|
|
| נשלח ב-9/7/2008 23:17 |
|
| |
חנוש ושחר, אתן מדהימות..!
ליטסיד וליטאי, עם כל הכבוד (ויש כבוד) אני גם הופתעתי מתגובותיהן.. אבל אני חושבת שצריך לעודד אותן ולדבוק בהן ולא להסתלבט עליהן.. למה מה אתה יותר טוב מהן- שאתה רואה סרטים?? ו'פתוח' לעולם..???? אני גם כמוך, אני די מודרנית ורואה סרטים (אמנם לא בתדירות) והייתי מכורה ל'נמלטים'.. אבל מכאן ועד להשמיץ בנות טובות. אין כל סיבה. תסתפק בזה שאתה לא טוב מהן, אם תשתחצן (במה שאין לך) תצא גרוע יותר.. אז או שתסגור את הפה.. או שמן הראוי להחמיא להן על הדרך הנכונה ועל שליטה ביצר ועבודת המידות. ומעבר לזה אתה גם יכול לומר את עמדתך בעניין- כמובן לא על חשבון אחרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 01:28 |
|
| |
קוטבית אני לא צוחק עליהן לא הייתי ציני, אני רציני לחלוטין שאני מופתע לראות את ההשקפה הזאת מתחברת ביחד עם גלישה
ואני מחזק אותן ואני רוצה להוסיף ולחזק אותן לעזוב את הנט.
שחר את מסתדרת עם הנט? אבל יש לך בעיה עם בחורה שקונה בזארה?? תעזרי לי להבין מה הבעיה במיטב האופנה אם היא צנועה? מה אכפת לך שזה מזארה ומה זה קשור לאיך ומה אבא שלה נראה או עושה? וזה נוגד השקפה חרדית??? יותר משהאינטרנט נוגד השקפה חרדית???
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 01:31 |
|
| |
אני מסדרת מצוין עם הנט,
למה יש לך עיניין להוציא אותי ממנו אם אפילו הרבנים הבינו באיזשהו שלב שאי אפשר בלעדיו?
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 01:54 |
|
| |
שחר הפורומים זה מקום העבודה שלך? כי אני לא מכיר את הרבנים שאמרו שאפשר להשתמש בנט ושאי אפשר בלעדיו אלא אם כן מדובר בעבודה וגם אז בדיעבד גדול עם חסימות וסינון אתרים ועם אישור מרב ומליון הגבלות. לפחות לא הרבנים בציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 02:13 |
|
| |
רגע אני שולחת לךאת כל ההיסטוריה שלי שתראה שאין לי שום אתר שנוגד את ההלכה,
תוקן על ידי ד_שחר ב- 10/07/2008 2:13:03
"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 02:29 |
|
| |
אני שמח מאוד לראות שההסטוריה שלך נקיה
אבל את בטח מבינה שזה לא הנושא ואת לא הנושא (אני מקווה), אלא עצם הרעיון
אני עדיין מחכה לשמוע על הרבנים שאמרו שאי אפשר בלי זה ושהתירו לגלוש שלא לצורך עבודה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 10:23 |
|
| |
ליטסיד, תודה על האיחול להעיף אותי מכאן, והלוואי ואזכה גם לכך.(וכן למר ליטסיד..)
הגלישה דורשת התגברות שלא להיסחף אחרי היצר, היום נפילה עלולה לקרות באלפית השניה....
נקודה קטנה, אם יש כבר אינטרנט באזור אז עדיף להיות כאן!!!!!!!!!!!ולא לנסות אפילו להיות שם.
וכל המוסיף גורע.....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 11:48 |
|
| |
מעניין לקרוא תגובות שונות של בחורים ובחורות מ"שלנו".
אם תשאלו אותי, תמיהתו של ליטסיד מובנת לי מאוד. אומנם איני מצהירה על רצון לבחור שישב וילמד 24 ש', וכן מצהירה על בחור שיהיה חזק ביר"ש (מורכב מאוד...) . ולפעמים תוהה על עצמי, מדוע אני מתירה לעצמי דבר כזה או אחר.
