|
|
| נשלח ב-13/4/2009 01:50 |
|
| |
אני מבולבל לגמרי. אני ודע שכל עמוד מכיל 20 תוצאות. היינו עשרים תוצאות של ספרים. אבל מדבריך לעיל מובן שאם דרך משל אני מקבל עשרים תוצאות בלבד. אין זה סך כל התוצאות אלא יתכן שכל ספר וספר מכיל כמה תוצאות. האמנם? וכאן הבן שואל איך ניתן לראות כמה תוצאות מכיל כל ספר. נא לענות ברור בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2009 00:38 |
|
| |
הספר "חשבון המהלכות" או "חשבון מהלכות הכוכבים" המצוי במאגרים, כהיברובוקס ואוצר החכמה, נראה כמהדורה מדעית ללא שם מהדיר, ללא מבוא והערות. אין ספק שנלקט למאגרים מתוך 3 הכרכים הנדפסים על חכמת העיבור, ששם נמצא במתכונתו הנכחית. במקור נדפס עם מבוא והערות, כפי שכותב באוצר הספרים לזלאטקין.
אמנם איני יודע האם מדובר באותה הדפסה או בהדפסה נוספת, מכל מקום ברור כי מה שנכנס למאגרים אינו מקורי, נגעו בו, השמיטו את שם המהדיר וכנראה דברים נוספים (בנדפס, בכרך א, ניתן לראות חוסר התאמה בין עמוד לעמוד וכו').
נקוה לתיקון המעוות, עם שאר תיקונים וספרים טובים ומועילים. בב"א.....
תוקן על ידי רזייא ב- 17/04/2009 0:36:20
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 08:26 |
|
| |
חודש חדש (אייר) ספרים חדשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 13:12 |
|
| |
הלבן,
האם יש דרך לחפש מילה בתוך ספר מסויים?
רב תודות
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 16:28 |
|
| |
נדרשתי ללא שאלוני. תוריד את הספר בPDF ותוכל לחפש. הרבה פעמים זה מצליח. לפעמים צריכים לכתוב את המלה משמאל לימין. ולפעמים גם זה לא עוזר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 16:32 |
|
| |
רזייא:
מדובר באותה הוצאה, בהשמטת שם המהדיר והערות וכדומה. המהדיר היה גוי שגר בספרד, ועל כן הרגישו המו"לים בנוח לשבש את כל הספר. לזכותו של הגוי יאמר, כי הוא תרם רבות למחקר ההיסטוריה של העם היהודי בספרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2009 09:32 |
|
| |
לבנוני,
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 11:32 |
|
| |
לפני כחודשיים וחצי (עמ' 16-17 באשכול] התלונן אלייעזר שבהורדת ספרים מהאתר למחשב מופיעים החיבורים לא כמסמך pdf אלא קובץ אחר מאובטח. הלבן ענה לו שזו בעיה באבטחת המחשב האישי שלו.
אינני בטוח שזו התשובה הנכונה, אבל בכל אופן, גם אני הורדתי אז כ - 20 חיבורים שמופיעים אצלי באותו פורמט עלום, והבעיה היא שכדי לפתוח כל מסמך צריך שלוש לחיצות במקום אחת כפולה.
שמתי לב שאותם חיבורים מצויים כיום באתר כמסמך pdf רגיל [פשוט ניסיתי להוריד שנים מאותם ספרים והם הופיעו לי כמסמך נורמלי].
שאלתי היא: במקום להוריד מחדש את 20 הספרים הללו ולמחוק את אלו שישנם, האם ישנה דרך להמיר את אותם הקבצים למסמכי pdf רגילים ?
הלבן,
הצטברו אצלי כ - 60 הערות מכל מיני סוגים: טעויות בפרטי הקטלוג, כפילויות, בעיות סריקה וכיו"ב.
