|
|
| נשלח ב-1/8/2008 08:45 |
|
| |
מר אתנחתא
כמובן שהציטוט שהבאתי הוא מהגירסא העברית, שם נאמר בפירוש 'הרבי יכתוב בספר הטוב', אמנם כפי שציין לומד זהו תרגום בלבד ואם כן נניח לריו"ט הערליך אם במקור דבריו נוכל לפרש כמוך, אך איני מתגולל עליו בדווקא כי אם על הגישה
ועוד, כמבואר התלונה היא על עצם הסיפור, ועל עצם כך שיהודי חסידי כריו"ט ויהודי חבד"י כפריד שרים אותו בהנאה שכזו בלי להרגיש בעיוות שבו, ואפילו אתה, שנראה שממחנם אתה, נאלץ להודות שאין שום סבירות שהסיפור אמת
ואכן דבריך היו שמנים ונעשו רזים, אולם מטעם אחר, שעד שהצלת כבודו של רבי לוי יצחק, חזרת והטלת זאת על הטשערנאבלער, ולמה לא נניח שסיפור מעוות זה הומצא על ידי מתנגדים סרוחים כדי ללגלג עלינו החסידים, ובטעות אומץ על ידי כמה חסידים שלא היה שכל בקדקדם להבין זאת.
בסוגריים, התרגום העברי כמובן איננו של פריד עצמו, אם כי אינני זוכר כרגע של מי כן. עוד סוגריים, לטעמי ספר החיים גרוע מ'הספר הטוב'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 10:04 |
|
| |
ל'מבקר'.
אומר לך את האמת, כששמעתי את הניגון של יו"ט ערליך, ששר אותו פריד, צרם לי גם המשפט הזה.
צרם לי גם כשיונתן שוורץ שר את השיר 'מאמע רחל' והוא ביקש שהיא לא תמנע את קולה מבכי, וזה עפ"י דברים ידועים של ראש ישיבה גדול זצ"ל. וגם זה נראה מוזר להתווכח עם הקב"ה.
אך המילים הן פשוטות, והכוונה גם פשוטה לעורר רחמים בצורת דיבור כזו. והקב"ה חייך ואמר נצחוני בני.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 15:16 |
|
| |
בשמחה,
הריני מצטרף בשמחה לכל ביקורת מוצדקת, 'שיטות' ולא 'אישים'
ואכן האמירה הזו לא מוצלחת במיוחד, אם כי עדיין הבדל גדול בין הדברים, אבל כשהקב"ה אומר מנעי קולך מבכי בהחלט לא יפה לומר 'ואני חיים אומר אל תימנעי', והיה לו לומר זאת במילים עדינות יותר, אם אכן התבטא בניסוח זה. ואחרי הכל, הוא לא אמר זאת בתור פלפול ולא בתור וורט ולא עשה מעשה, כי אם כשהגיע לציונה אמר, אולי בבדיחות מה, ובזה תם הענין מבחינתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 15:21 |
|
| |
מבקר,
אני דברתי על הנוהג לבקש כסף והסרת הדינים, ולא דברתי על הסגנון. (איני חושב כלל שכוונת רי"ט ערליך היתה כהבנתך)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 12:42 |
|
| |
שאלה יותר עקרונית.
בשני השירים שהוזכרו בולטת התופעה של דין ודברים עם הקב"ה.
ידוע שבאספקלריית החסידות הצדיק הוא אכן צינור השפע. אך האם ההרחבה שמופיעה הרבה בשירי החסידות ובספרות היפה שלה, לפיה הצדיק הוא כבעל דין שדעתו קובעת לפני בי"ד של מעלה [באופן החורג מההבנה הפשוטה של 'ותגזר אומר ויקם לך'] מעוגנת בהגות החסידית?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2019 23:10 |
|
| |
|
|
|
|
|