| נשלח ב-16/7/2008 00:47 |
|
| |
אלי ישי הותקף הערב (רביעי) ע"י נערים פרחחים בבני ברק
| יו"ר ש"ס השר אלי ישי הותקף הערב (רביעי) ע"י מספר נערים פרחחים בבני ברק, שעה שסיים דיון מהותי לגבי חוק ישיבות הקטנות שצפוי מחר להגיע להצבעה בוועדת החינוך של הכנסת לקראת קריאה שניה ושלישית. הנערים השליכו שקיות מים לעבר רכבו של יו"ר ש"ס שנמלט מהמקום בעזרת מאבטחיו |
|
| ירוחם שמואלביץ |
י"ב בתמוז התשס"ח 23:36 |
יו"ר ש"ס השר אלי ישי הותקף הערב (רביעי) ע"י מספר נערים פרחחים בבני ברק. המקרה אירע כאשר השר ישי יצא מפגישה עם מספר חברי כנסת לדון בחוק המתגבש לטובת הישיבות קטנות, אלא שכמה בחורים החלו להשליך חפצים על רכבו של השר ישי, ומאבטחיו החליטו שלא להישאר.
ל"לדעת.נט" נודע כי השר ישי שהה בבני ברק לרגל חתונת נכדתו של מזכיר מועצת חכמי התורה הרב רפאל פנחסי, ולאחר מכן התכוון להגיע לדיון של וועד הרבנים לענייני חינוך ברחוב ברסלב בעיר, דיון בו נכחו רבנים, וכן ח"כ גפני, השר נהרי והשר ישי. לאחר שנודע למספר נערים על הימצאותו של השר ישי במקום, החלה התגודדות ועם צאתו החלו לזרוק שקיות מים לעבר רכבו.
בשיחה עם עוזרו הצמוד הוא מסר ל"לדעת.נט", כי השר ישי לא נפגע וכך גם הרכב. לדבריו מדובר במספר ילדים פרחחים ובניגוד לשמועות לא נזרקו אבנים.
יצויין כי מחר צפוי לעלות להצבעה (אם לא יהיו עיכובים של הרגע האחרון) חוק ישיבות הקטנות, בוועדת החינוך של הכנסת לקראת קריאה שניה ושלישית במליאת הכנסת
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 07:53 |
|
| |
למה דוקא תקפו את ישי?
מה הוא עשה להם?
למה לא את גפני או נהרי שגם נכחו בפגישה
מה יש להם נגד אלי ישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 08:12 |
|
| |
הוא יו"ר ש"ס, לכן הוא אחראי יותר מהם על כך שלא מלמדים אותם לימודי "ליבה" לכן כשיגדלו יהיו חוטבי עצים ושואבי מים אצל האשכנזים. לכן מפגינים כי אם אין אני לי מי לי. הבנים של אלי ישי "יסודרו" בעבודות מכובדות בלי "ליבה". ואילו הם רואים את הצפוי להם לפי עיסוק אבותיהם, שרתים שומרים מאבטםים בבית ספר, או נהגי הסעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 10:25 |
|
| |
הסדר, אתה מדבר שטויות.
למודי ליבה הם הערובה להצלחה בחיים?
בוא למכללות כמו הקריה האקדמית אונו ושערי משפט ועוד ותראה כמה בוגרי ישיבות שלא למדו לימודי ליבה עושים חיל בלימודיהם ועושים תארים אקדמיים ומצליחים לפרנס את משפחתם בכבוד.
ואלה הם הפחות מוצלחים.
והמוצלחים יותר ממשיכים את לימודיהם בכולל והופכים עם הזמן לתלמידי חכמים גדולים.
