אפשרות ראשונה.
בחור רציני, יר"ש, יושב ולומד, ערכי, עם כל המעלות הטובות המקובלות בעולם הישיבות.
אפשרות שניה.
בחור פתוח, יותר יודע ללמוד, גם יר"ש, פחות לומד, חברמן כזה.
אם אני חושבת שבאפשרות השניה בנקודה של פרנסה ולהסתדר בחיים יהיה יותר טוב ובאפשרות השניה אני לא יודעת או כן או לא
מה להחליט?
נשלח ב-21/7/2008 18:57
שיינדי_t כתב:
אפשרות ראשונה.
בחור רציני, יר"ש, יושב ולומד, ערכי, עם כל המעלות הטובות המקובלות בעולם הישיבות.
אפשרות שניה.
בחור פתוח, יותר יודע ללמוד, גם יר"ש, פחות לומד, חברמן כזה.
אם אני חושבת שבאפשרות השניה בנקודה של פרנסה ולהסתדר בחיים יהיה יותר טוב ובאפשרות השניה אני לא יודעת או כן או לא
מה להחליט?
האפשרות הראשונה נראית עדיפה (כך גם עולה מדבריך). הרי השאיפה שלך היא שיהא לך בעל ת"ח שימצא מקצוע תורני לאחר מספר שנות נישואין.. בסך הכל נפגשים רואים אם יש קשר טוב בשיחה וקיימת התאמה ואם כן אז זה בסדר אם לא אז את האפשרות השניה (כי לא עמדנו מאחורי הפרגוד כהכריזו בת פלוני לפלוני).
נ.ב. כדאי שתבדקי, יתכן שהראשון עושה בחיים כל דבר ברצינות, גם אם יצטרך לעבוד, ישקיע יותר ויצליח יותר מהחברמן.
נשלח ב-21/7/2008 19:15
ציטוט- "באפשרות השניה יותר קל מבחינת פרנסה ולהסתדר בחיים"
מה נקודת המוצא שלך?
את רוצה בעל שילמד או יעבוד?
דברי ברור...
נשלח ב-21/7/2008 19:46
תלוי מה את רוצה-
אם את רוצה בעל שיהיו חשובים לו דברים גם מחוץ לספר הלימוד כמו ענייני חול למיניהם - לכי על השני.
אם את מעוניינת בבעל שישב וילמד כל היום על חשבון דברים אחרים וזה אידיאלי ורצוי מבחינתך- בחרי בראשון.
(חוץ מזה לא הבנתי מה הכוונה "יותר יודע ללמוד" בבחור השני ולאחר מכן אמרת "פחות לומד")
זה גם תלוי באופי שלך אם את צריכה בעל תומך שלא יגיד על כל דבר במשפחה שהוא ביטול תורה את צריכה לחשוב על זה ברצינות. בעל של חברה שלי אפילו בארוחות משפחתיות פשוט לא שם עם הראש ומריץ דפי גמרא בראש. אם זה מה שאת חושבת שנכון וטוב אז.. לכי על זה. העיקר הכוונה.
נשלח ב-21/7/2008 19:50
שינדלה
אני מצטרפת לאלו שמבקשים שתרחיבי את השאלה
נשלח ב-21/7/2008 20:03
שיינדי שניהם מתאימים לבחורות שמתאימות להם בחורה שרוצה בחור שיושב ולומד וככה גם ימשיך ולא חשוב לה שיהיה חברותי תלך על הראשון בחורה שתרצה בחור עם ראש טוב אבל לא חשוב לה שרק ילמד אלא ישלב או רק יעבוד וחשוב לה שיהיה חברותי תלך על הבחור השני
נשלח ב-21/7/2008 23:14
את, ורק את אמורה לדעת מה את מחפשת!
יש שוני מהותי בין שניהם... השאלה היא מה העדיפות שלך...
למה את יותר מתחברת? מה חשוב לך יותר ממה?
אם תחכימי אותנו, נשמח לנסות לעזור.
