני האדם האחרון שאהיה נגד משפחה ברוכת ילדים.
שלישית, המשפחה שהזכרתי בפתיחה בחרו להתחתן בגיל צעיר, אפילו שהוריהם ביקשו שימתינו תקופה.
השאלה היתה כללית מה מביא לנישואין בגיל צעיר. אני ציינתי זאת כאמונה ואת התייחסת כנורמה חברתית (ויתכן שגם לחץ חברתי). יתכן ולחלק מאותה חברה אין גם רצון עצמי לנישואין אלא ההורים מסדרים לו את הכל.
השאלה היא לא לגבי מי שחי תחת לחץ חברתי זה אלא דווקא אלו שיכולים להחליט באופן עצמאי באיזה גיל להתחתן (להקים משפחה), מדוע הם בוחרים בגיל צעיר לבדם או כחלק מנורמה חברתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 15:05 |
|
| |
בציבור החרדי (וגם בשכבות חלשות אחרות באוכלסייה) נהוג חופשי לחיות על חשבון צדקה/ תמיכה. בשכבות בציבור הכללי, הם מרגישים שהאשכנזים/ הממסד דפקו אותם, ולכן הממסד/ האשכנזים צריכים לתמוך בהם. בציבור שלנו זה פשוט כי אנחנו לא מרוויחים כסף, אז האנשים שכן מרוויחים כסף צריכים להחזיק אותנו. הגיוני, לא?
ומעשה בצעירותי באברך אחד שפעם פגשתי וגלגלתי איתו שיחה. יצא שהוא בכויילל ומקבל 800 שח, ואשתו עקרת בית. (מילה יפה שהמציאו כדי להגדיר נשים בטלניות שלא עושות כלום חוץ מלרכל עם השכנות) גיששתי איך הוא מתקיים, והוא ענה לי בחיוך גדול "יש שפע היום בעולם!!! ה' שולח לי אוכל הביתה! אתה לא יודע כמה ארגונים יש! יד אליעזר, עזר שבת, וכו' וכו'". הוא פשוט לא הבין שזה פגום מיסודו לחיות על כסף של אחרים. אז עוד התפלאתי. היום אני רואה שזה סוג של נורמה. אפילו חברים שלי כיום, יש כאלה שמרגישים שבגלל שהם בפרינציפ לא יעשו כלום בשביל להרוויח כסף (ואני כן) , אז הם בגדר תלמידי חכמים , והעולם מחוייב להחזיק אותם. אם כולם היו עילויים גדולים, נו שוין. אבל כמו שכולם יודעים, רובם של בחורי הישיבות נשארים ללמוד מסיבות כלכליות (לא שווה לעבוד ולהחזיק את עצמך, עדיף להיות על תקן בחור שלומד, לקבל סידור מלא, ולהתמך ממקורות שונים ומשונים) קיצר צריך להחדיר יותר באנשים שזה לא כבוד לקבל צדקה. וכשמתפללים "ונא אל תצריכנו לא לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם", זה אומר שיש בזה מן הבושה. שבת שלום, הליטאי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 15:12 |
|
| |
לצערי אני מאד מסכימה עם ליטאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 15:17 |
|
| |
זה נובע מנורמות שגויות במיוחד. בקיצור ובחומרה- מטפשות. וכן תמימות גדולה מאוד. היום זה לא פעם - בן 18 לחופה זה לא רלוונטי לחיים של רובנו. אמנם קשה להיות רווק אבל עדיף לחכות כמה שנים. זו אחת ההחלטות החשובות בחיים ולא ראוי שנקבל אותם בעודנו צעירים ביותר. גיל 19 הוא עדיין צעיר בחשיבה ואני רק מקבלת חום כשאני חושבת על "עם מי הייתי עלולה להתחתן לפי רצונותייי בגיל צעיר ותמים זה" ולא שאני נאיבית במיוחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 16:30 |
|
| |
חכמה, כל כך קשה להסכים איתי ? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2008 17:20 |
|
| |
לצערי, לא בגלל שזה אתה, חלילה, אלא בגלל שהעניין כואב שכך הוא מתנהל אצל
הרבה מתוך המגזר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2008 00:58 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | בציבור החרדי (וגם בשכבות חלשות אחרות באוכלסייה) נהוג חופשי לחיות על חשבון צדקה/ תמיכה.
בשכבות בציבור הכללי, הם מרגישים שהאשכנזים/ הממסד דפקו אותם, ולכן הממסד/ האשכנזים צריכים לתמוך בהם.
בציבור שלנו זה פשוט כי אנחנו לא מרוויחים כסף, אז האנשים שכן מרוויחים כסף צריכים להחזיק אותנו. הגיוני, לא?
|
|
עד כמה שידוע לי אמנם לימוד התורה היא מטרה בפני עצמה, אך עדיין ללמוד ע"מ לקיים הוא גם תנאי בעצם לימוד התורה אין לך כסיל שמבזה את מלכו יותר מזה שלומד את חכמת המלך, ואינו מקיימה או מפרשה ע"פ תאוותיו ועצלנותו.
בן תורה אמיתי הוא אותו אחד שמקיים את מה שכתוב בה וכבר למדונו חז"ל דרב אמר לר"כ פשוט נבילה בשוקא ואל תצטרך אל הבריות ואל תאמר כהנא אנא וגברא רבא אנא. היוצא מן הדברים שאדם שאין פרנסתו מצויה אין הוא רשאי לסמוך על הבריות, ולומר בטוח אני שפרנסה משמים, ואין אני חושדו לאותו אברך צדיק יסוד בנין, שהוא בעל בטחון יותר מרב כהנא, אמנם בדברים הללו אני לא מתכוון לומר שמחובותו של אדם לצאת לעבוד, שאםבחר לו אברך לחיות על תקציב הכולל ומשכורת מאשתו ולהצטמצם אשריו ואשרי חלקו, אך אם מגיע הוא למצב בו הוא נזקק לחסד אחרים, איך נראת אותה תורה שבה הוא עוסק, כשהוא לא מציית לדבריה, ואם מן דהו יבוא לטעון ולומר אכשר דריה והשתנו הדורות, כמו שבכל דבר תורה אם יאמר כך יאשימוהו בזילות התורה וברפורמיות ובנוסף לכך כפירה בכלל מיג' עיקרים זאת התורה לא תהא מוחלפת, וברור שמכוון גם כלפי תורה שבע"פ אף כאן האשים כל מאן דהו שיטען טענה זו, בכל אותן האשמות שהיה מאשים אותי אילו היה אומר לי שהיום להדליק אש לא נחשב מלאכת שבת שהרי אין טירחה בדבר כפעם וכו' וכו'...
תוקן על ידי סנסאי ב- 06/07/2008 0:58:35
תוקן על ידי סנסאי ב- 06/07/2008 1:36:07
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2008 01:37 |
|
| |
ובעצם הנידון בפורום על נשואין בגיל צעיר לפני ביסוס כלכלי, ואם יש בשלות לנישואין או שהיא נעשית בצורה חברתית.
הגמ' במס' יבמות סב' ע"ב אומרת כל אדם שאין לו אשה שרוי בלא שמחה בלא ברכה בלא טובה.
ואם הגמ' קבעה שבן 18 לחופה הוה אומר שעל אותו אדם דיברה הגמ' שאם שרוי בלא אשה שרוי גם בלא כל הדברים הנ"ל.
הצורך הבסיס לאשה לכל גבר וכנ"ל גם מהצד השני בגיל צעיר לא פחות מאשר בגיל מבוגר . ההבדל שבגיל צעיר עדיין רוב חבריו עמו ואינו מרגיש בחסרון הבדידות, אבל כשמתבגר ועם הזמן חבריו פורחים להם מי לביתו, ומי לעיסוקיו ועסקיו, מתחיל להציק לו בדידותו ויחפש אשה למלאות חסרונו, יוצא שנושא אשה לא בגלל שכעת הוא בשל לנישואין אלא עכשיו גם שאר צרכיו לאוו דווקא צרכי הנישואין מאפשרים לו ואפילו דוחקים בו לעשות צעד לכייוון אשתו. ובשל כך יוצא שאין נישואיו מגיעים מהמקור הנכון והנעלה של אשה שתהיה שותפה מלאה לחייו, ולהקים את ביתו שישמש אותו אשתו ויוצאי חלציו לקן חם ונעים, אלא השלמת חסרונותיו וצעד מוכרח עקב נסיבות חייו.
