בית פורומים א חרדים ספרדים

אלי ישי הותקף הערב (רביעי) ע"י נערים פרחחים בבני ברק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2008 01:54 לינק ישיר 

הסדר
אתה קובע מה ירא שמיים צריך לעשות???
יש מליונים על גבי מליונים שהולכים לקולנוע ערוץ 1
הבימה ועוד רבים וגנבים
אז גם לחרדים מותר לסחוט כלשונך...
אתה מפחד ליסבול ביגללנו
אנו מפחדים ליסבול ביגללך
זה הדדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 05:24 לינק ישיר 

לפי הנביא מיכה החורבן לא היה בגלל חטאי העם, אלא בגלל
חטאי ההמנהיגים הדתיים הכהנים והנביאים.
כי את העם הרבנים יכולים להחזיר בתשובה, אבל מי יחזיר
בתשובה את הרבנים? שהרי הם גדולי הדור לכן העם אבוד
והחורבן בדרך, בהבדל אחד, אז הרבנים נענשו יחד עם הציבור,
היום הרבנים והעסקנים יברחו עם משפחותיהם בעזרת מטוסים
של הגבירים מחו"ל. ואנחנו אנה אנו באים,
יש עוד הבדל, אז לא הייתה דמוקרטיה, היום יש בידינו לשלוח את כל
המושחתים הביתה במיוחד את החרדים שבהם כדי למנוע חילול ה'
שאין חטא חמור ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 08:23 לינק ישיר 

הסדר, הבעיה העיקרית איתך שאתה מונע משנאת החרדי ולכן אתה מעוות את המקורות לכיוון התאוריה שלך.
הפוליטיקאים החרדים אינם מנהיגים דתיים.
הם מנהיגים בפן החילוני/מדיני, בדיוק כמו הפוליטיקאים החילונים.
אלא שאת הפוליטיקאים החרדים מעניין לדאוג גם לציבור שולחיהם, דהינו כסף לישיבות וכוללים וכו'.
מנהיגים דתיים הם הרבנים פוסקי ההלכה ומתווי ההשקפה היהודית הטהורה.
עליהם דיבר הנביא, שבדורם היתה שחיתות של הרבנים, אבל לא מדובר על הפוליטיקאים.

חוץ מיז, שמעת על המושג להציל מפי הארי ומפי הדוב?
למה במדינה יהודית, ילד שמתחנך על פי מסורת ישראל צריך לקבל פחות מילד שמתחנך על פי תורת יון? (חוק החינוך החרדי).
וכאשר אנו נלחמים שילדינו יקבלו בצורה שיוויונית את מה שמקבל ילד חילוני, ולצערינו נאלצים לעשות זאת ע"י "סחיטה פוליטית" אתה בא ומתלונן.

תאמין לי גם אני היתי מעדיף שלא יהיו מפלגות חרדיות בהגדרה.
אבל מה לעשות שזה האילוץ של הדור כאשר פריצי הדור שולטים במדינה, ויש הכרח, אזי ההכרח לא יגונה.

בע"ה כאשר תתנהל כאן מדינה יהודית אמיתית שבה לא יפלו את הציבור החרדי לרעה אלא הוא יקבל כל מה שמגיע לו כאזרח, אזי אני יהיה בדעה השאין צורך במפלגות חרדיות. אולם עד אז.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 10:24 לינק ישיר 

הסדר, עליך אמר שלמה המלך ע"ה בחכמתו: "אל תהי צדיק הרבה ואל תתחכם יותר למה תשומם"

אינני יודע עד כמה הסיפור הבא מדוייק, אבל בכל אופן הוא יכול לשמש דוגמא למה שקורה למי שמנסה להיות צדיק יותר מהאפיפיור.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/760/888.html#5379721

אגב, כתבת ואני מצטט:

אכן בוגרי המכללות החרדים מפרנסים משפחתם בכבוד,
יחסית לרוב המשפחות החרדיות. אולם מרויחים פחות מחצי
מבוגרי אוברסיטאות שגם למדו "ליבה".

תוכל להסביר לי מה הקשר בין ה"ליבה" לבין המשכורת?

תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 17/07/2008 10:32:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 12:11 לינק ישיר 

ח"כ חרדי איננו פוליטיקאי אלא שליח דרבנן, ושלוחו של אדם כמותו.
אתה אומר לי אל תהיה
צדיק הרבה, ואני אומר לך אל תהה מושחת הרבה.
על צדיקות הרבה לא נחרבה הארץ. על שחיתות רבנית כן.
שלמה המלך לא דיבר על זה כי לא האמין כי יבוא יום ותהיה שחיתות הרבה.
עוד לפני הקמת המדינה במשך אלפי שנים התקיימו ישיבות מפוארות שהעמידו
גדולי תורה בכל העולם ללא צורך בסחיטת כספים ובתשלומי שוחד מהשלטונות.
לא בתימן לא במרוקו ולא בפולין
כל חברה יוקרתית המשלמת משכורות גבוהות תעדיף בוגרי אוניברסיטאות,
ולפעמים רק המצטיינים ע"פ בוגרי מכללות.
כדי להתקבל לאוניברסיטה למקצועות הנחשבים יש צורך בבגרות עם ממוצע גבוה
וכן פסיכומטרי בציון גבוה, בלי לימודי ליבה ביסודי ובתיכון אין בגרות ואין פסיכומטרי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 12:17 לינק ישיר 

תל אביב אולי תסביר לי את דברי הנביא מיכה בצורה
הנכונה ולא המעוותת, אשמח ללמוד פירוש חדש
כדי שלא תטריח עצמך להלן דברי הנביא.
ראשיה בשוחד ישפוטו, כהניה במחיר יורו, נביאה בכסף יקסומו,
ועל ה' ישענו לאמר, הלוא ה' בקרבנו לא תבוא עלינו רעה.
לכן ב ג ל ל כ ם  ציון שדה תחרש ירושלים עיין תהיה. והר הבית
לבמות יער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 15:04 לינק ישיר 

כמי שמכיר את השטח אני יכול לומר מתוך ידיעה ברורה שיש בגרות ופסיכומטרי בלי שום ליבה ושום באטיח.
חרדים בוגרי חיידרים תתי"ם וישיבות וללא שום השכלה תיכונית שלומדים במסגרות שונות, מוציאים ציונים מעולים הן בבגרות והן בפסיכומטרי (מעל לממוצע הארצי).
כל תכנית הליבה היא המצאה של משרד החינוך שנועדה להשתלט על תכני הלימוד במוסדות החרדיים, או לגזול את כבשת הרש התקציבית של אותם מוסדות.

(אנקדוטה מעניינת בנושא זה: בחברה שמאמנת למבחני פסיכומטרי, שנדרשה לתת קורסים לחרדים והתמודדה לראשונה עם כיתות נפרדות לבנים ולבנות, נוכחו כי הפרדה בין המינים משפרת את הצלחתם ומבטלת כליל את הפער שהיה לטובת הגברים. לדבריהם, כיום הם מיישמים זאת בהצלחה גם אצל החילונים.
ראה כאן:
http://www.ezway.co.il/64906/press
וכאן: דיווח בערוץ 10 http://www.ezway.co.il/64906/ערוץ-10---גיא-זהר
וגם כאן (דיווח בערוץ 2) :http://www.ezway.co.il/64906/channel2)

כמובן שכדי להעלות את אחוזי ההצלחה יש צורך שהמוסדות יתאימו את עצמם יותר לצרכיו של התלמיד החרדי (בדרך כלל תלמיד רציני, לרוב נשוי, ולפעמים בעל משפחה).
בשנים האחרונות נפתחו לא מעט מוסדות ייחודיים לחרדים, וגם במוסדות אחרים (כמו בוגרי ישיבות בכיתות החרדיות בטכניון שמוציאים ציונים מעולים) לומדים להתמודד ולהתאים את עצמם לתלמיד החרדי.

אגב, הקרדיט לחלק ניכר מהפרויקטים הנ"ל שמור לשר התמ"ת ר' אליהו ישי הי"ו.

ואחרי כל זה אתה בא אלי עם הליבה הנשמעת ממשרד החינוך?
אותו משרד חינוך שרק בשבוע שעבר שמענו את שיגה ושיחה של הפרופ' ה"נכבדת" העומדת בראשו.

אני מציע שנדלג לרגע על צורת התבטאותה המכוערת ונתמקד בגוף הדברים שנאמרו ע"י צרת החינוך.
ובכן, היא אמרה שכיום היא עמלה לתקן את מה שהרסה מנכ"ל משרד החינוך בקדנציה הקודמת.
מבין אתה, כך הם פני הדברים: אחת לכמה שנים משתלטת מפלגה אחרת על משרד החינוך ומשליטה בו את האג'נדה שלה תוך שהיא מחריבה את כל אשר בנו קודמיה.
עם חינוך מזגזג ובלתי עקבי שכזה אתה בא אלי אל מול מסורת חינוכית שמצליחה זו שנים?
עם נוער סכינאים שבקושי מסוגל לקרוא יותר משתי וחצי מילים ברצף בשפת אמו אתה בא אלי אל מול חינוך שמצליח להנחיל ערכים ודרך ארץ תורה ויר"ש?

ובאשר לתקצוב הישיבות:
המדינה מתקצבת ומממנת חוגים שונים לשימור תרבויות עתיקות, גם חוג לשימור שפת היידיש מתוקצב, על כן כל שכן וקל וחומר ב"ב של ק"ו שעליה לתקצב את משמרי תרבותה שלה. שימור התרבות והמורשת היהודית נעשה רק ואך ורק בישיבות הקדושות, ולא בחוג לתלמוד של אוניברסיטת בר מינן, למשל. אפשר לדון בשאלה למה זה כך, אבל זו עובדה.

