|
|
| נשלח ב-21/7/2008 15:22 |
|
| |
לדעתי זה ממש לא נכון.
גבר מחפש בחורה יפה
כי הוא לא יתחתן עם משהו שלא מושך אותו במובן מינמלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 15:42 |
|
| |
נו באמת, מה הקשר בין זה לבין נחיתות ובטחון עצמי???
אולי גבר שלוקח אישה יפה מרגיש נחיתות שהיא יפה יותר ממנו ??
גבר מחפש אישה יפה ואישה מחפשת גבר שיראה טוב, בשביל עצמה ולא בשביל הסביבה שלה.הוא/היא צריך/ה להיות יפה כדי שיהיה להם נעים אחד עם השני..ולא כדי שלאנשים בסביבתם יהיה נעים...
מי שלוקח אישה יפה כדי להעלות את הבטחון העצמי שלו, זה גרוע מאד...
אני יודעת שאני מחפשת בחור שיראה טוב, בין יתר הדברים שאני מחפשת,וזה לא כדי שיהיה לי בטחון עצמי (זה ברוך ה' לא חסר לי) אלא כדי שיהיה לי נעים איתו,כדי שאני אהנה להסתכל עליו.ובכלל יופי זה ענין יחסי,אחד יאמר יפה אחד יאמר ממש לא...פעם אמרה לי מישהי דבר נכון "אם יש ויכוח אם את יפה או לא" סימן שאת יפה..
נראה לי ערבבתי פה כמה נושאים ביחד ,אבל תסלחו לי..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 20:04 |
|
| |
מאחר ובסופו של דבר גם המכוערים מתחתנים מסתבר שיופי הוא לא אבסולוטי .
לדוגמה חברה שלי שהתארסה סיפרה לי בטלפון שהבחור מוצק ובנוי טוב, בקיצור חתיך, עד שהגעתי וראיתי חבית אבל היא בטוחה שהוא בנוי לתלפיות,
בן דוד שלי שהתעקש על יפה והתחתן עם בלונדינית, אבל מכוערת שזה מפחיד והוא הולך לצידה נפוח מגאווה ואומר "אתם רואים לא צריך להתפשר גם על חיצוניות רציתי יפה וקיבלתי יפה".....
אז נתחיל מזה שבחור שמחפש יפה, צריך לשאול אותו מה זה יפה בעיניו ואח"כ להתחיל לשאול על בטחון עצמי או פזילה חמורה....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 12:32 |
|
| |
הקביעה של פותח האשכול נחרצת מידי, אם כי יש בה מן ההיגיון - אנשים רבים קונים בגדים יפים, רוכשים מכוניות יוקרה, מרהטים את בתיהם בריהוט יקר, בשביל למקם את עצמם באיזשהו סטטוס מסוים וכדי שיסתכלו, יעריכו ויקנאו בהם, ויתכן מאוד שמעדיפים להסתובב עם אישה ש"נראית טוב" מאותה סיבה, לא הייתי מנמק זאת ב"חוסר ביטחון עצמי", אלא בשביל ה"מה יאמרו".
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 13:46 |
|
| |
אני בכלל לא חושבת. זה לא בשביל מה שיאמרו אלא זה פשוט נותן לך להרגיש שאתה שווה משהוא. או אוקיי בסדר- שאחרים יחשבו שאתה שווה משהוא. זה עושה הרגשה טובה.
אני לא יודעת מה אתכם אבל אני גיליתי שאפשר לאהוב מישהוא רק בגלל שהוא יפה. זה ממש מסוכן ו- גם כואב כל היופי הזה.. שמתי לב שאנשים יפים יותר הם אנוכיים יותר מסיבה כלשהיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 17:05 |
|
| |
עשני,
על פי מחקרים מדעיים ידוע שנשים נמשכות ליופי חיצוני כי הצד של השכל פחות דומיננטי אצלן.
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 17:22 |
|
| |
אה הבנתי גאון שלי. לכן גברים נמשכים למכוערות כי השכל חזק אצלם... איזו טיפשות מצידי.. (מסמיקה)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 18:16 |
|
| |
אני קורא את האשכול ושוב פעם לצערי הרב, מסתבר שאף אחד כאן לא מבין אותי... :(((
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2008 23:57 |
|
| |
יש משהו במה שחמש_דקות אומר.
אם בחור לוקח בחורה יפה בגלל הסביבה, וברור שהרבה פעמים נכנסים שיקולים חברתיים לנושא הזה, אז בעצם הוא בחור חסר ביטחון עצמי, כי אם לא - לא היה מפריע לו שחברים שלו ייעשו פרצופים על מראה הבחורה. לא היה מזיז לו, והוא היה נשאר בעל "מעמד".
