יצא לי להתייעץ כמה פעמים עם אישה חילונית בקשר לעניינים אישיים.
אני מתלבטת עכשיו עד כמה זה נכון בשבילי להמשיך להתייעץ איתה.
זו אישה די מבוגרת, חכמה מאד והיא קלטה אותי בצורה כזאת מיוחדת שאפילו הופתעתי.
אבל זה שהיא חילונית..
אמור להפריע? היא מאד מכבדת ומנסה לראות דברים מנקודת המבט שלי,
וגם.. יש ארועים בחיים שלי שקשורים בצורה ישירה\עקיפה לחברה החרדית,ואני מתלבטת אם זה חילול ה'.
נשלח ב-19/7/2008 21:59
לדעתי את צריכה להיות מאד זהירה, כי באיזשהו מקום את מיצגת אצלה את המקום החרדי ולכן יש לך אחריות כפולה בקשר בזה. הייתי ממליצה לך להתייעץ יותר בענינים האישיים שיכולים לקרות בכל חברה שהיא ולא להיכנס לנקד' שמאפיינות יותר את הציבור החרדי. גם משום שאין בידה לעזור לך במקרים אילו- היא רואה את הדברים בצורה שונה מנקודת מבט שונה לחלוטין וגם אם תנסי להסביר.. זה לא זה.
מעבר לכך, זה עלול להפריע לך בכללי להיות בסביבה חילונית כי החברה משפיעה. את מנסה להיראות בעיניה יותר ליברלית ולא כזו פנאטית כדי להדגיש שהחרדיים הם לא כאלה נוראיים וכד' וזה גורם באיזשהו מקום לירידה ברמה הרוחנית. וחבל..
לסיכום, צרי קשר עם חברה/ידידה חרדית או שאנחנו פה בשבילך לדון בענינים פנימיים בציבור שלנו, הרי ידוע שיש אצלינו(כמו בכל מגזר אחר) בעיות לא קלות וקשיים בתוך החברה.. ולכן יש פה מגוון רחב של דיעות ואנשים שזה יכול לעזור בתחומים שונים..
נשלח ב-19/7/2008 22:11
קוטבית הגדרת מעניין מאד,
השאלה היא גם איך בנוי הקשר האם בצורה ישירה או עקיפה בצורה גלויה או נטית.
נשלח ב-19/7/2008 22:20
אין סיבה למה לא להתייעץ עם אשה חילונית. להיפך, לא יהיה לה אינטרס לרכל עלייך בשום מצב. כי היא מכירה פחות אנשים שאת מכירה.
בחורדי,
מה הקשר בין התייעצות עם בנ"א שאתה רוצה לשאוב מידע ולדון בקשיים ולפתור בעיות.. לבין רכילויות?? אולי תסביר לי שאבין..
ו..יש סיבה למה לא להתייעץ עם אשה חילונית.. תקרא את תגובתי לעיל.
נשלח ב-19/7/2008 22:31
בחורדי
אדם שאנחנו מתייעצים איתו אנחנו חוששים שהוא ירכל עלינו, נראה לי שאדם שחושש שמישהו ירכל עליו לא יתייעץ איתו,
כעת להתייעץ אדם שאינו שומתומ"צ בעייתית, כבר בואר לעיל.
נשלח ב-19/7/2008 22:31
כשאתה מספר מידע לשומר/ת תורה ומצוות ייתכן ולפעמים הוא יחוש חובה לספר את זה הלאה לגורם כזה או אחר כדי לשמור עליך/ להגן עליך. כמו לשון הרע לתועלת לדוגמא. ובנוסף לפעמים יהיה לו יצר הרע לרכל עם המידע שסיפרת לו, אפילו ברמז. כמובן שלא נחשדו ישראל, אבל בכל זאת זה נסיון לשמור סוד. באדם שלא שומר תורה ומצוות, הדאגות האלו לא קיימות. לא שהם צדיקים יותר, אבל בדרך כלל אין הרבה מכרים משותפים וכו'. בקשר לטענותייך לעיל, הן לא תקפות.
נשלח ב-19/7/2008 22:39
אני (אישית) לא מקבלת את דבריך. כי כשאני אתייעץ עם אדם בקשר לקשיים ולבעיות מסוימות, זה יהיה עם אדם אמין בעיני שלא ילך לרכל מאחורי גבי ויותר מכך, אחד שיוכל לדון ולפתור איתי את קשיי.. ואין מה לדבר על הפצת הפרטיות בכללי.. זה ברור שלא אלך להתייעץ עם אחד שחשוד בעיני שיעשה מעשה חמור שכזה..
בקשר לאדם חילוני- זה לא פרטנר לדון על בעיות וקשיים שקימים בחברה החרדית, משום שהשגותיו ודיעותיו שונים לגמרי, כל הערכים שלו בחייו והאמונה לא בקנה מידה שלי ולכן יש קצר מסוים שהוא לא יכול לגשר עליו ולכן אקבל את דבריו בהסתיגות רבה.
יתכן ואפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות לגבי הרכילויות שדיברת אבל אצלי זה לא מקום לשיקול כשאני מתיעצת עם בנ"א. זה אחד הפרמטרים הראשוניים שדרוש שיהיה לו.. כפי שהסברתי לעיל.
נשלח ב-20/7/2008 01:59
אני לא חושב שיש איזשהו קשר לענין הרכילות ואדם לא אמין חרדי או חילוני לא יהיה פרטנר לשיחה אישית וזה לא הענין העיקרי בשאלה להבנתי.
עולה ועולה בעיקר מתוך הכבוד הרב והבנה שלך שהיא אשה חכמה ואני מאמין לך אני חושב שאת צריכה להזהר כפליים. בדיוק מהמקום הזה את קלה להשפעה, אני מאמין שהיא מבינה אותך ומשתדלת לחשוב מהכיוון שלך אבל זה כמעט בלתי אפשרי ואפילו בלי כוונה היא עלולה להשפיע עליך לכיוון לא נכון. אני לא אומר שבגלל זה אנחנו לא צריכים לדבר עם חילונים ולהפך אבל את צריכה להבין שהיא לא הכתובת לתת לך עצות על נושאים שקשורים לענין דתי או חרדי ואישי למרות שהיא מאוד חכמה,
נשלח ב-20/7/2008 02:18
מילה אחת:
להתרחק.
נשלח ב-20/7/2008 02:30
לא מדובר על ענייני דת.
נשלח ב-20/7/2008 03:21
לא התעמקתי בתגובות
אבל נראה לי שאם יש מישהו שיכול להקשיב ולקבל אותנו איך שאנחנו. זה מה שחשוב לנו.
וזה מה שמצאת שם השאלה אם בציבור שלנו יש גם מישהו שיוכל לקבל אותך כמוהה.
נשלח ב-20/7/2008 13:31
עדיין הטענות נגד עומדות בעינן
נשלח ב-20/7/2008 13:53
בוודאי שאפשר למצוא גם בציבור שלנו.
אבל היא כבר מכירה אותי, את המשפחה, וזה פשוט נח יותר..
נשלח ב-20/7/2008 13:56
אבל ישנם טענות אחרות מדוע לא מומלץ להשתמש בה כקיר דמעות או ככותל עצות.
נשלח ב-20/7/2008 14:00
אוקיי, נניח את הדברים שיכולים להוות חילול ה'.
להתייעץ איתה על עניינים משפחתיים, למשל, שלא קשורים לחברה ולא לדת. רואים בזה בעיה?