|
|
| נשלח ב-15/8/2008 10:37 |
|
| |
לוצאטי.
קבלתי הצעתך שניתי וקראתי ועודני תוהה על הראשונות
להלן ציטוט פתיח דבריך :
נוסח מתוקן של הנ"ל מוגה בחלקו ע"פ הספר "התעוררות" שהוא ליקוט מכתבי החזו"א שי"ל ע"י הגריינימנים.
א. האם יש באפשרותך לציין איזה קטעים הגהת עפ"י התעוררות ובהתעוררות גופא האם קטעים אלו מצויינים כ'מכת"י'. או שהכל בלגן אחד גדול?
ב. סובייקטיבי, מילה יפה. אך מה עניינה לכאן? (סובייקטיבי =נטיה אישית אם איני טועה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2008 12:37 |
|
| |
א.לפי זכרוני הקטעים המוגהים הם: כל פכ"ח; הפיסקה הראשונה והאחרונה בפכ"ט. עיקר פכ"ט החריף לא הוגה מפני שאינו נמצא שם. כל הקטעים מצויינים ב'התעוררות' כ'מכתי"ק'.
ב. כוונתי לטענה שאין לשון הקטעים נראית לשונו של החזו"א. זו טענה סובייקטיבית ללא הוכחות. לי נראה הפוך, ובפרט בהתחשב בכך שיש טעויות העתקה גסות לעתים - כמו שהיו בקטעים שהוגהו.
לדעתי מגוחך לחשוד את הגריינמנים בזיוף. על הצינזורים אני מבין אותם - אם כי לא מסכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 17:43 |
|
| |
מכיון שאני התחלתי כאן עם הפקפוקים, אני מוצא לנכון להודיע שאחר כל המקורות שהביאו, אני די משוכנע שזה מהחזו"א. אלא שכיון שאיני שב מתמיהתי אפי' כמלוא הנימא, אני שואל, האם יש למישהו דרך אחרת להסביר בדרך הטבע מה קרה כאן? או שאני אאלץ להוכיח מכאן, שאלקים נוהג לשבש מידי פעם את סדרי בראשית. [או שלחילופין, הטיוטא של החזו"א היתה גרועה מאד].
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 19:18 |
|
| |
ספרא: מכיון שאני התחלתי כאן עם הפקפוקים, אני מוצא לנכון להודיע שאחר כל המקורות שהביאו, אני די משוכנע שזה מהחזו"א. אלא שכיון שאיני שב מתמיהתי אפי' כמלוא הנימא, אני שואל, האם יש למישהו דרך אחרת להסביר בדרך הטבע מה קרה כאן? או שאני אאלץ להוכיח מכאן, שאלקים נוהג לשבש מידי פעם את סדרי בראשית. [או שלחילופין, הטיוטא של החזו"א היתה גרועה מאד].
חן חן על המסירות והנכונות. אגב. לשכנע אותך זה חלק מסדרי בראשית?
תוקן על ידי bin ב- 17/08/2008 19:28:25
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 21:24 |
|
| |
לא קראתי כאן את כל המשא ומתן, כיון שמונח אצלי דברים ברורים (לענ"ד) בזה.
החזו"א כתב את הקטעים הנ"ל, אבל מתח עליהם קו לא לפרסום כיון שהוא לא רצה לעורר איזשהו מחלוקת, כתוצאה מהדברים.
יודע אני שתקופה ארוכה הם (הגריינימנים) לא נתנו אפי' לראות את הכת"י הזה. אמנם לאחר כמה שנים הם התחילו לתת למקורבים בלבד לראות את הכת"י, ובהשגחה רצופה שלא יצלמו את זה כדי שזה לא 'יצא' החוצה.
יודע אני גם, שהיו כאלו שעשו 'טריק', והגיעו עם טייפ קטן מוסתר, וכשראו את הכת"י, כאילו מרוב התפעלות, קראו כל מילה.... ישר לתוך הטייפ, וככה זה יצא החוצה.
לאחר כמה שנים שזה הסתובב בחוץ, הבינו הגריינימנים שאין עוד מה להסתיר, ואז הסכימו להפיצו ברבים.
הכת"י הוא אותנטי, והוא באמת מהחזו"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 22:59 |
|
| |
אם היית קורא אולי היית מוכן לשנות מעט ממה שמונח אצלך. (הסיפור שהנחת מן הראוי להוציאו בהמשכים ולא לבזבז את כולו בחמש שורות).
כל קורא נוכח מיד שהקטעים החדשים אין זה הנוסח הרגיל בכתבי החזו"א. לא חזו"א הוא זה אלא לאטעס של חיקוי משולב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 23:14 |
|
| |
נו נו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2008 23:54 |
|
| |
מאך המוציא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 12:07 |
|
| |
לאחר עיון מעמיק בדברי הכותבים פה, יש מקום לפקפק בכלל בכל ספרי החזו"א, אם אכן הוא כתבם בעצמו, והאם הם מתאימים לסגנונו.
יתכן אולי שנפלה טעות גם בזיהוי החזו"א עצמו, יתכן שהכול טועים ובכלל לא היה איש כזה, אלא זה היה בן דוד שלו,
ששמו היה כשמו, והציג עצמו כחזו"א, כמו ששיער הגאון האדיר מרנא ורבנא, הגר"י קאפח זצוקללה"ה, שתשובות הרמב"ם לחכמי לוניל נכתבו על ידי אדם בקהיר, שהעמיד פנים כאילו הוא הרמב"ם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 12:42 |
|
| |
הצפן, יכול להיות שאתה משתמש בסאטירה קצרה של קישון על שייקספיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 16:06 |
|
| |
הצפן: אתה מעדיף לומר שהרמב"ם היה כבר הולך ופוחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 21:48 |
|
| |
הצפן.
מימוש שאיפותיך היו פותרות לך חלק מהיחסותך לאי"ש.
אך מכיון שלמגינת לבך ועוד כמה כאן הוא אכן היה. ואת מה שהוא כן כתב יש. הרי התוספות המוצעות כאן אינן יכולות להלום את הנוסח בו הוא היה רגיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2008 22:01 |
|
| |
פרופ. בראון מדבר על כל הענין באריכות בתוך הדיסרטציה שלו -הוא עומד להוציא את זה בצורת ספר בקרוב. אשתו כתבה על ר' חיים מצאנז אבל לא השגתי את זה כעת
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 03:18 |
|
| |
אריג. אם במשפט 'מענין מישהו' כוונתך למכירה? כי אזי תוצרך להוכיח שאכן הכת"י הוא של החזו"א ולא של חקייניו. מה גם שעם כזה נוסח יקשה עליך מאוד לעשות זאת. ואם אתה בקיא בענין (ואולי אף קשור איכשהוא לדבריך) אולי יש לך הסבר איך נעשה כאן חיקוי נוסח כל כךבלתי מוצלח.
תוקן על ידי bin ב- 24/08/2008 3:27:26
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 10:49 |
|
| |
כלומר, לדבריך, אין עוד הוספות מלבד הנדפס בהתעוררות? או שיש, אלא שאינו דומה למובא לעיל?
|
|
|
|
|