|
|
| נשלח ב-30/7/2008 16:00 |
|
| |
בעל בעמיו, זה נורא מצחיק לכתוב שהבעיה בתחומין היא שהוא כתוב בצורה ברורה, כשליבי וליבך יודעים שהבעיה היא שאין ביקורת על הרמה התורנית של הטיעונים. בתחומין נדפסו מאמרים רבים יקרים מזהב אופיר וכל חפצים לא ישוו בם, אבל הבר מעורב בהרבה תבן, לא פחות ממוריה המעין ובית אהרון וישראל. ונעבאך מי שלא מבין את השפה של המאמרים באלו האחרונים, אז אני לא יודע אם הוא מסוגל בכלל לחשיבה תורנית ורק בתחומין היו מדפיסים מאמר שלו.
רציתי להביא לינקים אבל כל המאמרים באתר שלהם הם נעבאך בתשלום. ראיתי לא מזמן ברשת באיזשהו מקום לינק לפידיאף של מאמר אידיוטי שנדפס בזה האחרון, ואיני מוצאו כרגע (משהו על כוחו של נביא לשנות מקום המקדש).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 16:33 |
|
| |
טליבאן
יכול להיות שאין ביקורת, הביקורת היא של הקורא עצמו.
ההבדל החשוב בין תחומין לבית אהרון וישראל, שלכן הבאתי את הדוגמא הזו, הוא מידת הרלוונטיות של הנושאים הנדונים.
אם בבית אהרון וישראל יפלפלו בסוגיות חשובות ומעניינות, בתחומין כמעט כל מאמר נוגע לחיים שלנו כאן ועכשיו. בקבצים חרדיים לא יעיזו לדון בנושאים כאלו, משום שההכרעה בהם מסורה אך ורק לעמוד ההוראה מרן פוה"ד שליט"א.
זה נושא האשכול, הפחד ואי היכולת, המנטלית והפוליטית, לנקוט עמדה הלכתית מעשית. את החסרון הזה אין לתחומין ולחבריו.
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 16:52 |
|
| |
טליבאן כפי שכתב הקניזי, הבעיה היא המתת הדיון. אם המחיר הוא מאמרים שאתה סובר שניתן לחלוק עליהם מא עד ת, המחיר סביר ורצוי. אני אישית סובר שניתן לשמוע שיעור, לפרוך את הסברות שנאמרו בו, ועדיין להתרשם שתלמיד חכם חשוב אמר את השיעור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 13:01 |
|
| |
טליבאן
אתעלם לצורך הדיון, מהדרישה ממך לפרוך כמה מטיעוניו לפני שאתה מכתיר אותו בתארים. יהי כן.
אתה באמת חושב שאי אפשר להביא לינק למאמרים בעלי תואר דומה, (איך מנקדים אותו? זה מלשון חורבן או מלשון חרבון ויובש?) שמתפרסמים בכתבי עת 'חרדיים'?
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 13:25 |
|
| |
טאליבן גסות רוח אינה מענה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 18:36 |
|
| |
מאיר,
אפשר ואפשר, והרבה. רק שמישהו כתב כאן מקודם שבתחומין יש רמת שיח תורנית נאותה, וזה בעיני לא רמת שיח תורנית נאותה. אני אמרתי בעצמי למעלה (בהודעה הראשונה בעמוד זה) את דעתי על תחומין ועל בית אהרון ושיראל בחדא מחתא, ההבדל הוא בכמות. אם בבית אהרון ושיראל יש רמת פיקוח מינימלית לפחות על הרמה התורנית (במנותק מהרמה האנושית...), הרי שבתחומין העיקר הוא רמת השיח האנושית (המכונה כיום מדעיות) ולא הרמה התורנית ודוק היטב.
בעל בעמיו,
אתה צודק ואני מבקש מההנהלה מאוד למחוק את הביטוי שכתבתי. אפשר לתקן ל"הבל שלם".
|
|
|
|
|