חוצמזה, החרדים ככל אזרח משלם מיסים רשאים לתקצוב מוסדות החינוך שלהם המחנכים בדרך בה הם מאמינים.

למען האמת בשל הערך המוסף של הפן התרבותי שהזכרתי לעיל, היה מן הראוי שמוסדות החינוך הללו יתוקצבו מעל ומעבר (אגב, מנחם בגין ז"ל הציע לתקצב את הישיבות במאה אחוז, והגרא"מ שך זצוק"ל התנגד לכך), אך לכל הפחות ראוי שיהיה תקציב הוגן ושיוויוני כלכל משרד חינוך.

למעשה, החרדים מופלים לרעה בחלוקת התקציבים, דבר שגם חילונים הגונים מודים בו ויש מהם שיאמרו שאמנם כך הוא דבר וכך יאה וכך נאה.
ובכן, אם במדינה מסויימת יחליטו לבצע הפיכה סוציאליסטית ולחיות עפ"י חלוקה שיוויונית של הרכוש בין האזרחים, יהיו שיראו בזה גזל של הרכוש הפרטי ויהיו שיראו בזה התגשמות הצדק עלי אדמות (ומה דעת התורה?).
גם בענין זה כנראה שאני ואתה מאמינים בערכים שונים, ובאותה מידה שלך יש זכות להאמין במה שאתה מאמין ולחנך את ילדיך בדרך זו, גם לציבור החרדי יש זכות לחנך את ילדיו בדרך בה הוא מאמין (שכנ"ל כבר הוכיחה ומוכיחה את עצמה) ולאף אחד אין זכות לכפות עליו את אמונותיו שלו גם אם זה נראה לו איום ונורא.

בכל אופן, תפקידם של הפוליטיקאים הוא להשתמש בכח הפוליטי שנתון בידם על ידי ציבור בוחריהם על מנת לקדם את הדברים בהם הם מאמינים. לצערנו נאלצים הפוליטיקאים שלנו, ויש המאשימים אותם בכך, לדאוג לדברים שבכל מגזר אחר מתקבלים כמובן מאליו ואמורים להיות בבסיס התקציב.

אגב, הכוללים מקבלים מהמדינה גרושים. האברכים חיים בעיקר מהכסף שתורמים אנשים המעוניינים כמוני לממן את אלו שהקדישו את עצמם ללימוד התורה.

בסיכומו של דבר אינני אומר שהמצב כה מזהיר, אבל הוא גם איננו כה שחור כפי שאתה מתאר אותו.
נביאי ישראל אכן דברו על כך שגם הגדולים ביותר נגועים, אבל גם בזמנם היו גם גדולים שהתריעו על כך.
בתקופת הנביא מיכה, למשל, היה זה מיכה הנביא.
כל איש ישר החפץ בטוב מעוניין לשמוע ביקורת בונה, ועל כן בסופו של דבר אני שמח בדבריך.
עם זאת עדיין אינך הנביא מיכה, לכן הרשה לי לקחת זאת בפרופוציות המתאימות. בסדר?

תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 17/07/2008 15:30:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 15:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 15:39 לינק ישיר 

"לציבור החרדי יש זכות לחנך ילדיו בדרך שהוא רוצה"
גם לרב אליאור חן יש זכות לחנך ילדיו בדרך שהוא רוצה, בשבילו
התעללות זה חינוך ע"פ התורה, אני בטוח שאתה מתנגד לחינוך שלו.
האם לחנך הילד ולמנוע ממנו ללמוד מקצוע כדי שבעתיד יוכל לפרנס
משפחתו בכבוד, אין זה התעללות בחברה ? שאחר כך נאלץ ללסטמה?
אין זה התעללות בילד שנאלץ לחיות מצדקה ושליחיו מלסטמים ארץ ישראל?
האם חינוך הילד לעמוד על דם אחיו  בשעה שרואה אחיו נרצחים ע"י ערבים
ולו אסור לשרת בצבא נקרא חינוך חרדי שהמדינה צריכה לממן?
הרי אנחנו נמצאים במלחמת מצווה מתמדת, ראה איך הרמבם מגדיר מלחמת
מצווה, לחינוך כזה המדינה צריכה לסייע? דווקא אחרי השואה שבה החרדים
שתו את רוב כוס התרעלה? הרי החרדים היו צריכים למסור נפשם בהגנה על
בני משפחותיהם אחרי מה שקרה בשואה.
ולסיום  אם היום היה שלטון ההלכה בארץ ודוד המלך בישראל, היה מאפשר לכם
לחיות כפי שאתם חיים תחת השלטון הציוני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2008 23:53 לינק ישיר 

הסדר, בהתחלה התחלת בויכוח לגבי מה ללמור מה לא ללמוד. (ושכחת את מטאחז"ל שאין אדם מעשיר ולא מעני מן המלאכה, אלא כל אחד מזונותיו קצובים לו, בלי קשר באיזה מכללה או מוסד הוא למד)
ואח"כ הפכת לפרשן מקראי ונביא ה49 של עם ישראל.  אתה קובע שהרבנים הם הבעיה של עם ישראל.. ובגללם יבואו צרות. ובעיות . (ככה חושבים, אגב, כל הרפורמים למינהם. )

ובסוף הפכת לדמגוג סוג ג', מה הקשר שואה ללימוד מקצוע, ומלחמת מצווה לצדקה.
סלט שלם.

כדאי שתחשוב ותבין, בכל דור היו 10% 20% מעם ישראל, ששמרו על הגחלת, למדו תורה, ובהרבה מקהילות ישראל הם התפרנסו מקופת הציבור.
יש דעות שכמובן עדיף שלא יעשו כך, אבל לעיתים מדובר ב"עת לעשות לה'".
יש ביקורת על כך שרבים נשלחים ללמוד תורה כל היום לכל החיים אפילו שהם לא מתאימים, אבל מה שאני מדבר זה על הלמדנים והשקדנים האמיתיים שיושבים כל יום מהבוקר עד הערב ללמוד תורה באמת.
וזה לא סותר פרנסה. יש כאלה שמתפרנסים מתיווך, למשל. ועוד פרנסות. או שמרביצים תורה ומתפרנסים מזה.
מה רע בזה.?
והמדינה ממנת את כל סוגי החינוך, אם היית מרקשיב למה שאמר רוני בראון לגבי האוניברסיטאות איך שהם חוגגים על חשבון כספי המדינה , איך שפרופסורים בשם החופש האקדמי טסים לחו"ל, ובקושי מלמדים משהו.
ולגבי הצבא, אין לי ולרבים אמון בראשיו, מפקדיו ומנהיגיו, אלו שאומרים למשל שאסור היה לירות במחבל המעולף שהיה על הטרקטור בירושלים.
בשביל זה להתגייס לצבא? כדי לא להרוג מחבלים, אלא להגן עליהם?

מאמר חכם יווני : לא אבקש כבוד, אולם לא אשנאנו. לא בקלון אחפוץ, אך לא אגור ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 03:08 לינק ישיר 

הקשר בין מקצוע לשואה- כאשר היהודים הגיעו למחנות הריכוז
עברו סלקציה, בעלי המקצוע לחיים, כל השאר למיתה.
ילד היום עתיד לחיות כתשעים שנה מי יודע אלו תהפוכות יעבור בחייו,
במיוחד כאשר בעוד כעשרים שנה רוב הצעירים יחזרו בתשובה,
והחאמס ישלוט בארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 12:16 לינק ישיר 

בסדר אתה דמגוג ברמה.
מעוות ומפרשן את הכל שיתאים לשיטתך.
הדוגמה של השואה ממחישה יותר מכל את הדמגוגיה שלך.
מי שהיה משכיל ולמד עריכת דין או מינהל עסקים או פסיכולוגיה וכד' נשלח למוות.
אבל מי שלא היה משכיל אלא עבד בעבודה של "חוטבי עצים" כגון צורף, נפח, שען, רתך וכד' הלך לחיים.
הבנת את זה?
כך שהשכלה אינה ערובה לחיים או לפרנסה  וק"ו שלא לימודי הליבה.
כך אותי לדוגמה, אני לא למדתי את לימודי הליבה, ולאחר מספר שנים בישיבות וכולל, יצאתי לעולם הגדול סימתי לימודי תואר ראשון ועוד כל מיני תעודות ואני מתפרנס בכבוד ומקבל יותר ממקבילי בתואר שלמדו באונברסיטאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 12:35 לינק ישיר 

הסדר.... אתה שילוב של דמגוג ונביא זעם...

ותלאביבי 60 הוצאת לי את המילים מהפה...

מה קשור שואה...?  רק הג'בארים ובעלי הכח שרדו.

אבל זו הוכחה?????

תתחיל לדבר לעניין.

קח אתגר למחשבה, לב לבייב בקושי סיים בית ספר. שמעתי אותו פעם אומר. "לא עשיתי שום תואר, וכל בעלי התארים הכי גדולים הם שכירים אצלי.. הכל סייעתא דשמיא."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 13:25 לינק ישיר 

לפעמים עדיף למות מאשר לעבוד כמו חמור אצל הנאצים
או אצל החמאס
אז עדיף לא לדעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2008 17:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > אלי ישי הותקף הערב (רביעי) ע"י נערים פרחחים בבני ברק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.