האם יש למי להעבירן כך שיטפלו בהן ??? או שכפי שכתבת בעבר לא מתעסקים בכלל בתיקון טעויות אלא רק בסריקה, ואח"כ, יבוא יום שבו יצטרכו לטפל באלפי טעויות ??!!
תודה רבה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 14:23 |
|
| |
הדרך הנכונה היא, להכנס לכל אחד מהספרים האלו, אשר בדף הראשי שלו ישנו לינק: רשום תגובה על ספר זה Feedback on this Sefer
ושם לכתוב את כל התיקונים הדרושים.
אמת נכון הדבר, שכעת עיקר העיסוק הוא בסריקת הספרים מתוך ספריית חב"ד.
כבר נסרקו כ15 אלף ספרים, רובם עתיקים ונדירים. והתקוה היא שיוסרקו עוד אלפים רבים.
כעת לא עוסקים די הצורך בשיפור הרישומים.
הן אמת שהרישום של הספרים שנסרקים כאן בספריה, מבוסס על הקטלוג של הספריה:
http://chabadlibrary.org/catalog
אמנם הצוות של הספריה אינו עוסק בתיקון הפרטים שברישום הזה, או של אלו שנסרקו ממקורות אחרים.
ולכן גם לא יוכלו ספרני הספריה להודיע מתי יעסקו בתיקונים אלו, כמובן.
תוקן על ידי הלבן ב- 06/05/2009 14:22:50
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 01:33 |
|
| |
מחפש הנני את הספר "שירת משה" להרב החסיד ר' משה מייזליש ע"ה, הייתי בטוח שאמצאהו בהיברו בוקס אבל לא מצאתי.
מתי יופיע?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 02:16 |
|
| |
לא נראה לי שבקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 02:27 |
|
| |
| sholombc כתב: |  | מחפש הנני את הספר "שירת משה" להרב החסיד ר' משה מייזליש ע"ה, הייתי בטוח שאמצאהו בהיברו בוקס אבל לא מצאתי.
מתי יופיע?
|
|
כמדומה שהודעתך שייכת לאשכול חיפוש ספרים. עכ"פ הריהו לפניך להורדה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 04:22 |
|
| |
תודה תודה,
אני חדש כאן ולומד לאט..
זוהי הוצאה מחודשת, בהיברובוקס בודאי יכניסו הוצאה קדומה מתקמ"ח,
האם המחבר כבר היה אז חסיד? האם ישנם הסכמות על החיבור?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 12:08 |
|
| |
באגרת אדמו"ר הזקן משנת תקס"א (אגרות קודש שלו אגרת מח) כותב עליו: "ומקרוב נתקרב לאנ"ש".
עד אז הי' "נאמן הקהלה" בווילנא; כמפורט באותה אגרת, ובכ"מ.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2009 22:39 |
|
| |
עדכון נוסף עלה לרשת. כ - 1400 ספרים נוספים.
מבחר מהמשובחים, לטעמי:
מספרי ההיסטוריה של הקהילות של ראשית המאה העשרים, כמו: עיר הצדק, עיר גבורים, לתולדות ..וכו', לקורות... וכו', קורות.. וכו'. וגם תולדות ישראל של הרב זאב יעבץ.
כמה ספרי יובל וזכרון נדירים ומצויינים, כמו: אמת ליעקב (פריימן), מארכס, קרויס, גינצבורג, קרליבך, ועוד.
ספרות מחקרית ישנה יחסית, אבל טובה, כמו של הברמן, יערי, ועוד.
ספרי פנחס גרייבסקי לרוב. הוא תופס אולי עשרה אחוז מהספרים (הגזמתי אבל העקרון ברור) משום שאת כל חוברותיו הרבות והמגוונות, הם סרקו בבודדים, אע"פ שרבות מהם כבר חזרו ונדפסו במקובץ.
וא"א בלי חסרון: הרבה ספרות באידיש.....
ישוטטו הרבים ותרבה הדעת....
[איפה "הגולם" המסניף...]
|
|
|
|
|