אני מכיר מישהי שהתחתנה עם מישהו לא הכי בריא בנפשו בגלל "הקרבה" אחרי כמה שנים התגרשו.
לא לעשות דברים בלי להתייעץ עם תלמיד חכם.
נשלח ב-20/7/2008 12:36
nf2006, מאוד לא מסכימה איתך!
זה מזכיר לי מאוד את העניין של בדיקת דור ישרים לפני החתונה.
נו, בסדר, אז לאשכנזים יש יותר בעיה עם כל זה ואולי כן צריך להתחשב בזה, אבל לא לקחת את זה כמובן מאליו, יש עוד כמה דברים שצריך לחשוב עליהם לפני ביטול או להיפך הקרבה.
עצוב עד כמה שזה נכון, תסמכו על הקב"ה!
הוא הפגיש אתכם עם האדם הזה, תסמכו עליו שזה לא סתם ואם אתם חושבים שיש התאמה ורק הבדיקה הזו זה מה שגורם לכם להרוס קשר..
חבל מאוד!
חמש, אתה יודע טוב מאוד שמי שמוכן להקריב הוא בנאדם מיוחד ויש לו כוחות,
אפשר לראות את ההקרבה הזו אפילו לפני שזה מתחיל, רק מהאישיות, אם זה באמת הקרבה או שמא..לא.
נשלח ב-20/7/2008 12:58
אני חושב שיש הבדל בין בדיקה ודבר קיים בדיקה זה אולי יהיה משהו אבל אם אתה יודע זה סיפור אחר כבר
על איזה דברים לחשוב את מדברת ???
הסיכוי שיחיו ביחד יותר מכמה שנים יחד זה קלוש וגם השנים הללו יהיו מלאי יסורים. ואני לא חושב שצריך ואפילו מותר לו להקריב את כל חייו בשביל אחת שרק התארס איתה במיוחד שהיא שחררה אותו מכל התחייבות.
אין ספק שזאת גבורה ואצילות נפש יוצאת מהכלל אבל אני פשוט לא מבין אותה למה אנחנו מתחתנים כדי לבנות בית של תורה איזה בית נבנה פה???
נשלח ב-20/7/2008 15:40
אסיק good כתב:
סילחו לי על הציניות. אבל למה אנשים לא מסוגלים להתמודד עם כאב? נכון, זה כואב מצמרר וכ"ו, אבל זאת המציאות.
צודק אלף אחוז!! לצערי אני מכירה וחווה את המציאות הזו מקרוב...
ולך nf2006 בתגובה ל: הסיכוי שיחיו ביחד יותר מכמה שנים יחד זה קלוש וגם השנים הללו יהיו מלאי יסורים.
אתה לגמרי לא צודק!! הרפואה היום כ"כ מתקדמת שאחוז גדול מהחולים נרפאים מהמחלה וממשיכים הלאה בחיים..
נשלח ב-20/7/2008 20:17
אז היו מחכים קצת
נשלח ב-21/7/2008 11:02
nf2006,
למה להתחתן? כי זה ציווי ה', מעבר לזה שיש צורך אנושי בקיום העולם!
למה איתה? כי הוא חושב שהיא מושלמת בשבילו! מותר לו? (תודה על האישור..)
מי קבע שהוא לא יוכל להקים איתה את ביתו? מכירה כמה וכמה סיפורים על אנשים שהקימו את ביתם כשהם היו חולים ועכשיו יש להם משפחה לתפארת! והם הבריאו במהלך השנים...
דברים שיש לחשוב עליהם לפני הקרבה/ ביטול..
שההקרבה הזו תבוא רק לאחר שחושבים ויודעים שהוא הבנאדם שאני רוצה שיהיה בעל ואבא לילדיי. ולא מתוך רחמים!! אסור שזה יקרה! לפעמים הרחמים האלו מביאים את האדם החולה לרמוס אותנו עוד יותר.. וזה מביא לגירושין... צריך לבחון זאת היטב! האם זה מתאים לי או שמא לא.
אם יש דברים שאני לא מבינה בד"כ אני מנסה ללמוד על זה ואז לראות מהי דעתי, אולי כדאי לך ללמוד מהי גבורה ומסירות נפש אצל אנשים כאלה.. אפשר ללמוד מהם הרבה מאוד על נתינה, קבלה, אהבת הזולת, ענווה ושאר מידות.
נשלח ב-21/7/2008 17:31
אני מכיר כמה אנשים שהיה להם את המחלה ולא יצאו מזה ....
אף אחד לא מבטיח שיצאו...
ואם לא אז הוא נשאר אם בת אחת בת שנה שעכשיו אין לה אמא ....
איך יפרנס אותה ? איך ידאג לה? עכשיו הכל תלוי בו...
אם מתחתנים כי זה ציווי ד' אני לא בטוח שזה מה שציוה
אני לא רוצה להגיב עוד בפורום כי כל מילה נוספת זה זלזול ובזה אני לא מעונין
נשלח ב-21/7/2008 17:41
מצמרר
ועוצמתי מצד הבחור שהרגיש שייך שהרגיש קשור שהרגיש אוהב פשוט מדהים ועוצמתי
מעניין שהסביבה לא התעקשה איתו היא יכלה לשרוד עוד 20 שנה הימור לא פשוט אולי הוא האמין שהיא תצא מזה?
הוא כנראה בחור עם סף רגישות גבוהה במיוחד
איזה בחור אצילי ממש מסירות נפש מצידו
מצד הרגישות שלו הוא בחור לסמל ולמופת
מצד המעשים שלו אפשר לומר שהוא היה מאד נועז שהוא עשה את זה
נשלח ב-21/7/2008 19:38
מצד הרגישות שלו הוא בחור לסמל ולמופת
מצד המעשים שלו אפשר לומר שהוא היה מאד נועז שהוא עשה את זה