בית פורומים שידוכי חרדים

איזה משקל מייחסים לעבר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2008 00:48 לינק ישיר 
איזה משקל מייחסים לעבר

בחור שלומד בישיבה טובה שמברורים נשמע שמדובר במשהוא רציני 

אבל.... הוא בילה 2 שנים בערך בלי ישיבה קרי: עבד (על עצמו, על הצבא שהוא עוד החזיק בתואר תורתו אמונתו) 

(מאז עברו כמה שנים טובות)  

אכשיו נראה בחור רציני  הייתם מתיחסים לזה כעבר או כסימן?

ועוד מקרה אותו הדבר בערך רק ההבדל שבשנתייים בלי ישיבה שירת בנח"ל החרדי איך הייתם מתיחסים לזה

בתודה מראש לכל המגיבים תגובותכם חשובות לי  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 01:15 לינק ישיר 

אם יש הבדל בין אדם שלמד 70 שנה לאדם שלמד 5 שנים כך גם יש הבדל בין אדם שלמד 2 לבין אדם שלמד שנה,
וכמו"כ ברור שיש הבדל ברמה התורנית אם בילה ברחוב שנתיים או בנח"ל, לעומת בחור שלמד תמידים כסדרם בישיבתו בישיבה.
הבדל זה אינו אמור לגבי מידותיו השקפותיו או רצינותו בלימוד שבזה יכול להשתוות לבחור ישיבה רגיל ואף לעלות בדרגתו מעליהם שבמקום שבעלי תשובה עומדין צדיקים גמורים אינן עומדין. (ברכות לד' ע"א)
אך מבינה רמה תורנית לימודית אינו משתווה לעצמו אם היה לומד את אותם שנים בישיבה, ולפעמים לבן אדם שמחפש שותף לחיים יותר משחשוב לו הרמה בתחום הנ"ל חשוב לו המיצוי האישי של האישיות ממול, באותו התחום. (השאיפה הפשוטה למושלמות.)
לגבי השאלה על שירות בנח"ל כל אדם ששכלו בראשו מבין שעדיף אדם שהיה במסגרת כל שהיא וחי את חייו בצורה מסודרת, מאשר אחד שבזבז זמנו לריק ולא רק זה אלא שהסתובב ברחוב בחוסר מעש. אלא א"כ דברת על אחד שהיה לו סדר יום מסודר, עבודה וכיוצא בזה.
מה שברור הוא שאותו אחד שכיום הוא אדם חיובי, מבחינה תורנית, אע"פ שהסטיגמה החברתית לוקח לה הרבה זמן למחול לו, אעפ"כ אין מקום לדון או אפילו להתחשב בעברו כיום הוא חיובי אפי' אם עבר דרך קשה להגיע לכך, ושבע יפול צדיק וקם כך שבכל קימה עולה הוא אף למקום גבוה יותר, וככל שנפילתו גדולה, תקומתו גבוהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 01:16 לינק ישיר 

ראשית אם הבחור לא בילה ברחוב אלא באמת עסק במשהו אז אין סיבה לוותר עליו.
אני מניח שאתה יודע את הגמ' (ברכות ח' א') "גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמים".
לגבי עבד על הצבא אני מעוניין טיפה לסנגר עליו (ממרומי גילי).
1. הוא יצא לתקופה קצרה מהישיבה ולא רצה להתנתק.
2. בכדי שאדם ירצה לתרום ולא להתחמק (כמו הבנים של אולמרט למשל) הוא צריך להרגיש שהמדינה תרמה לו או לפחות התיחסה אליו בשיוויון. כאשר בחור יוצא לעבוד ללא בגרות וללא מקצוע הוא לא חש בכך ומוצא את כל הסיבות שלא להתגייס (במיוחד אם הוא לא התחנך לחבב את הצבא ומצא כי אחוז ניכר אצל חבריו החרדים מתחמק משרות בטענות כאלו ואחרות).

לכן אני מציע שתתיחס לבחור תוך בדיקה שבמצבו היום הוא לא ממשיך את דרכו הקודמת ואל תשפוט אותו על העבר.

תוקן על ידי שרפ ב- 09/07/2008 1:16:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 09:25 לינק ישיר 
אני הייתי ניגשת לבדוק.

כי אחרי שהוא "חזר" הוא הרבה יותר מחושל פנימית, ערכית וסתם ככה.

