| נשלח ב-9/7/2008 23:55 |
|
| |
איך בוחרים רב?
קראתי את תגובותכם על אשכול קודם שלי- תודה.
ובעקבותיו,
איך אני בוחרת רב?
כשהרב של המשפחה לא מקבל נשים, ועם רבנים מהסמינר לא יצרתי קשר אישי.
אני חושבת שזה חשוב שיהיה לי רב לשאלות אישיות, איך אני מוצאת\ בוחרת אותו?
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 02:20 |
|
| |
זה נושא מאוד מסובך בגדול אני חושב שבחורה צריכה ללכת בדרך של ההורים ולא לבחור לעצמה רב משלה אבל אם היא קיבלה חינוך אחר או התחזקה או ההפך היא צריכה למצוא רב שיתאים לסגנון שלה ולהשקפתה כמו שאני לא אשאל שאלה בהלכה רב דל"י .
יש דברים שאולי לא יכולים לעבוד דרך ההורים אבל לדעתי ברוב המקרים שאלה הלכתית רגילה צריכה לעבור דרך האבא
אם יש לך בעיה להגיע לרב עצמו אפשר לפנות דרך הרבנית או שהיא תתן לך עצה מה לעשות או אפילו לשלוח מכתב. אבל חשוב לקבל עצה לפני כל צעד
כשזה נוגע לזוג נשוי התשובה שלי תהיה שונה לגמרי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 10:29 |
|
| |
דעתי היא שבעניני הלכה הולכים בדרך האבות....
ביעוץ אישי אני בחרתי דמות, (לא חייב גבר, אפשר אישה)...שבעיני יש לה חכמת חיים מיוחדת, נסיון, הבנה,השקפות נכונות בדרך התורה, וזה יכול להיות הבנ"א הכי פשוט בעולם.
אצלי זו מחנכת מהסמינר(שהיא גם רבנית)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 11:19 |
|
| |
עולה עולה. שאלה יפה.
נכון שראוי ללכת בעקבות ההורים, אך מה עושה בחורה שהוריה אין להם רב, ואביה לא משתייך לסגנון של התיעצות עם רב, אבל גדלו אותה במסגרות שמכוונות לדרך חיים של "עשה לך רב"?
ליטסיד, אולי יש לך מענה טוב עבורי?
כשהייתי בסמינר היו לי מורות עם המון חכמת חיים, שמעתי שיחות שעזרו לי לכוין לדעת גדולים. אבל מאז שסיימתי, אני מקנאה באותם בחורי ישיבה, שיש להם תמיד למי לפנות. כי למצוא רב שיכיר אותך, שתוכל לספר לו ותרגיש שהוא מתחבר לקושי שלך זה לא קל בכלל. אז מה שעשיתי במקרים שלא יכולתי לוותר על עצה מאדם גדול, הלכתי כל פעם למישהו אחר, העיקר שיהיה רב שיקבל אותי, כי כמו שהזכירו כאן לא כל רב מקבל נשים, ולמצוא גורם שלישי, זה גם לא קל ובעיקר שונה.
אז עדיין יש אצלי את החלל הזה, וכולי תקווה שבעלי בעז"ה יהיה לו את רבו ואני אהיה שותפה לדרכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 12:27 |
|
| |
זה מזכיר לי איך בחרתי לעצמי רב...
אז היה איזה רב אחד בסמינר שהיה מוסר לנו שיעורים ואז הוא הפסיק, מאז כל פעם שנתקעתי הייתי מתקשרת לשאול אותו כי לי הכרתי שום רב אחר...
כשהיו לי שאלות יותר מוסבכות התקשרתי לרבנים אחרים ששמם הולך לפניהם,
לצערי[ממש לקרוא את זה עם אנחה] יש רבנים שהם כ"כ קצרי רוח, ועוצרים אותך באמצע השאלה, וגם עונים בצורה של פסוקים שמה לעשות אנחנו בנות ישראל לא מבינות בפסוקים...