משא"כ אדם צעיר שסביבתו וחבריו עדיין בשיאם, ומרגיש שלא מיצא עדיין את ימי רווקותו הוא אשר ישכיל להבין את אשר עומד לפניו נישואין. שהצורך היחיד לו באשה הוא החיבור אליה בכל המובנים שותף לחייו להקים את ביתו וכו' וכו', ואגם שחבריו מסביבו עושי אותו דבר הם ושמא נחשוב שעושה את מעשיו כשאר חבריו, ולא מפני חשיבו המוהללת. הרי שאדם צעיר יותר יכול לפתח קשרי ידידות מהר יותר זה הולך וזה בא כהרגלנו בעולם הישיבות ובכל מקום אנשים בצעירותם עוברים אין ספור מקומות לימודים יסודי תיכון סמינר/ישיבה או /צבא אוניברסטה וכן הלאה על זה הדרך, לכן כשגורמים לנוער להתחיל לחשוב על נישואין בגיל צעיר הרי שמציבים להם את האפשרות להתבונן ולהבין את המטרה העליונה של נישואין, ואם הם שייכים לאותם אחוזים שלא חושבים וצועדים ע"פ החברה מסביבם כעדר, הרי שגם בגיל מאוחר יחשבו כך, וגם אם תאמר שמא עלולים להתבגר, ושמא אז יבינו את אשר לפניהם, הרי לכם שהרבה הנהגות בתורה אינם שוות לכולם וע"ז אמרו חכמינו צדיקים ילכו בם, ופושעים יכשלו בם. ואין אנו מצווים ואין באפשרותנו ואולי תלוי זה בזה שבגלל שאין אנו מצווים אין באפשרותנו, ומחמת שאין באפשרותנו אין אנו מצווים, לקבוע הנהגות כלליות אשר יתאימו לכולם כאחד.
ובאשר לביסוס הכלכלי אומרת הגמ' במס' סוטה דף מד' תנו רבנן אשר בנה אשר נטע אשר ארש לימדה תורה דרך ארץ שיבנה אדם בית ויטע כרם ואח"כ ישא אשה. הרי לך תשובה ברורה מה אמור להיות אך עקב כך שהיום באפשרות ההורים לממן את לימודנו ונישואינו וגם אם לא בהכל, עדיין תומכים הם ע"פ רוב לא פחות ממה שישיג האדם בימי נעוריו, הרי שאין אתה חסר לא בית ולא כרם, ובודאי שמי שנמצא ללא תמיכה יבור לו מקצוע יבנה בית ויטע כרם וכו', אך אם לקיים דברי הגמ' אתה אומר בל תשכח את הגמ' במס' קידושין כט' ע"ב ת"ר ללמוד תורה ולישא אשה ילמוד תורה ואח"כ ישא אשה ואם א"א לו בלא אשה ישא אשה ואח"כ ילמוד תורה אמר רב יהודה אמר שמואל הלכה נושא אשה ואח"כ ילמוד תורה, כך שלא תשכח לפחות לאחר החתונה ללמוד תורתנו. ועוד דאם אי אפשר לו בלא אשה, הקדימה הגמ' נישואין ללימוד אע"פ שברור מדברי הגמ' שמעיקר הדין היה ראוי להפך הדברים , אולי אפשר להתלמדן ולומר ק"ו לגבי פרנסה אם א"א לו בלא אשה ישא אשה ויטע כרם, ותלמוד הרי קודם לפרנסה כל עוד אינו חבר הרי שיוצא שילמד ואח"כ שבא ליטע כרם אינו יכול בלא אשה וא"כ ישא אשה ויטע כרם שהרי א"א לו בלא אשה ויש לעיין בדבר....
תוקן על ידי סנסאי ב- 06/07/2008 1:38:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2008 12:22 |
|
| |
למה בפורום הזה אנשים חייבים לסבך כל דבר? "אמונה" אופטימיות" "תמימות" די לבלבל במוח.
כל הדברים האלה שייכים בכל גיל, לא רק לגילאים שציינת.
זוג התחנתו צעירים, אין דבר יותר נפלא ורצוי מזה.
צריך רק לעודד את זה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 17:49 |
|
| |
במקרים מסויימים כשמתחתנים בגיל צעיר ההתיבשות באה יותר מוקדם!
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 18:34 |
|
| |
אם אני מוציא את הפן התורני מהמשוואה (אם בכלל אפשר לעשות את זה אבל זה נדון אחר):
א. מכיר לא מעט זוגות צעירים שהתחתנו מוקדם שאני מרגיש שהם איכשהוא ויתרו על משהוא (תקראו לזה איך שתרצו, חיי רווקות, חופש חוסר מחוייבות) וחיים עם תחושת החמצה.
ב. מכיר זוגות שהתחתנו מאוחר, הרגשות שלהם קהו עם השנים, חסרה להם התשוקה שבוערת אצל הצעירים השנים כיבו את הבעירה הזו. נוסף לזה עצמאות היתר וה"לבד" שהם פיתחו הקשו עליהם בחיי הנישואין וקבלת הבן זוג כחלק אינטגרלי מחייהם.
|
|
|
|
|