וכל זה בלי לימודי הליבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 12:20 |
|
| |
אכן בוגרי המכללות החרדים מפרנסים משפחתם בכבוד, יחסית לרוב המשפחות החרדיות. אולם מרויחים פחות מחצי מבוגרי אוברסיטאות שגם למדו "ליבה". אולם מדובר במתי מעט ובמוצלחים שבהם. בישיבות נשארים הרוב המוחלט מהנוער החרדי, מיעוטם עילויים ויגדלו בתורה, ורובם המכריע בטלנותם אומנותם, חלקם יהיו חוטבי עצים ושואבי מים, ואחרים יחפשו לעשות כסף קל ביפן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 14:21 |
|
| |
בני ברק
תעמינו לי אין על הבניברקים הם ילדים משועוממים ואין להם מה לעשות בחיים שלהם אז הם עושים שטויות
כמו לזרוק שקיות וכו 'תבאו לאשדוד ויהיה לכם מה לעשות יש הרבה עבודה
(ולמה הם זרקו עליו כי הם רצו להיות מפורסמים בעיתון )
אי בני ברק לית לי תקנתה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 15:07 |
|
| |
הסדר, אני לא יודע מאיפה אתה לוקח את הנתונים שלך, איך הגעת למסקנה שמקבלים פחות מחצי?
האם בעת ראיון העבודה מישהו שואל את המועמד: "תגיד לי האם למדת לימודי ליבה"?
לידיעתך, בשוק הפרטי לא מעניין את אף אחד איפה למדת וכמה תארים עשית אם בכלל, תכלס מה שמעניין האם אתה תורם לחברה או לא וכמה ועל פי תרומתך לחברה כך שכרך בלי קשר לתוכנית הליבה.
במגזר הציבורי שכן מסתכלים על תארים, למי שיש תואר ראשון מקבל יותר ממי שאין תואר באותו תפקיד, ולמי שיש תואר שני יקבל יותר ממי שיש לו רק תואר ראשון. אולם אין שום פרמטר של שכר על פי תוכנית הליבה.
לגבי חוטבי העצים והבטלנים, כאלה יש בכל מגזר ומגזר. גם במגזר שאתה בה ממנו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 16:40 |
|
| |
גם בקרב בוגרי המכללות יש בוגרים בעלי כישורים שאין בינם ובין בוגרי האוניבסיטאות הבדל. אולם ככלל במקומות עבודה איכותיים ששם המשכורות גבוהות במיוחד יעדיפו בוגרי אוניברסיטאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 17:01 |
|
| |
לגבי חוטבי עצים ובטלנים, יש גם במחננו בהבדל אחד, הממשלה לא משלמת להם משכורת, והבטלנים באוניברסיטאות משלמים בעצמם עשרת אלפים ש"ח עבור בטלנותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 20:43 |
|
| |
הסדר
חוק זה חוק
והממשלה משלמת עלינו לפי חוק התקציב
יש מבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 21:04 |
|
| |
טובל ושרץ בידו, האם טבילתו טבילה? נבל ברשות התורה, איננו נבל? חוק שהושג כשוחד וסחיטה, הוא חוק? אדם החותם על חוזה כשאקדח מוצמד למצחו, האם החוזה תקף?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 22:24 |
|
| |
אני לא מבין מה הויכוח.
היום עורך דין בוגר מכללה מקבל משכורת של 7,000 ש"ח עד 10,000 ש"ח ברוטו.
אם הוא היה לומד טכנולוגיה הוא היה מקבל משכורת של 14,000 ש"ח עד 30,000 ש"ח.
מי שלומד מינהל עסקים מרוויח אפילו פחות. לגבי חשבונאות אני מסופק אם יוצאים משם בוגרים ואם כן הם היחידים שמרוויחים וגם זה פחות מהממוצע כי הם לא יודעים אנגלית.
בכל מקרה זה בודאי לא פתרון שיצאו כל שנה 10,000 עורכי דין חרדים כי בעוד 4 שנים הם ירוויחו 5,000 ש"ח לחודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 22:37 |
|
| |
השר ריחם וראש הישיבה החזיר את הבחור !