נשלח ב-22/7/2008 10:24
אני דווקא חושבת שיש בחור (אופציה א')רציני, למדן שהוא גם חברמן, אבל בכל אופן לימוד התורה מעניין אותו מאד.
מה אתם אומרים?
הרי לא כל הת"ח הם מרובעים, תסכימו איתי?
נשלח ב-22/7/2008 11:07
חנשנוש
ככל הנראה היא מדברת על שתי הצעות מזדמנות.
נשלח ב-22/7/2008 11:10
אני מדברת על עצם הרעיון, בין מה שהיא מחפשת לבין מה שמציעים לבין מה שקיים,
אפשר לשלב את שתי הגורמים יחד.
נשלח ב-22/7/2008 15:01
ואני לא מבינה מי החליט שבחור יותר חברהמן יצליח יותר בפרנסה?
זו סצם מקובעות חברתית (לדעתי) שהבחורים שלומדים אין להם כסף.
אם הם בכולל טוב והאשה מכניסה יפה, הם יכולים להרוויח ברמה יפה יותר מאנשים עובדים שלא הולך להם.
נשלח ב-22/7/2008 18:51
חנושנוש- זה לא עניין של מרובעות- מי שבאמת מאמין שלימוד התורה חשוב ביותר וכל הדברים האחרים הם טפלים לו- הוא לא "חנון" הוא פשוט מתנהג בצורה אמיתית עם השקופותיו. וחוסר התעניינות שלו בנעשה מסביב נובע מאמונתו. בלי קשר לריבועיות.
נשלח ב-22/7/2008 19:15
עשניכרצונו כתב:
חנושנוש- זה לא עניין של מרובעות- מי שבאמת מאמין שלימוד התורה חשוב ביותר וכל הדברים האחרים הם טפלים לו- הוא לא "חנון" הוא פשוט מתנהג בצורה אמיתית עם השקופותיו. וחוסר התעניינות שלו בנעשה מסביב נובע מאמונתו. בלי קשר לריבועיות.
הרבה פעמים לא מבדילים בין חברמן לבין קל דעת.
ז"א יתכן שמי שמכנים חברמן הוא למעשה קל דעת והבחור הרציני דווקא יתגלה כאיש שיחה נעים.
בנים הלומדים בישיבה יכולים להעיד, כי כאשר רוצים לשוחח שיחה רצינית (שיחת נפש או בנושא רציני), דווקא המתמידים בלימוד מתגלים כאנשי שיחה רציניים היכוליים ליעץ ולעזור והם מכבדים את האדם עימו הם משוחחים, הרבה יותר מחברמנים.
נשלח ב-23/7/2008 00:39
אני לא חושב שיש לשיינדי מה להרחיב בשאלה.
השאלה פה היא פשוטה מאוד מאוד.
האם ללכת אחר הלב שלי? שאני רוצה מישהו חברמן מישהו פתוח אני רוצה חיים מודרנים יותר?
או לחילופין ללכת על שיודך סטנדרט כמו כולם בעל ת"ח וכ'ו. וזה לא כ"כ מסתדר לה עם מה שהיא רוצה.
אני הייתי מציע לך שתבדקי עם עצמך טוב טוב מה הכי נראה לך ואיך את רוצה לבנות את ביתך בע"ה ואם האמת הזאת תלכי.
נשלח ב-23/7/2008 01:00
אני לא מבינה אפה השאלה כאן
לכל אחד לפי מה שמתאים לו
יש בחורה שלא מתאים לה לומד ויש שצריכה לומד
כל אחת צריכה לעשות חשבון מה היא רוצה, איך היא רוצה לראות את הבית שלה בעתיד ולפי זה להחליט
וברגע שאת מחליטה תעמדי על שלך ועל תקשיבי לכל הקרציות מסביב שישכנעו אותך להפגש עם מה שאת לא רוצה
בהצלחה
נשלח ב-23/7/2008 01:08
פה הבעיה שהיא רוצה לדעת עם ללכת על מה שהיא רוצה? או שעל מה שחהברה דורשת?