|
|
| נשלח ב-7/7/2008 21:44 |
|
| |
פטרוס,
נכונים הם דבריך, ואני מסכימה איתם.
אך יש את האמצע....
האמצע הוא האידיאל!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 07:47 |
|
| |
חכמה_אחת,
אמצע בין נקודה אחת לחבירתה זה מדוייק כאשר יודעים את המיקומים של הנקודות במרחב. אבל אמצע שאת אומרת אינני יודע איך לחשבו...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2008 14:28 |
|
| |
פטרוס, מסכימה עם דבריך..
אני חושבת שאלה שנישאו צעירים ומרגישים החמצה- זה היה בגלל דחף ההורים או המצב הסביבתי/משפחתי שאילץ אותם להינשא ולא למשוך זמן..
ואלה שנישאו לאחר זמן ממושך(כדבריהם..) ואיבדו את התשוקה.. (??)
זה ממש תלוי באדם ובאופיו. ונכון שגם הגיל עושה את שלו.. אבל יותר מכך- האדם יוצר את המצב ולא להיפך.
ומתי הגיל האידיאלי?? -כשאתה מרגיש אתה רוצה להינשא, בשל לקבל החלטות ובוגר לחיים.. אז זה הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 11:08 |
|
| |
חמש דקות,
אני חולק עליך נמרצות בעניין המהירות להתחתן צעירים. רק השבוע שמעתי ממקור ראשון סיפור ש... קיצר, לא מומלץ להחפז להתחתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 11:17 |
|
| |
ליטאי
חמש דקות מספר לך עכשיו סיפור ממקור ראשון, שלא כדאי לחכות.
סיפור אחד וגם לא עשר, זה לא ראיה עם זה טוב או לא,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 11:27 |
|
| |
שיש..חחחח...אהבתי...מקור ראשון.
אפשר לקחת ראיה ממקור ראשון מרוב החבר'ה פה.
לדעתי, כשבא הבן זוג המאים מתחתנים, יש כאלה שזה קורה אצלהם בגיל מוקדם ויש כאלה בגיל מאוחר.
אבל ח"ו לא לאמר עכשיו אני לומד/תואר/עובד/...אין לי זמן כרגע להתחתן, זו טעות גדולה.
בקרוב אצל כולנו בלי תרוצים...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 13:42 |
|
| |
מקור ראשון זה אומר שנחשפתי לסיפור של נישואין שדי בסכנה בגלל ששניהם התחתנו סתם כי כולם התחתנו אז גם הם התחתנו. ולא באמת היו בשלים. ותכל'ס הם לא מתאימים.
בקשר לחמש_דקות, יש לו סיפור יותר מורכב מכולם. (לא יודע בדיוק מה, אבל הוא כתב משהו שלא היה לו פגישה 6 שנים) בכל מקרה לא כאן המקום לדון בו, ויהי רצון שישלח לו הקב"ה את זיווגו מהרה מן השמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 14:00 |
|
| |
ליטאי,חברמן כתב שהוא לא נפגש 6 שנים!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 15:21 |
|
| |
אהה התבלבלתי.
חמש דקות קבל את התנצלותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2008 15:38 |
|
| |
ליטאי,
מה קורה איתך??
הכל בסדר?
התגובה שלך, או יותר נכון התגובות שלך באשכול, העלו בי תמיהה.
אתה סגור לגבי מה שכתבת??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 07:19 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | בעקבות ארוע משפחתי לבני זוג שנישאו בגיל 19 וכיום בגיל 22 הם עם שני ילדים (ועדיין טרם התחילו ללמוד מקצוע), מעניינת אותי דעתכם. האם נישואין בגיל צעיר והקמת משפחות בגיל צעיר מלמדים על:
אופטימיות - ציפיה כי בסוף הכל יהא בסדר מבחינת הכנסות המשפחה. העתיד צופן צמיחה כלכלית ובני הזוג ישתלבו בה.
רצון לברוח מהחיים הנוכחים - אמונה כי נישואין יעלימו את צרות ההווה עם ההורים. הסתמכות על בן/בת הזוג שהכל יהא בסדר.
אמונה - שלזה נועדנו ואסור להרהר על החובה להינשא ובגיל צעיר וללדת ילדים לפי הכוחות הפיזיים, תוך התעלמות מהמשאבים הכלכליים הנדרשים.
תמימות - כולם אומרים שיהא בסדר אז חייב להיות בסדר לא? |
|
התנהגות נורמאלית של אדם שמחשב את חייו היטב.
בגיל מאוחר בציבור החרדי מתחיל להיות קשה למצוא שידוך.
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 12:09 |
|
| |
יפה שייס, או שיס, לא כדאי לחכות,
סיפורים יש הרבה ומשנה קדושה שאומרת "בן 18 לחופה" יש רק אחת...
הנה, יש לי חבר טוב שהתחתן בגיל 19 והתגרש אחרי שנתיים...
מצד שני הנה יש לי חבר שהתחתן בגיל 26 או קצת יותר, והתגרש אחרי שנתיים בערך גם כן...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 14:11 |
|
| |
| אסיק_good כתב: |  |
התנהגות נורמאלית של אדם שמחשב את חייו היטב.
בגיל מאוחר בציבור החרדי מתחיל להיות קשה למצוא שידוך.
|
|
האשכול סטה מעט ממה שאליו כיוונתי.
השאלה היא נגעה לסוגיה למה אנשים מרצונם מתחתנים בגיל צעיר.
אתה מונה כסיבה לחץ חברתי או חשש שכל הטובים/ות יחטפו.
אכן זו חשיבה לגיטימית.
לגבי החלק השני זו סוגיה היכן האיזון בין להתחתן עם הילדה הכי טובה בגן או עם ד"ר הכי מפורסמת.
|
|
|
|
|