כך הייתי עומדת עם השפורפרת ביד וקו מנותק ולא יודעת מה לעשות.
מאז אני תמיד מתקשרת רק לרב הזה [הראשון]
שהוא באמת, מדבר כ"כ בנועם, שומע את כל השאלה, עונה בניחותא, מסביר גם למה, ושואל בסוף אם הבנתי. זה כ"כ משפחתי אצלו בבית, למשל אם הבנות שלו עונות הן לא צועקות "אבא!" הכל שקט אצליהם.
היה עוד רב כזה שניסיתי ללכת על פי דרכיו, אבל בכל פעם שהייתי מתקשרת הוא היה עונה, "כן צדיקה" [ובאמת, זה היה נשמע נורא לא מתאים לבן תורה לומר את זה לפי הטון שלו]
מנגד דווקא חברות שלי אוהבות את הגישה הזו
:|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 12:33 |
|
| |
ד_שחר הצדיקה....חחחחחחח.....
את ממש מאמתת את מה שאמרתי בוחרים רב שהוא כ"דמות" בעינייך, כלבבך, נועם וכו'...בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 13:30 |
|
| |
כך גם חז''ל למדו אותנו ''לעולם ילמד בן אדם מה שליבו חפץ ומקום שליבו חפץ ...וממי שליבו חפץ
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 13:50 |
|
| |
למצוא רב,
הגעתי למסקנה שהדרך הטובה ביותר היא אחד שיש לנו הכרות אישית קודמת איתו,
אני למשל בקשר ידידות עמוק עם הרב מימי הישיבה, כך יש לי את מי לשאול ועם להתייעץ,
גם בסמינרים ישנם תמיד את האנשים שניתן לגשת אליהם,
אבל אולי כדי לחלק בין רב פוסק, {הלכה} לרב מייעץ/מתווה דרך {חכמת חיים},
רב פוסק אמור להיות אדם שהשקיע את חייו בלימוד והוא יודע ספר וראוי לפסוק,
רב {לא בהכרח} מייעץ הוא אדם בעל חכמת חיים וזה יכול להיות גם אדם חכם שלא בהכרח רב {כמעט בהכרח בן תורה}, ואף אשה יכולה להיות מנתבת דרך החיים (כמובן שלנשים),
מאד נח לנו לפנות לאדם שנראה רחוק מהעולם שלנו וסמכותי, אבל לא תמיד זו הדרך, לפעמים אדם בעל חכמת חיים וחכם שקרוב לעולם שלנו, יבין אותנו יותר ויוכל להוביל אותנו מנקודת מבטנו אל המקום שאליו אנו חותרים, או לכל הפחות רוצים לחתור,
בהצלחה
המקשיב
|
| נשלח ב-10/7/2008 14:17 |
|
| |
לבחור רב לא לפי הידע נגיד גאון ...רק רב עם פרקטיקה .... תמיד אוהב לשמוע שיעורים מרבנים שמספרים על שאלות שנשאלו ...יותר מסתם שיעור שיודע להרביץ את כל ארון הספרים שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2008 13:18 |
|
| |
אבא שלי הוא הרב שלי להלכות,
צריכה רב להתייעץ.
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2008 14:05 |
|
| |
בעיה להתייעץ עם רבנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2008 14:06 |
|
| |
למה?
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2008 14:08 |
|
| |
כי המציאות לפעמים יותר מורכבת ממה שמסבירים. כמו לדוגמא שאני יכול מחר לארגן חתימות של 20 רבנים נגד שימוש במיקרוגל אם אני רק יכיר את העסקנים הנכונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2008 14:12 |
|
| |
אוקיי, מסכימה עם המשפט הראשון.
אבל בעצם כשהמציאות מורכבת, וא"א להעביר למילים.
אתה אומר שלא להתייעץ, כי לא יבינו.
וזה אומר שלא תהיה קיימת מציאות שאנשים יעזרו אחד לשני.
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2008 14:31 |
|
| |
איך שאת אוהבת לסבך
|
|
|
|
|