זו דעתי :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2008 09:58 לינק ישיר 

אני אישית הייתי מורידה הצעה כזאת, אני מייחסת משקל רב לעבר
זה הזמן שבו הבחור נבנה ואם הוא שוטט במקומות אחרים אז זה לא בשבילי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 10:24 לינק ישיר 

יש ערך רב לעבר של אדם בתאוריות של משאבי אנוש זה פרמטר חשוב באבחון  לקבלת עובד ,
השאלה עם עבר שלו  מתאים לבחורה כמו למשל שהלך לצבא או שעבד יש בנות שמסתכלות על זה באופן חיובי ויש באופן שלילי , ועם זה לא מפריע לבחורה למה שלא תפגש  ותראה את בחור ותשמע מה יש לו לספר על עצמו וכו ואז יותר חכם להחליט ,

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 11:06 לינק ישיר 

זה תלוי מה המצב של הבחורה.
מצויות היום בחורות שקופה של שרצים תלוייה מאחוריהן, והן בודקות כל חודש נתון מחיי הבחור מה עשה.
וכנ"ל יש בחורים.
בכל מקרה "באשר הוא שם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 11:26 לינק ישיר 

הנושא נידון בהרחבה לפני תקופה קצרה
באשכול הזה

"לפתוח אשכול בשידוכי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 12:29 לינק ישיר 

חנושנוש כתב:
אני אישית הייתי מורידה הצעה כזאת, אני מייחסת משקל רב לעבר
זה הזמן שבו הבחור נבנה ואם הוא שוטט במקומות אחרים אז זה לא בשבילי.

מסכימה איתך!
אומנם, לא הייתי מורידה על הסף אלא בודקת וחוקרת לעומק מה ומי וכו' ומיהו היום בעיקר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2008 13:16 לינק ישיר 

לדעתי צריך לבדוק כי לפעמים עדיף מי שלא "שם" מבחירה על מי שפה ורוצה לנסות מה קורה "שם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:39 לינק ישיר 

CC3076יעל כתב:
לדעתי צריך לבדוק כי לפעמים עדיף מי שלא "שם" מבחירה על מי שפה ורוצה לנסות מה קורה "שם".

מסכים.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:48 לינק ישיר 

CC3076יעל כתב:

ברור, מלכתחילה מחפשים משהו שלא שם מבחירה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:52 לינק ישיר 

חנושנוש כתב:

ברור, מלכתחילה מחפשים משהו שלא שם מבחירה!

עגבניות במיץ שטויות. אין פסול במי שלא היה "שם". השאלה זה עד כמה משנה מי שבעבר היה "שם", אבל כל בר שכל מינימלי יודע שאין עניין מלכתחילה לחפש כזה.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 13:58 לינק ישיר 

ליטאי,אתה מסתבך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 17:12 לינק ישיר 

אני חושבת שכל אדם יכול ליפול בכל שלב של החיים וזה שמישהוא היה בסדר עד גיל שידוכין זה לא ערובה לזה שיהיה בסדר לאחר הנישואים. צריך לבדוק אמנם מה בדיוק קרה שם אבל  לכל נער ונערה יש את תקופת ה"מרידה" וזה טבעי ויש כאלה שזה מגיע אצלם מאוחר יותר. המרידה יכולה להתבטא בדרכים שונות החל מהתחצפות להורים וכלה בהורדת הכיפה. אבל זה שלב שכל בנהא"ד עוברים. קוראים לזה חטאות נעורים וכולם עושים טעויות. אז אם את בוחרת מישהוא שעשה את אותם מעשי שובבות קלושים זה נורמלי והגיוני. עכשיו הוא כבר גדול ועבר את זה. זה טבעי. זה לא אומר שהוא שבבניק או משו. כמובן שזה תלוי גם כן ברמה הרוחנית שלך וביכולת שלך להבין דבר כזה וכ"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/7/2008 07:07 לינק ישיר 

בס"ד

דעתי היא כזאת.

אני בד"כ נותן משקל רב למאורעות שעוברים על אדם.
במיוחד בשבלב זה של חייו הם בוודאי משפיעים על חייו.
איני נכנס לנשוא כמה הם השפיעו באיזו צורה.
יכולה להיות משמעות של התחשלות, ויכולה להיות משמעות של נפילה.

מה שבטוח שעבר על האדם משהו וזה השפיע וכנראה ימשיך להשפיע על חייו הלאה.
אני מעדיף לחיות עם אדם שעבר את אותם (פחות או יותר) מאורעות שאני עברתי.
אני רוצה לחיות עם אדם דומה (עד כמה שאפשר, ואפשר) ולא עם אדם שונה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איזה משקל מייחסים לעבר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext