בית פורומים ספרים וסופרים

אודות hebrewbooks

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2009 18:50 לינק ישיר 

הלבן,

תמסור את נשיקותי, למי שמגיע לו.

(נ.ב. במפרשי הרמב"ם, אם עומדים על הסימן של הביבליוגרפיה, הוא כותב "אודות פורים זה", אני משער שהכוונה אודות פירוש זה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2009 20:13 לינק ישיר 

תקלה ספרים החדשים, גרמה לכך שהרבה מתוכם קיבלו בטעות שם של ספר אחר במקום השם האמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2009 21:32 לינק ישיר 

הבעיה של הקטלוג של היברובוקס עולה על בעיית החיפוש בהרבה. הבלגאן גדול, הרבה מאד כותרים כפולים (אם יורשה לי להגזים, לדעתי מעל 20 אחוז הם כותרים כפולים!), הכותרות ושמות המחברים אינם אחידים, שמות המחברים ומקומות הדפוס הרבה פעמים שגויים, ויש בוקה ומבולקה. אני שלחתי להיברובוקס לפני יותר מחודש פירוט של שישה או שבעה כותרים כפולים של אותו הדפוס של רבינו ירוחם, כולל נכונות לסייע בענין, ומלבד משוב תודה אוטומטי למייל לא נעשה דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 00:25 לינק ישיר 

אחרי העדכון החדש יש כבר רשב"א רגיל על הש"ס?

אסור לשכוח להגיד תודה רבה למפעל חשוב שכזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 02:36 לינק ישיר 

אתמול עלו לאתר קרוב ל6,000 ספרים שנסרקו בספריית חב"ד במשך החדשים האחרונים. ביחד כבר נסרקו בספריה כ10,000 ספרים, שעלו לאתר.

הספרים שעלו אתמול כבר עברו סריקת OCR, כך שהחיפוש של התוכנה פועל גם עליהם.

אמנם יחד עם זאת, עיקר התעסוקה עתה היא סריקת ספרים רבים, מתוך האוסף שבספריית חב"ד.

לפי מספר הספרים שהועלו, אפשר להבין כמה רבה העבודה של הסורקים, הרושמים והמתקינים.

לא יפלא אם כן, שחלו שיבושים רבים בהעלאה האוטומטית של כל הספרים האלה.

בודאי קל להבין, שהעוסקים בסריקה ורישום והתקנה, אינם ביבליוגרפיים במקצוע. גם קל להבין, שכדי לסרוק אלפי ספרים בעקביות, ובלי הכפלת סריקת ספר אחד פעמיים, חייבים לעבוד גם הספרנים בספריה, להכין את הספרים לסריקה בצורה מסודרת. כך שאין פלא שחלו שיבושים בהתקנה האוטומטית.

אמנם כדי להקל על הגולש, הותקן לינק, בכל ספר שנסרק בספריית חב"ד, לינק לכרטיס הספר הנוכחי בקטלוג הספריה שעל האתר.

את הלינק הזה אפשר למצוא בדף פרטי הספר, אצל "מקור", ע"י לחיצה על more info

בספרים שהועלו אתמול, עדיין לא הותקן לינק זה, אבל בודאי גם זה יתוקן בקרוב. באלפי הספרים שהועלו עד עתה ישנו הלינק הזה.

עוד יש שיבושים רבים בסריקת הספרים, אמנם משתדלים שמזמן לזמן יתמעטו, וגם מתקנים את השיבושים הישנים.

בדף פרטי הספר, בשורות האחרונות, יש אפשרות לרשות תגובות על הספר הנוכחי, ושם יכול כל אחד לעדכן פרטים שגויים שברישום הספר.

יש עוד מקום רב לשיפורים, אמנם לעת עתה מתרכזים על כמות הספרים החשובים שסורקים ומעלים לאתר, עם אפשרות החיפוש בספרים האלה.

----
זה עתה הודיעו לי העוסקים בעבודת הקודש, שהצליחו לברר את מקור השיבוש ברישום של 72 ספרים, שבתיאור אינו תואם את הספר. ובעזהי"ת, בשעות הקרובות זה יתוקן. 

תוקן על ידי הלבן ב- 25/01/2009 3:27:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 02:41 לינק ישיר 

תודה רבה למנהלי האתר.
ברצוני להודות בתודה מרובה ועמוקה על שהעלו את קבצי 'המאור'. הדבר עזר לי מאוד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 02:55 לינק ישיר 

את קובצי המאור העלו, אחרי שסוכ"ס נתקבל הרשיון לזה מבני המשפחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 04:10 לינק ישיר 

תודה רבה. (ואכן למרות שאני נתקל בהמון שגיאות, אך חשיבות העלאת הספרים היא יותר מאשר תיקון השגיאות, וכאשר יעלו את הכל, יכלו לנפות).

מנטש,

הלא רשב"א וספרי ח"ח אפשר למצוא בבית הכנסת השכונתי או פאילו השכן, לא לכך מיועד האתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 08:55 לינק ישיר 

געוואלדיג געוואלדיג !!! המשיכו והצליחו.

שאלה קטנה למנהלי ספרית חב"ד.
מדוע ספרים שיצאו לאור על ידכם, אתם "סורקים" ומכניסים למאגר ספר שהוא סרוק מהדפסה,
מדוע לא מדפיסים אותו ישירות לPDF ומעלים אותו למאגר באיכות הרבה יותר גבוהה.

תוקן על ידי בשמחה ב- 25/01/2009 8:54:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 12:26 לינק ישיר 

בשמחה
השאלה טובה והביאור פשוט:
א) את עימוד הספרים עורכים בתוכנות מיוחדות (תג וכיו"ב), ולא בתוכנת וורד. PDF של תוכנות אלו אינם מרשים חיפוש. כדי לאפשר לעשות חיפוש, צריך להפוך (באופן אוטומטי) כל עמוד של הספר, שיהי' קובץ JPG, ואח"כ להפוך חזרה את כל קבצי JPG לעשות מהם PDF חדש (שמבוסס מעתה על גרפיקה). ואח"כ צריך לסרוק את הקובץ בOCR. ורק אח"כ אפשר לעשות בו חיפוש. ושוב לא הרווחנו בו כלום.
ב) להפטר בלא כלום אי אפשר, עשינו את כל המלאכה הזאת בכמה עשרות ספרי קה"ת, וכך הם מופיעים באתר. אמנם באנו למסקנא, שהרבה יותר קל ונכון לסרוק אותם מחדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 17:39 לינק ישיר 

אתנחתא,
משתמשים רבים לומדים מתוך המחשב, ויהא לתועלת רבה אם במקום לרוץ לבית הכנסת השכונתי זה ימצא בתוכנה.
מלבד אופציית החיפוש שעדיין לא הצליחו להפעילה בארון הספרים הישן והטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 17:57 לינק ישיר 

יעקב135 כתב:
ה אני שלחתי להיברובוקס לפני יותר מחודש פירוט של שישה או שבעה כותרים כפולים של אותו הדפוס של רבינו ירוחם, כולל נכונות לסייע בענין, ומלבד משוב תודה אוטומטי למייל לא נעשה דבר.

הכרת הטוב:

שלחתי כו"כ פעמים שאלות אודות סדרות ספרים בהם חסר כותר מסוים [כולל הצקות במיילים למנהל המסור...]
ואמנם לא קיבלתי תשובה אישית, תחת זאת - בעדכון האחרון הועלו הספרים עליהם שאלתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 18:16 לינק ישיר 

יעקב
עם כל הבקורת שלך; שמדומה כבר תוקן בחלקו.
אחרי פתיחתך את אשכול הצנזורע, חשבתי לתומי, שתמצא לנכון לציין לכאן:
http://chabadlibrarybooks.com/pdfpager.aspx?req=26486&pgnum=83

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 18:26 לינק ישיר 

ראוי לכל שבח, האם יש לחוש למברך רעהו וכו' שמא... ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2009 18:29 לינק ישיר 

ובאשר למש"כ מר בנוגע לתיקונים, אני הדל לא זכיתי עדיין לאורם, והאוצר הבלוס זקוק לעבודה ביבליוגרפית מקיפה על מנת שיהיה לאוצר בלום. אם מעוניינים בעזרה בתחום זה אפשר לפנות אלי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > אודות hebrewbooks
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 78 79 80 לדף הבא סך הכל 80 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.