|
|
| נשלח ב-13/7/2008 19:29 |
|
| |
הגבול הוא הסכמת ישראל.
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 20:09 |
|
| |
אפשר לעשות הצבעה בעזרת sms או משאל רחוב במחנה יהודה. מצד שני אסור לנו להשתמש בשכל שלנו כשאנחנו קוראים את התורה (כי אנחנו ננסים על כיתפי ענקים, וחמורים לעומת מלאכים).
האמת שאני מעדיף לקרוא את שלל השירשורים שנכתבו כאן בעבר לפני שאני ממשיך להתכתב בנושא. אגב, לדעתי לא לחינם יש דמיון בין המילה פרשן למילה פרש (כזה שקובע לסוס לאן ללכת).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 20:44 |
|
| |
מאיר.
אולי תהיה פרש ותפרש את פרושך, כיכולת הפרשנית הטובה שלך.
מי זה בדיוק ישראל??? אתה מכיר דבר כזה היום? ולא כאמירה או כרעיון להלכה! למעישה למעישה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 22:20 |
|
| |
אתה לא מכיר את עמישראל???
ישראל על פי ההלכה זה משהו מאוד מאוד מוגדר.
למה על פי ההלכה? כי אנחנו מדברים כאן על ההלכה.
מי אמר שמה שמכנים היום הלכה היא ההלכה הבלעדית? אולי זרמים אחרים?
אולי, בעיה!
סבורני, שכדי לפרש את רציפות המסורת, יש לשלם מחיר והוא להצמד אל המסורת גם כשזה לא מוצדק מצד עצמו, רק כדי לשמר את המסורת, ולו כעקרון קדוש.
אני סבור שזה תנאי הכרחי, כדי להוות קהל יעד לעדכון המסורת.
אם אתה נוטל מן המסורת את מה שנראה לך, גם אם בצדק, אתה לא יכול להמנות על מעדכני המסורת, אלא על משני המסורת.
ובכן, כל מי שהמסורת חשובה לו והוא מוכן להקריב בשבילה, הוא חבר בקהילת היעד.
קהילה זו, צריכה להסמיך ולקבל עליה סמכותו של גוף פרשני - משפטי שיש לו את המנדט להתאים את החיים למסורת ואת המסורת לחיים.
אותו גוף, אמור לכלול בתוכו את כל הכוחות הפועלים באותה קהילה, הראויים לתפקיד על פי אמות מידה ענייניות.
עד כאן אוטופיה ואם הייתם רוצים לא היתה זו אגדה.
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 22:25 |
|
| |
מאיר
ישנו טוב, החלומות היו נעימים ומענינים. עכשיו התעוררתי מה עושים חולמים בהקיץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 22:26 |
|
| |
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 13/07/2008 22:26:05
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 22:55 |
|
| |
מדוע אתה מאשים אותי במצב הנורא בו אנו שרויים?
אינני טיטוס ולא אני הגליתי את ישראל מעל אדמתם.
למרבה הכאב והצער, אין לי הצעה מסודרת למחר בבוקר.
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 23:06 |
|
| |
מאיר
ידידי הטוב, אני לא מאשים אף אחד, אבל דבר חשוב הוא לדעת את המצב, ואפילו שאין לנו פתרון. לפחות לא נשלה את עצמנו בחלומות.
לא טיטוס הגלה אותנו.- ומפני חטאנו גלינו מארצנו, דבר ראשון לחזרה בתשובה, זה לדעת את העבירות שעשית, של נחשוב שאנו עושים מצוות, כשבעצם, אנו עוברי עבירה,
כפי שכתוב בתורה- ועשה את אחת ממצות ה' אשר לא תעשנה.
|
|
| נשלח ב-13/7/2008 23:49 |
|
| |
| אפיקבנגב כתב: |  | ישראלי,
אתה צודק. היהדות מוגדרת בילעדית על ידי ההלכה, אין טעם בתורה בכתב ללא התורה שבע"פ, ועדין: מי מבטיחך שלא נעשו שום טעויות במהלך הדורות? מדוע התורה כתובה בלשון מטעה? (לפחות בכמה וכמה מיקרים) |
|
אפיק, לא אמרתי כלום.
טענתי שיתכן שאין ל'הלכה' סמכות אך זו עובדה שיש לקבלה. המצטרף יבוא בקהל ומי שלא - ישאר מחוצה לו.
|
|
|
|
|