אבל יש עיניין אחר - אם הבחורה דוחה את הבחור, ולפעמים זה לא קשור למה שהחברה אומרת - אלא זה מה שאתה עצמך מרגיש - מסיבה זאת אפשר לפסול.
עוד נושא הוא - יופי שלפעמים גורם לכך שהאישיות, השכל והמידות יהיו פגומות, כי בחור או בחורה שמושכים בחיצוניות, לא צריכים לדחוף את עצמם מבחינה חברתית, ולכן לא משקיעים בפנימיותם.
לגבי גיל- כמו שמיכלי99 כתבה, בחור לא רוצה בחורה יותר מבוגרת, כי לפעמים הוא לא כ"כ בוגר, וחוץ מיזה הוא מעדיף פרגייה שאפשר לעצב מאשר בחורה מקובעת ולא כ"כ כנועה.
הוא גם רוצה אחת שתיהייה בת 40 עוד 20 שנה, ולא בת 45, שהקמטים יתחילו כמה שיותר מאוחר.
למען הגילוי הנאות - נפגשתי עם בחורים צעירים ממני, אבל אני בהחלט מבינה את אלו שלא רוצים, ולא ממש מבינה את אלו שרוצים, כי בעצם לבחורה מבוגרת יש ייתרון אחד שבדר"כ היא יותר מבוססת בעבודה, כבר אינה תלמידה, או שהבחור בוגר - ויכול להיות שלא מתאים לו בחורות צעירות שהן תינוקיות וקטנוניות.
ומהצד של הבחורה - הרבה פעמים ישנה חוסר בשלות לבחורים בני 21-2 ואותה בעייה פחות קיימת אצל בני 23-4 והלאה, ולכן הצעירים לא מתאימים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 00:20 |
|
| |
ברכות דנ"ט ע"ב שלושה מרחיבין דעתו של אדם דירה נאה ואשה נאה וכלים נאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2008 16:22 |
|
| |
נכון. יופי תמיד היה משו מיוחד אפילו בתורה ובתנך בגמרא וכומזכירים אנשים כשהם יפים במיוחד. תרגישו בנוח זו לא שום בעיה חברתית או אישיותית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 18:33 |
|
| |
הקפצה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 18:44 |
|
| |
ברוב המקרים אין קשר בין בעיות של בטחון עצמי לרצון לקחת בחורה יפה ואולי אפילו להיפך!!! בחורים חסרי בטחון נוטים לחשוב שבחורה יפה "מושלמת" יותר מדי טובה בשבילם, זה נכון שיש השפעה סביבתית על הבנאדם כשהוא בוחר בחורה או בכל דבר שהוא עושה בחיים אנחנו יצוריים חברותיים ואנחנו מושפעים מחברה, אבל זה לא אומר שמי שרוצה בחורה יפה הוא חסר בטחון עצמי או משהו בסגנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 20:39 |
|
| |
אני אישית לא מחפש יופי אבל באמת לא , קרה ויצאתי עם בחורה יפה במיוחד ומושלמת
חיצוני , וכמה שדברתי לפני כן על יופי שלא עושה לי את זה ,המציאות הוכיחה שיופי שלה סינוור אותי בגדול ,יצאתי איתה 7 פגישות, כול חברים שספרתי להם אמרו לי איך הקב"ה נתן יופי למי שלא רוצה וכנ"ל המשפחה ,
אבל אחרי שנגמר ההתלהבות ודברנו על מהות יותר הבנתי שאין התאמה נפרדנו היה קשה ,
למסקנה: היופי של הבחורה/בחור משפיע אין מה לעשות אנחנו בני אדם , ולדעתי לא קשור לבטחון עצמי של בחור/בחורה ,
וגם זה מוסיף לאגו שלנו בתת מודע בחורה יפה רוצה אתנו ,
תוקן על ידי אלי7585 ב- 01/02/2009 20:48:22
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2009 20:43 |
|
| |
בס"ד
אלי, מה שפותח האשכול התכוון אליו זה מאוד פשוט.
לכל אדם ישנם חסרונות ישנם כאלו שמסוגלים לחיות עימם בשלווה ובשלום וישנם כאלו שלא.
אלו שלא מסוגלים יעסקו כל ימי חייהם איך לכפות על החסרונות ע"י דברים חומריים. כסף/רכוש/מעמד ועוד.
ישנם בחורי ישיבה שרוב חיברהם התחתנו עם בחורות יפות וגם חכמות.
הבחור דנן לא מרגיש שלם עם מה שהוא ורוצה להראות חבריו שגם הוא שווה וגם הוא הצליח "להביא בחורה יפה" (סליחה מכל הבנות היפות)
בחור כזה הוא מסכן, ולזה התכוון המשורר. ממש פשוט.
|
|
|