בעקבות הדיון באשכול בעד או נגד,
פגישה ראשונה היכן לדעתכם אמורה להתקיים, וכיצד?
(כלול גם מה ללבוש ומה לא)
תוקן על ידי המקשיב ב- 08/07/2008 16:16:07
נשלח ב-8/7/2008 22:58
בבית של מישהו.
לא בבית מלון.
נשלח ב-9/7/2008 01:17
עדיף שתהיה בבית ממס' סיבות. כדי שהאב/האם יתרשמו מהבחור..
וכשזה במקום סגור- יושבים אחד על אחד והשיחה היא רישמית יותר ואפשר להתרשם יותר מהדיבור, מהתוכן, מהשיחה, מהבנ"א..
המינוס בזה- שהשיחה היא בד"כ יותר מאופקת והמילים ממוספרות כי שומעים כל הד של אות ונשימה.. אבל יש בזה פלוס לפגישה ראשונה.
לדעתי, צריך ללבוש בגד אלגנטי אבל לא מחייב שבתי. זה יכול להיות גם בין לבין כזה.. משו משולב..
נשלח ב-9/7/2008 13:59
תלוי בבחור והבחורה,
אדבר על אלו שמתאים להם ראשונה לא בבית,
א. אולי כדאי שההורים לא יכירו את הבחור ושהוא לא יכיר אותם, לא תמיד זה כדאי, <מלבד מה שההכרות איתם לפני ההיכרות איתה, וזה בד"כ לא לטובה>,
ב. השיחה כבידה לא משוחררת ולא זורמת מספיק,
ג. הבחור ידון כל דבר שאצלה הוא טבעי יותר <הרי זה הבית שלה/של....> בצורה חמורה יותר <הוא הרי לא יעשה את זה>
לדעתי בבית, אבל עם פרטיות בצורה מוחלטת!(להיזהר כמובן מייחוד)
כי בכל אופן זו הכרות ראשונית, ואני לא הייתי רוצה להיות בחוץ עם משהו שלא ראיתי והכרתי עד לרגע זה
וכן בעלי הדירה רואיםאת המדובר, יש להם לעיתים טביעת עין יותר מימנו הצעירים ולעיתים יכולים לנווט אותנו, אם יש צורך.
בעד בגדי שבת, ולהראות הכי טוב שיכול להיות.
בהצלחה לכולנו, בקרוב הפגישה הראש' (האחרונה!)
נשלח ב-9/7/2008 14:44
הדגשה קטנה:
"וכן בעלי הדירה רואים את המדובר, יש להם לעיתים טביעת עין יותר מימנו הצעירים ולעיתים יכולים לנווט אותנו, אם יש צורך",
לא ההורים,
נשלח ב-9/7/2008 14:45
צודק בהחלט.
זה יכול להיות דודים, ידידים וכו'
נשלח ב-9/7/2008 15:13
בדירה זה לא נוח.
עדיף מקום עם מרחב. כמו לובי של מלון.
נשלח ב-9/7/2008 16:03
בחור מעם, לפי הסיבות שהזכרת העדיפות היא להיפגש בבית של מישהו אחר, ובאמת עדיף שלא בבית של אחד מהנפגשי, כי בד" יכול להיות רושם ראשוני מאוד גרוע או מאוד טוב על פי הבית........
ליטאי- סליחה על הגסות, אבל לדעתי זה מאוד זול להיפגש בבית מלון. ,
*שורה הועברה לפיטפוטים
תוקן על ידי המקשיב ב- 10/07/2008 13:55:06
נשלח ב-9/7/2008 16:33
אני מעדיף פגישה ראשונה בחוץ זה הרבה יותר נוח ומשוחרר ומאפשר להתרשם אין שום יתרון לרשמיות שהבית מכניס אליה שקוטבית מציינת לזכות להפך!! אני חושב שהבית מפריע וחוסם את האופי האמיתי ואין באמת ממה להתרשם חוץ ממראה חיצוני ואיך שהבית נראה. גם אם ההורים רוצים לראות אפשר שהבחור יבוא לקחת את הבחורה מהבית וההורים יראו וישוחחו איתו כמה דקות ומנסיון אני יודע שאין שום דבר בחצי דקה שההורים רואים, אבל אני מבין את זה שיש הורים ובחורות שמודאגים ורוצים לשמור על הבחורה בבית ושיש בחורות כמו ד_ שחר שחושבות שבית מלון זה זול ולכן גם אני נאלץ להפגש עם בחורות בבית כשהן מבקשות את זה. אבל אם בחורה היתה אומרת שהיא רוצה בבית כי במלון זה זול לא היינו נפגשים בבית כי לא הייתי נפגש איתה בכלל ;-)
נשלח ב-9/7/2008 16:47
ד. שחר
מסתבר שכב70% מהציבור נפגשים בצורה "זולה" בלובי של מלונות.
נשלח ב-9/7/2008 16:49
זה מראה על הסחורה ה"טובה" שיש לצערינו היום בשוק.....
נשלח ב-9/7/2008 23:49
איזה שטויות.. להיפגש בלובי זה דבר מקובל לחלוטין וממש לא זול. זה שזה לא לפי טעמך ושיקוליך הפרטיים- זכותך.
אני בעד ראשונה בבית, השאר בחוץ. ליטסיד, לפעמים בנ"א נבחן גם בשעת מבוכתו. ותתפלא.. שהורים קולטים הרבה בטביעת עין.. זה גם אמור להוסיף לך רקע בזה שאתה רואה מי עומד מאורי הבחורה.. (אני הייתי רוצה שיהיה פגישה בבית שלו.. לראות סגנון, משפחה.. רואים אופי.. מנטליות..)
נשלח ב-10/7/2008 00:26
חברה שלי היתה נפגשת בבית [היתה כי עכשיו היא נשואה]
אבא שלה היה בודק את הבחור לפי לחיצת היד שלו. היה בחור אחד שרגע לפני שהם נכנסו לחדר הוא אמר לה, "תרדי מזה הוא אלים מידי"
[!]
נשלח ב-10/7/2008 01:13
בגלל לחיצת יד???????? שמעתי הרבה דברים מוזרים אבל זה ללא ספק במקום הראשון
בקשר לטביעת עין של ההורים כל בחור עם רמה בינונית ומעלה יודע מה מצפים ממנו ויחזיק מעמד כמה דקות אלה שלא מסוגלים גם בפגישה יעשו פדיחות והטביעת עין של ההורים מיותרת!
זה לא עוזב אותי הקטע של הלחיצת יד אני יודע שיש קטע של שפת גוף בלחיצת יד אבל זה מאוד כללי וממש לא משהו שצריך להיות סיבה בפני עצמה, אולי כתוספת לדברים אחרים.
נשלח ב-10/7/2008 01:37
ליטסיד,
ראשית אני שמעתי כבר על 'לחיצת יד' -זה אומר הרבה. רק לא ככה באופן גורף..
בקשר לטביעת עין, ההורים מספיק חכמים(מקווה) לקלוט את מה הבנ"א משדר מעבר לאיך שהוא מתנהג. הרי ברור לכולנו שפגישות -יש בזה קטע של הצגה ושחקנים.. ולכן, אין חכם כבעל הניסיון.
יתכן ואתה מספיק חכם בשביל לסמוך על גדולים ממך.. אבל לנו עדיין נשארה התבונה לשמוע מפי גדולים..