ראש הישיבה התנצל בפני השר על האלימות
|
 |
| ראש ישיבה מבני ברק, צלצל היום (רביעי) בצהרים לשר משולם נהרי מש"ס, והתנצל על אלימות שהופנתה אמש (שלישי) כלפיו וכלפי יו"ר תנועת ש"ס השר אלי ישי |
|
| לוי אשכנזי |
י"ג בתמוז התשס"ח 12:46 |
ראש ישיבה מבני ברק, צלצל היום (רביעי) בצהרים לשר משולם נהרי מש"ס, והתנצל על אלימות שהופנתה אמש (שלישי) כלפיו וכלפי יו"ר תנועת ש"ס השר אלי ישי, שעה שהם יצאו מפגישה בבני ברק, בה דנו בנושא חוק החינוך לישיבות קטנות.
בשיחת הטלפון ביקש ראש הישיבה להתנצל פעמיים. גם על הפגיעה בשר, וגם על הפגיעה בסיומה של פגישה שבאה לעזור לבחורים. "החלטנו הבוקר לסלק את הבחור שארגן את אותה הפגנה מישיבתנו, למרות שטען כי מדובר במעשה קונדס", אמר ראש הישיבה לשר נהרי, שביקש מראש הישיבה להחזיר את התלמיד ללימודים על מנת שלא יהיה ללא מסגרת.
ראש הישיבה המופתע, אמר לשר כי בכוונתו לעשות כן, והדבר אולי יהיה המוסר הטוב ביותר עבור אותו בחור. בהזדמנות זו הודה על המאמצים לביצוע חוק החינוך לישיבות.
|
מקור: http://www.ladaat.net/article.php?do=viewarticle&articleid=3000
מקור:
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 22:49 |
|
| |
הסדר, תגיד לי איפה אתה חי?
אתה לא יודע מזה פוליטיקה?
האם נציגך (מי שלו יהיו) לא משתמשים באותה שיטה?
למה אתה כזה תמים?
נבל ברשות התורה? האם פוליטיקה היא תורה? בתורה יש חוקים וכללים, שאם אתה מעוות אותם אתה לעיתים נבל ברשות התורה (ולעיתים סתם נבל)
גם בפוליטיקה יש חוקים וכללים ומה שעושים נציגי הציבור החרדי זה על פי אותם כללים.
וזה לא משנה אם אתה נהנה מזה ואוהב את זה או לא.
כי אם אתה לא אוהב את זה, אתה יכול לעבור להתגורר באירן או בסוריה ששם בפוליטיקה ישנם כללים אחרים שאולי כן יתאימו לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 22:53 |
|
| |
כנראה הוא הסדרניק
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2008 00:01 |
|
| |
אומר לך למה אני לא אוהב את זה וגם למה אתה כיהודי מאמין וירא שמים צריך לצאת נגד זה. בעוד כמה שבועות נציין את תשעה באב יום חורבן הבית הראשון והשני. אותך בודאי לימדו כי הבית הראשון חרב בגלל חטאי העם עבודה זרה,,,,,,,, אבל אם תקרא הנביא מיכה שחי לפני החורבן והפנה אצבע מאשימה כלפי הגורמים לחורבן,תגלה כי בותה תקופה היית שחיתות שלטונית רבנית שהביאה לחורבן. "ראשיה בשוחד ישפוטו, כהניה במחיר יורו,,,,ועל ה' ישענו לאמר הלוא ה' בקרבנו לא תבוא עלינו רעה, לכן ב ג ל ל כ ם ציון שדה תחרש,,,,,," כאשר מפלגות ורבנים חרדיים עומדים בראש מצעד השחיתות, אין זה מנחם כי גם החילונים מושחתים. אתה צריך להיות מודאג שמא על אותם חטאים יבוא אותו עונש וכולנו נסבול.
|
|
|
|
|