מה שכן ליטסיד היצר הרע הוא גדול ואפשר להאכיל אותו בכל מיני אפשרויות, כאן אנחנו נמדדים, על התגברנו ומדוע. אני לא באה לסנגר כאן על אף חברה שגולשת ומצהירה על חוזק וצדקות, כי כן יש סתירה כלשהי, אבל אני יכולה לספר לך, שמצוי מאוד שבנות מצליחות לשמור על עצמן מאוד מכל מיני פתויים שבחורים לא מסוגלים-ולכן הן עדיין בגדר של "חזקות", על אף הטעימות הקטנות שהן בחרו להנות מהן, כמו לגלוש בפורום "נוער חרדי". אז לא לראות סרטים זה קו שהן הגדירו לעצמן, כי בעינן זה פתח גדול יותר והן עומדות בזה על אף שהן גולשות כאן ומתדיינות איתך. אין ספק שהיה טוב יותר אם גם את זה לא היינו מתירות לעצמינו.
וליטאי, אני שואלת ממקום אמיתי, ולא בציניות. כשיש בי רצון לסרט טוב אני בד"כ מוותרת עליו בגלל הקושי למצוא את אותו אחד שיספק לי את העלילה המתח וההומור ויתאים..., איך אתה יכול לדעת לפני שראית כדי למנוע את הכשלון?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 12:14 |
|
| |
אני אחבר את שתי התגובות של משתוקקת וחנושנוש
אני לא חושבת לצאת מהנט, לפחות לא כעת, אני לא מכורה לאינטרנט באינפוזיה, וכמו שחן אמרה, עדיף להיות כאן מאשר במקום אחר.
משתוקקת אמרה שאומנם יש סתירה בין חרדי לאינטרנט- לצערי זה דבר שהאכילו אותנו מגיל קטן [כלומר מאז שהיה בכלל אינטרנט, בני כמה היינו? 9?]
יש אנשים שבהתחלה נורא מהתלהבים מהאינטרנט וה' ירחם לאיזה מקומות הם מגיעים. ואז הם מתנתקים מהכל ואומרים שהאינטרנט אסור.
אני הורגלתי לאינטרנט עוד בכלל לפני שחזרנו בתשובה, וביחד עם זה גם לסכנה שבו,
אבל הקב"ה נתן לי כוחות להבחין בין אנשים/אתרים/פורומים/שיחות לא ראויות ולבין ראויות,
וגם את הכוחות לעצור את עצמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 12:16 |
|
| |
דרך אגב
לנשים אין כ"כ בעיה עם האינטרנט כמו שיש לגברים
שיכול להיות להם מזמן השהייה באינטרנט זמן של ביטול תורה,
הנשים צריכות להיזהר שהאינטרנט לא יבוא על חשבון הבית והמשפחה.
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 13:42 |
|
| |
קראתי את הויכוח ונשארתי בקושיא.
מהי העדיפות של הכשלון הקטן של זה על פני הכשלון הקטן של האחר?
|
| נשלח ב-10/7/2008 13:58 |
|
| |
הקושיא היא פילוסופיה אחת גדולה. ועל כן אין לנו למדוד את יראת השמיים של השני אלא רק את עצמינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 14:18 |
|
| |
זה לא כישלון, זו התמודדות
לכל אחד זה בדברים שונים, מאד אינדבדואלי, כל אחד הסל שלו.
ובנ"א צריך לדאוג לעצמו בלבד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 20:49 |
|
| |
בנות יקרות אני מסכים עם עיקרי הדברים שכתבתם כולכן עם כוונות טובות ואני חושב שחלק מסכימות עם מה שכתבתי
חשבתי שבחורות שמדברות בלהט נגד סרטים (ואין לי ביקורת על זה) מן הראוי שגם בסוגיה של גלישה בנט תהיה להן עמדה דומה, כנראה שיש לי יותר מדי ציפיות ;-) מפריע לי הבטחון המלא שחלקכן כתבתם עליו ביכולת שלכן להתמודד עם פיתוי כל התורה שלנו מלאה בהרחקות רק שמא ושמא ולהרחיק את האדם מהנסיון והתורה הזאת מדברת גם לרבנים וגם לצדיקי עולם שאנחנו לא מעיזים לחשוב שלהם תהיה בעיה להתמודד עם פיתוי. ובכל זאת הם נזהרים ולהיפך רואים אצלם זהירות כפולה אז שאנחנו נדבר בכזה בטחון על "קבעתי לעצמי" "ואני מסוגל" ועוד כל מיני דברים, כאילו אנחנו מספיק חזקים להתמודד עם זה?? נראה לי שהיצר הרע עומד מאחורי העמדה הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 23:02 |
|
| |
יכול להיות
|
|
|